Отговори
# 375
  • София
Привет отново и от мен:)
паралелно с хормоналните изслезвания ми пуснаха антитела ТАТ
и  МАТ-бяха завишени и АГ поиска мнение от ендокринолог
при първоначалния преглед каза че няма проблем направих УЗ на жлезата резултата леко увеличена
назначи ми FT3 иFT4
резултати  те са FT3-4.32 референтни 3.2 до 5.9
FT4-16.59 референтни 10.6 до 21.0
Моля дайте мнение ще се наложи ли лечение при този резултат и защо ТАТ и МАТ са с високи стойности при условие че всички останали хормони LH.FSH.TSH.E2.Prolactin са в норма
Благодаря ви!

Само ще допълня за ТАТ и МАТ - това, че са повишени, може да е нещо инцидентно, напр. леко възпаление на ЩЖ, не е задължително да е Хашимото / ако това те притеснява/

За написаното от rendence    Peace

# 376
  • София
Здравейте,
Моля за помощ с разчитането на резултатите. Изследването е пуснато на 3-ти ден от МЦ.
Благодаря предварително   bouquet

Хормони       
Име на теста (изследването)      Резултат   Единици               Референтни граници
   FT4                                            14.05        pmol/L                        12.00 - 22.00
   TSH                                            1.96         mkIU/ml                           0.27-5.50
   Anti - Tg                                    116.40       IU/mL                         0 - 115.0
   Anti - TPO                            13.94         IU/mL                             0 - 34.0
   LH                                             8.02         mUI/ml           Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
   FSH                                             5.63         mUI/ml           Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
   Testosteron                             0.74         nmol/L             M ( 8.64-29.0 ) Ж ( 0.29 - 1.67 )
   Estradiol                                   133.40       pmol/L           Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
   Prolactin                                   392.20      mkIU/mL             Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )
   DHEA/S                                     4.64         mkmol/L            М.( 2.17 - 15.9 );Ж.( 0.94 - 11.67 )
   4 Андростендион                     3.29          ng/ml          Мъже ( 0.60-3.10 ) Жени ( 0.30 -3.30 )
   17 OHP ( 17- Хидроксипрогестерон ) 1.66 nmol/L    Фоликуларна фаза ( 0.3-2.4 )

ТАТ е малко повишен - на границата. Може би след време трябва да ги повториш /ТАТ и МАТ/
ЛХ е повече от ФСХ - показва или ранна О. или ПКЯ
Пролактина е малко завишен - спази ли условията преди  теста?
Андростендиона е на границата
Нямаш проблем с НбЖ  / и респ. ВНХ/ , което е супер - показват го ДХЕА и 17ОН прогестерон

Има някакъв проблем, но от къде идва - Ендокринолога ще каже
Трябва малка помощ / медикаментозна Simple Smile / от страна на лекарите - за да няма проблем с О.

# 377
Благодаря Денис,
ТАТ изследвам за 1-ви път и също смятам, че трябва да се повтори преди да се направи извод за него. За съжаление ЛХ/ФСХ едва ли подсказва ранна овулация, но спрямо други мои изследвания текущото съотношение (1,42) никак не е зле. Относно пролактина, смятам че спазих всички изисквания освен 30 минутния покой в лабораторията (оставиха ме да полежа едва около 10-15мин.)
Другата седмица съм на АГ и след него на Ендокринолог, надявам се с общи усилия разберем къде е проблема. Благодаря отново  Hug

# 378
Здравейте отново!

Аз повторих изследванията, но пак ви моля за помощ, тъй като, колкото и да чета нищо не схващам. Ще ви бъда много, много благодарна ако ги коментирате дали са добре или не, защото докато се видя с гинеколожката ще лудна. Благодаря ви! Изследванията са правени на 4 ден от менструацията. Опитах да ги напиша максимално разбираемо, за да не ви затруднявам допълнително. Сякаш ме притеснява Естрадиола. Нисък ли е newsm78

Тестостерон              0.54       Жени 0,05-0,73

TSH                            2.29        0.27-4.20 /за мониториране на терапия 0.2-5.50/

4андростендион       3.06        Жени 0,3 – 3.5

LH                               3.88        Жени фол.фаза 1.0-18.0
                                                            Овул. Фаза 24.0-105.0
                                                            Лут. Фаза  0.4-20.00
                                                            Менопауза    15.0-62.0

ТАТ                  9.0                       <34

MAT                 9.6                        <34

FSH                  9.45                     Жени фол. Фаза    3.09.-7.9
                                                              Овул. Фаза     2.27-18.51
                                                              Лут. Фаза 1.38-5.52
                                                              Менопауза    30.57-106.32

Пролактин                12.97           3,24-29,12

Естрадиол                  56             Жени фол. Фаза   39-189
                                                              Овул. Фаза  94-508
                                                              Лут. Фаза  48-309
                                                              Менопауза до 41

Инсулин                    8.6                    4.1-26.0

С-реактивен протеин   H   1.87      до 0.5 /-/ negative

# 379
  • София
Здравейте отново!

Аз повторих изследванията, но пак ви моля за помощ, тъй като, колкото и да чета нищо не схващам. Ще ви бъда много, много благодарна ако ги коментирате дали са добре или не, защото докато се видя с гинеколожката ще лудна. Благодаря ви! Изследванията са правени на 4 ден от менструацията. Опитах да ги напиша максимално разбираемо, за да не ви затруднявам допълнително. Сякаш ме притеснява Естрадиола. Нисък ли е newsm78

Тестостерон              0.54       Жени 0,05-0,73

TSH                            2.29        0.27-4.20 /за мониториране на терапия 0.2-5.50/

4андростендион       3.06        Жени 0,3 – 3.5

LH                               3.88        Жени фол.фаза 1.0-18.0
                                                            Овул. Фаза 24.0-105.0
                                                            Лут. Фаза  0.4-20.00
                                                            Менопауза    15.0-62.0

ТАТ                  9.0                       <34

MAT                 9.6                        <34

FSH                  9.45                     Жени фол. Фаза    3.09.-7.9
                                                              Овул. Фаза     2.27-18.51
                                                              Лут. Фаза 1.38-5.52
                                                              Менопауза    30.57-106.32

Пролактин                12.97           3,24-29,12

Естрадиол                  56             Жени фол. Фаза   39-189
                                                              Овул. Фаза  94-508
                                                              Лут. Фаза  48-309
                                                              Менопауза до 41

Инсулин                    8.6                    4.1-26.0

С-реактивен протеин   H   1.87      до 0.5 /-/ negative

Благодаря, че ги написа разбираемо Simple Smile
ТСХ е добре, нямаш Хашимото
ФСХ се  е форсирал,  - на колко си год.?
ЛХ е малко ниско
/ не се притеснявай, може да е нещо инцидентно, само този МЦ./
Е2 е добре
Всичко др. е ОК

# 380
Много, много благодаря!
На 30 години съм и не съм раждала. Чакам разрешение от доктор, тъй като минах през конизация и реших да видя първо хормоните. Все ми се вижда нисък този естрадиол, но е ясно, че не разбирам.   bouquet

# 381
  • София
Много, много благодаря!
На 30 години съм и не съм раждала. Чакам разрешение от доктор, тъй като минах през конизация и реших да видя първо хормоните. Все ми се вижда нисък този естрадиол, но е ясно, че не разбирам.   bouquet

Не е от годините / високия ФСХ/ - остава да е нещо инцидентно.
Може нещо да пречи на О. - ще го покажат др. изследвания и ФМ, но едно изследване не е достатъчно да се правят заключения - така че не е редно да гадаем
Ще чакам да пишеш, какво е казал лекаря
Успех

# 382
Отново много благодаря! Hug
Изследванията ми показват, че нямам овулация ли? Ох, съвсем се стресирах. Confused

# 383
  • София
Отново много благодаря! Hug
Изследванията ми показват, че нямам овулация ли? Ох, съвсем се стресирах. Confused

ЛХ е малко ниско - може да има по-късна О.
Добре е да я проследиш с тестове за О. + Измерване на  БТ

Не се притеснявай - и да има нещо, то ще е само за този МЦ / има вероятност да има проблем с О. /

ПП. Изследванията ти /ЛХ,ФСХ и Е2/ - само 'подсказват' как ще се развие МЦ, за който са направени

# 384
Привет отново и от мен:)
паралелно с хормоналните изслезвания ми пуснаха антитела ТАТ
и  МАТ-бяха завишени и АГ поиска мнение от ендокринолог
при първоначалния преглед каза че няма проблем направих УЗ на жлезата резултата леко увеличена
назначи ми FT3 иFT4
резултати  те са FT3-4.32 референтни 3.2 до 5.9
FT4-16.59 референтни 10.6 до 21.0
Моля дайте мнение ще се наложи ли лечение при този резултат и защо ТАТ и МАТ са с високи стойности при условие че всички останали хормони LH.FSH.TSH.E2.Prolactin са в норма
Благодаря ви!

Само ще допълня за ТАТ и МАТ - това, че са повишени, може да е нещо инцидентно, напр. леко възпаление на ЩЖ, не е задължително да е Хашимото / ако това те притеснява/

За написаното от rendence    Peace

Здравейте:)
минах през едокринолога,след като излязоха резултатите и от ехографията на ЩЖ,а именно горно гранични размери-истмус 5,9мм.Дог. каза,че всичко е наред,но ми изписа едни хапчета Еутирокс да ги пия през ден за да се намали лекото увеличение на жлезата:)
на 18.06.ми предстои втора лапароскопия,след нея ще обсъдим с АГ какви са ми шансовете за нормално забременяване.
Благодаря ви за отговорите и че ми давате надежда:))))))

# 385
Директна микроскопия: Добре изразена възпал. кл. реак.Лактоб. в норма Епителни кл.   
да ми помогнете с разчитането на изследванията

# 386
  • До морето :)
Здравейте! Имаме си едно слънчице на 1 година, но с ММ решихме от другия месец да започваме бебеправенето на още 1 дете. Разбира се, за наш късмет, точно този месец вече 2 седмици ми закъснява цокъла (не е бременност) Днес бях на преглед, изписаха ми Дуфостан за предизвикване и докторът ме посъветва да си пусна хормонални изследвания. Въпросът ми е, ако някой от хормоните не е в норма и се наложи лечение, това ще забави ли бабаправенето или може двете неща да вървят ръка за ръка. Разбира се, когато резултатите са готови и се реши какво ще се прави, ще коментирам това и с лекаря, но сега ми е притеснено  Rolling Eyes

ПП: Друго което ме интересува е, че доктора днес ми каза, че трябва сутринта рано да отида, да ми вземат кръв, а аз нямам такава възможност с малката. Проблем ли е ако отида в 10 например.  newsm78 Няма да съм яла или пила нещо?  Joy Също - за колко време излизат резултатите?

Последна редакция: вт, 05 юни 2012, 22:20 от Лече-Буболече

# 387
  • София/Стара Загора
Здравейте момичета,

След една година почивка, отново започваме процедурите за така дългоочакваното бебе.

Назначиха ми изследвания, за да се прецени дали ще започваме стимулация или ще трябва да се премине през някакво лечение, защото на собствена глава реших да спра да пия Метфогамма и Л-тироксин.

След изследванията имам тези резултати и ви моля да ми кажете дали имам шанс да започна процедурите или още ще трябва да чакам и да правя някакво лечение:

fFT4                11.93 pmol/L         при рефер. ст-ти 7.9 - 14.4

hTSH              3.010 ulU/mL        при рефер. ст-ти 0.34 - 5.6

Anti-TPO         0.70 lU/mL            при рефер. ст-ти до 9

Tg-Ab             0.0 lU/mL              при рефер. ст-ти 0 - 4

Prolactin - 317.16 mlU/mL - при рефер. ст-ти 70.80 - 566.46

Изследванията са пуснати 2 дни преди да ми дойде цикъла в клиника Малинов ("Надежда")

Както и да попитам кое от тези е ТАТ и МАТ.

Благодаря на всички, които ще се отзоват и ви пожелавам Лек, успешен и усмихнат ден!!!

# 388
  • София
Здравейте! Имаме си едно слънчице на 1 година, но с ММ решихме от другия месец да започваме бебеправенето на още 1 дете. Разбира се, за наш късмет, точно този месец вече 2 седмици ми закъснява цокъла (не е бременност) Днес бях на преглед, изписаха ми Дуфостан за предизвикване и докторът ме посъветва да си пусна хормонални изследвания. Въпросът ми е, ако някой от хормоните не е в норма и се наложи лечение, това ще забави ли бабаправенето или може двете неща да вървят ръка за ръка. Разбира се, когато резултатите са готови и се реши какво ще се прави, ще коментирам това и с лекаря, но сега ми е притеснено  Rolling Eyes

ПП: Друго което ме интересува е, че доктора днес ми каза, че трябва сутринта рано да отида, да ми вземат кръв, а аз нямам такава възможност с малката. Проблем ли е ако отида в 10 например.  newsm78 Няма да съм яла или пила нещо?  Joy Също - за колко време излизат резултатите?

ЛХ, ФСХ и Е2 - на 3 ден от МЦ

Може и в 10 часа / но е добре да се пускат  8-9.00 часа/- пика на повечето хормони е сутрин рано
Ако имаш хормонален проблем и се налага лечение, опитите за бебе не се преустановяват. / в повечето случаи/

# 389
  • София
Здравейте момичета,

След една година почивка, отново започваме процедурите за така дългоочакваното бебе.

Назначиха ми изследвания, за да се прецени дали ще започваме стимулация или ще трябва да се премине през някакво лечение, защото на собствена глава реших да спра да пия Метфогамма и Л-тироксин.

След изследванията имам тези резултати и ви моля да ми кажете дали имам шанс да започна процедурите или още ще трябва да чакам и да правя някакво лечение:

fFT4                11.93 pmol/L         при рефер. ст-ти 7.9 - 14.4

hTSH              3.010 ulU/mL        при рефер. ст-ти 0.34 - 5.6

Anti-TPO         0.70 lU/mL            при рефер. ст-ти до 9

Tg-Ab             0.0 lU/mL              при рефер. ст-ти 0 - 4

Prolactin - 317.16 mlU/mL - при рефер. ст-ти 70.80 - 566.46

Изследванията са пуснати 2 дни преди да ми дойде цикъла в клиника Малинов ("Надежда")

Както и да попитам кое от тези е ТАТ и МАТ.

Благодаря на всички, които ще се отзоват и ви пожелавам Лек, успешен и усмихнат ден!!!

Имаш лека Хипофункция на ЩЖ, добре е ТСХ да е под 2,0
Нямаш Хашимото

Anti-TPO  е МАТ
Anti - Tg   е ТАТ

Общи условия

Активация на акаунт