Холандска тема - 39

• 37 660
  • 727
  •   1
Отговори
# 195
Ауу, Звезди, ти нас си описала. Laughing
Мила трудно яде каквото и да е, много е слаба.
Сутрин само боклуци - сириълс с мляко. Друго не иска.
Нико обаче хапва каквото му дадеш. И лимоните яде дори.

Меги, да, би трябвало и при вас вече да знаят кой ще премине.
Има деца з акоито се колебаят и доколкото разбрах вчера - първо говорят с родителите им
и тогава решават дали да ги оставят още една година.

Мини, хмм, ами ако детето не се представя добре как преминава нагоре?
Не, тук имат тестове и учителя преценя на база наблюдения, дали детето
е готово да премине в горна група.

# 196
Ama vie kak pi6ete na kirilica?Az v momenta vlizam ot drug komp i pak ne moga sa smenq klaviaturata .
 Crossing Arms

# 197
Kate,сега през тел..на него имам кирилица.По горе вкарах сайта който по принцип ползвам през компа като влизам Peace
Моите сега ядоха кроасани,че имах излизане и имвзех.Но не им стигнаха та варих яйца  JoyИскаха снуп..ама немаааа,след училище.Иначе всеки ден ядат плодове и зеленчуци...ама тоз снуп  #2gunfire

# 198
Аз си пуснах кирилицата прз Контрол панел-а и  ползвам фонетичните съответствия. Иначе ми е много по-трудно - през сайтовете, имам предвид.

ПС какво е снуп?

# 199
Аз си пуснах кирилицата прз Контрол панел-а и  ползвам фонетичните съответствия. Иначе ми е много по-трудно - през сайтовете, имам предвид.

ПС какво е снуп?

Bonboni  Laughing

Moqta takova ne qde,ne e nau4ena,ne mrynka za bonboni,no ako i predlojat,hapva.No izbiratelno
Az predi smenqh klaviaturata s shift i+wind.klavi6a.Sega ne stava.

Megan,vidqh saita  Hug,ama nali sym myrzel,iskam po-lesno.

Sega 6te pitam moderatorite,kyde im e na novata versiq azbukara  Joy

# 200
Звезди, ситотутс не е ли в последните две години?
Сега зацепих за тестовете. Аз ми мислех, че конкретно за Софи само са ми говорили юкфите, а то важало по принцип. Те искат Софи сега да мине във втора група и след лятната ваканция в 3 група, което на мен не ми се нрави като идея.
Меги, моите ядат сутрин най-често каша Бамбикс (бебешка 8 зърна)   hahaha,  филия с филаделфия и  домати, филия с лютеница, препечена филия с масло. Снуп, максимум 2 пъти седмично. На мъжа ми му забраних да яде в пристствието на децата. Той яде като невидял тия ми ти желирани гадости.  Плодове и сурови ядки им давам да ядат на воля. Вечер- основно + салата и задушени зеленчуци.

Ноеми е всеядно, Софи злояда. Явно са прави хората, казвайки че с вторите е по-лесно.
Ако някой ги почепи снуп, естествено няма да откажат. Аз понеже все се боря с кг и гледам да им създам добри хранителни навици за да не се мъчат на дърти години. Обаче те май ще са слабички като мъжа ми.
Мини, тук в основното училище са само на групи. Няма понятие клас.
Има курсове пък унитата, но пак завършват с полагане на върпосния изпит.
Сладка хапва, снуп (snoep)е желирани бонбони

# 201
Въх, убихте ме с тия желирани бонбони. Това ще да я някаква местна традиция, моите даже не се сещат да искат такова. Май само по Коледа им попадат в ръчичките, с готовите пакети с коледни гадости.

Кате, не се мъчи, иди на Control Panel - Clock language and region - region and language - change display language -change keyboard ... после еще се оправиш с падащото меню. При мен клавиатурите се сменят с Алт + Шифт (но и това може да се настройва по избор).

# 202
Мопси   Joy Joy е, много се смях с това момче!  Joy Ясно, някой следващ дон Жуан ще е. Wink Не е сменило отбора...че имаше някакви съмнения около рождения ден.
Тони да ти е честита дипломата.   bouquet Заслужила си си я.
Пфю, аз съм пропуснала празника на виното.  Whistling

При нас рапортдах беше миналия месец, но не се коментира дали ще минат в следваща група. Това ще стане на следващия рапорт след няколко месеца.
Първите дни след коледната ваканция правиха и сито тестовете. Не са същите, които правят в края на 8 група, но пак така се наричат. На първа страница съм вмъкнала едно линкче за Ситото, но ето тук можете да видите всички продукти (тестове по групи, които се правят и кога точно се правят) http://www.cito.nl/onderwijs/primair%20onderwijs/cito_volgsystee … le_producten.aspx

Меги моите закусват кроасани, баница ( Twisted Evil днес съм им обидена пренебрахнаха ми я  Crossing Arms), палачинки, филийка със сиренце, овесена каша, пържени филийки. На обяд каката в училище яде сандвичи плюс варено яйце, зеленчук, плод, а малкия топла храна. За вечеря както и вие топла храна. Малкия снупита не е вкусвал никакви. Единствено кукита и то само бебешки. Аз съм май от най-гадните майки и веднъж в седмицата за каката се взима шоколад, нещо бонбони. За снакс следобед й давам плодове или йогурт с полодове и бисквити.

Кате или още по-лесен начин да си извадиш кирилицата - кликваш върху Language bar-a с десен бутон, натискаш settings  и ти се отваря прозорчето да аднеш или изтриеш език. Всеки компютър под уиндоус има кирилица. Wink Никога не съм ползвала кредор.

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 16:00 от Leprechaun`s mommy

# 203
Maгиии, как ми се доядоха пържени филийки с мед и сирене.  Laughing
А бе не го знам това момче точно в кой отбор е- ходи на танци и доста често носи дамски гердани. Май е и в двата отбора...  hahaha Не, че има лошо в танците, ама цялата комбинация.  Laughing   Няма скука с него.  Laughing
Тони, честита диплома.
Сладка хапка, ще се учудиш колко много различни вкусове желирани бонбони има. Има дори солени.  hahaha
На мен така преди години в Бг, едни приятели шведи ми донесоха 1 кг желирани бонбони за подарък и очакваха да се зарадвам. Като дете мразех лимонови резенки и само като ги видях и ми се додрайфа. Тогава бях решола, че явно си мислят, че в Бг сме супер бедни са решили да ми донесат за хапване. После се оказа, че и там било национален спорт.  Laughing Дори бяха наспипни от скъпите.  Joy

# 204
Солени май съм яла само от лакрицовите. Ама те не са желирани, явно това е нещо непознато за мен. Бляк! Така или иначе, ще се опитам да не ги почвам тия снуп(ита) баш сега. И без това съм седнала по 9 часа мин дневно, а през останалото време съм легнала. Крайно време ми е да тръгвам да бягам, ама пусти мързел  Embarassed

# 205
Аз си мислех,че snoep е общо наименование за бонбони.Не знаех,че е точно определен вид  Rolling Eyes
Поне така се употребява по "нашия" край....
Сладка,като проядеш дроп, http://nl.wikipedia.org/wiki/Drop ,тогава вече се считай за напълно похоландчена  Joy
Те лекуват всичко  Wink Аз харесвам само черните ленти на Харибо и още едни,ама ме мързи да ги търся,кои точно са.

Ох,чакам ваканцията с нетърпение  Tired,уморена,разсеяна и забравям...и ям като за световно  hahaha.Трябва да се озаптисам  Embarassed

Моето дете закусва....едно и също 1 месец,после пак така и така....обикновено чай + филийка с конфитюр/мед,мляко +мюсли иииии,май-друго-не.
Понякога в събота и неделя поферчес/уф така ли се пише/,палачинки,мекици,пържени филийки.
Ако е до наследствени гени само,би трябвало никога да няма проблеми с килограмите,ама не разчитам на това-голям съм цербер по отношение на вредните храни,в същото време не правя драма от еднократни и инцидентни МакДоналдс или чипс .
Милата, обаче е много суетна и това е, на което разчитам да я държи в норма  Laughing
Като не иска да яде някой зеленчук и казвам,че от него ще и порасте по-бързо косата и тя яде  Joy

Тъкмо онзи ден се ядосвах,че не съм запаметила сайта със сито тутсовете и видях,че Маги го е постнала.

Мопси,понякога за деца,който са напред с материала  Wink,предлагат този вариант.тя е родена януари и може .
Според мен е добре,иначе като и доскучае още една година с дребосъците и може да загуби мотивация,интерес към ученето.Казвам,може....ти ще си прецениш. Peace

# 206
Ох,намерих си буквите,ама не намерих защо не мога да си редактирам постовете...

Сладка,прочетох,че си опитала въпросните бонбони  Grinning ,има време ще ти захаресват .

# 207
Кейт, прави си, всчики захарни издрлия са снуп. Ама нали на моите само харибо давам и за тях си пея.  hahaha
Има и един ликьор от дроп (дроп шот).  Бях занесла на един приятел в Бг и му седя 3 години в хладилника. Черпеше всички гости, но никой не успяваше да пийне повече от 10-20 грама.  Mr. Green
А бе те са много гъвкави в училището на Софи. Има и група за надарени деца. Ама по- логично ми се струва да ги преместят след тестовете декември, за да изкара по- дълго време в горната група. Ама защо ли търся логика.  Laughing Ще видим.

# 208
Мила, ами за ко са иначе наборчета? Mr. Green

Мопси, ми така ми  разбрах аз.
Ама не ме питайте за резултатите. Mr. Green Трябва да ги смеля малко.

Моето малко човече ще ме умори. Спа час и нещо до 14 следобед, и след 2-3 часа плацикане в басейн, едвам го приспахме ( на смени с баща му)! ooooh!

Значи никога няма да стана холандка -  дроп не бих сложила в уста, чудо да става. По ще извадя една бисквитка, отколкото да изям дроп снуп. Whistling

# 209
Бахххх,и аз много мразя дроп.А за снупа-вси4ко сладко попада под негов знаменател.Моите и от площадката са си купували...от отворените кутии---и продъва4ката с ръцете си ги хваща и ги пъха в торби4ките.Мен ли4но ме е гнус,но за децата не се стряскам..и на земята са падали и хоп обратно в устата. hahaha Joy hahaha Joy "goed voor de weerstand"  hahaha hahahaНо пък за други неща съм супер зла,пълна с фобии и про4ие  Joy

Общи условия

Активация на акаунт