Изложба на торти по Великден

• 48 638
  • 981
  •   1
Отговори
# 255
Чета и си трайкам.
Надявам се до края на другата седмица да мога да кажа с какво да ме броите със сигурност!

# 256
Татитче,багера  отпада.Нещо друго ще е на негово място.
Снощи имах ужасен проблем и тои се разпадна,а не мога да разбера защо?При положение че беше готов седмица по-рано и напълно изсъхнал,само за една нощ във хладилника на заведението/които е стая със температура 0 градуса/всички части които бяха само от ММ бяха станали на ластик и се бяха разпаднали.Същото се отнася и за предварително изсушената украса на тортата.Направо бях бясна и съкрушена.Самата торта нямаше никакъв проблем,етажите си бяха напълно стабилни само украсата от ММ.
Ако успея ще го поправя но най вероятно ще направя нещо друго защото съм бясна и не ми се захваща пак със него.
А аз сладки и мъфини не съм правила никога за продажба и си нямам идея какви цени могат да бъдат.Но във кръчмата на дъщеря ми има каталог със разни торти и мъфини със фигурка от горе и са по 6 лв броиката.

# 257
  • София
Ох, едва Ви изчетох  ooooh! Танче, аз със сигурност ще правя торта кошница, а вече останалото го обмислям какво да е. Ето тези формички си взех и мисля да направя украсени меденки с тях, като ще ги опаковам поединично.

Купих си и форма за мини мъфинчета и може и с тях да направя нещо, но ще кажа със сигурност на 31-ви

# 258
Така,
аз се заех с моя блог: http://vaklina.blogspot.com/2012/03/blog-post_24.html. В тази връзка, избрала съм снимки различни, за да се види отсега колко сме различни  Mr. Green Всички момичета, които не съм отбелязала, ако искат, могат да ми пишат, с удоволствие ще ги добавя.
Хриси, Блогър упорито твърди, че твоят блог не съществува  Confused

Генерално предложение за цени:
Ако правим горе долу стандартни торти, направо си предлагам една обща цена от 100 лв. на торта, 5 лв. за 100 гр. бисквити и 4-5 лв. за кексчета (там ми е мътна и кървава). Щото се замислих - в зависимост от това какво изберем за пълнеж цените могат да варират дет' се вика от 30 до 150 лв Simple Smile Затова, ако вие нямате против, една обща цена да е ОК, аз съм напълно за.

# 259
  • София
За сладките, аз на моите мисля да им сложа цена не повече от 1,5-1,7 за брой, ако направя мини мъфини ще са до 1 лв, а тортата предполагам ще е в рамките на 60 лв. 100 лв ми се струва твърде много, а нали решихме и че не трябва да са големи. Все пак идеята е да се продаде всичко  Mr. Green

# 260
Мечо Пух, има едно нещо в психиката на българина, което все още ме озадачава, но то е, че наистина, когато има подходяща възможност - да помогне. Правило ли ти е впечатление примерно колко много молби за помощ има, в които е написана само банкова сметка и колко трудно се събират средства в такъв случай? А примерно колко средства успяха да съберат момичетата на благотворителния коледен базар! Бубето беше писала в блога си, че е събрала почти 200 лв. от продажбата само на курабийки! А ние говорим за стандартен размер торта - 12-14 парчета. Не са малко хората, които биха платили 100 лв. за торта, особено, когато има и кауза. Пример, докато работех в рекламния отдел на една банка, за благотворителност пуснахме едно каталогче на една изложба на картини. Цената му беше 20 лв. при себестойност около 5 лв. и се изкупиха всичките. А това дори не ставаше за ядене  Mr. Green, нито пък имаше някаква ценност в него. Просто ей така. Не подценявай хората, стига да имат лесен вариант да помогнат, те го правят Wink

# 261
  • Sofia
Идеята наистина не е да спестим на хората някой лев, а да ги накараме с удоволствие и усмивка да ги дарят!
Решавайте или да слагаме твърди цени или всеки сам да си калкулира нещата!

# 262
  • София
Мишо, за съжаление сред моя кръг от приятели не се намират хора, които биха могли да си позволят да дадат 100 лв за торта, не защото не биха искали да се включат в една добра кауза, а просто защото нямат съответната финансова възможност. Включвам и себе си в тази група. Освен това тортите ще бъдат много различни като идея, изпълнение и себестойност, не смятам, че биха могли да стоят под една и съща шапка. Примерно аз не бих могла да сравня моя торта с тази на Свещичка или на Ог, да не говорим за тези на Валерия. Иначе съм абсолютно съгласна, че поднесена по този начин благотворителността се приема по- сладко  Wink

# 263
Мишока,аз съм напълно съгласна със теб.И аз мисля че самата дума благотворителност дава да се разбере че се събират пари със цел.
Другото което е,че аз когато и да кажа че ще правя малка торта ,тя винаги става двоина.Аз съм за оеднаквени цени,само дето ще изпитвам неудобство да се сравнявам по себестоиност със шедьоврите на НАШИТЕ ИЗВЪНЗЕМНИ,особенно след вчерашната ми издънка със тортата.

# 264
  • варненка от София
Така трайках си до сега ,защото не знаех какво да направя и най-вече как д аго транспортирам от Варна до София, нооо сега вече мога да спретна тортичка за случая, защото на Хриси мъжлето ще е варненец и по това време ще се прибира за София, така че по него ще мога да пратя нещо. Сега остава и идеята да ми се зароди.

Така че Мишока, може и мен да включиш в блога.

# 265
Мишоче оправих го вече . Просто от два дни си смених адреса , че беше многооооо   дълъг и просто съм забравила и тук да го променя  Mr. Green 
Утре ще ви чета по обстойно  и ще коментирам   bouquet

# 266
Мишоче оправих го вече . Просто от два дни си смених адреса , че беше многооооо   дълъг и просто съм забравила и тук да го променя  Mr. Green 
Утре ще ви чета по обстойно  и ще коментирам   bouquet

Не става Sad Дай линк към новия адрес

# 267
  • Тракийка в Софийското равно поле....
http://titkacakes.blogspot.com/

# 268
Мерси Танче   bouquet Ама защо пък да не става  Thinking При мен става  Mr. Green 
 Според мен също 100лв за торта са много  Embarassed но ако решите така , ще се съобразя естествено . И аз нямам приятели които да отделят толкова пари за една литъл тортичка. Нека се включат Бубето  и там който е бил на коледният базар и да кажат как са им били цените , де да знам  Heart Eyes
Иначе за това дали всички торти да са на една цена мисля , че по добре е всяка торта да е с различна - всички ние работим по различен начин и сме на различно ниво . Абсолютно съм сигурна , че ще има хора които ще дадат и 200лв за някоя "мини" тортичка на Валерия и дори няма и да се замислят  Mr. Green Така , че съгласна съм извънземните в отбора  да си сложат малко по така цени , защото техните неща наистина са уникални .

# 269
Хриси, моля изпрати ми снимка, която да ти сложа Simple Smile Аз си заплюх автомобилната гума не за друго, а защото е различна, ако си ОК, нея ще плесна Simple Smile

Друго нещо искам да кажа - сега целта не е да се изравняваме с НЛО Simple Smile Целта ни е друга. Всеки има своя си почерк, това е важното. Целта е да съберем пари. Ако някой не може да даде 100 лв. за торта, ще си купи курабийки. Но ще дойдат и хора, които ще ги дадат. Сега ще пиша на Бубето да я разпитам и поканя. Но то е ясно, че не можем да се сравняваме като умения и способности, но не това е важното сега. А и съм сигурна, че всеки ще даде най-доброто от себе си за тази изложба

Общи условия

Активация на акаунт