Тема за храненето - с какво се храним ние и децата ни в чужбина

• 32 642
  • 434
  •   1
Отговори
# 300
Да допълня за бадемовото мляко - продава се във всички хипермаркети.
Hear Again,това е неподсладеното( в ориджинъл също слагат захар) http://blog.caloricious.com/wp-content/uploads/2011/06/silk-almond-milk.jpg

# 301
Не знам какви са другите супермаркети, в които пазарувате, но и в НЙ и тук, където сме сега, цените на стоките в Хол Фуудс въобще не са по-високи.
Органик кори за баница в ХФ са ми по-евтини отколкото в кварталния (голяма верига). Всички органик плодове и зеленчуци в ХФ са по-евтини. Разнообразието е несъизмеримо. По-качествени (по моите критерии) кисели млека има например, ако и да са с 50 цента по-скъпи от масовите уж качествени марки.
Да, не е евтин като Таргет и Уолмарт, но аз лично не бих купила никаква храна от там.

# 302
Досега не съм виждала кори за баница.Би ли ми казала,Солей,в коя секция да търся?

# 303
При нас е в хладилните витрини, при тестото и шеловете за пай.

# 304
Благодаря,ще потърся при следващото ходене.  bouquet

# 305
Затрихме се ние тук, в Отава. Нямаме си whole foods супермаркет. Значи ли това, че нито млякото ни е мляко, нито тортичките тортички? Добре поне, че сме една река разстояние от Квебек, където са известни с вкусните си тортички. Дали да не си пазарувам от Торонто (там, разбрах си имат), за да вляза във форумните стандарти и да не ме мислят за неинформирана и не на ниво?

Честно, понякога се чувствам ето така  Shocked като чета. Много се изпада в крайности. Плодов сок е лошо да се употребява, но нутела е о.к. Има и още, но не ми се занимава да търся в момента.

Купуваме си храна от нормалните магазини, дори и от уолмарт се е случвало да пазаруваме. Имаме си и farmers market, но за съжаление само през половината година работи по обясними причини. Оттам пазарувам през лятото, защото продукцията е местна и и личи, но през зимата нямаме избор. Надяваме се хората, чиято работа е да следят за качеството на храните да си вършат работата и така.
Да си приключа мисълта, не абсолютизирайте нещата моля. 

Едва ли решението на огромния проблем със затлъстяването на западните общества се крие в един магазин, бил той и хол фуудс.

# 306
Sopiemmaspencer Ние тука само си приказваме и обменяме информация!  Wink
Аз лично не виждам примери за крайности в тази тема нито пък някой залитнал към крайности да се е заинатил да си натрапва мнението на останалите!  Stop

И за сока не видях да се пише че е "лошо да се употребява" Не си чела внимателно ми се струва! Обсъждахме само че с нищо не е полезен плодовия сок  Peace

Вярвам че пишещите в темата са напълно наясно че "Едва ли решението на огромния проблем със затлъстяването на западните общества се крие в един магазин, бил той и хол фуудс. "  Laughing

Хол Фуудз е просто магазин за който лично аз научих от темата и много благодаря на авторката.   bouquet

sophiemmaspencer Не разбирам какво имаш предвид под "не абсолютизирайте нещата моля"
Тука само си споделяме! Заповядай и ти да направиш същото!   Peace

# 307
така де, обменяmе инфо за трици, млека от нам си кво, но не и от крава, овца или други млекодаини. наи-гот е мляко от не6то, което по по принцип не дава мляко!
Вси4ки маики, които не палнят дисаги с ерзац млека, сирена, меса и др. от сoя и други ядки, са ерзац маики.
Амин!
V  alternativnia forum vi e miastoto, sajaliavam, ama s tolkoz mleka ot shtipki za prane i kostilki ot orehi, ...

# 308
sophiemmaspencer защо толкова се впечатли че се споменава wholefood, не мисля че има нещо лошо в това че хората пазаруват от там. Това си е магазин, които е специализиран в продажба на органични и натурални продукти и е по-уникален в този смисьл. Бях писала, че си купих от там насипни годжи бери, което ми спести доста пари, защото навсякъде другаде се продават пакетирани и бяха скьпи. За мен това е магазин, в които знам че ще намеря определен вид продукт и не си правя седмичния пазар от там. Сьщо ми прави впечатление, че много от стоките в  wholefood вече се намират и в другите големи магазини. От както при нас отвориха Longous, аз се влюбих в този магазин и дори взех да го предпочитам пред фермерските пазари. Магазинът е Канадски, качеството на плодове и зеленчуци е високо и сладкарските изделия и хлябовете се правят и пекат на място.
Аз повече се впечатлявам на хората, които писаха тук че си правят мляко и други храни, възхищавам се на желанието и времето което отделят.

# 309
моля ви,не разваляйте хубавата тема с негативизма си  Stop
и хайде да ни не слагат етикети и да не ни казват за къде сме,че ние си знаем по-добре!
аз съм си орторексичка и хич не ми пречи да го афиширам  Mr. Green

# 310
Не знам какви са другите супермаркети, в които пазарувате, но и в НЙ и тук, където сме сега, цените на стоките в Хол Фуудс въобще не са по-високи.
Органик кори за баница в ХФ са ми по-евтини отколкото в кварталния (голяма верига). Всички органик плодове и зеленчуци в ХФ са по-евтини. Разнообразието е несъизмеримо. По-качествени (по моите критерии) кисели млека има например, ако и да са с 50 цента по-скъпи от масовите уж качествени марки.
Да, не е евтин като Таргет и Уолмарт, но аз лично не бих купила никаква храна от там.

Сравнявам с местния Fairway, което също не е евтин магазин и разнообразието е безумно и даже надхвърля ХФ в Дариен понякога (50 вида артизан сладко от вишни, ениуан?). Забелязала съм, че плащам около $20 повече в ХФ за седмичния пазар отколкото във Феъруей. Обща козметика, кафе, някои сирена, почистващи материали са ми по-евтини във Феъруей.

V  alternativnia forum vi e miastoto, sajaliavam, ama s tolkoz mleka ot shtipki za prane i kostilki ot orehi, ...

Съжалявам, че като споделям информация за храни, които не познаваш, те карам да се чувстваш неудобно. Това си е твой проблем обаче. Няма да се местим в никакъв алтернативен форум, за да можеш ти да се чувстваш пълноценна в избора си на храни.

# 311
Съжалявам, че като споделям информация за храни, които не познаваш, те карам да се чувстваш неудобно. Това си е твой проблем обаче. Няма да се местим в никакъв алтернативен форум, за да можеш ти да се чувстваш пълноценна в избора си на храни.
  202uu 
   Аз не видях някой да е казал нещо срещу кравето мляко,месото, и т.н. Всеки си яде какво смята,че е добро за него, никой на никого не е натрапвал начин на хранене. НА който не му е интересно да пропуска това,което не се отнася за неговия начин, няма нужда от драми и обидени Peace
   По темата, намерихме био фъстъчено масло и половинката е пак щастлив Mr. Green

# 312
Хиър, може част от разликата да идва от общата козметика и почистващите препарати. В ХФ не са от най-евтините. Аз купувам горните 2 изключително и само онлайн от дискаунт сторс (лъкивайтамин и витакост примерно). За същите продукти, които бих взела от ХФ плащам 60% от цената средно + имам по-голям избор.
Но италианска органик паста за $1.29-$1.79 няма как да купя от който и да е друг магазин.
По принцип органик зарзавата в нормалните супери е в пъти по-скъп от Хол Фудския. А нас това ни е основна храна, която купуваме + сирена/кашкавали (от нормално краве/козе/овче мляко  Mr. Green)

Да вдигна и аз табелката.  Wink 202uu

Едва ли решението на огромния проблем със затлъстяването на западните общества се крие в един магазин, бил той и хол фуудс.

Определено не се крие в един магазин, но кой е твърдял подобно нещо?  Thinking
Останалата част от постинга предпочитам да подмина.  Rolling Eyes

# 313
Затрихме се ние тук, в Отава...

Купуваме си храна от нормалните магазини, дори и от уолмарт се е случвало да пазаруваме. Имаме си и farmers market, но за съжаление само през половината година работи по обясними причини. Оттам пазарувам през лятото, защото продукцията е местна и и личи, но през зимата нямаме избор. Надяваме се хората, чиято работа е да следят за качеството на храните да си вършат работата и така.

Софи, и аз така си мисля Peace.
Пък който държи да си купува евтини храни в големи количества с проверено качество, и то най-вече "неживотински" такива Mr. Green, има си колкото си искаш интернет сайтове. На мен например ми препоръчаха този www.nuts.com, но още не съм пазарила оттам.
Между другото вече в няколко брошури за здравословно хранене на Квебек чета, че в към настоящия момент в Канада не се продавали ГМО култури. http://www.jaime5a10.ca/upload/pdf/Guide_AQDFL_2011_lowres_FINAL.pdf на стр. 11 Малко странно ми се вижда  Rolling Eyes

# 314
И понеже си орторексичка, Mamagemelar, всички родители в чужбина също са, така ли? Афиширай го където искаш,  на мен не ми пречи, но не всички споделят модела ти за хранене.
Освен ако изпитваш някаква вопиющта нужда да споделиаш с околните колко сте орторексни...тогава е друга динамиката, съответно е редно и да сe промени заглавието на темата, или греша нещо?
Hear again, би ли си спряла заядливите възгласи, моля? Не си спомням да съм те питала теб конкретно за люцерна и други треви.

Общи условия

Активация на акаунт