Отговори
# 675
НЕ МОГА ДА СПЯ Sad Тази нощ сънувах Валерия за първи път, но беше в опасност и аз не можах да я спася.... Събудих се и ми е много гадно. Иначе пак цяла нощ не съм мигнала, защото я наблюдавам почти постоянно заради повръщането й. Както си спи почва да повръща поне 3-4 пъти на ден и като си вдигне главата й влиза в носа и няколко пъти не я виждам навреме и става страшно, плаче, изплашена и едвам я успокоявам.Днес Илиян си идва и ще си види бебешока най-после Simple Smile Нямам търпение вече!

Misence   Аз нямам опит с кърменето, но момичето, което беше с мен в болницата роди бебе 4кг и си го кърмеше, но мъничето го мързеше да цока и не папаше достатъчно и лекарите я посъветваха, да не оставя  да заспи докато не се наяде хубаво, да го ръчка, да го пощипва постоянно, а тя тъй като незнаеше колко кърма смучи бебето й, а не искаше да я дохранва с изкуствени храни,  започна с помпа да се цеди и да слага в биберонка.
И я посъветваха тъй като бебето е голямо да го храни с поне 80-90 мл, за да не спадне на килограми и бавно да увеличава грамажа. Моето не мога да го накарам да папа повече от 50мл, а трябваше само първите дни да яде 60мл и сега да я захранвам вече с повече...

elsi Бързо оздравяване и се пази много!  Hug

# 676
Щъркелова вест Полито (imam nadejda) е родила  вчера към 1 часа малката Рая (секцио) 4 кг 52 см . утре каза че ще ми звънне да разкаже ... каза че е добре !!!!

# 677
Честито на мама imam nadejda  baloni smile3531 Да и е жива и здрава малката, голяма (4кг  ooooh!) принцеса и много да папа  smile3522 newsm68

# 678
Още една щъркелова новина! Vanya Damyanova роди принцеса Катрин - нормално раждане. Тежи 3,540, дълга е 51 см. Контракциите са започнали в 2.30, а бебка се е родила в 6.40. Мама и бебе са добре.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 11:09 от she_moto

# 679
  • Сфия
Сави, и аз точно пишех за Ваня, па видях, че ти си я побликувала... Да й е живо и здраво бебето!  Money
Честито и на Имам надежда! В края на краищата я резнаха...
елзи, да го оправящ бързо този грип...
Алекса, да няма рефлукс малката щом повръща така? Често срещано при бебетата? Повдигни и й някак легълцето и се консултирай с педиатър!
Айде после пак ще пиша, че влзезнах само за Ваня...

# 680
  • София
[size=14ptЧЕСТИТИ МАЛКИ ПРИНЦЕСИ РАЯ И КАТРИН !ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЕШОНКИТЕ ,А НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ![/size]

# 681
Старлет, твоят мъж като моя:) Следеше с мен контракциите, закара ме в болницата, изчака да ме приемат и си тръгна. След 1 час звъни и ме пита какво правя. Аз учудена му викам "как какво правя- раждам", а той " е как така раждаш, защо не ми каза" Simple Smile)))))))

# 682
  • Sofia
Честито рождение на принцеси Рая и Катрин! Да растат прелестни, умни и добрички за радост на мама и тате!

Гледам, вчера сте коментирали изцепките на ММ. Явно всеки от тях си има хитове Laughing Сетих се за тези на моят съпруг №1:
- кара ме в родилното и изрично му казвам да си трае, като родя, за да не изпадат останалите в паника. После ще им звъннем. Раждам аз, качват го моичкият /още бях в родилно, нали се виси там 2 часа/ и той първо ме пита искрено учуден защо треперя така /тресяха ми се ръцете и краката/, а после ми вика: "Ама ти, много викаше!" Аз го гледам учудено - това изненада ли е, упрек, едва ли не?! аз той пояснява: "Ми, аз се чудих какво да правя, докато чакам и отидох и взех майка ти  Crazy, после отидохме и взехме и нашите и чакахме под прозорците..и като те слушахме много се уплашихме.."...сигурно ако още не бях неадекватна щях да го пребия.
- 5 дни по-късно ме изписват и майка ми тържествено ми заявява, че ми е купила много красива нова рокля за изписването, да я чакам, аз освен това й казвам да донесе и други сандали, защото постъпих с едни разплути джапанки /29 юли-жега-34 градуса!/. Първо- бяха викнали на изписването, който се бяха сетили ooooh!, второ- дойдоха последни с 20 мин. закъснение, трето- аз и бебето /по пижами/ и акушерките стоим изнервени и последни от цялата група, онези двамата - майка ми и таткото идват най-накрая, хилят ми се като олигофрени, викам им - а багажа, дрехите? И те "ау", но не се трогнаха много от глупостта си, бяха като надрусани, само се хилеха Grinning

veiana, не съм се разболяла на лекцията, първо беше болно дедето на мъжа ми, после моето - те го довлякоха явно от училище. Добре, че тогава не съм те заразила и теб! Стой вкъщи. Стига щъка.

AлекcA, не се притеснявай от тези сънища, в см. те не предсказват нищо, просто в съзнанието на всяка нова мама настъпват грандиозни промени свързани с това, че тя вече си има по-ценно нещо от собствения й живот, за което е и отговорна и в началото може да стане направо страшно. Много новородили мами имат подобни сънища, включително и аз имах, старъхт за малкото може напълно да те завладее, не му се давай, само вземи мерки за нощното повръщане, помага доброто уригване, лек наклон, главичката настрани - говори с педиатър.

# 683
Страхотно- имаме си още две госпожички в отбора newsm44 newsm44 newsm44
Честито на новите мами- да са ви живи и здрави съкровищата, а вие момичета да се възстановявате бързо и да се насладите на щастието, с което ви е дарил Господ Hug Hug Hug

# 684
  • Сфия
Айде още една бебшка новина:
Спящата е родила днес в 9 часа сина си си Пресиан - 3,750 кг и 52 см - планово секцио.
jiji, ха-ха... Ясни са ми...
veiana, аз снощи се шегувах с мъжа ми точно това, че бебето вижда какъв е студ на вън и чака да се постопли. И той ми вика: Да не реши да дочака лятото само... А аз като го пратя със списък до магазина, после горчиво съжалявам... примерно кажа му някаква марка от нещо, но той задължително не може да го намери и понеже знае, че ако купи друга марка ще буча, почва се едно звънене и обяснения...  ooooh!
елзи, той решил да не ти слуша само той виковете, да дойде и майка ти, че да му обяснява защо се дереш...  Joy

# 685
И мен / съвсем в стила на мъжа ми / ме изписаха от родилното с чехлите ,с които бях в отделението - беше ми забравил обувките, ама беше септември месец и не беше студено, така,че не беше голям проблем. Снощи му показах чантата с дрехите на бебчо - изпрани и згладени и му казах,че ако ми потрябват още бебешки дрешки след като родя ще му се обадя да я даде на сестра ми и тя ще избере какво да ми донесе от нея. Той малко се пообиди"че аз не мога ли да избера", ама като си го познавам му казах,че не ми се рискува.
Алекса, не се тревожи от сънищата си мила- те са проекция само на нашите страхове и емоции. Аз поне не съм суеверна и не се притеснявам като сънувам нещо лошо. А за повръщането- предполагам си надигнала горната част на дюшека на бебка  с нещо и спазваш и другите правила. И аз мисля,че е добре да се посъветваш и с педиатърката- може да има още нещо,което не знаем,че може да се направи, може просто бебка да папка по-лакомо и от това да е.

# 686
Честит,Пресиан на мама Спящата-супер се радвам за нея,и че си има и от двата пола рожбички-да са живи и здрави. HugЧестита Рая на мама имам надежда и честита Кати на мама Ваня Дамянова-много здрави да са и да ги радват. Hug            
Алексче
,аз такива сънища праскам дето не са за разказване-така е маме,от като си видиш детенцето за пръв път,до живот ще ти е в мислите всеки божи ден,както виждаш и нощем. Участ-майчина....

# 687
  • Варна
честито на новите мами  bouquet  bouquet  bouquet

леле как им завиждам, аз не издържам вече Confused днес съм на преглед и мисля да говоря с док тия дни да го вади #Crazy

# 688
Честито на Сия!!! Устиска до финала! Браво на нея   bouquet

Дес, до оня ден не ти се раждаше, че и багажа не беше оправила. Какво ти стана сега?

# 689
  • Сфия
Алекса, има една много верна приказка: Да не ти се случва това, дето ти го мисли майка ти... Споко, мила. Сега сигурно и депресията те е подемнала. Всичко това е нормално и ще отмине.
Деси, аз също не издържам вече. Много се радвам на всяко следващо мамче, даже се просълзяавам и ми се иска да съм на нейно място. Много тъпо, щото е ясно, че е въпрос на дни да сме на тяхно място...
А иначе тия контракции ме побъркват. Имам мускулна треска на корема. Снощи цяла вечер беше една контракция - бетон от всякъде. Не да се отпуска и свива, просто постоянно. И на моменти ме прерязва една остра болка, която, като усещане е все едно имаш газове, ама не газове, ама един огромен газ, който ми притиска сякаш силно чеврата, та ще се спукат. В тези моменти не мога да се мръдна. И като беснее малката гадинка, не знам къде ме притиска, ама скачам до тавана. Ходя превита на 2... Егати пауъра. Тук някои мамчета, както нямаше нищо, изчезнаха за няколко часа и после получихме вест от тях, че са се обебили, а някои, като мен и други мами(няма да споменавам имена) станахме досадни вече...
Petetoy, хайде на отчет, тук ли си?
Рони???? И ти зачезна...

Общи условия

Активация на акаунт