Любители на котки тема 58

• 46 229
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
Banshee, аз съм от тези, които си падат по сплесканите муцунки и твоят рижко много ми харесва!!! Момченце ли е? Разкажи ни повече за него  Hug

Е, ти направо не знаеш какво си причиняваш..  Mr. Green
То никой котколюбител няма нужда от покана, за да разказваааа и разказвааа ...   Laughing
Белка е момиче (и девойка засега Wink ), което си личи май само по цвета на нашийника Laughing и по това, че много си пада по всякакви женски дрънкулки - краде, каквото докопа - шноли, фиби, ластичета и всичко изчезва незнайно къде. Води се екзотична, късокосместа и теоритично не би трябвало да отделя толкова косми, колкото персийките ...  да, ама не Mr. Green. Едно е вярно - че не са много гласовити и мяука само, когато да речем се е покатерила някъде на ново място и те вика да отидеш веднага и да я видиш  Laughing

# 151
Благодаря на всички за хубавите думи по адреса на Оникс. Hug Той всъщност е "улична" котка,но за нас си е уникален.В интерес на истината мислех,че сме намерили коте с неповторими шарки,докато не разгледах колко подобни имате тук Mr. Green Така или иначе много си го обичаме.Мислим да го кастрираме,защото май няма да преживея това което ми разказват познати - маркирането на територия и т.н. До сега само сме го опаразитявали 2 пъти.Бихте ли ми дали съвет до колко е нужно да му се бият ваксини и какви ?Сложили сме му тоалетната на терасата /тя е открита/ и му отварям да си ходи,а като ни няма за по-дълги часове /както и през ноща/ я вкарваме вътре в хола.Чета за някаква болест "токсоплазмоза" , която разнасят котките и се плаша.Някой би ли ми обеснил по-подробно опасен ли е и до колко нашия котарак ? Simple Smile Не си и помисляйте,че ще го натирим ако има нещо,просто за да взема мерки.Аз много го глезя и  целувам по муцунката,давам му да се качва навсякъде/е без масата Blush/,вкл. и на спалнята понякога Heart Eyes , а той не знам защо най-харесва възглавниците/дори и когато главата ми е там/ и се намества отгоре.Та мисълта ми беше пред вид тази близост,ако има нещо което трябва да знам ще се радвам да ме просветите. Mr. Green  bouquet
Най-добре е разбира се да се консултирате с ветеринар, но Ви предстой да направите ваксина + е хубаво поне веднъж на три месеца да се обезпаразитявате вътрешно и външно. Ако можете да обезпаразитявате вътрешно всеки месец, особенно през лятото би било най-добре. Независимо, че котарака няма да излиза навън - Вие неговия собственик сте преносител - с обувките си, дрехи, мръсни ръце...

Чудесно е, че сте решили да го кастрирате. Освен, че ще си спестите всякакви главоболия - виене, маркиране, опити за бягство - ще намалите и рисковете от някой заболявания. Относно токсоплазмозата - важно просто да поддържате добра хигиена - тоест например да не давате непроверено сурово месо, въобще е добре да не давате сурово месо, но все пак ако решите да го поглезите - да знаете риска. Токсоплазмоза може да е заразна за човека дори от немити плодове и зеленчуци, но конретно при котките - основно може да се заразите ако котаракът ви е носител от неговото ако - затова когато чистите тоалетната просто го правете с ръкавици и ако сте бременна, това задължение нека го поеме някой друг. По принцип ако се заразите, преминава като обикновен грип и след това си създавате имунитет. Няма нищо страшно практически.

Бих Ви посъветвала да изберете едно място за тоалетната - да вложите малко финанси за закупуването на котешка тоалетна с капак и активен въглен за обемирисяване - така:
1. Няма да Ви неприятно - защото филтъра добре обира миризмите.
2. Няма да имате тоалетна навсякъде от ровенето.
3. Самото животно се чувства по комфортно.

Ако не Ви остъклена терасата, моя съвет е да не го приучавате да излиза там или да там да му е тоалетната, защото е огромен риска да падне. Нашия котарак например - затворената тоалетна е в банята и смея да твърдя, че нямаме никакви проблеми с миризмата или нещо подобно, при регулярна смяна на филтъра. Нашето коте спи с нас, понякога го целувам, близки отношения сме Simple Smile - нямам притеснения защото редовно обезпаразитявам и ваксинирам.

# 152
Аз много го глезя и  целувам по муцунката,давам му да се качва навсякъде/е без масата Blush/,вкл. и на спалнята понякога Heart Eyes , а той не знам защо най-харесва възглавниците/дори и когато главата ми е там/ и се намества отгоре.Та мисълта ми беше пред вид тази близост,ако има нещо което трябва да знам ще се радвам да ме просветите. Mr. Green  bouquet
Е как няма да се качва на спалнята - то спалня без кот в нея, спалня ли е?! Mr. Green А това ровчене в косата и моите го правиха като малки, после престанаха. Да не би да търсят козинка като на мама newsm78

# 153
Аз много го глезя и  целувам по муцунката,давам му да се качва навсякъде/е без масата Blush/,вкл. и на спалнята понякога Heart Eyes , а той не знам защо най-харесва възглавниците/дори и когато главата ми е там/ и се намества отгоре.Та мисълта ми беше пред вид тази близост,ако има нещо което трябва да знам ще се радвам да ме просветите. Mr. Green  bouquet
Е как няма да се качва на спалнята - то спалня без кот в нея, спалня ли е?! Mr. Green А това ровчене в косата и моите го правиха като малки, после престанаха. Да не би да търсят козинка като на мама newsm78

да, и то в средата, ако може баш в геометричния център на леглото, а ние отстрани се наместваме някак си Mr. Green

# 154
  • Варна
Разсмяхте ме искрено. Laughing Казах за спалнята,понеже той основно стои в хола и кухнята/те са заедно при нас/ и вечер когато си лягаме не го вземаме,т.е. спи си по диваните или където си намери не знам.Наскоро започнах да го вземам сутринта в леглото,а на него така му хареса,че сега мяука сутрин ако чуе,че сме будни а не сме го взели. Mr. GreenВкарах си голям автогол май. Laughing Не го вземаме не за друго,а защото приятеля ми не може да спи от мъркането му като дойде в леглото. Blush По принцип не е от най-мъркащите,да не кажа хич,но усети ли чаршафа не можем му затворим устата. Embarassed
По повод тоалетната,ние сме на 4-тия етаж и аз също имам опасения да не скочи и падне.Винаги го наблюдавам като е там,но какво ще правим на лято не знам. Rolling Eyes Какви са тези филтри,за които говорите?Нашата тоалетна е котешка с пясък,чистим я ежедневно,но не ме напускат мислите как рови там,а после е върху главата ми Mr. Green.Та за това питах дали тази близост би могла да ми навреди.Така или иначе ще си се гушкаме пък ...  Sunglasses

# 155
Разсмяхте ме искрено. Laughing Казах за спалнята,понеже той основно стои в хола и кухнята/те са заедно при нас/ и вечер когато си лягаме не го вземаме,т.е. спи си по диваните или където си намери не знам.Наскоро започнах да го вземам сутринта в леглото,а на него така му хареса,че сега мяука сутрин ако чуе,че сме будни а не сме го взели. Mr. GreenВкарах си голям автогол май. Laughing Не го вземаме не за друго,а защото приятеля ми не може да спи от мъркането му като дойде в леглото. Blush По принцип не е от най-мъркащите,да не кажа хич,но усети ли чаршафа не можем му затворим устата. Embarassed
По повод тоалетната,ние сме на 4-тия етаж и аз също имам опасения да не скочи и падне.Винаги го наблюдавам като е там,но какво ще правим на лято не знам. Rolling Eyes Какви са тези филтри,за които говорите?Нашата тоалетна е котешка с пясък,чистим я ежедневно,но не ме напускат мислите как рови там,а после е върху главата ми Mr. Green.Та за това питах дали тази близост би могла да ми навреди.Така или иначе ще си се гушкаме пък ...  Sunglasses

Досега съм имала две котки. Едната почина на 11 години, другата имам в момента вече 4 години. Не съм имала проблеми с това да ровят в тоалетната и след това да идва в спалнята. Обикновенно котето се измива преди това, а слюнката им е такава, че им позволява много добре да се почистят. За тоалетната имах впредвид - продават се тоалетни с капаци - в този капак има така наречения филтър, които се сменя на няколко месеца. Самата тоалетна струва около 50 лв  - по този начин има затворена кутия, няма да хвърля навсякъде тоалента + няма да има миризма. В момента вероятно няма миризма, защото котето е малко, но предстой.

# 156
  • Варна
Ами тя миризмата си е на откритата тераса,така че принципно сега не ме бърка. Mr. GreenИначе идеята ти е много добра,но в момента нямам финансова възможност за такава тоалетна.Инак благодаря за информацията  bouquet . А за спалнята и мен не ме притеснява особено /хигиената му/ ,а нали ви казвам не можем да мигнем от вибрациите. Joy Другото което ме притеснява /не ми се смейте/ е ,че ме е срам да изпълнявам съпружеските си задължения пред него. Blush Mr. Green

# 157
Ох,много сладко и гушкащо начало на новата тема!Не мога да се нагледам на пухкавелчета.....
Не знам дали ми се струва или наистина имам проблем,но все пак да споделя-ще покажа две не много добри снимки,но се сещате как се снима шило в торба...

Малко преди кастрацията на Макси ,забелязах нещо като съсирена кръв в дясната му ноздричка.Когато отидохме при вета го попитах за това и той каза,че е възможно да се е ударил докато бяга.Факт е,че бягайки като луд понякога,често се пързаля по ламината и не успява да вземе всеки път завоите.И току се чува-тууупппп!
Обаче от два дни се появи и това в оченцето-също дясното(дано се вижда добре).На мен отново ми прилича на съсирена кръв.Иначе зверчето се чувства добре и с нищо не показва нещо да не му е наред.Какво ще посъветвате-да ходя ли на лекар?

# 158
Ами тя миризмата си е на откритата тераса,така че принципно сега не ме бърка. Mr. GreenИначе идеята ти е много добра,но в момента нямам финансова възможност за такава тоалетна.Инак благодаря за информацията  bouquet . А за спалнята и мен не ме притеснява особено /хигиената му/ ,а нали ви казвам не можем да мигнем от вибрациите. Joy Другото което ме притеснява /не ми се смейте/ е ,че ме е срам да изпълнявам съпружеските си задължения пред него. Blush Mr. Green

Проблема е, че ако терасата е открита - в смисъл не е обезопасена - може да скочи или да падне - достатъчно е момент невнимание - те са по бързи от нас. Помислете или за обезопасяване на терасата - което си е скъпо или за тоалетна затворена за вкъщи /опитайте се да съберете парички/ - защото ако не дай си боже падне от терасата, медицинските разходи са по скъпи от една затворена тоалетна, освен това са изненадващи.

# 159
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Брюнетка, по-добре иди! Няма как да знаеш какво е! На моя котарак постоянно му излиза нещо кафеникаво като гурелче, точно както на твоя кот, но не е чак червено. Понеже цял живот сме си така, досега точно това не сме го коментирали с вета. Почиствам го ежедневно с тампончета за грим потопени в лайков чай. Но вие сте още млади и ми изглежда доста кърваво, та на твое място бих го завела на лекар. Hug

br, извинявай, но се посмях малко! Ами просто го изнеси от стаята и се абстрахирай от последващото неспирно мяучене. А най-добре го дебнете като е дълбоко заспал в дневната! hahaha А за тоалетната - аз съм само с открита тоалетна и не ми пречи. Чистя я редовно, събирам разпиляното, така както и човек си чисти трохите след ядене. Не е чак такава тежест. Но уточнявам, котаракът ми я ползва главно само за голямата работа. Пишкането или го прави в нашата тоалетна /сам се научи, но не може да си дръпне водата hahaha/, или ползва банята. Отмъщенията и маркировките са друга тема! hahaha

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 20:14 от profesorkata_1

# 160
  • Варна
Брюнетка , аз изобщо не разбирам от котки и не мога да помогна.Дано се включат по-опитните със съвет. Hug

annie2002 , разбирам за какво ми говориш.Принципно той на 2-3 пъти се качва на парапета и съм го оставяла да погледне /стоейки близо до него и готова за реакция/.Според мен го е страх и не би посмял,но нямам му доверие определено.Обезопасяването т.е. евентуално остъкляване или нещо подобно е абсурд в нашия случай,защото сме под наем.Затворената тоалетна ще реши проблема до някъде,но на лято също ще трябва да се оглеждаме като излиза дори и тоалетната му да не е там.

profesorkata_1 аз за това ви казвам,че няма работа в спалнята Simple Smile

Искам да ви попитам и друго - вие имате ли доверие на 100% във вашите котки,че няма да ви наранят /одраскат силно,ухапят/ ? Аз на моя не.Често, когато си лежим и той стои на сантиметри от лицето ми , ми минават мисли "ами ако сега посегне и ме драсне,ако ми извади някое око Mr. Green" и някакви такива.Не е злобен,просто като че ли не си знае "силата" като си играе. Rolling Eyes

# 161
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
br, ти сигурно за първи път и съвсем отскоро имаш коте, иначе нямаше да ти минават такива мисли! Щеше да си свикнала и с одраскванията и с ухапванията. Няма начин поне един път да не пострадаш защото котето ще го направи не нарочно, а инстинктивно - стреснато в съня си. Ако ти е толкова мила и безценна кожичката, котето няма място в леглото ти! Ако си готова на поносими жертви - не си единствената. Моят котарак спи главно върху краката ми, често си полягва на рамото ми, а когато дъщерите ми са в къщи възглавниците са споделени с него. А не се ли страхуваш ти да не му направиш нещо? Например да го затиснеш с тялото си в съня си и да го задушиш?

П.С. Няма човек с реакция способна да спре котка! Обезопасяване може да се направи и с мрежа.

# 162
Брюнетка, аз скоро бях споделила, че Бекс е с конюнктивит, окото му изглеждаше по същия начин. Изписаха капки, промивах с лайка и му мина.Не знам при вас дали е това,но мисля, че трябва да го заведеш на лекар.
br, не може да имаш доверие на животно на 100%. Когато моя котарак Бекс беше бебе, така си го гушках и му говорех и без изобщо да очаквам, той замахна с лапа и право в окото ми. Разминах се леко,но 2-3 дни бях с подуто око.

# 163
Здравейте, не съм успяла да изчета всички теми и може би вече сте обсъждали това, но моят котарак, на 1 година от няколко дена си хваща с уста козината и я скубе, и на земята се образуват пухкави топки, направо снопове козина, понеже е дългокосмест. това нормално ли е? имам го от двумесечен и никога не е правил така? да не е някаква болест? newsm78

# 164
  • София
br, не знам дали си от София, но в Хаджи Димитър има борса за котешки и кучешки аксесоари и храни (открихме я благодарение на Lady-B и доста хора я изпробвахме  Laughing). Миналата година най-голямата затворена тоалетна беше около 30 лв.

Рискът от падане от балкона не е нещо, което се пренебрегва. Само преди няколко дни почина Марселиньо от темата. Беше на няколко месеца.  Sad  Трябва да помислите поне за комарници за врати и прозорци, които да му пречат да излиза. Може дори сами да си ги направите от летвички и мрежа.

Брюнетка, много вероятно е пак да се е ударил, но за твое успокоение го заведи на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт