Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 95-тa тема

  • 182 993
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 23
http://www.album.bg/mynichkatanq/images/29155835/

Това от снощи(маминка я прави, но и аз й помагах)

# 586
  • Мнения: 92
Labrex, как печеш пилето в кисело мляко? Аз най-често мажа филетата отгоре със заквасена сметана и така ги пека.

# 587
  • Мнения: 22 867
Labrex, как печеш пилето в кисело мляко? Аз най-често мажа филетата отгоре със заквасена сметана и така ги пека.

Katerina R, по тая рецепта, като по липса на кефир, по-често го правя с айрян. Пилешкото с подправките, залято с айряна, като имам време, мариновам, като нямам, направо пека, харесва се вкъщи. Peace

# 588
  • Мнения: 9
Разгледах всичките ви вкусотийки и сега съм така  Crazy  При мен- кашкавалки(от тази сутрин) ,   пурички с локум и шоколадови пастички(направени вчера) ,,

# 589
  • Мнения: 92
Мерси, Лабрекс, много добре изглежда! Другия път така ще направя пилето, ще трябва да си приготвя повече кефир Simple Smile

# 590
  • Мнения: 22 867
Мерси, Лабрекс, много добре изглежда! Другия път така ще направя пилето, ще трябва да си приготвя повече кефир Simple Smile

Пробвай, поне да видиш дали ще ви хареса. Някъде пишеше, че става за системата минус 60, не, че съм много наясно с нея, де, ама си въобразявам, че е по-диетично. Grinning

val80, хвърлих око на кашкавалките и пуричките! Heart Eyes  bouquet

# 591
  • Мнения: 912
Мале кога ще наваксам,изтървах цели две теми.... Embarassed

# 592
  • София
  • Мнения: 15 843
   Благодаря ви ,момичета!

  Днес само хляб, защото има още от шкембе-чорбата. Embarassed

 

# 593
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Тайна , как ги правиш тези хлебчета, винаги изглеждат прекрасно.   bouquet
Katerina R. , пилето ти има много, ама много апетитен вид.

От мен един кейк с Марсала и ганаш, който правих сутринта от скука, а и да пробвам новата си регулираща форма за блатове, от която съм разочарована, тъй като половината ми смес изтече под нея.  Crossing Arms

# 594
  • Мнения: 92
Лабрекс, не я знам тази система -60, диети не спазвам, а и не се стремя към нискокалорично готвене. Но това пиле си е диетично определено  Grinning

Ahasver, благодаря ти Simple Smile Сигурно е много вкусен кейкът, много ми харесва марсалата (може ли рецепта). Simple Smile И моята регулираща форма е така, голям шок беше първият път като я ползвах, и то за една специалма торта  Grinning Мисля, че всички такива рингове няма как да прилепнат плътно, и все пак има доста по-читави от моя, ама късно ги видях. За да не изтича сместа, обвивам плътно с фолио отвън и постилам хартия за печене.

# 595
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Katerina R. , наистина стана много вкусен, като изключим, че не изглежда точно както си го бях намислила.  Laughing  Мина ми през ума да завия с фолио, но и тестото ми се видя достатъчно гъсто, а започна да изтича във фурната, когато нямаше какво да направя вече.

Иначе забърках традиционно маслено тесто за кейк - 2 яйца, 120гр краве масло меко, 175гр захар, 1чл бакпулвер, 200гр брашно, 120мл пр. мляко, 1 шушулка ванилия.

Маслото и захарта се разбиват на крем, след това се прибавят яйцата едно по едно. Прибавя се ванилията и бакпулвера и накрая пресятото брашно и млякото като се добавя една част брашно - една мляко, така на три пъти като се завършва с брашно. Формата регулирах на 19см.
В моята фурна сладкиши пека на 160 градуса на средно ниво без вентилатор, но предварително е загрята на 180. Не съм засичала време, до суха клечка .
Напоих кейка с четка с около 25 - 30 мл Марсала още горещ и го оставих да се охлади.
Ганаша направих от 100гр 65% тъмен шоколад и 125мл млечна сметана, която кипнах и залях с нея шоколада. Накрая с ганаша се покрива кейка и поръсих със счукани шамфъстъци.

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 16:58 от ahasver

# 596
  • Мнения: 9 475
ahasver,  слагам хартия, която се прищипва със закопчаващия ринг - не знам дали ме разбра - но по страниците на формата няма хартия, така остава само на дъното. Но не пропуска  Peace

# 597
  • София
  • Мнения: 1 762
Labrex, как печеш пилето в кисело мляко? Аз най-често мажа филетата отгоре със заквасена сметана и така ги пека.

Katerina R, по тая рецепта, като по липса на кефир, по-често го правя с айрян. Пилешкото с подправките, залято с айряна, като имам време, мариновам, като нямам, направо пека, харесва се вкъщи. Peace

Момичета, извинете, че ви се мешам, ама да споделя. Аз от години пека така месо. По- често пилешко, но съм правила и свинско. Дори преди три дни пак. Не го правя на айрян, а директно изиспвам разбитата кофичка кисело мляко. Ако не е в йена с капак, покривам тавата с фолио. Пека го, докато млякото не стане на бучици сиренце. Няма такава лесна и вкусна манджа  Hug Просто идея  Peace Извинете още веднъж.
Лабрекс, на теб моите комплименти. Аз вече не пиша тук / пусто нямам време/ , ама ви следя, особено теб  Wink

# 598
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
ahasver,  слагам хартия, която се прищипва със закопчаващия ринг - не знам дали ме разбра - но по страниците на формата няма хартия, така остава само на дъното. Но не пропуска  Peace

Разбрах те напълно, благодаря за идеята, че принципно избягвам да ползвам фолио.   bouquet

# 599
  • Мнения: 92
Пеп-4о, и аз благодаря за идеята, ще пробвам. ahasver, и аз не позволявам храна да се допира до фолио, затова го покривам с хартия.

abet, твоето предложение ще го пробвам още тази вечер със свинско Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт