Холандска тема - 39

• 37 941
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
  • Nederland
Шанел, браво за хубавите резултати! Hug Сега само спокойствие и силна храна! Grinning
За здравните осигуровки вече са ти обяснили много подробно момичетата. Но аз да ти кажа и от моя опит. Имаш 2 варианта: 1. Като наближи момента да си ходите в БГ си вземате от CZ прословутия формуляр Е104 и с него ви изчистват натрупаните здравни осигуровки до момента. Подавате и заявление по чл. 40 а за отписване от здравната система в БГ поради напускане на страната. Ще ви отпишат от датата на подаване на заявлението.
Вариант 2 - прочетох в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=630481.30 , че някои съфорумки успешно са се отписали изпращайки заявлението по пощата. Така,че според мен нищо не ти пречи да опитате, пращате с препочъчано писмо и следите после в сайта на НАП за евентуалната щастлива развръзка! Laughing Или майка ти подава заявлението с пълномощно.

С тези плюшени любимци сигурно е много забавно за децата! Интересно ми беше това, което споделихте, и снимките на Мила също!

Маги, оздравявай вече! Hug  Като не помагат методите до сега пробвай компрес с ракийка, вътрешно Laughing

*SoleiL*, успех на ученичката!  bouquet

Да се оплача - тези в ИНД днес ми вдигнаха кръвното #Cussing out а още веднъж ще имаме среща с тях.

Приятен уикенд на всички и дано се постопли поне малко!  bouquet

# 616
Момичета, написах няколко изречения, дано се включи някой, че гугъл не ми е вариант определено.
Само да попитам как се пише от името на госта или от името на детето?

Ето момичета текста, коригирайте където сметнете, че е необходимо. При превод знам, че не може буквално да се превежда, а леко се изменят нещата за да звучи добре на съответния език, така че за това няма проблеми, важното е да няма грешки, че тогава срам
На някои места нещо не ми звучи идеално, тъкмо може да вложите лично творчество.

Написала съм го от името на мечката, ако се пише обаче от името на детето го променете по ваше усмотрение.

Здравейте приятели!
Този уикенд гостувах на Мерт. В петък след училище се прибрахме в дома на Мерт. Запознах се със семейството му - по малкият му брат Берк, майка му и баща му. След като обядвахме легнахме да починем, а след това целия следобед изкарахме в игри. Направихме и планове за двата почивни дни. За съжаление съботният ден още от сутринта личеше, че времето няма да е  на наша страна и програмата ни трябваше да се промени. Едва следобед излязохме. Отидохме на откриването на Белами парк. Въпреки дъжда, който ту започваше, ту спираше беше забавно. Имаше музика, игри и за всеки по нещо от шатрите /е това не знам как му се казва/. Мерт се сдоби дори с пистолет, направен от балони. След това като си тръгнахме от там отидохме да пазаруваме и вечерта си направихме едно малко семейно парти, на което почетен гост бях аз. В неделя до обед погледахме някое филмче, а след обед отидохме да разгледаме Reptielen zoo. Имаше много по вече експонати, отколкото очаквахме. Видяхме много видове животни - огромни столетни костенурки, други такива бебенца, гущери, игуани, алигатор, кайман, паяци, буболечки, дори имаше специална стая с пеперуди.  Може да видите снимката ни с огромния крокодил, който беше няколко пъти по голям от истинския мисисипски алигатор там. Мерт се сдоби с няколко пъзела от шареното магазинче и тръгнахме да се прибираме. По пътя обаче решихме да отидем до съседния град, за да ми покажат и гълъбите, гаргите и гларусите на едно вкусно местенце, както казаха те. Хапнахме пържени картофки и риба, а около нас останаха доволни и пернатите животинки, които лакомо се хвърляха на готовата храна.
Прибрахме се доволни и уморени, а сега почиваме в по леки игри.
Благодаря Мерт за развлеченията и се надявам при следващото ми гостуване във вас да имаме късмет с времето и да изпълним заплануваното.

от Мерт за Флип! /тук имам предвид квилинг мечето, което ще направя/

До нови срещи Флип

Благодаря ви момичета, дано не ви се стори много длъжко, че да ви домързи  Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 22:34 от shanel1982

# 617
Шанел, май не сте скучали с мечо, въпреки лошото време.
Тук беше приятно и двата дни, леките превалявания в събота не ги броя.

Момичета, дайте идея от къде да купя подобен несесер:

До сега не съм пазарувала ученически пособия и идея нямам. И време нямам, че тази седмица съм на работа и след това ще използвам почивните дни да ида до БГ, а това ще е подарък за РД на малката дъщеря. Това иска в момента и държа да го купя, че не знам какво ще е седващото, което ще й дойде на акъла. (предишното желание беше флейта  Mr. Green)

# 618
Сладка хапка-аз имам такъв несесер,подарък от баба и дядо за първи или втори клас, не си спомням вече.Още го ползвам.Тогава /преди 30 години/ ми го купиха от книжарница.

Тук съм виждала подобни неща също в нижарници,в Бруна, в Барт Смит, в Интертойс.На сина ми по-миналата година купих голям комплет за рисуване с пастели,моливи,флумастри,триъгилници,гумички и други подобни неща, за около 10 евро от Краудват.

# 619
Kartinka, мерси за подсказките! В БГ и аз знам, че има по книжарниците, но тук такова животно като нашенска книжарница с тетрадки, моливи и глупости всякакви, май не съм видяла, затова питам. В Краудват вчера гледах, нямаше. Тия дни ще обиколя Барт Смит и Интертойс. Във В§Д нямаше ли щанд за такива неща, сега се присетих, че май съм гледала нещо подобно. A къде има Bruna в Хага (гледам им сайта, ама нали не разбирам езика, не мога да се ориентирам Embarassed) намерих ги, мерси още веднъж

# 620
# 621
Имам си превод вече момичета  Simple Smile
Благодаря много на съфорумката, тя си знае коя е   bouquet

# 622
Добро утро  Hug
Шанел,добре че са ти реагирали на време.Моите писмени и граматически познания не са много за показ  Joy,ама ако беше в силна нужда щях да помогна. Peace
Сладка хапка,преди време бях мернала нqкъде такъв несисер,но не съм купувала.Понеже за училище тук не им трябват.А в къщи сме с огромните кутии от фулмастри,моливи,пастели.Аз през някой и друг месец посещавам Хема,от там се снабдявам с такива неща-бои,фулмастри,листи и т.н.Моите госпожици доста рисуват,а и все забравят да сложат капачките на фулмастрите както трябва Whistling...та редовно нови купувам.
Весела и слънчева седмица момичета  Heart Eyes

# 623
 Embarassed Embarassed Срам, Шанел, аз забравих снощи,
но сега виждам, че все пак са ти помогнали. Отдъхнах си, че като видях и какъв текст си изпраскала,
доста превеждане е падало.  Wink

Вчера бях...не знам , как да се опиша. Ама много ми беше криво, главоболие,
та не ходихме до Фентъзито, за съжаление.

Такива неща за рисуване и аз от Хема взимам, но понеже сега търся специфични играчки за Нико
и снощи съм гледала онлайн шопове, лелеле, какво разнообразие. Още тази седмица ще направя поръчка. Laughing

# 624
Здравейте, холандски момичета и ме извинете, че ви безпокоя в темата ви. Трябва ми малко помощ от вас , надявам се да сте отзивчиви. Hug
Моля ви да ми препоръчате холандски сайтове за детски дрешки и играчки, за дете на 2 годинки. Племенникът ни има рожден ден на 30 този месец и тъй като цялото семейство са в командировка в Ротердам за половин година, искаме от тук да поръчаме подарък-изненада за него, който да доставят в дните около рождения му ден. Ще бъде чудесно ако има и сайтове с безплатна доставка, така че силно се надявам да се включите с предложения!
  bouquet Пожелавам на всички ви прекрасен ден!

# 625
Шанел, срам и аз забравих.  Embarassed Имахме супер спортен уикенд и снощи бях гроги. Даже бягах 2 пъти  Кидсрън  маратон 1 и 2 км.  Joy 
Аз наскоро купувах несесер от Интертойс за РД. Един розов с принцеси.  Crazy
http://www.intertoys.nl/speelgoed/creatief-disney-princess-dubbe … -etui-568534.html
Намерих го.

MrsS,
http://www.prenatal.nl/prenatal/nl/home.html
http://www.baby-walz.nl/
http://www.intertoys.nl/
http://www.toysxl.nl/
http://www.zalando.nl/

Мегън, и при нас е така положението с флумастрите.  Mr. Green

# 626
Къде сте момичета? Нас все град ни бие, днес е толкова мрачно на вън, вали без да спира офффф, няма ли оправяне това време  ooooh!
Междувременно имам два въпроса.... отново  Mr. Green
1. Мерт видя ДВД един филм с една розова героиня, с наметало. Не знам как да ви го обясня, но струваше 18 евро и ми досвидя. Обаче грешка, че не обърнах внимание на името на филма, някой да се досеща  newsm78
2. Моята мама ще идва насам след средата на месец май. Обаче каца в Айндховен. Някой запознат с влаковете може ли да помогне дали има влак от там до тук /Влисинген/ и колко струва?
 Hug Hug Hug

# 627
  • Nederland
Здравейте и от мен! Hug Много е гадно времето наистина, гледам прогнозата за времето във Варна и завиждам.  Cry

Шанел, по въпрос 1 не мога да помогна.
А иначе до всяка точка на Холандия може да се придвижиш с влак. Ето за майка ти информацията - http://www.ns.nl/reisplanner-v2/index.shtml
Има и цената. Досадно е с 2 прекачвания но като и дадете подробна информация за коловозите няма как да се обърка. От летището в Айндховен до гарата ходи автобус 401. Ще се справи жената, дано да няма много багаж.

Приятен ден на всички! Hug

# 628
При нас времето не е чак толкова зле.  Вчера дори бях по кьс рькав.
Шанел, да не е mega mindy?

# 629
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
здравейте, мили момичета,

следващата седмица ще ходим с приятели до Амстердам и разбира се, много искам да видя градината Койкенхоф. Хотела ни е в центъра, доколкото знам, близо до музеите.
Бихте ли ми помогнали с малко информация как да стигнем до там, четох за някакви комбинирани билети- какви са и ако не ви затруднявам за какви цени говорим? Praynig

благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт