Холандска тема - 39

• 37 939
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
  • Nederland
Здравейте дружки, стари и нови, бременни и небременни! Laughing

Горчива луна, лека бременност! Hug

Маги, мерси за красивата пролетно оформена тема!  bouquet  Дават го застудяване следващата седмица, но важното е да е пролет в душите ни!

Солей, успех и от мен в търсенето! Peace

Шанел, никога не съм била във Vlissingen, скъп район ли е? Защото тези цени за наеми, които даде направо ме шокираха. Shocked 1900 евро наем за луксозна и обзаведена къща ли става въпрос?

Приятен уикенд на всички! Hug

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 15:17 от Toni_NL

# 31
Хм,да помрънкам малко,може да се разведря.Накрая се спряхме на светлия апартамент за 1700 на месец Агента се зарадва,свърза се с хазяйна и той каза "без деца" ,ей тва вече ме разби,защо не го беше отбелязал като условие и защо са тези три спални тогава,незнам.
сега сме пак на старта,само че след два дни ще трябва да летя за БГ

# 32
Момичета, много благодаря за информацията.  bouquet

Само още един въпрос - тези чип карти се купуват поотделно за всеки град, или важат за цялата страна?

# 33
  • Nederland
Момичета, много благодаря за информацията.  bouquet

Само още един въпрос - тези чип карти се купуват поотделно за всеки град, или важат за цялата страна?

Verita, важи за цялата страна, влакове + градски транспорт и струва 7,50 Евро. Отделно си я презареждаш. Важи за 5 години. По принцип е много удобен вариант за пътуване, зареждаш си я и си пътуваш навсякъде без притеснения. Но във вашия случай преценете все пак за 5 дни каква ще ви е програмата, кои градове ще посетите и т.н. Защото има и  вариант примерно да си купите билети за влака от автомат и карта за градския транспорт от съответния град. Например в Амстердам има карти за 1 ден,3 дни, седмица. В Ротердам без проблем можеш да си купиш карта в самото превозно средство, струва 2,50 Евро и важи за 1 час пътуване. Неудобството на чип картите е, че трябва да поддържаш минимално салдо от 20 Евро за да се ползват за пътуване с влак. Отделно си плащаш 7,50 Е за картата. Вярно тя ти остава и можеш да я ползваш при следващо посещение в Холандия през следващите 5 години. Ако плана ви е да пътувате много си заслужава, иначе май не. Надявам се да съм била полезна и приятен престой в Холандия!

# 34
Хм,а пък в Хага е 2,50 за 30 мин. Crossing Arms А билетите от автобусните шофьори са в пъти по-скъпи от това,което ще се таксува на чип картата  Crazy  
За влаковете,по-добре билет от автомат.
verita,скъпо е,преценете на място  Peace
Солей,много малко време сте предвидили за наемане на апартамент,това си е туткава история. Confused
Звезди  Party,супер  Hug
Мопсиииии,виж кой е пристигнал  Joy ,ами сега....за чичото на Мила говоря,да не стане пак недоразумение  Laughing
Хубав уикенд и от мен,
така ми се иска да съм в БГ,точно сега, да се порадвам на снега  Heart Eyes

# 35
Kate, ние нали за вуйчото се гласихме.  Laughing Не че на чичо ще откажем.  Mr. Green
За диетата-още се нагласям.Нещо като Мегън.  Laughing
Мда, и на мен ми се иска да се порадвам на снега.  Heart Eyes
Добре, че ме светнахте за картите и минимум салдо при пътуване с влак. Изобщо не знаех ( за последно се возих на влак преди 3 години. Blush ). В моята карта има само 10 евро.Ще и заредя още за всеки случай. И за децата е така предполагам...
Наистина е доста по- скъпо с билет в автобуса. Преди няколко седмици ходихме на РД в съседен град. На мен ми отчете 1.99 а за Софи платих 3.20 на шофьора. Сега поръчах и на нея карта, дори днес дойде.
Ужас, какви са тия цени на наемите...при това за апартамент. На мен ми изглежда ужасно детето да прекарва ежедневно  80 мин в градски транспорт,особено пък в късите учебни дни. Peace Не, че за родителя е по-лесно де.

# 36
Kate, ние нали за вуйчото се гласихме.  Laughing Не че на чичо ще откажем.  Mr. Green
Embarassed  doh
Мопси,даже за пътуването с влак,трябва от сайта да избереш тази опция и после да я заредиш от устройството за зарежданията. PeaceСмотано го обясних,ама ти си оправна жена,разгледай сайта и ще се ориентираш  Grinning
И аз бях зле информирана с тези карти,но нали пътувам с детето до летища и гари разни,та се наложи.
Leprechaun`s mommy,аз бих се радвала на малко тур. инфо за Ротердам.Това с метрото ми беше полезно,понеже имам  спирка на 200-тина метра.
Нещо,например където да заведа 9 годишно  Rolling Eyes
Меган,не издавай фронта...ти си ми пример за спортуваща и пазеща диети  Hug

# 37
Toni_NL, не съм живяла в друг град в Холандия за да преценя, но покрай работата на мъжа ми им научих цените на къщите. Все около толкова се въртят. Предната къща беше по към центъра от тази сега. За обзавеждане, оооо, не, за съжаление, да, беше обзаведена, но далеч от лукс. Аз нали се надявам да дойде скоро при това денят, в който ще си купим наша къща, та се примирявам къде живея сега. Въпреки, че още не мога да си прежаля покъщнината и удобствата от нашето си жилище в Бг. Иначе градът се води туристически, ако не се лъжа. Има и някакъв университет, не съм запозната обаче с каква образователна квалификация е.
Ето повод да дойдете на гости, да разгледате града  Simple Smile

# 38
Момичета от и около Ротердам, да ви подскажа за ето това нещенце: http://www.filmfestivalrotterdam.com/en/iffr-2012/programme/kids-on-the-floor/

Днес бяхме там за малко, но много ни хареса.
децата рисуваха малки диапозитиви и след това ги пускаха на голям екран. Имаше маси за апликиране.

# 39
Ама наистина транспорта много скъп.. И автобуси и с кола по паркинзи  #2gunfire
Мила ... Не споменавай кой ще ви идва на гости... че виж как си точат зъбките момите  Joy ща изненадат на вратата някоя вечер   hahaha
Баси  и наемите  Shocked... И това и без мебели ли??? А и да има,не се знае какви боклуци ще са...И аз си мислех че плащаме голяма ипотека... Rolling Eyes а то за НАЕМ каква цифромания било
Кати, за спорта съм ОК.. Не пропускам ,ама храната  Joy Но имам проблеми с коляното и мечтата ми за маратона май няма да се сбъдне..и всичко тръгна от купени нови маратонки  Sad .точно преди ваканцията си ги взех за да съм издокарана като ходя да бягам в Мексико  Joy ..все от гъзарията си патя аз ..и явно не са ми нещо както трябва и след първоро бягане ме хвана коляното...В началото не го свързвах,но имаме нова инструкторка на зумбата,която се занимава с начинаещи бегачи, и говорих с нея.Последните 2пъти си бягам със старите маратонки но си ме наболява..особено в началото.Ще изчакам още малко и ще си направя снимка,че ме е страх от влошаване  Cry

# 40
Хехе, Меги, и аз си мислех, че много за ипотека даваме,
ама като видях до къде са стигнали наемите.  ooooh!

Днес съм на high tea в Делфт.  Heart Eyes
Откак Мила си счупи крака почти не сме излизали и направо луднах.
Снощи дори тя каза, че искала на ресторант да ходи,хаха.

И аз искам да отслабна, но с това застояване из къщи, не става.
А диети не ми се пазят.

# 41
Кате на първо място винаги рекламирам зоологическата градина Blijdorp, но мисля, че вие ходихте миналата година.
Други места, които предполагам ще са й интересни и можеш да я заведеш са:
Мини голф. Много приятен парк. Моята дъщеря от малка обожава да играе. http://www.midgetgolfparkhaven.nl/
Един тур с паненкукенбоот. http://www.pannenkoekenboot.nl/locaties/rotterdam.aspx Ще хапнете докато обикаляте. Децата много го харесват.
Двете се намират едно до друго. Можете да съчетаете. Wink
Стига се удобно с градския транспорт. Метро+автобус. Ако те интересува кое как и от къде мога да ти дам инструкции.

Музея Миниуърлд до Централната гара http://www.railzminiworld.com/. Има и уъркшопове, филмчета.

Може да комбинирате Euromast (през ваканциите и в неделя от 10-12ч има различни дейности на кидсклъб) и Kunsthal. В Kunsthal имаше Египетска изложба и мумии. Не знам дали още е там.

Обиколка на Stadhuis Rotterdam. Много е красиво вътре. Не знам дали си пада по такива неща.?

Този увеселителен парк http://www.plaswijckpark.nl/  с мини зоологическа градина, спейлтаюн с различни занимавки, феркейрстаюн където карат едни малки колички и учат за уличното движение, влакче, лодка и много други забавления.

Това се сещам на първо време. За деца на тази възраст има и много театрални постановки и уоркшопове.

Звезди да, и това е супер идея за деца.  Peace

Шанел вие нали в Хага бяхте?

Мила ние вчера бяхме в Делфт, но май трябваше да пропуснем разходката до там, че двамата ни мъже са болни, а днес и аз се тръшнах.

Хайде и този уикенд се изниза.

# 42
Не Маги, не сме живели в Хага. Както сме дошли с децата все сме в това градче.

# 43
Mаги,благодаря много. Hug
Аз съм се изчерпала вече откъм идеи за забавление. Tired   да,бяхме в Blijdorp и отново бихме отишли....малко да го позабравим.
И на палачинковия кораб сме се возили и малко в централната част сме обикаляли.Интересното е,че първия път като ходихме в Ротердам,навигацията нещо блокира и се наложи сама да се оправям-нямах проблем,странно как свивах,завивах и се оказах на магистралата  Joy,втория път,поставката се отлепи от стъклото и тя се пльосна под седалките и се изключи,не можех да я достигна и пак някакси на магия си мамерих локацията/отивах на приравнителен тест  ooooh!/. Crazy
Все се шегувам,че в Ротердам не мога да се загубя  Flutter а сме ходили няколко пъти и изобщо не познавам града. Sunglasses
Всичко останало,което си предложила е интересно и ще намерим време да ги посетим. Peace
Не знам защо се създаде впечатление,че наемите са се вдигнали  newsm78
Скоро и ние се местихме,ами нямам такива впечатления  Rolling Eyes а и бегъл поглед във фунда не показва такива тенденции  Peace
Е,не че, няма и скъпи предложения,но са по скоро изключения.
Хубава седмица и дано няма много студ   bouquet

# 44
И аз да не остана назад поогледах наемите за нашия град  Embarassed.
Верно, че има и доста по евтини, но пък са или етаж от къща или апартамент.
И една подробност, ние не плащаме консумативи, включени са в наема.
Между другото колко излиза ток, газ, вода за месец? Още ни е рано да си мислим за тези разходи, но ми е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт