Холандска тема - 39

• 37 956
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
Megan, и аз се подстригах на нещо като рошава черта малко над раменете. Исках и кичури, но реших следващия път и сега като те слушам се сетих защо спрях да ги правя и да изсветлявам косата. Ще чакам да пекне слънце, тогава и без това ми изсветлява.
Софи си има куфар, обаче не дава да го пускаме по лентата.  hahaha Вендъж го пуснах и като почна да реве си го взехме обратно.  hahaha Мъкне го из цялото летище. В него е нейния багаж. Обаче не може да го качи по стълбите на самолета и тогава ми изниква допълнителната ръка явно, защото упсявам да нося Ноеми, да държа ръката на СОфи и да нося куфара и.   Mr. Green
На мен в БГ еър винаги ме питаха дали искам бира и вестник. Това на сутрешния полет.  Mr. Green Не мога да кажа лоша дума за тях Laughing , но не съм пътувала повече от 5 години с тях, може вече да не предлагат бира. Криза е. Laughing

# 346
От Холандия ми е лесно с куфарите, ама от България -  като нахакам една библиотека, лютеница и печени чушки и... Crazy Сега смятам да сме с два ръчни и 2(-3) куфара. Whistling

Rita01, повече ме притеснява София-Варна, че един път пътувах сгъната на 4 и с опасения, че ще летим във въздуха без самолет. Mr. Green

Аз пък имам бели коси точно където ми се разделя косата на път. Никъде другаде и се чудя какво да ги правя, не ща да се боядисвам, че... ще пръскам сума ти пари -  имам дълга и гъста коса. Rolling Eyes Та ще изчакам да се прибера и да решим с моята фризьорка в България какво да правим.

Мопси, не им ща бирата, само да ме изтраят с децата. Joy

# 347
  • La casa de Mickey Mouse
добро утро дами
и аз се включвам в наемането на самолет за Варна
на мен тази година с това местене ми отпада каквато и да била почивка, но за сметка на това ще ми е весело, като помъкна кервана  Joy, добре че ще спестя цялата лудница на малкия
цял живот съм била с коса до кръста, преди две години като се прибрах в България нещо ме прехвана, отидох при фризьорката ми и се подстригах супер късо и се направих бяло руса, та сега не мисля ни за маски, ни за изтощена коса ни за нищо, така или иначе я подстригвам всеки месец
от една седмица търся логопед за малкия и не мога да намеря, направо съм се побъркала, дори и в частните клиники нямат, толкова ли никой няма нужда не знам
ние края на април ще сме на кратко посещение в Амстердам и Хага, ще мие приятно ако някой има време и желание да се видим за по едно бързо кафе
мъжо ще има среща с бъдещия работодател, а аз в университета и ми е едно такова притеснено

# 348
Здравейте, момичета  Flowers Rose

Наистина се изненадах- толкова много варненки тук. Рита има право- отборът е сформиран, остава само да си синхронизираме летните почивки, за да ни отпуснат чартърен полет до Варна. Специален.  Grinning

Мопси, много се смях на репликата ти за събратята. Не разбирам как рамкирате цитати тук, за да им отговорите, но ти се досещаш какво ме е разсмяло, нали? Имаш право- винаги един и същ екшън, парад на простотията. И още нещо: за бирата и вестника не зная, но явно всяка авиокомпания с номера си. Преди време, когато пътувах с турските авиолинии за арабският свят, предлагаха дюнер и айрян. Още се смея, когато се сетя.  Grinning

За проблемна коса, суха, чуплива, изтощена, увредена от много интервенции с бои, препарати и т.н. мога да ви напиша съставките на маска, която да си направите сами. Много е лесно, а резултатът е отличен. За целта обаче, трябва да купите всички необходими съставки от българска аптека, за съжаление. Ако представлява интерес за вас- утре ще ви напиша и обясня всичко.

Хубав пролетен ден пожелавам на всички. thumbsup

# 349
Горчива луна, ще чакам рецептата. Аз тука си кътам един тривитаминол, обаче ме мързи..Май дори трйността му е минала вече...
За цитата- отиваш на мнението на потребителя, което искаш да цитираш. Горе в десния ъгъл има ''вмъкни цитат''. Трябва да си в режим писане (публикация на отговор).
На мен ми се омазняват корените напоследък. Сега като се позатопли май по-малко.
Днес обиколихме де що има киднърбурдерай, спейлтаюн и т.н. После от мързел да не готвим решихме да хапнем навън. Девойките нищо не ядоха и като се прибрахме вече бяха гладни и искаха да ядат филии с лютеница.  Crazy
Звезди, като почнеш да се боядисваш проблема с гъстотата ще се реши.  Mr. Green За твоята коса сигурно поне 3 бои ще ти трябват. Аз се боядисвах винаги с 2 като бях с дълга  и не ми е особено гъста.
Мда и аз съм така- бай Ганьо ряпа да яде. Лютеница, мед, домашно масло, чушки, тахан, орехи, бадеми, луканки. Crazy Миналата година си видях гащите на лентата. Ципът се беше скъсал под напъна на багажа.  Crazy .

# 350
  • Holland
Оле, Мопси много сконфузна случка Laughing, аз затова бельото го слагам в найлонови пликчета - е не че не могат да се скъсат ама все пак е по-сигурно. Wink
Звезди толкова ли са зле вътрешните ни авиолинии - ох ти сега ме накара сериозно да се замисля за полета София - Варна. Thinking
Ние днес боядисвахме таванската стая и сега чакам да изсъхне за да наредя обратно мебелите. Доста се поуморихме - на мен ми беше за първи път.
 От ноември сме в новата къща и голямо боядисване падна. Добре че свекър ми излезе чевръстен та удари едно рамо. Иначе ние двамата с моя още щяхме да се туткаме. ooooh!

Ние май всички носим почти едни и същи неща от България - и аз мъкна лютеници, книги, печени чушки, галета.
 Миналата година като бях бременна и като ми се прияде лютеница - направо бях луднала. #Crazy

Майка ми милата щеше да ми праща колет, добре че мъжът ми намери едни немски сайт с бг. стоки - та от там си поръчах 5 големи буркана.
 Излезе ми с доставката към 30 евро - ей това беше най-скъпата лютеница която някога бях яла. Но пък си я хапнах като мед. Grinning

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 20:14 от Rita01

# 351
Значи не съм само аз, дето мъкне такива работи .
След като се заредих със сода и подправки (Мерудии разни), сега на ред са орехите, меда и лиутеницата.

Днес мишкувах из АХ за кори за баница. Прилежно инструктирана от колежките (основно италианки), намерих съответния хладилник и закупих 2 бр пакета, кото горе-долу даваха вид да са това,което търся. Оказаха се бутер тесто и кори за пролетни рулца. Така че направих мини банички с корите за  spring rolls, засега на вид и мирис го докарват, стискайте палци и на вкус да става. Инак язък за българското сирене.

Но пък намерих цял рафт с турски стоки и си взех печени чушки made in Bursa.Имаше и хубав черен чай от Ризе - препоръчвам го на който обича. Аз досега си купувах такъв от Турция. Остава да си донеса чайника на двата етажа и може да почвам чаена церемония а ла турка.

# 352
Мопси, акто каза гащите... Преди няколко години правим услуга на наши приятели, българи, понеже мъжът ми пътува сам за Холандия, и може да  им занесе нещичко, че са се затъжили. Но куфърът му не е 20 кила и ни карат да махнем 2-3 килца ( и двамата не сме мургави де). Отваряме куфара и почват да изскачат суджуци. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз затова не ща да се боядисвам, не ми харесва, е си суша косата по 5-6 часа, ама и неща да оплешевявам... не още. Mr. Green

Rita01, е , аз пътувах преди 5-6 години. Може да са се подобрили нещата... Rolling Eyes
Не е ли забранено да се пращат храни по пощата? Thinking

sladka hapka, търси filodeeg , по 270 грама с, но  е абсурд да направиш баница. Залепват, късат са и са дебели. Виж, за лучник са идеални. Whistling
Печените чушки са с оцет... Whistling

# 353
  • NL
Привет момичета!
sladka hapka и мед и орехи ли носиш?Че то и тук ги има и сода има та и кори за баница стига да ти е на път турски магазин.
Май пак сме се подстригвали дружно. GrinningАз нали все за обем рева на фризьорката та днес си тръгнах с една пудра която наистина ми повдигна доста косата но въпроса се е утре при сресването дали ще мога въобще да прокарам четката  Tired.Иначе Меги какви прически има с тая дължина която описваш-хич и да не ти е жал,че си се скъсила толкова.
Mini Mouse за тук ли търсиш логопед?
Миналата седмица вадиха сливиците на малката,че то вече не се траеше..Нито можеше да диша като хората нощем,все подута.На всичкото отгоре логопедката,щото и ние ходим на такава ми каза,че май не чувала добре.Едното ухо било запушено покрай сливиците.Добре,че мина всичко,оправи се и сега си е пак старата Ариена.Но си е зор след операцията,въпреки че ми разправяха колко набързо минавало.
Като сте заговорили за самолети при нас какво се получи.Майка ми беше тук покрай детето да ни помага и пътува с Уизеър за Айндховен.Като поръчвахме билета бях посочила да си го получи на летището.В София така си е направила,дали са и обаче само за отиване.За връщане трябваше го вземе от Айндховенското летище.Мъжа ми обаче чете в сайта,че  там няма гише за Уизеър и мисля още Транзавия бяха.Принтирахме го в къщи билета и така пътува но добре,че погледнахме за тия неща предварително.

# 354
И аз като Милика.за вси4ко от турския магазин.Ни6то не нося от Бг(ама то и място нямам къде да пъхам Joy)Да?е наскоро отвориха бг магазин в близост...и още не съм го посетила.Вси4ко имам в турския до нас.Купувам си е една македонска лютеница-невероятна  Grinning,сурови ядки,сирене,кори,семки  Mr. Green,тахан взех наскоро-пак свм много доволна.Единственото не6то за което питах приятелката ми да провери в бг магазин бе-СЛЪН4О...ама нямало.Но пък му намерих заместител с едно зрън4о от полския магазин  Joy JoyТова е то големият град-от вси4ко има  Mr. Green
Мопси за га6тите  Joy Joy Joyама така става....като тъп4ем ли тъп4ем  Whistling
Звезди,потърси боя прибли?аващ твоя цвят и мацни малко върху побелелтите коси..не дръ? много боятя...поне да не ти святка бялото(ако те дразни де Peace)

# 355
Давам отчет - корите за пролетни рулца не стават за баница.

Звезди, оцета на чушките ще го преглътна, както и чесъна. Важното е, че все пак е печена чушка. За салатка ще става!

Милика, нямам турски магазин на път, а съм без кола и не ми се губи сумати време да обикалям с градски транспорт за едната сода. Така и така си ходя регулярно сега в БГ заради децата, по-ми е лесно да метна в багажа каквото не намирам в АХ. Край мен няма други магазини, а и АХ са ми на по 20 мин мятане на крачоли пеш. КАто дойде ред да купувам тежки неща, лошо ми става. А и съм на работа до 18 ч, след това не ми е до екскурзии по магазините.

# 356
Milika, каква е тази пудра, я сподели. Аз нали най-накрая намерих моя фризьор и доста обем имам без да правя почти нищо. Пяна и суша с косата надолу. Малко като зелка става и се налага да я посплесквам.  Mr. Green Ама исках обем и рошавост (нова дума измислих).
Нали с Уиз трябва вече да се чекираш онлайн. Майка ми как и обяснявахме пърия път по телефона. Направо беше на път да се откаже да пътува.  Mr. Green Но се справи се бабата хакерка.  Mr. Green
Уфф, ужасно ми звучи операция от сливици.  Confused Браво, че Ариенката е добре.  Hug
Сладка хапка,  и  мен са ме пращали за бутер тесто по обяснения.  Mr. Green
Те и в турския са едни дебели корите.   Confused Аз купувам гръцки за баклава. Продавача един ден не се стърпя и ми ме попита толкова ли обичаме баклава вкъщи.  Mr. Green После се смя като му казах, че правя баница.  hahaha
А бе аз като оправям багажа и винаги най-отгоре слагам по един кат чисти дрехи за всики, в случай че слезнем от самолета омокрени или одрайфани. С деца всико може да очакваш. Та това се въртеше на лентата.
Мегън, мъкна, защото искам да са домашни. Иначе да, има в магазините, но те са ми за краен случай ако закъсаме.
Аз нося мед от приятел пчелар, не слага никакви добавки за приятели. А остатъка изнася за Германия. Не може да се сравни с магазинския. Моите като набарат буркана и ела да видиш. Crazy
Звезди, не дават да се праща храна по пощата.

# 357
Мама прави лютеницата без захар и мед, а печения пипер с оцет не става за шопска салата, а и на децата не съм давала все още оцет, така че... има какво да пълня в куфарите. Mr. Green

sladka hapka, за другото жилище ще знаеш -  някое близко до шопинг център. Преди все живеехме надалеч, но откакто усетих предимствата, това е едно от условията. Whistling

# 358
Е да,може би ако имах мама да прави дом неща,сигурно и аз бих мъкнала.Ама нямам такива екстри... ThinkingНо аз съм от сръчните булки,та като нищо да завъртя една лютеница на лято  Joy JoyМиналото лято си правих сладко с кафява захар..друго си е наистина домашното  Peace
Имам комшийка босненка,те са пенсионери и редовно ходят до Босна.Тя на няколко пъти ми бе носила домашен био мед..и пчелен прашец.Иначе и в турския също продават-прашеца имам впредвид.

# 359
 megan79,  Hug

Наистина си е друго домашното...

Общи условия

Активация на акаунт