Отговори
# 675
  • Варна
Дано да се окаже, че и при мен е от стреса, защото напоследък имам притеснения... Крайната ми цел е бебче и се надявам скоро да се случи. Пожелавам го и на теб!   babyuu

bouquet Praynig Hug

# 676

Здравейте,

Днес ми излязоха изследванията TSH 2.61 добре ли е?Достатъчно ниско ли е за забременяване? Трябва ли да продължа с euthirox?

Благодаря ви за отговора  newsm78

# 677
  • София

Здравейте,

Днес ми излязоха изследванията TSH 2.61 добре ли е?Достатъчно ниско ли е за забременяване? Трябва ли да продължа с euthirox?

За забременяване е добре да е под 2. За лекарствата най-добре да се посъветваш с лекуващия ендокринолог. Може да ти промени дозата.

# 678
  • Живее на Луната
Момичета правих си излседване за ИР, май нещата не са много добре  newsm78 но честно казано нищо не разбирам. Моля за малко помощ от по-запознатите.....

Глюкоза Серумна ( GLU S ) 5.04   mmol/L 2.78 - 6.11  0мин
Глюкоза Серумна ( GLU S ) 11.28   mmol/L 2.78 - 6.11   60мин
Глюкоза Серумна ( GLU S ) 5.87   mmol/L 2.78 - 6.11   120мин

IRI ( Инсулин ) 11.02   mkU/ml 2.6 - 24.9   0мин
IRI ( Инсулин ) 123.00   mkU/ml 2.6 - 24.9   60мин
IRI ( Инсулин ) 52.11   mkU/ml 2.6 - 24.9    120мин

# 679
Bell@ най вероятно имаш инсулинова резистентност и ще ти изпишат сиофор или метфоргама съчетано с диета. Но най добре ще ти каже ендокринолог

# 680
Здравейте момичета, може ли да коментирате и моите резултати? Правени са на 2-ри ден от цикъла, а аз съм на 35 г. Благодаря Ви предварително!
LH 1.19 U/l  (2.40-12.60) Фолик.фаза
FSH 2.94 U/l (3.5-12.5) Фолик.фаза
Естрадиол 15,97 pg/ml (12.5-166) Фолик.фаза

# 681
  • София
Здравейте момичета, може ли да коментирате и моите резултати? Правени са на 2-ри ден от цикъла, а аз съм на 35 г. Благодаря Ви предварително!

Защо на 2 ден? Обикновено се правят на 3-5. Не съм сигурна дали така са показателни. Доста са ниски, но нека се изкаже и някой по-компетентен. По какъв повод са правени?

# 682
Защо на 2 ден? Обикновено се правят на 3-5. Не съм сигурна дали така са показателни. Доста са ниски, но нека се изкаже и някой по-компетентен. По какъв повод са правени?[/quote]

Правени са по повод предстоящо инвитро  newsm78, и аз незнам защо на 2- ри ден

# 683
  • София

Стойностите са ниски - показват, че функцията на яйчниците е спряна.
На каква терапия си?
Лекаря ще прецени дали реагираш добре.

Добре е, че са пуснати на 2 ден от МЦ
Тези хормони се пускат на 2 или 3 ден от МЦ.

Успех - дано има достатъчно фоликули с хубави яйцеклетки Simple Smile

# 684

Здравейте,

За забременяване е добре да е под 2. За лекарствата най-добре да се посъветваш с лекуващия ендокринолог. Може да ти промени дозата.
И аз съм на същото мнение, а иначе консултация с ендокринолог не че лекарите обичат да обясняват но все пак трябва да им настояваме. Laughing
Желая ти успех с забременяването. Hug  bouquet

# 685
Здравейте момичета!

Ако може да коментирате моите изследвания, че нещо не ми харесват а почивните дни са много и ще се пукна от притеснение...

LH - 8.91mUI/ml   / Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH - 29.85mUI/ml /Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Estradiol - 128.10pmol/L /Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )

На 39 години съм, изследванията са пуснати на 3 ден от цикъла, МЦ ми е 25 дни. Миналия месец имах големи кисти, които изчистихме но нямах М два месеца...

Благодаря предварително...

# 686
  • София
Здравейте момичета!

Ако може да коментирате моите изследвания, че нещо не ми харесват а почивните дни са много и ще се пукна от притеснение...

LH - 8.91mUI/ml   / Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH - 29.85mUI/ml /Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Estradiol - 128.10pmol/L /Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )

На 39 години съм, изследванията са пуснати на 3 ден от цикъла, МЦ ми е 25 дни. Миналия месец имах големи кисти, които изчистихме но нямах М два месеца...

Благодаря предварително...

ФСХ е доста завишен - показва, че на яйчниците им е трудно да отделят яйцеклетка.
Може да показва НЯРезерв.
Добре е да го повториш и на 2-3 ден от МЦ да се преброят антралните фоликули на УЗ  /ако трябва да се пусне АМХ, Инхибин Б - лекаря ще прецени/

# 687

ФСХ е доста завишен - показва, че на яйчниците им е трудно да отделят яйцеклетка.
Добре е да го повториш и на 2-3 ден от МЦ да се преброят антралните фоликули на УЗ  /ако трябва да се пусне АМХ, Инхибин Б - лекаря ще прецени/

Благодаря за бързия отговор Денис. Под НЯР какво имаш предвид или става въпрос за ИЯР?
Вече съм пуснала резултатите на лекаря си но ще ги види чак след празниците а аз съм притеснена с това високо ниво на ФСХ и се чудех дали не е от някоя останала малка кистичка на яйчника...

# 688
  • София

Благодаря за бързия отговор Денис. Под НЯР какво имаш предвид или става въпрос за ИЯР?
Вече съм пуснала резултатите на лекаря си но ще ги види чак след празниците а аз съм притеснена с това високо ниво на ФСХ и се чудех дали не е от някоя останала малка кистичка на яйчника...

Намален ЯР.
Само ФСХ не е достатъчен да се правят кой знае какви изводи - трябват още изследвания, прегледи и т.н.
Не бързай да се притесняваш - може да е и нещо инцидентно

# 689
Благодаря Денис, дано е нещо инцедентно...

Общи условия

Активация на акаунт