Отговори
# 615
  • София
Ж(0.22 - 2.9);  . Иначе съм на 33 год, лично аз съм учудена от този резултат на тестостерона , винаги съм била по -космата и мислех ,че мъжките хормони са ми повече. В интерес на истината за първи път в живота си пускам такива хормони , надявам се да и за последен !
Мерси за отговорите  Hug

За окосмяването трябва да пуснеш:
Андростендион
ДХЕА
17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/
Ако има проблем - отиваш на Ендокринолог

# 616
  • Софиянка в Пазарджик :)
Денис и аз имам силно окосмяване и казах на лекарката,но не ми е пуснала тези хормони?!?А специално и наблегнах,че искам да ми пусне Андростендион за окосмяването,тя каза че се превръщал нещо си в тестостерон и нямало смисъл  newsm78,този път като отида пак ще настоявам

ПП имам и мазна кожа и коса  косопад,все си мисля че е от завишени мъжки хормони

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 10:33 от Qst sn io!

# 617
  • София
Денис и аз имам силно окосмяване и казах на лекарката,но не ми е пуснала тези хормони?!?А специално и наблегнах,че искам да ми пусне Андростендион за окосмяването,тя каза че се превръщал нещо си в тестостерон и нямало смисъл  newsm78,този път като отида пак ще настоявам

ПП имам и мазна кожа и коса  косопад,все си мисля че е от завишени мъжки хормони

Да, това може да са симптоми на високи нива на андрогените.
Консултирай се с др. лекар, ако не се разбираш с твоя

Какъв ти е лекаря - АГ или Ендокринолог?
Ако е АГ - отивай на Ендокринолог - вземи направление от ЛЛ.

# 618
Ами АГ ,даде ми направление за Ендокринолог,но и  Ендокриноложката не ми се струва много в час  Sad  Ако някой може да ми препоръча свестен ендокринолог който да работи със здравната каса от Пловдив...от една година и повече не се пазим с моя приятел и никакъв резултат...а като кажа на лекарите,че имам окосмяване по лицето,те явно очакват да го видят  и ми казват е  нищо ти няма.... ooooh! не знам как очакват да ходя космата  Confused Миналата година косопада беше станал плашещ,пооправи се и сега пак се засили.Вместо да се чувствам добре като тръгна по лекари и да съм спокойна, че правя нещо по въпроса,се ядосвам  #Cussing out

# 619
.........
Защо антралните фоликули /АФ/ са наблюдавани на 18 ден от МЦ? Ако тогава е видял толкова фоликули - това си е ПК и това е основателна причина за високия ФСХ
.........

denis, аз пак да попитам за това подчертаното в горния цитат, че не го разбирам - какво е ПК  newsm78

# 620
  • Живее на Луната
ПК е поликистоза

# 621
Денис и аз имам силно окосмяване и казах на лекарката,но не ми е пуснала тези хормони?!?А специално и наблегнах,че искам да ми пусне Андростендион за окосмяването,тя каза че се превръщал нещо си в тестостерон и нямало смисъл  newsm78,този път като отида пак ще настоявам

Да, това може да са симптоми на високи нива на андрогените.
Консултирай се с др. лекар, ако не се разбираш с твоя

Какъв ти е лекаря - АГ или Ендокринолог?
Ако е АГ - отивай на Ендокринолог - вземи направление от ЛЛ.
А може ли ендокринолога да пуска всички хормонални изследвания? Peace

# 622

Може, стига да иска!

# 623
Резултатите ми от днес спазила съм изискванията на гладно без кофеин сутринта в 9 и нещо ми взеха кръв.
TSH        2.84        mlU/L     0.27 - 4.20   
FT4        14.31        pmol /l     12.0 - 22.0
 newsm78

# 624

Може, стига да иска!
Благодаря за нформацията ще се възпозвам тогава, защото не мога да си позволя да плащам в момента. Peace

# 625
  • София
Резултатите ми от днес спазила съм изискванията на гладно без кофеин сутринта в 9 и нещо ми взеха кръв.
 newsm78
Имаш лека Хипофункция на ЩЖ, което не е проблем
По принцип е добре ТСХ да е под 2.0, когато се цели зачеване

# 626
и моето беше горе-долу толкова, за 1 месец го свалих с хранителен режим и спорт, сега е 1,02  Peace

# 627
 newsm78
Имаш лека Хипофункция на ЩЖ, което не е проблем
По принцип е добре ТСХ да е под 2.0, когато се цели зачеване

Да благодаря,Денис,а попринцип има ли начин  за свалянето на TSH,без лекарства или няма как да стане??Тъй като не знам дали е чак толкова завишен и дали ще са нужни лекарства...то лекаря ще прецени в крайна сметка,но ако има начин без лекарства бих опитала  Mr. Green
и моето беше горе-долу толкова, за 1 месец го свалих с хранителен режим и спорт, сега е 1,02  Peace

Какъв хранителен режим,ако може да спорелиш  Peace?Аз съм доста слаба 42кг/158висока съм,но си похапвам,въпреки че в тия жеги тоя месец много много не ям....но това е изключение.

# 628
не е важно да си слаб, а да не пъхаш боклуци в устата и да се хранш здравословно. Махаш полуфабрикатите , пърженото, захарта, изкуствените подсладители, оцветители, ^наттуралните^ сокове и газираните напитки и минаваш на печени, задушени, варени зеленчуци, меса, риба и млечни изделия, много вода, плодове и засилено движение, махаш или намаляш до миниални количества купените сладкиши,, оитай да готвиш всичко сама -вкъщи. цигарите  също са отрова за организма и многото  кафе и щитовидната реагира .......и най-вече много движение, харесай си спорт и поне 2 пъти седмино  Wink

не е лесно, но веднъж свикне ли  се става  начин на живот.Аз зимата му бях изпуснала края и покрай офиса и напрегната обстановка, спрях да следя храненето и фактт беше, че тсх-тоизлезе над 2....аз го и усещах де, за един месец се стегнах и върнах режима и всичко влезе в ноорми. (направих и едно прочистване за 2 дни на кленов сироп и вода)

Шитовидната е жлезата, която реагира на отровите заорганизма, колкото повече буклочава храна ядеш,  толкова по-високо ще е тсх-то , без знзачение колко слаб си  Wink

# 629
  • в пералнята
Уф, днес бях решил да правя пак хормоните на ЩЖ, но станах с  39  градуса температура, предполагам, че това ще изкриви резултатите...

Общи условия

Активация на акаунт