Любители на котки тема 58

• 46 229
  • 728
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
profesorkata_1 да за първи път имам коте и то от 2 месеца  Laughing Не става въпрос за спането,както казах той не спи в нашата спалня,а за моменти когато просто се гушкаме и сме будни.Той стои и ме гледа в очите например и тогава ми минават подобни мисли.Не ми е ценна "кожичката",надявам се че не го казваш с ирония , по-скоро се страхувам за очите си например и мисля,че е нормално.Аз съм имала куче /както писах по-назад в темата/  13 години и смея да кажа,че го познавах на 100% и никога не ми е минавало и през ум,че би ме ухапал например.Знаех във всеки един момент и ситуация как ще реаргира.С котките явно не е така. Rolling Eyes

# 166
  • София
br, а когато кучето ти е било на 3-4 месеца също ли е било предвидимо?  Wink От всяко малко същество може да се очаква всичко  Laughing. От Мъро знам какво да очаквам във всеки един момент, но е на 13,5 години.  Grinning

# 167
Момичета, чела-недочела се включвам с бързо въпросче: да препоръчате нещо за запек Rolling Eyes Ветеринарката ни каза малцова пастичка, е давам всеки ден месеци вече, не съм забелязала подобрение в метаболизма -- ходи по голяма нужда през 2-3 дни! Cry Много се притеснявам, не може да е нормално това! Отделно давам чат-пат масълце, мляко, течна храна -- без особен ефект -- освен, разбира се, че натежава още повече, а и без това теглото ни е проблемно. Confused

Какво пропускам? Sad

# 168
  • Варна
br, а когато кучето ти е било на 3-4 месеца също ли е било предвидимо?  Wink От всяко малко същество може да се очаква всичко  Laughing. От Мъро знам какво да очаквам във всеки един момент, но е на 13,5 години.  Grinning

Е това вече е друга работа  Laughing . Аз просто си помислих,че винаги ще е така. Blush

# 169
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Меичка, моят котарак се разхлабва от кисело мляко. А и много му се услажда понякога това пусто кисело мляко. Може и нищо да не пропускаш. И при хората има такива, дето ходят веднъж на два три дни.

br, поведението на котките със сигурност е различно от това на кучетата. И да - със сигурност не те иронизирам. Ако досега не си го разбрала, одраното от котешки нокти боли безууумнооо. И е дълбоко. И се подува. И сърби. И нищо не помага. smile3511

П.С. Аз не съм такъв оптимист, като Таня. Мисля си, че колкото и да ги познаваме котките са непредвидими.

# 170
Ето го и Пухи

# 171
  • Costa Rica
П.С. Аз не съм такъв оптимист, като Таня. Мисля си, че колкото и да ги познаваме котките са непредвидими.
Съгласна yes На котка не може да се вярва. Долни гадинки са Mr. Green

Разказвала съм ви как Сикозу - най-кротката ми и добродушна котка -  нападна и издра до кръв щерката, защото беше имала неблагоразумието да се намеси в борбата между нея и котъра. А наскоро Котър погна Уискас и тя прецапа през лицето ми със всичките си нокти - доста време ходих с една дъъъълга резка на бузата. Но това са рисковете на професията - или се примиряваш, или си отглеждаш тамагочи Wink

# 172
Oпределено е период на разгонване , дворния котарак с дни не се прибира, а Грейси отново ще бъде майка дай боже всичко да мине наред.

Пуснахте фабриката а?  

Всеки опит за развиване на търговска дейност в темата ще бъде докладван на модератор.

br ваксините по принцип се слагат на 3 месеца, на годинка и след това на всеки 3 години. Но тези периоди може да се различават според това с какво работи вета, така че най-добре е консултация с него. 2 са 'задължителните'- против бяс, другата е комплексна против няколко неща. Кастрация, може да почвате д а мислите след 6тия месец, желателно е да хванете преди първо разгонване.

Не са минали и 10 стр. откак изпратихме коте полетяло от тераса. На мен толкова ми беше стегнато гърлото че не можах дори да коментиран, и аз съм губила коте по този нелеп начин. Вариантите са - никакъв достъп до тераса, дори и със надзор; достъп само до обезопасена тераса; подготвяш се прихически един ден да намериш котето проснато на паважа долу.

Брюнетка на секрети от оче без видимо нараняване обикновено се дават 2-3 дена от ветовете, защото в голям процент от случаите е нещо безобидно, пъхнало се под дивана и се напрашило, такива неща, и минават от самосебе си. След този период, ако има нещо, се прави промивка и се дава АБ (капки или маз)

Водно конче дръж ни в течение какво се случва! За съжаление медицината не е точна наука...Стискаме палци и лапи!

Благодарим на всички за милите пожелания!

eliadn
с удоволствие! Да кажем, че се разбират  Laughing Все още котаците са предимно подозрителни спрямо заека, сякаш не са съвсем наясно какво е, а стана година... АКо ги приближи, обикновено бягат. От време на време го бутват с лапа и пак бягат. А и ако клетката му е празна, се наместват вътре. А той наскоро установи че може да се качва по стълби и сега превзема спалнята, която си беше тяхна територия и хич не им харесва този развой май.
Ето и коледна снимка, а следващите са като избяга посредата на подстрижката си и се разхожда с поличка известно време :

# 173
  • София
Делфи, ти говориш за съвсем друго нещо. Ние ги разтървавахме само с метлата или друго подобно "оръжие"  Grinning. Тогава наистина са неконтролируеми. Но в нормалното общуване, винаги знам какво ще последва (то и при бой знам и затова се пазя  hahaha). Дори и ако го ядосвам, само ме предупреждава с лапа без нокти какво ще ми се случи. Ако продължавам да го ядосвам се премества на друго място, до което не стигам  Grinning.

hahaha Зайо каква хубава прическа има!  Joy Joy Joy

Много е хубав Пухи!  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 21:42 от Тaня67

# 174

Аууу, какво пухено Пухи! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

MissNellie, и зайко си го бива! Особено с поличката! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 175
  • София
Много му отива името на Пухи!  Heart Eyes

От мен -
Анди с делфин                                                       и Анди без делфин  Mr. Green

# 176
Ами то от тия задачи как да не задреме! Joy Joy Joy

# 177
Привет от нас!

Вече мина 1 седмица от операцията. Всичко е наред, раните заздравяват успешно. Simple Smile

Марсел е станал една идея по-гальовен и нищо друго не се е променило в поведението му. А не, грешка - успя да се покатери на закачалката в коридора, която е доста висока (поне 2м) и няма удобна междинна височина, от която да скочи, освен да се е покатерил по дрехите, но пък не съм забелязала поражения  newsm78 До сега не го беше правил.

Най-щастлив беше като махнахме яката. Счупи се да се чеше по врата, облиза се целия от глава до пети като не обърна особено внимание на липсващите орехчета (не повече от обикновено).

Антибиотикът реших да си му го дам до 5 ден, още повече че той си го хрупаше (хапчета) сам с желание.  Party

Иначе си е същото коте което беше и преди с тази разлика, че не пикае по завивките (все още) и не ме буди нощем по няколко пъти с мяцане.

# 178
  • София
Br, добре дошла!  Hug Taня ме е похвалила Blush за борсата - ние пазаруваме (почти) само оттам. С малка поправка - майка ми я откри  Peace - тяхно бусче зареждало магазина на пазара - майка ми преписала телефона от буса, аз се обадих и разбрах, че може и на дребно да пазаруваме Wink

Ах, колко пухкава е темата! Да се чудиш кого по-напред да нагушкаш !  Heart Eyes

MissNellie , зайко е страхотен! Предлагам го за коте/зайче на броя за следващата тема Wink
Правилно ли виждам, че след подстригването се открива козинка в по-тъмен цвят?..

Днес бяхме при вета - за инжекция на Рижко. Вета каза , че още 2 инжекции ще му сложи и след това оставаме само на РК лечебна и на разтвора с нишадър
След колко време ще отшумят симптомите и ще започне едно нормално уриниране,.. Sad Измъчи се , горкия,.. Уж е поразредил стоенето в тоалетната според майка ми, но пък количеството в пясъка е .. нищожно,..!

Поговорихме си с вета, Рижко не е кастриран и той обясни връзката м/у  хормоните, разгонването и такива проблеми в простатата и пикочните пътища. Разказа за един случай - котарак, който бил мн по-зле от Рижко , но затворен само в апартамент, не бил кастриран. Благоприятна терапия се оказало преместването му на село в къща и сред много повече котки(потенциални гаджета Wink )  и котаци. И е против това да го кастрираме - можело да доведе след време отново до същите проблеми (Не дай си Боже!)

Аз си мисля, че Рижко около блока ще си живее почти като на село и в къща, ние сме на 1ет. Но цялата тази връзка между начина на живот и тези именно проблеми, ми направи впечатление  Thinking Не се бях замисляла, навсякъде пише - 'от хранене с нискокачествени гранули"...  А както вече писах - подхвърлиха го и нямам представа кой е, откъде е, нито възраст, нито с какво е хранен,.. Има проблем  Confused - опитваме се да помогнем , това е,..

Хитра Лиса , радвам се на добрите новини!  Hug По-добре превантивно яка за няколко дни , отколкото (евентуални) последици и раздърпани конци,.. Само че пиенето на антибиотика ме озадачава  Thinking Кастрирали сме доооста котки, само при сериозни проблеми и усложнения(да почукам на дърво!) сме стигали до АБ

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 23:26 от Lady-B

# 179
Ох ами не знам, за съжаление нямах възможност за консултация с друг ветеринар, защото ни пипна грипа и със синковеца пребивавахме няколко дни във Втора градска.

Наложи се домашните да се грижат за Марси. Предпочетох да си изпие антибиотика и да спестим възможни евентуални усложнения, щото само и проблем с кот ми липсваше тия дни. Пи антибиотика 5 дни след операцията.

Не мисля, че му е навредило чак толкова дори и да е било не съвсем нужно.
Изходих и от друга мисъл, обикновено при хората след операции винаги дават антибиотици, значи не е толкова странно и при котаците (може и да греша де, но така разсъждавах).

Мисля че рижко може да са го изхвърлили и заради проблем с пишкането, няма да се учудя  Rolling Eyes
Не можах да схвана логиката обаче между дворния живот и по-малката вероятност от повторение на сегашния му проблем  newsm78 или пък това че е по-добре да не се кастрира, защото е възможно да се повтори заболяването.
Още повече че не се знае с какво е хранен до сега, може да са били и нискокачествени гранули... малко ми се губи логиката на дофтора, честно.

Общи условия

Активация на акаунт