Отговори
# 360
Възможно ли е ТСХ да е причината за не забременяване в период от една година.?!

# 361
  • София
Възможно ли е ТСХ да е причината за не забременяване в период от една година.?!

Може ТСХ да пообърква малко МЦ, но едва ли е само това причината за ПКЯ. / не е много завишен/
Добре е да изследваш и др. хормони, както и тест за ИР.
Това, че си се консултирала с Ендокринолог е много добре / браво Simple Smile/ , но трябва да се консултираш и с друг АГ

Мери БТ и прави тестове за О.
Направи ФМ / ако не си правила до сега/ - ако засечеш деня на О. - пусни и Прогестерон

# 362
Здравейте, много моля за коментар и на моите резултати:

LH - 3,0 (2,0 - 10,0)
FSH - 11,4 (1 - 10)
Prolactin - 366 (дo 600)
Estradiol - ще излезне по-късно
Testosteron - 2,4 (0,3 - 3,5)

Правени са на 3-ти ден от МЦ.

FSH -то е завишено. Какво означава това?
Благодаря Ви.
 Hug Hug

На колко години си ?

Здравей Денис,

много благодаря за бързият отговор, не можах да вляза по-рано да пиша:(
На 28 години съм, лятото ще навърша 29.
Какво мислиш?

Hug Hug

# 363
  • София
  Здравей Денис,
много благодаря за бързият отговор, не можах да вляза по-рано да пиша:(
На 28 години съм, лятото ще навърша 29.
Какво мислиш?
 Hug Hug

Едно изследване не е достатъчно да се правят някакви крайни заключения - така че не бързай да се притесняваш. Може да е нещо инцидентно.
Високите стойности на ФСХ не са от възрастта  - има някаква друга причина  - нещо което да подтиска О. и да кара ФСХ да се форсира
Колко е Е2?

ПП. Редно е да повториш изследването - ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 дн от МЦ и ако отново има проблем с хормоните - да се търси причината / от АГ и Ендокринолог/

# 364

[/quote]

Едно изследване не е достатъчно да се правят някакви крайни заключения - така че не бързай да се притесняваш. Може да е нещо инцидентно.
Високите стойности на ФСХ не са от възрастта  - има някаква друга причина  - нещо което да подтиска О. и да кара ФСХ да се форсира
Колко е Е2?

ПП. Редно е да повториш изследването - ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 дн от МЦ и ако отново има проблем с хормоните - да се търси причината / от АГ и Ендокринолог/
[/quote]

Благодаря ти Денис,
имам кюртаж март месец, може и от това да е, иначе изследвах в края на март ТСХ, МАТ, ТАТ и се консултирах с ендокринолог:
резултатите са:
ТСХ - 2,1 (0,3 - 4,0)
ТАТ - 22,1 (до 100)
МАТ - 14,1 (до 50)

Неговото мнение е че няма проблем. Дано скоро всичко се нормализира.
 Hug

# 365
  • София
Благодаря ти Денис,
имам кюртаж март месец, може и от това да е, иначе изследвах в края на март ТСХ, МАТ, ТАТ и се консултирах с ендокринолог:
резултатите са:
ТСХ - 2,1 (0,3 - 4,0)
ТАТ - 22,1 (до 100)
МАТ - 14,1 (до 50)
Неговото мнение е че няма проблем. Дано скоро всичко се нормализира.
 Hug

Най- вероятно това е причината - трябва време докато се нормализират хормоните / поне 2-3 МЦ/
ТСХ е добре, нямаш Хашимото - супер Simple Smile

# 366
Много ти благодаря Денис,
много е трудно когато след мисед никой доктор не иска да ти назначи никакви изследвания, защото 'такива неща се случвали' и чак след втори, дори трети аборт трябвало да се изследва нещо.
И аз се лутам из какви ли не изследвания назначени си от мен самата, резултати, форуми, информация.. Sad

Целувки Hug Hug

# 367
Здравейте,моля за коментар на тези резултати,направени на 3-ти ден от цикъла:

Testosteron 0.38 ng/ml, реф. 0,05-0,73

FSH 6,24 mIU/mL реф. 3,1-7,9

LH 3,47 mIU/mL реф. 1-18

TSH 0.025 uIU/mL  реф. 0.490-4.700

Estradiol  221 pg/mL реф. 39-189

FT3 3.81 pg/mL реф. 1,45-3,48

FT4 1.24 ng/dl реф. 0,71-1,85

направени са на 23.5.2012 год,като съм се изследвала и на 29.06.2011 год. като тогава бяха:
LH 4,12 mIU/mL реф. 1-18

FSH 10,00 mIU/mL реф. 3,1-7,9

Estradiol  48,6 pg/mL реф. 39-189

TSH 2.680 uIU/mL  реф. 0.490-4.700

възможна ли е грешка в лабораторията?

# 368
Момичета , в работата на мъжа ми има варицела и му пуснахме изследване

VZV / Херпес зостер/ IgG   34.4   S/co   (<9- Отр.);(9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Според мен е бозопасно , т.е не може да се разболее, права ли съм?

# 369
Здравейте, момичета. Искам да ви помоля за малко съдействие, ако сте по-наясно.
Преди две седмици преживях спонтанен аборт и между изследвания правих и прогестерон, който излезна 2,40 ng/ml. Струва ми се малко нисък и ме притеснява дали е е възможна причина за аборта. До сега съм го изследвала само 1 път миналата година след доказана ову и беше 13 и нещо, което явно пак не е много добра стойност и предполага опасност от дефект на лутеалната фаза.

# 370
  • София
Момичета , в работата на мъжа ми има варицела и му пуснахме изследване

VZV / Херпес зостер/ IgG   34.4   S/co   (<9- Отр.);(9-11-Сива зона)Cry>11-Пол.)

Според мен е бозопасно , т.е не може да се разболее, права ли съм?

Да, има траен имунитет към Херпес зостер
Няма да се зарази

ПП. Само при силно увредена Им.С / СПИН, Онкоболни и т.н./  се наблюдава склонност към повторна  изява на Херпес зостер.
Това като информация Simple Smile

# 371
Привет отново и от мен:)
паралелно с хормоналните изслезвания ми пуснаха антитела ТАТ
и  МАТ-бяха завишени и АГ поиска мнение от ендокринолог
при първоначалния преглед каза че няма проблем направих УЗ на жлезата резултата леко увеличена
назначи ми FT3 иFT4
резултати  те са FT3-4.32 референтни 3.2 до 5.9
FT4-16.59 референтни 10.6 до 21.0
Моля дайте мнение ще се наложи ли лечение при този резултат и защо ТАТ и МАТ са с високи стойности при условие че всички останали хормони LH.FSH.TSH.E2.Prolactin са в норма
Благодаря ви!

# 372
Здравейте,
Моля за помощ с разчитането на резултатите. Изследването е пуснато на 3-ти ден от МЦ.
Благодаря предварително   bouquet

Хормони       
Име на теста (изследването)      Резултат   Единици               Референтни граници
   FT4                                            14.05        pmol/L                        12.00 - 22.00
   TSH                                            1.96         mkIU/ml                           0.27-5.50
   Anti - Tg                                    116.40       IU/mL                         0 - 115.0
   Anti - TPO                            13.94         IU/mL                             0 - 34.0
   LH                                             8.02         mUI/ml           Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
   FSH                                             5.63         mUI/ml           Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
   Testosteron                             0.74         nmol/L             M ( 8.64-29.0 ) Ж ( 0.29 - 1.67 )
   Estradiol                                   133.40       pmol/L           Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
   Prolactin                                   392.20      mkIU/mL             Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )
   DHEA/S                                     4.64         mkmol/L            М.( 2.17 - 15.9 );Ж.( 0.94 - 11.67 )
   4 Андростендион                     3.29          ng/ml          Мъже ( 0.60-3.10 ) Жени ( 0.30 -3.30 )
   17 OHP ( 17- Хидроксипрогестерон ) 1.66 nmol/L    Фоликуларна фаза ( 0.3-2.4 )

# 373
Жужи И при мен ТСХ-то е в норма, а ТАТ и МАТ са завишени.
След като ТСХ- то е в норма, то и ФТ4 е нормално да е в норма. Когато ТСХ се вдихне ФТ 4 се смъква и обратното.
Тат и Мат са антитела, те са завишени когато организмът разпознава щитовидната жлеза, като нещо чуждо за него и въпросните антитела имат задачата да се бият с погрешно разпознатата като чужда ЩЖ.
Колко ти е ТСХ-то ?
До колкото ми е известно ТАТ и МАТ не се повлияват от лечение. Моят ендокринолог след като ги видя един път и ми каза повече да не ги изследвам, защото така или иначе все ще са си с повишена стойност.
Лечение се налага, когато ТСХ-то е извън нормата (по-високо или по-ниско).
От тук нататък ако нямаш др. проблеми пускаш ТСХ-то и ФТ4 всяка година януари или февруари месец и ходиш на преглед. Ако ще бременееш задължително след като разбереш, че си бременна изследваш ТСХ и ФТ4 и отиваш на ендокринолог. Това е защото обикновено при бременност ТСХ-то пощурява.
Другото е че преди да забременееш е хубаво ТСХ-то да е под 2.

Ако нещо съм изпуснала или съм написала не както трябва моля, Денис да ме допълни/ коригира  Peace

# 374
Жужи И при мен ТСХ-то е в норма, а ТАТ и МАТ са завишени.
След като ТСХ- то е в норма, то и ФТ4 е нормално да е в норма. Когато ТСХ се вдихне ФТ 4 се смъква и обратното.
Тат и Мат са антитела, те са завишени когато организмът разпознава щитовидната жлеза, като нещо чуждо за него и въпросните антитела имат задачата да се бият с погрешно разпознатата като чужда ЩЖ.
Колко ти е ТСХ-то ?
До колкото ми е известно ТАТ и МАТ не се повлияват от лечение. Моят ендокринолог след като ги видя един път и ми каза повече да не ги изследвам, защото така или иначе все ще са си с повишена стойност.
Лечение се налага, когато ТСХ-то е извън нормата (по-високо или по-ниско).
От тук нататък ако нямаш др. проблеми пускаш ТСХ-то и ФТ4 всяка година януари или февруари месец и ходиш на преглед. Ако ще бременееш задължително след като разбереш, че си бременна изследваш ТСХ и ФТ4 и отиваш на ендокринолог. Това е защото обикновено при бременност ТСХ-то пощурява.
Другото е че преди да забременееш е хубаво ТСХ-то да е под 2.

Ако нещо съм изпуснала или съм написала не както трябва моля, Денис да ме допълни/ коригира   

ANTI-TG-38.8   референтни <34.00
ANTI-TPO-527.59 референтни<10.1
PROLACTIN-199.0 референтни мин.29.5 макс.513
TSH-1.821 референтни мин.0,38 макс.4,31
LH-2.76 референтни мин.1 макс. 18
FSH-8.4 референтни мин.4 макс. 13
ESTRADIOL-325.3

това са резултатите от хоромоните:)
Благодаря ти Simple Smileутре съм при едокринолога ще ви пиша какво е казала:)

Общи условия

Активация на акаунт