Отговори
# 645
Имаш Хипофункция на ЩЖ и антителата МАТ са леко повишени - може да е от някакво възпаление на жлезата, да не е Хашимото - това лекар трябва да го прецени /с УЗ и т.н./
Пролактина е завишен - това може да е от Хипофункцията на ЩЖ - отново лекар трябва да направи извода
Андростендиона е висок, както и 17ОН Прогестерона, но тъй като Тестостерона /но на горна граница, което не е много добре/  и Е2 са в норма, може би проблема са НбЖ, не яйчниците.
Сложно е
Нещо създава проблем, което обърква и др. хормони - ако лекаря е добър ще открие  първопричината.
Лечението може да е много елементарно стига да се постави точната диагноза
Ще чакам да разкажеш как е минала консултацията с Ендокринолога и какво е неговото мнение.

ПП. Целия този хормонален дисбаланс подтиска О., което е нормална реакция на организма и в момента не трябва да се притесняваш от това. Когато се нормализират хормоните - всичко ще се оправи

Благодаря ти много за коментара   bouquet
Минах прегледа, каза утре да повторя пролактина, и ако отново е висок ще правим магнитен резонанс на хипофизата и чак тогава ще поставя окончателна диагноза.

# 646
  • София
denis, на предната страница ми писа, че съчетанието на високия ми ФСХ и броенето на антрални фоликули на ден 18 от МЦ (4 в десен, 8 в ляв яйчник) може да са показание за поликистоза.
Четох за ПК и аз нямам такива симптоми  Thinking
Много съм объркана.
Док ми казва, че яйчниковия ми резерв е на изчерпване - имам още, но скоро може и да няма вече. АМХ ми е 0.8 ng/ml.
Как мога да знам със сигурност, че овулирам? Правя тестове за О. Ако имам месец, в който тестовете за О. не достигат до две еднакво наситени чертички, значи няма да има О. - така ли?
Но също и две еднакви чертички на теста за О. не гарантират, че О. ще настъпи.
Ако меря БТ, това ще покаже ли със сигурност, ако нещо с овуто ми не е наред?
Аз не се притеснявам толкова от ИЯР, колкото от това дали изобщо овулирам.
Изморих се да ходя по доктори и сума ти пари пръснах. Не мога да попадна на специалист, който да ме вземе на сериозно  Confused
Вече не знам какво да правя и какво друго да изследвам.
И последно един въпрос: Какво е оптималното съотношение на ФСХ:ЛХ?

Антрални фоликули се броят в началото на МЦ 2-3 ден, на 18 ден от МЦ трябва да се види доминантен фоликул или ЖТ, ако няма такива а се виждат много и малки фоликули - това е ПК. Може изобщо да нямаш никакви симптоми и да си имаш ПКЯ.

За да се постави диагноза СПКЯ /ПКЯ/ трябват изследвания и проследяване на О., както и добър АГ   Simple Smile
ЛХ:ФСХ на 3 ден от МЦ трябва да е 1:1 - идеалния вариант

Посети клиника по стерилитет - там са най-добрите лекари

# 647
  • София
maresr   
А за ТСХ- нищо ли не каза?

# 648
Каза, че е високо и че трябва да го свалим до 2, но каза нека първо да видим това и после ще решим как да процедираме с лекарствата. Така ли иначе съм чакала, каза да почакам още някой ден, пак и аз съм на този принцип, не искам да пия излишно никакви химии.

# 649
denis, много ти благодаря   bouquet
Аз ходя в репродуктивна клиника, но явно доктора не струва  Thinking
Сега ще се ограмотявам за ПКЯ  Peace

Има ли смисъл да започвам да меря БТ?

# 650
  • София
denis, много ти благодаря   bouquet
Аз ходя в репродуктивна клиника, но явно доктора не струва  Thinking
Сега ще се ограмотявам за ПКЯ  Peace

Има ли смисъл да започвам да меря БТ?

Според мен да, но аз разбирам от графики и на мен те говорят много

# 651
Денис много благодаря за отговорите!!!!
Ендокринолога ми каза , че всичко е наред. Като стойности са в границата, като съотношение са също както трябва. Но и направи впечатление че съм доста притеснена и стресирана. На първо място за нея е да се успокоя първо. Не ми е казала че всичко е от стрес, но аз самата като не откривам конкретна причина клоня към това и не е маловажно.

# 652
Денис, така ли изглежда яйчник с ПК?

Скрит текст:

Ако да, при мен като ми брояха АФ не беше такава картинката.

При мен беше нещо такова:

Скрит текст:

# 653
  • София
Денис, така ли изглежда яйчник с ПК?

Скрит текст:

Ако да, при мен като ми брояха АФ не беше такава картинката.

При мен беше нещо такова:

Скрит текст:

Да, може и така да изглежда ПКЯ, но има хиляди варианти на размери и брой малки кистички по яйчниците.

Втората УЗ снимка ти показва типични антрални фоликули наблюдавани в началото на МЦ.

АФ са малки - те са с размер 2-8мм , от тях ще се развие доминантен фоликул
Така че, на 18 ден от МЦ не може да се наблюдават тези АФ - защо за останали с тези размери, защо няма доминантен фоликул, защо др. не са претърпели обратно развитие ... ако си зададеш тези въпроси, може и сама да си отговориш какви фоликули са това Simple Smile

По простичко от това не мога да обясня, съжалявам

Ето ти УЗ снимка с ПКЯ 
Скрит текст:

# 654
Много ти благодаря, денис, повече няма да те притеснявам с въпроси   bouquet
Ще започна да меря БТ и след месец може и да се включа в темата за БТ.

# 655
Привет,
ето резултата ми от пролактина пуснат сутринта на 5-тия ден от втория цикъл този месец  Laughing )
пролактин: 371.5 (реф.ст. ж 102 -496)

# 656
  • Софиянка в Пазарджик :)
Здравейте,момичета исках да попитам следните хормони-Андростендион
ДХЕА
17ОН Прогестерон поемат ли се от касата?

# 657
  • София
Здравейте,момичета исках да попитам следните хормони-Андростендион
ДХЕА
17ОН Прогестерон поемат ли се от касата?

Не.
Привет,
ето резултата ми от пролактина пуснат сутринта на 5-тия ден от втория цикъл този месец  Laughing )
пролактин: 371.5 (реф.ст. ж 102 -496)

Според мен е добре.

# 658
не е важно да си слаб, а да не пъхаш боклуци в устата и да се хранш здравословно. Махаш полуфабрикатите , пърженото, захарта, изкуствените подсладители, оцветители, ^наттуралните^ сокове и газираните напитки и минаваш на печени, задушени, варени зеленчуци, меса, риба и млечни изделия, много вода, плодове и засилено движение, махаш или намаляш до миниални количества купените сладкиши,, оитай да готвиш всичко сама -вкъщи. цигарите  също са отрова за организма и многото  кафе и щитовидната реагира .......и най-вече много движение, харесай си спорт и поне 2 пъти седмино  Wink

не е лесно, но веднъж свикне ли  се става  начин на живот.Аз зимата му бях изпуснала края и покрай офиса и напрегната обстановка, спрях да следя храненето и фактт беше, че тсх-тоизлезе над 2....аз го и усещах де, за един месец се стегнах и върнах режима и всичко влезе в ноорми. (направих и едно прочистване за 2 дни на кленов сироп и вода)

Шитовидната е жлезата, която реагира на отровите заорганизма, колкото повече буклочава храна ядеш,  толкова по-високо ще е тсх-то , без знзачение колко слаб си  Wink
И аз съм на подобен режим, само не знам когато съм силно изтощена какво да пия или ям за да си върна силата? Peace

Qst sn io!  Стреса също дава отражение на щитовидната, резултата май не е много извън допустимите и е възможно да е моментно състояние newsm78 Лекаря съветва ли те да пиеш хапчета или по-скоро ще я следиш за сега?
За сега търсим причина за оскъден цикъл,зацапвания,силно окосмяване,постоянно болезнени гърди,косопад,безрезултатни опити за бебе и  т.н като направя всички изследвания,ще премина към някакво лечение
Правила ли си пролактин скоро? Peace

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 11:13 от Съншайн

# 659
  • София

И аз съм на подобен режим, само не знам когато съм силно изтощена какво да пия или ям за да си върна силата? Peace

Бавни въглехидрати, трябва да пиеш и много вода

Общи условия

Активация на акаунт