Кои са нарцисите на форума?

• 19 792
  • 509
  •   1
Отговори
# 255
От друга страна може ли да си прост и добър или си си само прост  Thinking
Пф.

Абсолютно съм убедена, че може. Мисля, че се казва простодушен.  Grinning
Което пак звучи леко презрително. Какво да се прави...

# 256
От друга страна може ли да си прост и добър или си си само прост  Thinking
Пф.

Абсолютно съм убедена, че може. Мисля, че се казва простодушен.  Grinning

Може,може.

Аз пък не мога да възприема,че хората се делят на добри и лоши.
Вярвам,че във всеки има по нещо добро.Дори и в най-лошия.

# 257
A не сте ли се замисляли ,че всички пишещи тук са нарцистично настроени?
Тази склонност да се обясняваш,да си изтъкнеш мнението по темата, да си или коренно противоречив или снизходително горд,или наивен до глупост,не е ли именно това?

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 21:32 от Scarlett O'Hara

# 258
Значи тогава злобарите могат да минат за великодушни.  Laughing
То остава и да им вярваме на тези, които казват, че харесват и обичат всички -  какво е това простодушие, моля виии!
Нали делата се гледат уж.
Аз един от най-добрите хора, които познавам, ако го слушам какво говори, сигурно по-скоро бих го определила като социопат и злодей. То на чесане на езика всички сме едни душички...ум да ти зайде.

# 259
Тази склонност да се обясняваш,да си изтъкнеш мнението по темата, да си или коренно противоречив или снизходително горд,или наивен до глупост?

Ние още в началото освен, че се замислихме, си го и признахме. Макар, че аз лично съм една скромна мимоза, ако трябва да се самопочеткам.

# 260
Тази склонност да се обясняваш,да си изтъкнеш мнението по темата, да си или коренно противоречив или снизходително горд,или наивен до глупост?

Ние още в началото освен, че се замислихме, си го и признахме. Макар, че аз лично съм една скромна мимоза, ако трябва да се самопочеткам.
Именно Simple Smile
Признанието, осъзнаването и казването,на нещо,че е така се възприема все като четкане на егото си,неискреност в най-лошия смисъл или простодушие. newsm78

# 261
  • София
Лехите с нарциси са станали по - гъсти и кичести и устойчиви на плевели ...   Grinning
Един нарцис никога не се съмнява в красотата си, в грамотността си, а понякога и ... в глупостта си.   Crazy

# 262
И общуването вече ли е притурка към диагнозата ,,нарцистично разстройство,, ?

# 263
  • София
Нали делата се гледат уж.
Аз един от най-добрите хора, които познавам, ако го слушам какво говори, сигурно по-скоро бих го определила като социопат и злодей. То на чесане на езика всички сме едни душички...ум да ти зайде.
Мъчен човек

Дамян Дамянов

Казваш ми: “Тежък и мъчен човек!”
Вярно.Такъв съм. Не мисля да споря.
Но във живота - ни лесен , ни лек,
вече ми втръсна от лесните хора.
Тях ще ги срещнеш на път и под път-
не хора, а ангели същи небесни!
Пълен със тях е и бъка светът
от лесните хора
те, хората лесни,
ще дойдат край тебе, край мене,
край нас
и без да ги викаш. Но в лесното само.
В минутата лека и в лекия час,
когато от тях нужда никаква нямаш
празни и леки, със дух- пушек лек-
те ще изчезнат в минутата съща,
в която най-тежкият мъчен човек
с най-тежките крачки внезапно се връща
С най-мъчната дума, с най-лютия лек,
ще дойде той раната в теб да затвори.
Да, нека съм тежък и мъчен човек!

# 264
Аз пък не мога да възприема,че хората се делят на добри и лоши.
Вярвам,че във всеки има по нещо добро.Дори и в най-лошия.
За жалост не е така. Има откровено лоши хора, истински лоши, осъзнато и желано лоши.

# 265
И общуването вече ли е притурка към диагнозата ,,нарцистично разстройство,, ?
Най-вече  Cry
Чрез думите въздействаш по силно и от действията понякога.
Нищо,че показвайки действително какво изпитваш понякога не е достатъчно и е неискрено в нечии очи.

Аззи- Hug

Прости, до днес не те обичах,

тъй както заслужаваш ти.

Съвсем ми беше безразлично

дали съм ти любим, прости.

Дори не те и забелязвах,

че съществуваш покрай мен.

Не те ревнувах, нито пазих.

Живеех с тебе ден за ден.

И честичко сам в други влюбен,

не страдах от страха нелеп,

че може и да те загубя

и да се влюбя. Тъкмо в теб!

До днес. Но днес, незнайно как тъй

един случаен джентълмен

ти хвърли погледче за кратко

и ти направи комплимент.

Дали на мен тъй ми се стори

или пък тъй си бе, не знам,

но пръв път друг ми заговори,

че имам хубава жена.

Че е харесвана, че грее

с особен чар, очи и глас,

че другите съзират в нея

туй, що недосъзирах аз.

И го съзрях. В един миг. С хубост

невиждана те аз видях.

- Нима, нима ще те загубя? -

си виках сам във адски страх.

Нима?! Но нещо по-нелеко

удари мисълта ми с чук:

какъв скъперник е човекът -

цени безценното до него

едва щом му посегне друг.

Дамян Дамянов

Осъзнаването,че нещо е такова каквото е ,не винаги се удава на пръв поглед!

# 266
  • София
Тази склонност да се обясняваш,да си изтъкнеш мнението по темата, да си или коренно противоречив или снизходително горд,или наивен до глупост,не е ли именно това?

Не, това е общуване. Аз пиша с името и снимката си, заради това общуване, защото искам да общуват с мен, а не с СпешълЛейди фром ин дъ мидъл ъф ноуер Дю нор. Все пак, не сме в риалити шоу, а във форум.

Да не се бърка, освен това, желанието да се харесаш на всички с добротата.
Едни от най- злите и подли хора, които съм срещала са именно от този тип. И твърде често поведението им минава за доброта, но какво да се прави, хората съдим твърде често по формата.
Да се стремиш всички да те харесват или да твърдиш, че харесваш всички - и двете за мен са нездрави и лъжливи състояния.
С годините поопознах по стечение на обстоятелствата няколко такива харесващи всички и видях, че не харесват никого. Просто осъзнават неприязънта си към всички хора и правят всичко възможно да я покрият.

# 267
С годините поопознах по стечение на обстоятелствата няколко такива харесващи всички и видях, че не харесват никого. Просто осъзнават неприязънта си към всички хора и правят всичко възможно да я покрият.
Ксенофобите не крият ксенофобията си.

# 268
  • София
А аз не вярвам много-многго на думите, защото всеки може да си приказзва каквото си иска. Предпочитам да видя какви са действията на човека, защото те го показват такъв, какъвто е. Както казва една моя любима героиня от любим филм - в постъпките си сме целите, каквито сме. Постъпката не можеш да я върнеш назад, а дума дупка не прави.

# 269
  • София
Ксенофобите не крият ксенофобията си.
Зависи дали искат да оцелеят и какво могат да си позволят като поведение. Чудно е да видиш такива хора, когато променят положението си и имат възможност не само да не крият омразата към останалите, а да и се наслаждават.

А аз не вярвам много-многго на думите, защото всеки може да си приказзва каквото си иска. Предпочитам да видя какви са действията на човека, защото те го показват такъв, какъвто е. Както казва една моя любима героиня от любим филм - в постъпките си сме целите, каквито сме. Постъпката не можеш да я върнеш назад, а дума дупка не прави.
С времето и аз стигнах до този извод. Затова държа хората около мен не да са мили, а да са добри.

Общи условия

Активация на акаунт