Отговори
# 660

Ние днес ставаме на 40 дни и ще ходим за ''чиста молитва''. От кварталната църква са казали на мъжа ми,че няма нужда нищо да носим, но моля мамите, които са минали вече през това  да споделят има ли нещо което се носи, оставя, някакъв специален ритуал преди,след и по време на молитвата.

няма какво да носиш, няма специален ритуал, накрая оставяш паричка /аз с Ясен май 5 лв оставих/. Държиш си бебето, а свещеникът ви говори.

моето бебе определено си държи на свой режим, става сутрин в 4-4.30 и до 6 не иска да спи, дори не яде кой знае колко, ами се кокори и почти се заиграва, а в 6 ставам да оправям батковците за училище  Rolling Eyes

# 661
  • Бургас
Добро утро и от нас!
И наш Лъчезар не спи, нощна птица ще да е.Кокори се, пъшка, мята ръце, реве и какво ли още не.Направо се моля вече на Бог да ни прати нощен сън в най-скоро време.Ма то и сега не спи, а пъшка и мята ръце.Просто вече не знам какво да го правя.Останах без кръст.Колко ли още ще е такова положението.Сега ще потърся старите си постове да видя дали случайно и с Мима не е било така и ако е било докога е продължило .
Янажар и аз съм от ревлите, но и с първата бременност след раждането бях така.Хормоните ще се понагласят и работите ще се стабилизират.
Криси, и тук ще те чакаме да кажеш как е минало в църквата и след това?
Мами, имате ли лохии и кога ви спряха?
Аз имам по малко, някой път повече и си викам кога ли ще изчезнат вече.
krasidika, дано и ние се облажим до месец  Embarassed

# 662
  • София
а за чистата молитва точно на 40 ли се ходи или може и по - късно? и какво се плаща? искам да заведа Яна, но 40 минаха ...
''облажването'' си е хубава и зареждаща работа Mr. Green
Шоколадово бонбонче аз съм писала, не знам помниш ли, имах проблеми с лохиите спряха ми след седмица за повече от седмица  Crazy оказа се че има проблем, но след отстраняването му си ми зацапваше до към 30 - 35 ден Rolling Eyes
тити Hug Hug Hug дано скоро си усъвместите режимите Peace
ianajar ревях но през бременността, тоест и през двете - мъжчето страшно се забавляваше с мен пускаше ми романтичен филм и сядаше да МЕ гледа Crazy Crossing Arms Joy

# 663
а за чистата молитва точно на 40 ли се ходи или може и по - късно? и какво се плаща? искам да заведа Яна, но 40 минаха ...
Атадарче, чистата молитва е за майката, не за бебето. Ходи се след 40-я ден, не непременно на него. Плаща се кой колкото обича, поне така беше при нас. Носехме и бутилка вино, но не е задължителна.
И ние вчера се пробвахме за секс, но хич не се получи. Рано ни е още, изглежда.
Хормоните и на мен са ми разбъркани все още, не рева често, но разни неща (БГ новините) ме травмират.

# 664
Добро утро мами, Как сте ? Simple Smile Ние сме недоспали, или поне аз. Опитах се вчера да намаля инфакола на бебчо, (не ми се иска да давам преди всяко хранене), но уви цяла нощ се мъчи горкото , голямо превиване, спи по 30 мин и пак плаче, направо се видях в чудо Sad
Аз съм със силни болки в корема от няколко дни. Обадих се сутринта на доктора , каза ми че мисли че проблема е в червата, да внимавам какво ям. Притеснявам се.. с малчо се гледаме сами, домакинствам, не се щадя! Дано да не съм си докарала някой голям проблем  Praynig
Биберон дадох още в болницата, трябваше да му намаля количеството кърма (по препоръка на лекарите) и плачеше много, трябваше да го залъжа с нещо милото.
Кърма съхранявах допреди няколко дни. Сега е понамаляла и даже не се цедя. Мислите ли че ако пак започна да се цедя ще я стимулиирам ?
Анди расте с минути, всички хубави дрешки които баба му донесе от италия не му стават, неможах дори 1 път да го пременя Simple Smile Опитах се да го измеря на нашия кантар, качих се с него и после без него, по моите измервания  момента е точно 4 кг , едно килце сме напред Simple Smile
От онзи ден вече гука Simple Smile  Peace
Пожелавам ви лек ден  Hug

# 665
  • Габрово
Привет от още една недоспала  ooooh!.

Освен това съм и с болен батко в къщи. За втори път ми избива херпес и ходя с маска, която адски ме дразни. Изобщо не сме във форма хич.

Шоки, при мен все още има леко течение от време на време. Тъкмо се зарадвам, че са спрели лохиите и то зацапа.

ianajar, и за съм същата ревла. А, първия път бях бетон. Сега и рева ми е много, и притесненията.

И два въпроса към консултантите на ЛЛЛ: От прочетените съвети останах с впечатлението, че цеденето на около 1 час би трябвало да ми стимулира лактацията. Така ли е? Притеснявам се обаче, че ако цедя толкова често, когато дойде време за кърмене няма да има много за бебето.  

Напоследък усещам боцкане в гърдите, което предполагам е от кърмата. Когато усетя това трябва ли веднага да будя бебето за кърмене? И изобщо да я будя ли винаги или да чакам сама да стане. Когато е прегладняла много трудно мога да я накарам да захапе гърдата, ако пък е сънена уж започва да суче енергично и после заспива.
Дано сте ме разбрали, защото ми е голяма каша.

# 666
Здравейте недоспали мами и бебчета Simple Smile
Ние тази вечер бяхме мн послушни,въпреки че коликите ни мъчат доста и малкия на моменти много плаче. Снощи изгонихме таткото на дивана и си се гушкахме цяла вечер и мъник поспа и мама също.Кърмихме се два пъти.
Кърма не съхранявам, надявам се тази която имам да е достатъчна за бебчо.
Лохиите като че ли намаляват, но още си ги има. Не знам кога ще се "облажим",а и честно казано предпочитам да изчакам повечко, че нали имам и доста вътрешни шевове, който едва ли са се възстановили.
Биба му предлагам не всеки път я иска.
Хормоните още не са ме тръшнали, предполагам че сега сам по спокойна като знам че майка ми е още при мен, но тази седмица и е последна, и от другата с бебчо оставаме сами,та най вероятно тогава ще си поплаквам и аз.

# 667
Ето ме и тук след ФБ!  Mr. Green

Някаква магия направих и малкия змей заспа до мен, но сега пак съм арестувана в леглото, за да не се събуди.  Crazy Пощурих се с това бебе и с неговото спане.

Моите лохии приключиха и мисля към края на седмицата да мина през д-р Жекова на преглед. За секс изобщо не мисля - нито ме влече в момента, нито пък имам желание да си губя времето вместо да се пробвам да поспя. Ако любезният ми съпруг има други планове, сори, аз го чаках 9 месеца докато той сам ни постави на диета, сега ще ме чака той.  Mr. Green

А пък кога мина цял месец, не знам. Всеки ден ми се слива, не усещам кога е обед, след обед. Мразя сутрините и нощите, но обичам времето за разходки, когато се чувствам най-свежа и в настроение да се пускаме с шейна или да караме кънки с децата. Баткото все още е у дома, след като стана ясно, че карантината в градината продължава до края на месеца, а децата, които не са болни от варицела, са с пневмония.  ooooh!

Това при нас, отчетох се, дет се вика...  Simple Smile

П.С. Може ли парола за албумчето да кача снимка за колажа?

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 11:46 от Бръмбазела

# 668
за хормоните: с повод ,без повод си поревавам често .. като снощи когато ми прекипя заради тази "струя"от гърдата... за пореден път се чувствам аз виновна и му дръпнах един рев. аз съм станала и по докачлива от преди.
 за облажването: ох какво желание имаммм.но ни трябва разрешение от доктора,че нали сам с много шев и кроика  Cry
за лохите аз сега съм с едно течение  жълте е на цвят...и като че има мириз.та сигурно съм лепнала някаква инфекция.
за съхраняването на кърма за не съхранявам, скиптично съм настроена към  зъмразяването - размразяване.
babyto87, дори ще ти е по спокйно като си останете само 2ката ще си по организирана.  Wink аз като има някои покрай нас немого да си почина повече се натоварвам дори.
аморе, струята зя която говоря е просто кърмата изтича сама не като капка а пръска.незнам дали го обясних като хората че да ме разбереш. иначе пробвах позата коремчето му е пълно и почва да пъшка и пак реве...

# 669
Здравейте момичета, то ще свърши темата докато изчета, ще се вкщча по последните теми пък после ще дочитам.
Лохии почти нямам, слагам ежедневни превръзки, които едвам се зацапват, има дни по-силно и по-слабо.
Кърма съхранявам, но засега я давам на детето на сестра ми, тя от сестрами така и не пожела да яде, но сега като гледа бебка и иска и тя мляко Simple Smile))).
Облажването още е мираж, незнам защо, нямаме забрана, ама несмогваме, въпреки че мен вече ми се иска май. Надявм се скоро  Embarassed
Хормоните ми май се регулираха, просто не плача за всяко нещо вече де.

# 670
Един бърз въпрос за ЛЛЛ от мен. Нашият тати бях споменала може би, че петък и събота вечер дава изцедена кърма на беб вместо едно хранене от мен вечерта, за да си поспя малко. Този уикенд обаче след въпросното хранене от шише като поех аз щафетата ми се стори, че тя засукваше зле, не успяваше да се наяде и след един час пак искаше да яде. Възможно ли е причината, да е тази или си въобразявам и трябва да си светна лампата Mr. Green и да я сложа по-добре на гърда? И да споделя, че се справих вече с трети блистер с ваша помощ - след горещ душ разтрих с кърпа и после леко с нокът разбутах кожичката а Ники свърши останалата работа. Явно ще се консултирам с док за приема на лецитин и ще внимавам повече с тия лоши мазнини.
ianajar, добре че сподели, чувствах се като идиот понякога като ревна като по време на бременността за щяло и нящяло. Тия хормони са подло нещо!
Шоки, съчувствам ти, ние нощем като се изключи кърменето почти изцяло спинкаме. Ляга си към 10 и обикновено с една голяма пауза от към 4 часа и през останалото време на 2,5 се будим за папкане. Ставаме към 5,30-6.
Исках да питам някой има ли опит с ЕБХ? Нашата буболечка някак си свикна да ака с компания - почва да мрънка и пъшка а после и да реве докато не и отворя пелената и не и подържа крачетата. Дори веднъж вече пробвах сутринта като се събуди с пъшкане преди да я нахраня да я подържа над тоалетната чиния и се изака така. Та мисля да проуча въпроса и да почнем може би ако не ни е рано.
Ние вчера имахме гости след обяд, а това е по принцип времето ни за спане, сутрин будуваме повечко. Ники не можа да се наспи и до вечерта рева колкото и глас държи. Накрая тати осъществи спасителна операция - взеха си заедно душ с моя помощ, тя се напапа и захърка. Бая зор беше де докато се справим. А иначе вече нямам търпение да го метна нашия тати, чакам си прегледа и зелена светлина Blush Heart Eyes

# 671
Здравейте сладурки,
Шоки, съчувствам ти  Sad ..., не иска ли залъгалка поне, сменете няколко вида, барем му пасне някоя.
Жени* ужасна история, тръпки ме побиха, но важното е, че вече си добре.
Янажар, реви на воля, то сега е нормално, май повечето сме така. Аз по принцип се държа, но като ме ядоса ММ /най-вече/ или малката и се затварям в кухнята и си поревавам.
Аз имах 4 безсънни нощи и на петия ден купих чай за колики на Хип, както и кърмачески и още някакъв пак за мен и познайте , вече 3-ти ден не е акал, но пък иначе много пишка и се превива и пръцка, но аки няма. Не плаче, т.е. спокоен ми е, което ме навежда на мисълта, че не е гладен /аз го събуждам на 3 часа за хранене, той не се събужда/, но пък този запек не знам, нормално ли е?
Няколко пъти вече ми се случва през деня да не спи, иска в стола за кола /т.е. само там кротясва  Laughing / , за да може да гледа и като отвори ония ми ти големи очи и като почне да ги върти, така може да откара цял ден, без да спи.  Heart Eyes Та вчера беше питката, доста съм изтощена, че и 2 вечери подред все имаме гости до към 2 часа и тъкмо си легнем и нашия се събужда да папка, защото аз не го храня в 12, а го оставям той да се събуди - когато-тогава. Та днес съм решила да почивам, ама едва ли ще ме огрее.  Laughing

# 672
  • На морето!
Добър ви ден!
Вие сте много свежи щом и гости посрещате, аз не мога- нямам сили и време и ме мързи да се подготвям, че после и да чистя и мия след тях- ужас, сега съзнавам колко зле звуча- дано е от хормоните и при мен  Twisted Evil Иначе и аз като вас- рядко рева, но съм мрачна и притихнала, което не е типично за мен, снощи гледах за пореден път "Послепис: обичам те" и за пореден път му дръпнах един рев, хем беше озвучен на български, Валерия и Симеон се драха преди мен и ми развалиха и те кефа, а и не ми е първи път, но пак си поревах и ми олекна.
Браво на "облажилите се", аз съм с лохии и с ниско самочувствие, а и тека от най-предпочитаните места- лохии и кърма, която си се лее на струйки, та нищо еротично няма в мен в момента, та може би и заради това не ми е все още такава тръпка.
Чистата молитва- доколкото знам "пречистват" грешната майка и заченатото в грях бебе, на таткото- не по-малко грешен от майката, явно му е простено по подразбиране.
И да кажа, че днес бяхме на ДК- Вера е наддала 1300гр и 4см. Или вече е 4550 и 54см., пищя много като я боднаха, но тя си е писклива по принцип, не ни изненада, педиатърката я хареса. От утре започваме да даваме вот. Д на Джеймисън ми харесаха най-много, той се дава по 1 капка- 360 капки, така че ще ни стигне до края надявам се.
Това е май от мен. Много ми се спи, снощи ни наводниха и м-у кърменията събирах вода, а сега пак не мога да легна, че чакам застрахователите да дойдат на оценка, надявам се довечера да си поспим поне.
Хубав ден на всички!

# 673
Атадарче, чистата молитва е за майката, не за бебето. Ходи се след 40-я ден, не непременно на него. Плаща се кой колкото обича, поне така беше при нас. Носехме и бутилка вино, но не е задължителна.
Чистата молитва е и за бебето, чрез нея то се очиства от първородния грях, с който е заченато. Т.е. бебето идва грешно на земята и затова се чете тази молитва.

Иве, как цедене на всеки час, бре?  newsm78 Аз цедя след всяко кърмене, т.е. на около 3 часа.

# 674
  • Западен парк
Добър ден!

Шаманката, благодаря за бързата консултация. Да, има проблеми с наддаването, но лекарката не е притеснена и за това и аз съм спокойна по въпроса. Ние сме много слаби цялото семейство и може би това е причината за малкото грамчета (по 100 на седмица). Изцеждането не е за първи път. Изцеждах целия първи месец, но само след хранене. Сега се изцедих изцяло, защото ми направи впечатление зачестялото търсене на Вероника. Започна да иска гърда на два часа, а и съня й стана по-неспокоен, та затова проверих колко млекце имам, за да увелича АМ. Но няма да се предавам, ще я слагам на гърда докато има и 10 гр.мляко. Този път няма да спра кърменето, само защото ми е малко кърмата, както го направих преди 18 години. Благодаря отново на всички от ЛЛЛ, вашите съвети осигуряват най-важното за бебчето ми.

Иначе при нас всичко е наред, децата са здрави и ние също. Обаче със кекса ще изчакам още малко. Страх ме е да не ми се отвори някой шев и като посетя моята гинеколожка, чак тогава ще си припомняме какво правят възрастните! Последният път беше през ноември и май съм позабравила...

Общи условия

Активация на акаунт