Холандска тема - 39

• 37 967
  • 727
  •   1
Отговори
# 450
Мопси, мерси, още утре ще го потърся това на Веледа.

За коронката - ами понеже е стара и се е прецакал зъба, та първо ще го лекуват,
и чак тогава ще се сложи коронка, затова ще има забавяне...

# 451
Milla Elaine кърма или преварена лайка.
А брадавиците какво ги правите? Премахвате с нещо ли?
Оф, хайде вече за последно да ходите  Praynig
Мопси аз съм си мислила за подарък да нося розова вода от Бг, но не знам коя е добра, какво вземаш ти?

# 452
sladka hapka  Hug

Milla Elaine, мама сигурно пак ще идва скоро, ама... като свикне човек на хубавото. Rolling Eyes
Успех на снимката и пиши какво са казали. Hug

Мопси, ми и аз си поръчах, ама много хабя и почти свърши, а ще ми трябва да следващото снабдяване. Mr. Green

# 453
Шанел, на Лема Казанлък ми е водата. Имах и 2 литра директно от завода и сравнявайки качеството е почти еднакво. Преди ползвах една в големи стъклени бутилки, но вече я няма.
Розова вода и масла на Икара, винаги са били оценяван подарък.  
Звезди, и аз съм на последното шише. Надявам се да ми стигне. Софи и Ноеми само да ме видят и се почва едно мазане и триене. И за тях трябва да взиам вече, че не ги имах предвид като зареждах.  hahaha
Тук в едно градче до нас имаше магазин с продукти на Рефан и Българска роза. Гледах само през витрината, понеже беше затворено. Обаче беше преди 2 години и от тогава все се каня да го посетя. Ако все пак стигна и все още същесвтува, а и има розова водя ще свиркам.  Laughing Може да ви заредя.

# 454
  • Holland

Мда, има го и фактора диалект. Аз не контактувам и не поощрявам говоренето на диалект.  Софи като тръгна на  училище, започна да казва едно странно р  ала Хоише фрауен. Забелязвам, че  напоследък е много модерно. Отучихме я набързо.
На български пък не може да произнесе пт  и казва пЪтичка.  Laughing
Иначе и тук сме уцелили 5-ца от тотото с диалекта. Джакпота го оставям за лимбурхци.  Mr. Green
Понякога имам чувстото, че се задушават или  имат нещо в гърлото, което им пречи да произнесат гласните.  Crazy

Ох, Мопси успя да ме разсмееш днес Laughing (и на мен ми е едно криво днес). Ама ти ми оправи настроението - така добре си им описала произношението на лимбургци. Peace Flutter
Моята свекърва ми приказва почти само на диалект -е вярвайте ми разбирам й сигурнo едно 20 процента от това което казва. Така ги извъртява и усуква че нищо не й разбирам.
 Например вместо затърдах казва Зоооотърдаг, вместо Мандах - Моооондах. Айде това го схващам, ама не искам и детето ми да започне по същия начин да говори. Close

Спрингтайм аз говоря на Алиса само на български (когато сме сами, а това е почти всеки ден). Когато сме с свекъриte или холандски приятели говоря холандски.
 Баща й говори на холандски.
 Почти съм сигурна че ще проговори по-късно. Аз самата съм дете от смесен брак и съм проговорила доста късно.
 Ей и успех на прегледа. Peace Пиши как е минал. Hug

Milla Elaine успех на малката - дано чуете добри новини от доктора. Peace И приятно изкарване в неделя. Grinning

За главоболие аз се спасявам с кофергамин (взимам го от България). МНого е ефикасен.

# 455
Мопси, даде ми идея да погледна в българския магазин.

# 456
Добро утро мацки  Hug
Днес записах час при киндерарз за Елисе.Незнам дали съм споменавала,за сърцебиенето което получава,здрави изпотявания и недостиг на въздух.Водих я миналия месец при личния,уж не било астма,но тази сутрин ми даде направление за детски лекар.Естествено първиjaт свободен час ,чак 2-ри април Laughing.Дано не е нещо сериозно. Praynig
За Дисниланд и Парижките ми планове Joy,чак на лято .Сега направихме резервации по немско,в един увесилителен парк...и приспиване,просто за едно уикендче.Мъжо вика,за 3 дни не си струва да бързаме,на лято поне 4-5 дни да отделим за разходки там. Peace
Мила Елеин,и аз мин година корона сменях ooooh!.Но моя зъб бе умъртвен(както всички кътници които имам Whistling).Скоро ме очаква и другата корона,че венеца ми много се възпалява там.Аман от зъби  #2gunfire
Розова вода и аз от Бг си бях купила.Накупих и разни кремчета с нея..ама толкова и ги ползвам.Най добре на кожата ми действа Олаз(или поне такова свежо чувство имам аз)
За езиците ,на децата като сме в къщи на Бг,навън холандски.Моите Бг отказват да говорят,най вече Елисе.Дори редовно ми казва,ако съм искала да слуша,да съм и говорела само на холандски.А за пЪтичката и в нас е така. hahaha

# 457
Мегън, дано да е наред всичко с Елисе. Е, няма да се оплакваш, за след по- малко от месец имаш час.  Wink .Те с децата са по-бързи. Виж на дърти като мен с подобни симптоми за след 2 месеца ми дадоха.  Crazy
Вие в кой парк ще ходите, я да обменим опит.
Много хубав  е wunderland Kalkar, който е в района. Аз нали много уважавам пограничните увеселения.  hahaha
Как върви поста?

Звезди, супер, я виж в БГ магазина. Аз в сайта виждам само Каменица.  Crazy
Рита, аз твентс съм описала, но това май важи за всички погранични диалекти. Mr. Green   Тука казват муондх (maandag) , мутн (moeten). Може би ако майчиния ти е китайски, по-лесно ще се овладее диалекта.  Crazy Но главно възрастните и не толкова интелигентните (как да го кажа не толкова обидно) говорят диалект.
Преди години правихме един тур Франция, Белгия и Германия с мъжа ми. На върщане отсядаме във Фалкенбурх. Аз вече не знам на кой свят съм. Влизаме в един ресторант, мъжо зачезва изведнъж и сервитьора започва да ми говори нещо на неразбираем за мен език. Аз изтърсвам-случайно да говорите немски или английски, понеже аз френски не говоря.  hahaha В това време мъжа ми се е появил и чувам как се смее. На лимбурхски ми говорил, но на мен с малките познания по холандски тогава и тотално объркана от пътуване ми е призвучало на френски.

# 458
Меги, в кой парк ще ходите ?
И аз намерих един - Фантазиаленд, изглежда супер, има и интересен хотел в него.
Само да видим дали ще успея да навия мъжа ми, че сега пак предстояли фестивали. ooooh!

Ох, моя зъб също е умъртвен, но е мек, възпалил е венеца и първо ще има кореново лечение
и после коронка.  Tired

Днес обявиха крака на Мила за ок и повече няма да ходим.
Вижда се на снимка, че се образува нова кост, но още е крива.
Сега може да възобнови по малко плуване, гимнастика....

# 459
  • Holland
Milla Elaine радвам се че крака на малката заздравява добре - с плуване и гимнастика ще се възстановите по-бързо. Peace
Мопси за съжаление нито майчиният ми нито бащиният език са ми китайски Laughing - така че няма надежда за мен един ден да проговоря на диалект. Naughty
Ти май си била доста изморена щом си го направила на френски. Flutter Скица си голяма. Hug Grinning
Мегън дано не е нищо сериозно, стискаме силно палци. Peace Praynig

# 460
Мопси,Мила ще ходим на този http://www.movieparkgermany.de/nl/и ще спим във van der Valk  Peace.На мен лично ми е все тази къде ще е,само децата да се порадват малко.Дано през останaлото време да е хубаво време,та да не се затворим заради някои дъжд в къщи #2gunfire
Рита  Hug
Иначе постите си вървят супер.На финала може да съм с +   Joyвместо обратното както при повечето хора hahaha.Но нали съм все наопаки  Whistling

# 461
Meган,дано не е нищо сериозно с Елисе. Hug Аз имам такива симптоми,като имам клаусрофобична атака,приятелка ми е споделяла за същото при алергия ...дано попаднете на добър специалист. Hug

Хайде да се поздравим с 8-ми март  Joy
Макар на мен да ми е доста смешно,като се сетя за изцепките покрай този ден преди години.
Аз с атракци парковете съм приключила  Crossing Arms,на вас с по-малките деца,естествено ви предстоят подобни емоции,ама ,аз-край.
Даже се чудя,дали изобщо да посещавам Тиволи,като ходим в Копенхаген.Имам и чек със сериозна отстъпка за Center parks,но го отлагам,а вероятно ще го предотстъпя.
От холандските паркове,най-доволна съм от Ефтелинг/бяхме с програма,хотел и т.н./,но екстриим атракциите си бяха супер екстриим ,и за мен беше много яко,но Анди много се изплаши на 2 от тях.
Mувито ми се струва,че е подходящо  за по-големи деца,но това си е мое мнение.  PeaceНа мен ми беше интересно  там  Embarassed

Да попитам розовата вода,за всякакъв тип кожа ли е?За какво я използвате,в смисъл какъв ефект има...

Хубав ден   bouquet

# 462
Честит 8-ми Март, мили мами и мили дами  Flowers Bouquet. Пожелавам ви да сте весели, усмихнати и много сияйни. Пожелавам ви да сте обичани и уважавани, така както го заслужавате!

Весел празник!

Heart Eyes newsm76  Party Time

# 463
Честит празник, момичета!  newsm51

Омайна да бъде мисълта, която изпращате на всички. Да бъде лечебно докосването на душата ви във всяко нещо, което наричате и споделяте. Щастливи и обичани бъдете.

Хубав осмомартенски ден за всички. lovekiss

# 464
Леле,много съм заспала,съвсем забравих да ви поздравя за празника  Heart Eyes Hug Hug
Днес бе моят ден,доволна съм  Peace

Общи условия

Активация на акаунт