Отговори
# 510
Днес имахме мъчителна нощ - около 3,30 беба се събуди с крясъци и коремчето я болеше. Милата така пищи като я боли, че направо на мен ми иде да ревна. Днес сутринта все още отшумяваха признаците и в момента вече направи час и половина сън, най-дългия за днес.
Марету, аз питах за реакциите на бебетата. На нашата дребосъчка любимата и физиономия е супер сериозна и леко намръщена. Много ми е смешна. А когато заспива след като се е напапкала доволно, раздава едни усмивки..всеки път си спомням за оприличаването на Бръмби с физиономията на пиян моряк Joy
Ние също сме изринати. Два дни бяха целите бузки и зад ушите, отдадох го на един шоколад, който безмилостно унищожих. От вчера бузките са по-добре, но се изрина на гърдичките с малко по-едри пъпчици и с леко побелели връхчета и червена основа. И нашата педи ни успокоява за пъпките, вече два пъти и показвах и два пъти казва, че нищо и няма, ама аз почвам да се тревожа Confused

# 511
Здравейте  Hug много благодаря за подкрепата ,която ми оказвате в този труден за мен момент.Аз лежа и се възстановявам,правя опити да запазя и малкото кърма която изцеждам.За цял ден събирам едва 100мл,но пък и това е нещо.Изгубила съм всякаква надежда бебка да засуче ,а с помпата колкото и да цедя не се получава,но здраве да е.В началото ревях и се обвинявах,че и кърма няма да мога да дам на детенцето си,но вече се примирих.Началото за нас беше трудно,но пък съм оптимист,че от тук нататък всичко ще е наред.Бебката ми малко по малко се възстановява.Днес лекарката каза,че инфекцията вече е овладяна и до няколко дни се очаква да я извадят от кувиоза.Колкото повече тръбички и апаратури отпадат от нея ,толкова по скоро ще е истинската ни среща с малката душичка.А през това време аз ще ви чета и ще попивам всичката полезна информация която споделяте,за да мога като си я взема да се грижа адекватно за нея. Hug Kачих снимка на бебка ,но нещо не направих както трябва и не можах да я надпиша.

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 18:00 от iofi

# 512
  • Бургас
Йофи, съжалявам, че се е наложило да преминете през толкова трудни моменти.Радвам се, че положението с малката се стабилизира и стискам палци много скоро да се гушкате вкъщи всички заедно!  Hug

# 513
  • София
shanny29 хм това за оригването звучи интересно, ще го пробвам Peace
iofi Hug Hug Hug едно от най - важните неща е спокойствието Peace Praynig Hug важното е да сте живи и здрави  Peace запази спокойствие. не мога да го сравнявам, но един съвет на приятел най - много ми е помагал винаги: когато си в такава ситуация виж кой е възможно най - лошия сценарий и измисли начин да се справиш с него - после ще си по - спокойна и с всичко друго ще се справиш лесно! не спирай да се бориш за кърмата си и ако можем да помогнем с нещо - насреща съм Peace и все пак здравето преди всичко Hug Hug Hug
никой нищо не каза, но ако сте навити да спретнем един колаж със слънцата - мога да пробвам Rolling Eyes ще направим албум за събиране на снимки в снимка.бг и ....

# 514
  • София
Здравейте и от нас! Нашата дилема с кърменето приключи, колкото и да не ми се искаше вече сме изцяло на АМ. Малкия така и не засука. След много рев от моя и негова страна взех да го преживявам и сега съм по-спокойна.
Искам да благодаря на Amore за подкрепата, съветите които ми даде, ми помогнаха да вярвам повече на себе си и вярвам, че следащия път ще се справя по-добре.  Hug
Имам и още един въпрос обаче. Вече от седмица не се цедя, но днес усещам гърдите си горещи и напрегнати (не са твърди и не напипвам бучки), някак тежки. Какво да правя, да опитам ли да изцедя нещо? Аз спрях да цедя понеже последно имаше само по няколко капки.

Иначе дребен е много сладко хлапе, не плаче много и хич не ми е тежко да се грижа за него. Само това стоене в къщи малко ме побърква. Вие кога мислите да почвате разходките?

А когато заспива след като се е напапкала доволно, раздава едни усмивки..всеки път си спомням за оприличаването на Бръмби с физиономията на пиян моряк Joy

...и ние така се усмихваме, на нещо, но не и на мен. Мен ме гледа с един сериозен поглед. Mr. Green

iofi, дано съвсем скоро да се гушкате в къщи.   bouquet

# 515
  • Canada, ON
Момичета, какво ще кажете да поизчистим и попроменим първа страница?
Кажете, ако ви харесва редакцията по-долу, то да продължа с всички мами и бебчета. Разбира се шрифтове и картинки могат да се добавят/променят/редактират... по-късно.

ОКТОМВРИ 2011

05-ОКТОМВРИ-2011
Елиза – 740/33 и Адела – 760/34 на мама sweet_monii

НОЕМВРИ 2011

10-НОЕМВРИ-2011
Марк – 1680/42 и Август – 1750/42 на мама Киара*

19-НОЕМВРИ-2011
Светослав – 2600/49 на мама Lady Vi, София, нормално раждане

ДЕКЕМВРИ 2011

07-ДЕКЕМВРИ-2011
Axel – 2940/48 на мама honey14, UK-London, планово секцио

10-ДЕКЕМВРИ-2011
Калоян – 3100/49 на мама June, София, нормално раждане

12-ДЕКЕМВРИ-2011
Кристина – 2475/47 на мама purple_butterfly, София, секцио
Ина – 2630/49 на мама c-mira, София, нормално раждане

# 516
Мама Мечка, аз съм "за", че доста сложна е станала първа страница.
Смятам да погледна никовете, които са писани с термин в началото на януари и още си седят под "очакващи", защото явно нямат намерение да се разписват. По-добре да попрочистим списъците, според мен. Ако някой е против - моля, кажете.  Peace

# 517
  • софия
Добър вечер мамчета!
Ха-ха, какво съвпадение   bouquet
Ми аз тъкмо пооформих първата страничка за темичката ни в РОДЕНИ. Надявам се така да Ви се хареса  Grinning Ако не ще върна предложението на Мама Мечка  Grinning
Атадарче, аз съм за колажа Peace Бих се заела, но още нямам това време. Ако можеш действай, сигурно никой няма да е против   bouquet
Лека вечер за сега от мен! Време е за папуто  Laughing

# 518
  • Canada, ON
При нас всичко е както при много от вас - кърмене на поискване, недоспиване, колики... Започнах да давам Биогайа. Все още не знам дали има ефект. Мисля скоро да включим и витамин Д. Преди два дни купихме една люлка от едни хора за 15 долара. Много съм доволна от покупката. Снабдихме се и с ето тази количка, щото сега е доста намалена, а нашата кака заяви, че по време на разходките с бебето няма намерение да ходи, а искала и тя да се вози.

iofi, дано по-скоро си приберете бебката и всичко лошо да остане зад гърба ви!

ditkins, аз предлагам по-сериозно разчистване и редакция на страничката, а не само смяна да картинките. Мисля, че може да махнем и инфото за раждане и т.н., щото скоро ще включваме неща за захранване..., но както искате. Ако ви харесва моя начин, ще направя редакцията, ако не - както желаете Simple Smile 

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 19:21 от Мама Мечка

# 519
Мама Мечка, аз съм "за", че доста сложна е станала първа страница.
Смятам да погледна никовете, които са писани с термин в началото на януари и още си седят под "очакващи", защото явно нямат намерение да се разписват. По-добре да попрочистим списъците, според мен. Ако някой е против - моля, кажете.  Peace

аз съм ги гледала, не са влизали някои от юли, други от октомври-ноември. Но защо си отваряш работа, в новия списък могат да се прехвърлят само тези, които са съобщили за бебетата си. То и там има някои, които само във ФБ пишат, тук не.

аз този витамин Д, дето тук струва 70 лв, така и не съм го дала още, все забравям....

всеки ме пита как батковците приемат бебето, ревнуват ли и т.н., аз казвам, че всичко е наред, и хората като че ли се учудват. Днес на площадката няколко деца се затичаха към количката да видят бебето, и нашите двамата се изправиха гордо от двете страни на количката и Деян каза: то е мое! А Ясен да не остане по-назад, повтори, клатейки глава: То е мое!  Joy

аз какво да правя в колажа, не ме влече, само ще се обърквам, а и няма да го ползвам за нещо. Те бебетата толкова бързо се променят, че след две седмици снимките няма да са актуални Simple Smile

Марету, нашият не се усмихва/освен несъзнателният тик "пиян моряк"/, но пък следи с поглед. Виж, като го сложа по корем, вместо да вдига главата/която държи доста добре/, той веднага засмуква юмруче, защото му е в удобна позиция Simple Smile Последните дни взе лекичко да се обръща на една страна.

# 520
И при нас както при всички останали.  Grinning

Колики колкото щеш, всяка нощ редовно след осем докъм един-два сутринта рев и писъци, после се кротва и спи до девет.
Слава Богу с второто бебешкият плач не ни хвърля в такова отчаяние, както първия път. Иначе досега да сме откачили.
Много яде, много повръща, много ака и пишка, особено по време на преобличане - ето в момента сме останали без нито една чиста дрешка, защото само тази сутрин преобличахме четири пъти изцяло. Вчера - осем пъти. На всичкото отгоре, вече не влиза изобщо в дрешките 0-3 месеца, така че се наложи спешно да вадя и пера следващия размер, 3-6 месеца. Не знам колко е наддала за три седмици, но сестра ѝ тези дрешки ги носеше на четиримесечна възраст....  ooooh! Май ще видим зор с обличането тоя път.

С кърменето, за моя изненада, също имаме малки проблеми - не захапва като хората. Уж всичко по учебник правим, поставям правилно, тръгва правилно и след пет секунди вече е развалила вакуума и аз вия от болка. В родилното питах консултантката (която май не беше много в час), тя каза, че всичко си било наред и съм си била въобразявала...  Confused

тити, мерси за проверката. Права си за новия списък. Май вече не остана да чакаме нови бебета, така като гледам освен два-три ника, останалите трийсетина изобщо не са се сещали за темата.

# 521
Здравейте и от нас,
найстина не знам как намирате време за четене и писане във форума,аз нямам нито една свободна минутка за мен.Сега държа Джованни с едната ръка и го кърмя ,а с другата пиша.
Ние имаме колики и сме много не спокойни не спим през деня  най-много по 30 мин. 1 час ,а вечер заспиваме към към 12  или 1 и се събуждаме чак към 7 8 сутринта,та искам да питам нормално ли е да не се буди всичкото това време?

# 522
  • софия

ditkins, аз предлагам по-сериозно разчистване и редакция на страничката, а не само смяна да картинките. Мисля, че може да махнем и инфото за раждане и т.н., щото скоро ще включваме неща за захранване..., но както искате. Ако ви харесва моя начин, ще направя редакцията, ако не - както желаете Simple Smile 
Аз разбрах и съм ЗА, но времето ми стигна до тук  Grinning
Ако имаш време или някоя друга мама нека се заеме  Peace
Иначе и аз реших да изчистя списъка с тези дето не са се съобщили, че са родили. Ако се появи някоя мама ще я добавим допълнително  Peace
Ставам, че с една ръка ми е трудно да пиша  Grinning

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 20:19 от ditkins

# 523
Здравейте и от нас! Нашата дилема с кърменето приключи, колкото и да не ми се искаше вече сме изцяло на АМ. Малкия така и не засука. След много рев от моя и негова страна взех да го преживявам и сега съм по-спокойна.
Искам да благодаря на Amore за подкрепата, съветите които ми даде, ми помогнаха да вярвам повече на себе си и вярвам, че следащия път ще се справя по-добре.  Hug
Имам и още един въпрос обаче. Вече от седмица не се цедя, но днес усещам гърдите си горещи и напрегнати (не са твърди и не напипвам бучки), някак тежки. Какво да правя, да опитам ли да изцедя нещо? Аз спрях да цедя понеже последно имаше само по няколко капки.

Бузанче, Hug ! Понякога мислим и планираме едно, а в действителност нещата могат да се окажат по-различни и непредвидени и да се развият по начин, който не сме очаквали. Знам, че ти положи много усилия, опитай да не се самообвиняваш, тепърва има да се изправяш пред многото предизвикателства на майчинството, но и да изпитваш безброй неповторими щастливи моменти. Андрей има нужда от спокойна и уверена майка и се радвам, че си успяла да преодолееш трудния период, през който сте преминали. Ти си и ще продължаваш да бъдеш най-любящата, най-грижовна и всеотдайна майка за своето дете. Flutter

Ако усещаш гърдите си напрегнати, би могла да изцедиш малко (но съвсем леко, колкото да облекчиш). Счита се, че в такива случаи доста помага компрес от зелеви листа. На изсудено листо от прясно зеле му махаш жилите, набучкваш с вилица или нож и обгръщаш цялата гърда (без зърното и ареолата) – може да го държиш докато увехне, и да смениш с ново (някои майки избират да си сложат листата в сутиена, за да ги поддържа по-добре). Опитай да избягваш притискане или травмиране на гърдите (стегнато бельо или сутиен с банели, спане върху тях, колан на автомобил и т.н.). Някои майки споделят, че чай от салвия (градински чай) има добър ефект - 1ч.л. салвия се запарва за десетина минути в около 200мл вода (може да има малко неприятен вкус и да има нужда от подслаждане). Може да се пият до 2-3 часа на ден. При нужда, би могла да се консултираш и с лекаря си за приема на Лецитин. Той е хранителна добавка, която действа като емулгатор (пречи на мастните частици в кърмата да се слепват и да запушват каналчета) и се среща в много храни, които консумираме. За дозировката му може да ти е полезна тази статия. Не е необходимо да намаляш приема на течности. Това, което би могла да ограничиш, е консумацията на трансмазнини (ако присъстват в менюто ти).
Ако не усещаш подобрение, може би е удачно да се консултираш и с лекар.

Надвам се скоро дискомфортът да отшуми, пиши как сте! Peace

Gabbi_, тихичко да ви напиша едно "Браво"! Ако тази "полегнала" поза ви пасва и на двамата, спокойно може да продължавате да си се кърмите в нея - супер, че сте я открили! Wink

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 02:10 от Amorevole

# 524
  • София
Здравейте, в неделя ни изписаха и вече съм на въртележката  Grinning Приеха ни в най-големия студ и ни изписаха в най-големия сняг  smile3506Нашия тати е болен и евакуиран и аз се оправям с помощта на двете баби. Мислех си, че съм горе долу наясно покрай многото мами около мен, но се оказа, че съм си въобразявала Rolling Eyes, но пък съм оптимист, че скоро ще влезем в ритъм. Имаме си и проблем - пъпна херния, която според педиатърката ще се лекува оперативно, но трябва след някой и друг месец да ни види хирург да си каже мнението. За сега трябва да внимаваме да не плаче много.
Имам въпрос към ЛЛЛ: Минаха 8 дена от както родих секцио и имам само коластра все още (около 20 ml от двете гърди изцеждам), а бебка упорито отказва да суче, заспива ми на гърдата, ако изобщо захапе. Слагам я при всяко хранене на гърда и няма никакъв прогрес. Притеснявам се, че свикна с биберона (давам и каквото изцедя + адаптирано мляко) и вече нямам шанс да я науча да суче. Пия чай за кърма от 3 дни, но не виждам разлика за сега. Бебето е много сънливо и не мога да и наложа 7 хранения на ден, както каза педиатърката. Когато реши да спи, нищо не може да я накара да се събуди да яде, нощес спи по 5-6 часа. Грешно ли е ако увелича дозата за сметка на броя на храненията?

Общи условия

Активация на акаунт