ЗА или ПРОТИВ започването на училище от 1 септември

• 11 561
  • 196
  •   1
Отговори
# 150
Протиив!

# 151

Тази дилема на дневен ред ли е изобщо, че се обсъжда?

# 152

И аз това се чудя.

# 153
  • София, център

И аз това се чудя.

Ама защо да не се обсъжда? Какво лошо има да си изразим мнението?

# 154
  • София
Категорично против. Започване по-рано искат обикновено родителите на малките, защото свършват по-рано и трябва някой да ги гледа. Но големите ученици учат до 30.06. А лятото свършва толкова бързо....

1. Неграмотността не е следствие от началото и края на учебната година. Тя идва от семейството - на първо място, от мързела на преподавателите - на второ.

С последното не съм съгласна. Мързеливи са учениците.

Е, нали това съм написала - на първо място е семейството, после училището. Както има безхаберни родители, така има и безхаберни учители - категорично.

# 155
  • София
Родители, учители, може би те са виновни за проблемите в началното образование, но за по-натам отговорни в голяма степен за образованието си са и самите ученици. Стига сте обвинявали за всичко родителите и учителите. Учениците, и те са разумни хора.

# 156
  • София
Против!
Омръзна ми от усилената министерска  дейност да ни европеизира. Работа/ по-скоро отмятане на дейност/  "на парче", без грам съобразяване на действителността ни. Както се казва, аман!

# 157
 Против и да се съкратят уроците предавани в един учебен час.Това е за по-малките ученици. Децата да усвояват материала  с няколко прочитания на урока ,а не да учат с родителите си до 7-ми клас и после да тръгват на частни уроци. А който иска да знае повече има възможности безкрай.

# 158
  • Стара Загора
Против!Против! Против!

# 159
  • София
Родители, учители, може би те са виновни за проблемите в началното образование, но за по-натам отговорни в голяма степен за образованието си са и самите ученици. Стига сте обвинявали за всичко родителите и учителите. Учениците, и те са разумни хора.

Simple Smile Има си съвсем адекватна граница на носенето на отговорност - 18 години. Преди това действително друг е отговорен за това, в което се превръща едно създание.

# 160
  • София
Да, и един от тези другите е природата (разбирай генетичния материал). Детето не е пластелин и не можеш да го направиш точно такова каквото ти искаш. А пък като се развихри с пълна сила пубертета, тогава вече влияние възрастните почти нямат.

# 161
  • София
И аз съм твърдо против. И изобщо съм против българската образователна система като цяло и особено промените, които налагат в последните години. Единствената цел на тези промени е да създадат колкото е възможно по-неграмотни и необразовани млади хора без никакви перспективи и без желание да се усъвършенстват. Колкото по-прост и неук народ, толкова по-лесно за управляващите да го манипулират. То е казано отдавна "Прост народ лесно се управлява".

# 162
  • София
И аз съм твърдо против. И изобщо съм против българската образователна система като цяло и особено промените, които налагат в последните години. Единствената цел на тези промени е да създадат колкото е възможно по-неграмотни и необразовани млади хора без никакви перспективи и без желание да се усъвършенстват. Колкото по-прост и неук народ, толкова по-лесно за управляващите да го манипулират. То е казано отдавна "Прост народ лесно се управлява".
Как изместването на учебната година от 1 септември цели да създаде неуки и неграмотни хора.

# 163
  • София
Не само изместването.
Целта е да се натрупа колкото е възможно повече материал за изучаване, който да се нахвърля набързо на децата, кой разбрал, разбрал и да се минава нататък. Да се съкрати времето за почивки и ваканции (тук вече идва момента с изместването на първия учебен ден). Учебниците да са написани неграмотно и пълни с правописни и фактологични грешки. Нали не вярвате, че чак толкова много грешки в толкова много и различни учебници са направени случайно или неволно. ОК, случва се да има грешка някъде, но защо не грешаха преди години, когато ние бяхме ученици. И още неща има, не искам да се впускам в подробности, нито да налагам мнението си. То си е мое лично и никой не може да ме убеди в обратното. Просто го споделям с вас.

# 164
  • София
Не само изместването.
Целта е да се натрупа колкото е възможно повече материал за изучаване, който да се нахвърля набързо на децата, кой разбрал, разбрал и да се минава нататък. Да се съкрати времето за почивки и ваканции (тук вече идва момента с изместването на първия учебен ден). Учебниците да са написани неграмотно и пълни с правописни и фактологични грешки. Нали не вярвате, че чак толкова много грешки в толкова много и различни учебници са направени случайно или неволно. ОК, случва се да има грешка някъде, но защо не грешаха преди години, когато ние бяхме ученици. И още неща има, не искам да се впускам в подробности, нито да налагам мнението си. То си е мое лично и никой не може да ме убеди в обратното. Просто го споделям с вас.

Напълно съгласна и с двата ти горни поста, Ros@linda.  Peace

А относно генетичния материал, Елл:

В средата на едно грижовно, усмихнато, обичливо, човечно семейство, всичките му деца, колкото и различни генетично да са, стават ХОРА (всяко с разните му нюанси).

Другият вариант: всеки от родителите си гледа собствения нос, като цяло неособено доволен от живота, нямащ много-много време за децата си.
Всяко се развива на самотек - на база инстинкти, комбинирани с гени.
От такова семейство излизат наистина различни хора. И казваме: "Виж колко различни излязоха, а пък ги отгледаха едни и същи хора..."

Наистина, генетиката е важна, а особено значима става, когато нищо друго не й стои на пътя Simple Smile

С 2 думи: нищо не може да оправдае безхаберното отглеждане на децата - дори гените.

Извинете за отклонението.

Общи условия

Активация на акаунт