Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 95-тa тема

  • 182 939
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 92
Здравейте! Simple Smile

Ето някои от нещата от предните дни:

съботната закуска - омлет със сирене и кашкавал


пържоли с кисело мляко по идея на abet


кашкавалчета и пиле, панирани в ядки (ама малко ги прегорих)

# 706
  • София
  • Мнения: 126
От мен за сега само десерти
курабийки


и мой вариант на Австрийския кекс. Сметаната замених с прясно мляко( и добавих малко брашно), а шоколадовата глазура-с карамелен топинг


И така е много вкусен

# 707
  • Мнения: 74


Това е вчерашната ми питка за вечеря.

# 708
  • Мнения: 74



Така май се вижда по-добре?!

# 709
  • Мнения: 74


Рецепта на "Несполучливата ми торта"

За блата:1пакет чаени бисквити-250гр
1пакет краве масло 250гр
крем: 1бр сладкарска сметана
1 опаковка дирене маскарпоне
1 пакет крема сирене
7-8 лъжици кристална захар
1/2 опаковка гъсто кисело мляко
200гр шоколадов кувертюр
2бр желатин на Доктора
5-6 лъжици вермут, ром
стафиди около 50гр
1бр вафла морена или някаква със шоколад
2 ампули есенция ром
за глазурата: 1бр шоколадова глазура на "Милмекс"
1 лъж разтопено краве масло

Начин на приготвяне: Смлените в блендер бисквити ги обърквам с разтопеното на стайна температура краве масло.Обърквам хубаво и в кръгла форма с падащо дъно , застлана с пекарска хартия оформям блата/при мен впоследствие се пазпадаше блата/ и отстрани по стените.Оставям в хладилника да се стегне и започвам да приготвям кремовете.Всички продукти за кремовете ги разбивам до получаване на гъста пухкава смес.Разделям сместа на 2 и в едната слагам разтопения кувертюр в микровълновата и отново бъркамСлед като са готови двата крема, си разтопявам едения желатин в мв и като се охлади го слагам към кафевия крем.Изсипвам във формата , заглаждам , поставям отгоре стафидите и начупената на ситно вала и прибирам в хладилника.След като се стегне крема/става за около 1/2 час/, изсипвам и другия крем отгоре, като в него също слагам желатин.Оставям в хладилника покрита със свежо фолио и на следващия ден нанасям глазурата.

Това е една моя комбинация от наличните продукти в хладилника и многото ми четене на вашите вкусотии.
Ако някоя от вас  реши, че съм взаимствала от нейната рецепта, нека не ми се сърди, просто много рецепти обединих в една.

# 710
  • Мнения: 3
от мен днес шопски хайвер , бани4ки със сирене и ка6кавал.,мле4ен крем от ягода и наѝ големи благодарности на зиче за рецептата на бутерките-да си глътнеш езика.това е наистина нещо превъзходно.



# 711
  • Мнения: 624
Благодаря на всички за милите коментари за прасковките!

Zeldichka
Курабийките са ти супер!  Hug
portmoto За тези бутерки само суперлативи чета, ама нещо все ги отлагам. Крайно време е да ги нваправя и аз  Hug
пеп-4o С удоволствие бих хапнала една супа от воденички - много я обичам!  Hug

От мен съботните Соленки със сирене

# 712
  • София
  • Мнения: 15 842
   Хлябът



  Млякото с ориз изстива.



   Каймата за ущипците сега попива ароматите! Peace Готови са и те!

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 18:04 от Тайна

# 713
  • Мнения: 74


Ако някой се интересува как се правят овчи пържоли-ето ви начина....


 

# 714
  • Мнения: 9
От обяд:пълнени чушки със сос, хлебчета и шоколадов сладкиш ,,

# 715
  • Варна
  • Мнения: 202
И днес изобилие от вкусни неща от всички
Вал с твоите хлебчета и хляба на Тайна си вземам от чушките на Пепи и Верабел и супичката на Лабрех,от Жужу соленка,мекичка със сладко и на Цецето
Порт,PSM,Катерина,Пепеляшка,Бо,Стар,Мартинче,Ди,Луча,Костиля много е апетитно
От мен супа с месце,салатка и кебап




 

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 18:08 от megansg

# 716
  • София
  • Мнения: 1 627
Здравейте.
Направих вчера сладкиша с вафли/не помня кой пусна рецептата/.Пекох го 38мин. и на клечка беше сух,подут,разпукан,но стоеше вътре глетав.Струва ми се ,че 1кофа кисело мляко е доста.Ето рецептата ,ако някой знае нещо или пък прави по друга,моля да каже

1 коф кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 чл сода
1/2 чч олио
2 чч брашно
4 бр шоколадови вафли
2 сл масло

в купа се рзбърква млякото със содата, добавя се захарта и се бърка хубаво. Слаг се олиото и пак се бърка и накрая постепенно се прибавя брашното като се бърка през цялото време. После се добавят двете вафли настъргани на ренде. Пече се и като е готово се намазва с маслото и се поръсва с другите две вафли също настъргни на ренде.
Ето и снимка на моя сладкиш


   

# 717
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Anuck , да ти е живо и здраво детето, много красива и нежна торта си му приготвила.   bouquet
На Цецето мекичките много примамливо изглеждат.
Роца , увисна ми ченето пред валентинския сладкиш, а как само се провалих с твоя Облачен кейк...ако има някаква тайна веднага да я казваш, че трудно го преживях.   
Адмирации за всички ви.  bouquet

От мен бриоша на г-жа Дж.Чайлд и по всичко личи, че за този Великден ще се пекат бриоши у дома.  Crazy

# 718
  • Мнения: 22 867

Още кифлички - пеп-4о-вите  bouquet и на мах мама  bouquet



и милинки.

# 719
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Бриоши - те много апетитни изглеждат!
Аз отдавна се каня на една рецепта от един стар брой на "Гответе  с мен" - предястие Рафаело. Днес най- сетне им дойде реда... много вкусни! И баница имаше за вечеря, ще я снимам утре.

Общи условия

Активация на акаунт