Отговори
# 315
ell7 Това не е толкова за теб, колкото за доктора, там трябва да ти пише нивата на два или три хормона мисля, и възрастовия риск. Идеята е колкото е по -голямо числото, толкова по-малък е риска от евентуални хромозомни изменения - това за твоя риск  Hug Надявам се си ме разбрала.
ha-ho благодаря за плодовете мила, наистина в момента точно това ми се хапва  Hug. С дъвка пробвах, но пък от нея започва едно слюноотделяне и още повече тръгват  Sad.Засега днес съм добре, ще видим по-късно, благодаря все пак   bouquet

# 316
Добро утро! Ha-ho страхотна закуска си ни приготвила Hug
Днес се събудих с болки в гърлото, дано да не се разболявям, че ще ме потрети вече:(((
Момичета вижда ли ми се лентичката?

# 317
Не ти се вижда. Трябва да сложиш линка в подписа на профила си, за да се вижда.

# 318
  • Sofia
Здравейте пингвинчета!!!
ha-ho, nikolaeva благодаря за закуската. Аз напоследък вечер хапвам по едно кисело мляко и малко хляб и сутрин съм си гладничка. Аз честно казано не се притеснявам за кг., но мъжа ми постоянно ме следи и само ми казва внимавай. Чак започнах да се дразня, но като че ли наистина внимавам и подбирам какво хапвам!
pepina_79, ето мила нещо полезно за киселините: http://www.stopkiselini.com/all-for-bremennost.html; при мен също се появяват от време на време. Rolling Eyes
Anitka!, аз пък забелязвам белене на кожата на зърната, също се мажа сутрин и вечер, но така ще е грижи и пак грижи.
мама Рая, благодаря за полезното инфо за болничните, но наистина счетитата в много случаи си правят каквото си искат!!! За сега не са обявили грипна епидемия за София, то първо детските градини и училищата ще затворят. Ти кога си на ЖК? Много готин този д-р Клисурски!!!
Колкото до големината на коремчето, момичета всичко е индивидуално. Първо е до структура, второ е до това колко пъти сте раждали и дали организма си е научил урока по разширяване на всички органи от предишната бременност и след това и до хапване може би. Това последното го видях с една приятелка, която доста диети беше пазила и като разбра че е бременна започна да хапва за 3-ма та до края на 3-тия месец си беше все едно е в 5-ти. Laughing
Моето определено е по-голямо с тази бременност. Но аз тогава като забременях бях една слаба 48кг.
Навън не излизайте, само при спешни случаи, е ние работещите няма как ще се разходим като пингвинчета, незнам защо но винаги бременните са ми приличали на пингвинчета едни такива горо изправили главички с изпъчени хубави коремчета и вече в последните месеци и на походка го докарват!!! Дано не ми се обидите за сравнението, но ги вижте-.

# 319
здравейте на вси4ки аз малко със закъснение но нямам мн време и 4ак сега имам малко и реших и аз да се включа при вас. мн хубава темичка  smile3521 smile3521

# 320
Радвам се,че закуската ви е харесла  Hug От плодовете може да си хапваме по много  Laughing
Заради мислех си ,че съм единствената и реших да не споделям,че да не ми се смеете  Mr. Green И на мен ми се белят,не точно зърната,а ареолите  ooooh! ,а зърната ми станаха с корички,но и предния път беше така.
Пепи дано скоро да ти мине! Да няма накрая изненада,бебче с буйни коси  Joy
ни85 добре дошла Hug Лека бременност.

# 321
И аз се беля, а как ме сърби коремчето и гърдите, полудявам Sad

# 322
  • Варна
Моите зърна не се белят, но пък от време на време малкото още поцоква, тъй че са калени.  Laughing Обаче толкова много ми е суха кожата - краката ми се лющят направо. Сърбят ме, чеша, чак се разраняват.  ooooh! Мажа с бадемово масло, ама когато се сетя. Корема също ме сърби. Ииии бухна напред. Но за мен това е трета бременност в кратки срокове. Тъкмо започнах да прибирам коремните мускули и айде пак на ново. Качила съм 3 кг. само през последния месец. Преди това не качвах.

# 323
И моите зърна се белят, кожата много ме сърби..ужасно е

# 324
Добро утро и от мен, да ви споделя моите хапчета които пих преди две седмици изписани от доктор, имах болки в гърлото, температура, запушен нос и тем подобни за грип симптоми.
 Та пих Цинабсин за гърлото - на мен ми помогнаха, Cevitt - от бъз- пак за грип, и за носа ми изписаха  Euphorbium-което също ми помогна. Дано съм била полезна, а и да не забравя много чай с мед и лимон- по 5,6 чаши. Бързо възстановяване на болните.
Лек ден на всички навирени коремчета.

# 325
  • В. Търново
Здравеейте! Ох, страшен ледник навън! И аз съм на работа, съжалих, че не съм отпуска!
Благодаря за здравословната закуска, моята тая сутрин пак беше филиеста  Mr. Green и не много здравословна, ама пък вкусна  Simple Smile
По темата за беленето - нищо не ми се бели на мен, ама пък така си дръгна корема, много ме сърби и мен! А се мажа, ама да си призная-само вечер след баня, сутрин ме мързи.
Нямам стрии още, надявам се и да нямам изобщо. С първата си бременност нямах ни една - кожа!Подчертавам, че не съм ползвама задължително Мустела. Индивидуално е!
Моята линия "негра" се появи чак в 7-ми месец.  newsm78
Киселини също нямам, не съм имала и с първото, а се роди с бая косичка  hahaha Та си мисля, че и това не е гаранция.
И аз се бях вкиснала с хрема и гърло в края на годината, но и аз минах само с чайове и много лимони с мед. И прополки за смукане. Има и вит. Ц в тях, помагат ми на мен. Ох, треперя и аз да с тия болести. Каквото ни е писано!
 zarady, точно като пингвин се определях и аз с предното  hahaha Че и като родих, се хващах, че още ходя с леко клатене. То като свикнеш да пазиш равновесие с тежест ти става като навик  Mr. Green Хайде, приятен мразовит ден на всички! На тези, които са вкъщи-почивайте на топло и заради нас, работещите  Twisted Evil  Hug

# 326
Вчера бях пуснала една тема за болките в кръста, но никой не писа.
Аз имам ужасни болки и ако полежа малко повече и то не в изцяло легнало положение, след това не мога да стана сама.  Възможно ли е, тъй като забременях  на 43кг и сега съм качила може би 2-3кг да е от килограмите или от разтягането на таза да ме боли толкова?

# 327
  • В. Търново
novamama1, в никакъв случай не е от килограмите. Аз и с първото, и сега стартирам от 48кг. Просто ти се разширява таза, а докато той се разширява се разместват и всички прешленчета и кокалчета. От там и болката. Същата бях и аз с първате си бременност, сега това го няма, явно един път съм се разширила достатъчно.  Mr. Green Ужасно неприятно е, ще отмине. 

# 328
Blagodarq za barziq otgovor pavlina_vt  Hug 

# 329
Ell7, да си обикновена болна ще ти дам съвет. Ама като сме бременни не смея на моя глава да казвам и съветвам каквото и да е било. Все пак аз като ходя на лекар винаги отивам с предположения. В общия длучай за синузита взимам хапченца Цинабсин, за гърло – тонзилотрен – хомеопатични са. За промивка на носа бип добавила Еуфорбиум спрей – в случай, че са бистри. Също така можеш да си направиш солена вода и да шмъркаш. Отделно смучи прополки и Ефизол. Обаче всичко това с консултация с лекар. Може да се добави и вит. Це на ампули. Ако синусите са много задръстени бих правила инхалации, ако нямаш инхалатор, просто заври водичка с лайка и се надвеси над нея. Гледай обаче да не ти стане лошо от горещото. И задължително – вкъщи на топло!!! По този начин лекувам и фарфалака и често пъти лекарката казва браво, ама примерно вече можеш да махнеш това и това.

За стриите, момичета, всичко си е до кожа. Аз се мажа с някакви продукти на Чико – редувам олиото и млякото. А когато много ме сърби корема се мажа и с Линола Фет на крем – страхотен крем – с него се мазах през първата бременност и нямам нито една стрия. Той се продава в аптеките. Отделно пия и Колаген. А зърната с какво третирате?

Заради, твоя мъж слуша ли го главата? Хич не му се връзвай и му заяви, че ако иска да има една щастлива, а не раздразнителна бременелка, да си трае. Бебчо трябва да е доволен! На ЖК съм на 1 февр. Клисурски е много съвестен – когато прокървих отидох, беше петък, и ми каза, че независимо дали съм ОК или още кървя да му звънна и събота и неделя. А в понеделник бях отново на преглед, защото се бях пищисала дали не е загинало бебенцето ми. А той милия само ми пусна тоновете и отсече, че ни е било простено. Много много съвестен доктор. Поне още две колежки са били при него и го адмирират! Отделно всеки път ме изслушва с въпросите ми и най-внимателно преглежда шийката на матката – сигурно вече има мазоли на ушите от нея.

Общи условия

Активация на акаунт