Отговори
# 555
Здравейте момичета, имам нужда от мнението ви за резултатите от изследванията ми:
TSH-2.690   uIU/ml   0.27 - 4.20
Progesteron-21.98   ng/ml   Ж(фолик.-0.2-1.5, лутеална-1.7-27, менопауза-0.1-0.Sunglasses, М(0.2-1.4)
Prolactin   19.34   ng/ml   Ж (3.0 - 23.50); М (3.0 - 15.2)
Anti TPO   244.60   IU/ml   0 - 34

Много съм притеснена за резултата на Anti TPO. Според вас завишените стойности на Anti TPO ли е проблемът за невъзможността да забременея близо 2 години и един спонтанен аборт в 16 г.с.

ТСХ е малко завишен - показва лека Хипофункция на ЩЖ, но това не е пречка за зачеване
Имаш завишени антитела - МАТ, не пусна ли и ТАТ?
Хашимотото не е проблем за зачеване, по-скоро ако има проблем, ще е с износването
Добре е ТСХ да се смъкне под 1.0 в случая

Обърни се към добър Ендокринолог - напр. д-р Катя Тодорова - тя е много добър специалист  точно в тази област/ЩЖ/
Не се притеснявай, много момичета с Хашимото забременяват, износват без проблем и раждат здрави и хубави бебета - просто трябва да си под лекарски контрол и да следиш Хормоните и Антителата /ТАТ и МАТ/ на ЩЖ

Прогестерона е добре - показва, че е имало О. - на кой ден от МЦ е направен?

Здравейте, момичета! Днес бях при ендокринолога и той ми изписа да пия L-Thyroxin 50 по 1/2 таблетка сутрин и selenogin по 1 таблетка дневно.
Днес пуснах и останалите хормони, които са със следните резултати:
LH 6.39mlU/ml Ж(фолик.1,5-12,6, лутеална-1,00-11,4: менопауза-7,7-58,5), М(1,7-8,6)
FSH 6.44mlU/ml Ж(фолик.:3,5- 12;5 лутеална:1,7 - 7,7; менопауза:25,8 -134,8), М(1,5 - 12)
Estradiol 70pg/ml Ж(фолик.: 12.5 - 166; лутеална: 43.8 - 211 менопауза-:<5-54.7); М(7.63 - 42.6)
Testosteron 0.14ng/ml Ж (0.06 - 0.476); М (2.5 - 8.36)

# 556
  • София
Здравейте момичета, имам нужда от мнението ви за резултатите от изследванията ми:
TSH-2.690   uIU/ml   0.27 - 4.20
Progesteron-21.98   ng/ml   Ж(фолик.-0.2-1.5, лутеална-1.7-27, менопауза-0.1-0.Sunglasses, М(0.2-1.4)
Prolactin   19.34   ng/ml   Ж (3.0 - 23.50); М (3.0 - 15.2)
Anti TPO   244.60   IU/ml   0 - 34

Много съм притеснена за резултата на Anti TPO. Според вас завишените стойности на Anti TPO ли е проблемът за невъзможността да забременея близо 2 години и един спонтанен аборт в 16 г.с.

ТСХ е малко завишен - показва лека Хипофункция на ЩЖ, но това не е пречка за зачеване
Имаш завишени антитела - МАТ, не пусна ли и ТАТ?
Хашимотото не е проблем за зачеване, по-скоро ако има проблем, ще е с износването
Добре е ТСХ да се смъкне под 1.0 в случая

Обърни се към добър Ендокринолог - напр. д-р Катя Тодорова - тя е много добър специалист  точно в тази област/ЩЖ/
Не се притеснявай, много момичета с Хашимото забременяват, износват без проблем и раждат здрави и хубави бебета - просто трябва да си под лекарски контрол и да следиш Хормоните и Антителата /ТАТ и МАТ/ на ЩЖ

Прогестерона е добре - показва, че е имало О. - на кой ден от МЦ е направен?

Здравейте, момичета! Днес бях при ендокринолога и той ми изписа да пия L-Thyroxin 50 по 1/2 таблетка сутрин и selenogin по 1 таблетка дневно.
Днес пуснах и останалите хормони, които са със следните резултати:
LH 6.39mlU/ml Ж(фолик.1,5-12,6, лутеална-1,00-11,4: менопауза-7,7-58,5), М(1,7-8,6)
FSH 6.44mlU/ml Ж(фолик.:3,5- 12;5 лутеална:1,7 - 7,7; менопауза:25,8 -134,8), М(1,5 - 12)
Estradiol 70pg/ml Ж(фолик.: 12.5 - 166; лутеална: 43.8 - 211 менопауза-:<5-54.7); М(7.63 - 42.6)
Testosteron 0.14ng/ml Ж (0.06 - 0.476); М (2.5 - 8.36)

Супер са

# 557
  • в пералнята
Днес пуснах хормоните на ЩЖ и според мен са ужасно зле.... ТСХ ми е огромно.

FT 4 ( свободен Т4 )   17.92   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   10.740   mIU/l   0.27 - 4.20
ТАТ Тиреоглоблl. антитела ( anti Tg )   2132.00   IU/ml   до 115
МАТ тиреоперокс.антитела ( anti TPO )   >600.0   IU/ml   до 34

Денис, може ли да ги погледнеш и да кажеш какво мислиш?

# 558
  • София
Днес пуснах хормоните на ЩЖ и според мен са ужасно зле.... ТСХ ми е огромно.

FT 4 ( свободен Т4 )   17.92   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   10.740   mIU/l   0.27 - 4.20
ТАТ Тиреоглоблl. антитела ( anti Tg )   2132.00   IU/ml   до 115
МАТ тиреоперокс.антитела ( anti TPO )   >600.0   IU/ml   до 34

Денис, може ли да ги погледнеш и да кажеш какво мислиш?

Вярно, огромно е - тичай на Ендокринолог
Антителата също са много високи / говорят за  Хашимото - но трябва да се потвърди и с др. изследвания, преглед и т.н./
За първи път ли правиш тези изследвания?
Трябва ти много добър Ендокринолог
Ще чакам да разкажеш как е минал прегледа и какво са ти назначили

# 559
  • в пералнята
Благодаря за коментара, Денис.
Абсолютно за първи път прявя такива изследвания. Не съм имала абсолютно никакви оплаквания или признаци... Бях напълняла преди година с 5 кг, но си мислех, че е от храната и наистина, като се върнах в България си върнах нормалното тегло.

Денис, може ли да ми препоръчаш добър доктор?

# 560
  • София
Благодаря за коментара, Денис.
Абсолютно за първи път прявя такива изследвания. Не съм имала абсолютно никакви оплаквания или признаци... Бях напълняла преди година с 5 кг, но си мислех, че е от храната и наистина, като се върнах в България си върнах нормалното тегло.

Денис, може ли да ми препоръчаш добър доктор?

Кой град?

Д-р Начев - София
Д-р Катя Тодорова  - Плевен /  http://www.ivfpleven.com/index.php?l=55  /

# 561
  • в пералнята
Много благодаря, от София съм, така че явно ще посетя д-р Начев, виждам, че повечето момичета са при него и изглеждат доволни. Сега и да се притеснявам и да не се притеснявам, все тая. Отивам на доктор и той ще каже какво ще правим. Пък и за всичко си има лекарства.

# 562
  • София
Много благодаря, от София съм, така че явно ще посетя д-р Начев, виждам, че повечето момичета са при него и изглеждат доволни. Сега и да се притеснявам и да не се притеснявам, все тая. Отивам на доктор и той ще каже какво ще правим. Пък и за всичко си има лекарства.
Супер - че си от София, защото д-р Начев е много добър специалист
Ще чакам новини

# 563
Peace
Възможно ли е леко повишено ТСХ да е проблем за зачеване?

Колко леко?
6.90 mU/L реф.гр. 0.27 - 4.2. Назначиха ми лечение с някакви лекарства-(Еутерокс), но не мога да разчета рецептата по 1 таб. на ден сутрин. Ще трябва да ги купя явно. Peace Дано да ми помогнат.
Денис, може ли да ми отговориш на въпроса? Peace Вече ги пия, но дали това може да е проблем с зачеването? Благодаря.

# 564
  • Варна
Не съм Денис Simple Smile Но да отговоря.
Не няма проблем за зачеването, аз самата пия от началото на юни 1 таблетка еутирокс сутрин, сега ги увеличихме през два дни пия по още една, защото от бременността се форсира ТСХто. Ще ги пия през цялата бременност.

Моят ТСХ бе само 3.06 и ми изписаха по 1таблетка от 25 гами, като за 25 дни падна до 2.36, а вероятно за още месец е паднала още малко, както се вижда от резултата долу Simple Smile
В смисъл, предполагам са ти изписали по-висока гама щом е само по 1 таблетка, а си с доста високо ТСХ?

Нали ти казаха как се пият сутрин най-добре преди 8ч, на гладно чак след 30 мин може кафе и/или ядене.

Предполагам са ти казали след 40 дни контролни? Дано да има  бързо резултат!

# 565
Не съм Денис Simple Smile Но да отговоря.
Не няма проблем за зачеването, аз самата пия от началото на юни 1 таблетка еутирокс сутрин, сега ги увеличихме през два дни пия по още една, защото от бременността се форсира ТСХто. Ще ги пия през цялата бременност.

Моят ТСХ бе само 3.06 и ми изписаха по 1таблетка от 25 гами, като за 25 дни падна до 2.36, а вероятно за още месец е паднала още малко, както се вижда от резултата долу Simple Smile
В смисъл, предполагам са ти изписали по-висока гама щом е само по 1 таблетка, а си с доста високо ТСХ?

Нали ти казаха как се пият сутрин най-добре преди 8ч, на гладно чак след 30 мин може кафе и/или ядене.

Предполагам са ти казали след 40 дни контролни? Дано да има  бързо резултат!
Дозата е колкото твоята. Не са ми казали да ги пия преди 8 ч. а просто сутрин. За 30мин знам, да. Чак доста висок, не мисля че е а просто висок. Има жени с много по-висок от моя с възраст доста под моята даже. Все пак не искам да си мисля, негативни неща иначе благодаря за съвета.
Мисля да си спазвам предписаната доза и да мисля позитивно. Правя каквото е нужно  трябва да се получат нещата.
До някъде повече ме тревожи покачения пролактин, макар че ми казаха пак да го повторя но не знам кога пак да го пусна?
И все пак се надявам Денис да ми отговори. Peace

# 566
  • в пералнята
Спокойно, Съншайн, пролактинът може да се контролира. Той е сравнително малък проблем.

# 567
  • Варна
Съншайн, употребих думата доста, само като сравнение, защото е 3пъти над препоръчителното ниво и 2 пъти по-висока от моята стойност. Освен това като забременях стойността се качи на 3.81 и ендо-то веднага увеличи дозата, за да смъкнем до 2 поне. Не съм специалист затова вземам база за сравнение, това, което мога да кажа от свой опит

И да има случаи на забременили и износили жени и с по-високо ТСХ, но щом лекарите препоръчват да е под 2, значи си има причина. Именно затова са ти назначили лекарства.

Сигурна съм, че ще подействат бързо  Hug и няма нужда да се притесняваш, като пуснеш контролните изследвания веднага ще си проличи понижението.

За пиенето, моята ендо ми каза, че тироидните хормони се отделят най-много рано сутринта до към 8ч и като се приема лекарството тогава е най-ефективно.

За пролактина - моят съвет е да си го пуснеш в спокоен, неработен ден след поне 30тина минути почивка. Аз така направих и резултатът беше коренно различен.

# 568
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравей Денис имам само един въпрос ако МЦ дойде днес вечерта,тъй като почва да ме боли,за 1-ви ден ли да го считам и в сряда да пусна хормоните или в четвъртък е по правилно   newsm78
  bouquet

# 569
Qst sn io! не съм Денис, но да ти отговоря. Ако ти зацапа (дойде М) понеделник вечер, то първи ден ти се счита вторник, т.е. в четвъртък може да отидеш за кръвни изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт