Кои са нарцисите на форума?

• 19 699
  • 509
  •   1
Отговори
# 420

Кой е пък тоя? И как да го попитам, като е в рая? А откъде си сигурна, аз съм по-склонна да мисля, че е в ада. Там, при интересните хора., както е казал един друг.

Със сигурност е в Ада, нали пушеше.

# 421
Той има и едно много интересно изказване за пушенето като начин на самоубийство. Мамасита може да ни го цитира.

# 422
Мамасита като я чета напоследък, имам чувството, че прекалява със стимулантите.

# 423
Затова ти казах, че според мен се правиш.

Не изтъквам, че съм чела. Но и не виждам нищо срамно в това да използвам имена, теми и заглавия в нормален разговор. Така става по-интересно.

Бай дъ уей, пиша и в един форум, където темата може да е за котки, но всички приветстват споменаване на литература, примери, имена. Никой не се срамува, не се смята за праведно да криеш, че четеш.

Едно време в училище "нарцисите" се хвалеха, че не четат книги. Такива хора ми напомнят за груби болшевики, които са готови с ботуш да стъпчат всичко прекрасно.

И защо да не се споменават книги и четене? Да не са нещо мръсно? Или ще обидят ССФ, която много внимава да не чете прекалено и да не й личи.

# 424
Той има и едно много интересно изказване за пушенето като начин на самоубийство. Мамасита може да ни го цитира.

Предпочитам синтеза на Вонегът под формата на "Ако доброта отстъства, учтивост ще присъства."

Але-хоп!

# 425
  • София
Не изтъквам, че съм чела. Но и не виждам нищо срамно в това да използвам имена, теми и заглавия в нормален разговор. Така става по-интересно.
Става по- интересно, ако не е постоянно. Иначе става досадно и най- вече човека отсреща започва да се пита кога ще научи какво мисли ти по някакъв въпрос. Мое мнение, разбира се. Всеки си има маниер на разговаряне.

А любимия ми цитат на Вонегът е "Любовта е вечна докато е жива. И после не сери под ябълката с друг освен със мен."

# 426
Мамасита, сакън, не ме отказвай от четенето, в СО вече ме отказаха от секса, друга радост не ми остана.

# 427
А любимия ми цитат на Вонегът е "Любовта е вечна докато е жива. И после не сери под ябълката с друг освен със мен."
Това верно ли Вонегът го е написал? Thinking

# 428
  • София
Това верно ли Вонегът го е написал? Thinking
Верно. Ще потърся линк, но не знам дали тази творба я има налична в нета.

# 429
  • При хората, които обичам
Вонегът се е изказал и по темата, защо никой не се сети?

"Ние сме това, което претендираме, че сме, затова трябва да внимаваме какво претендираме, че сме." Mr. Green

# 430
  • София
Вонегът вече ми е много далечен. Според мен всяка книга/автор с времето си. Навремето, като го четях, бях в крехка студентска възраст, насред студентски стачки и сътресения, оцеляване в сексуална среда, разсъждаване върху основни личностови въпроси и терзания..., та цинизмът на Вонегът беше добре дошъл. Ама, сега, убий ме, не мога да го чета!

# 431
Мамасита е млада, неориентирана още.

# 432
  • София
Вонегът вече ми е много далечен. Според мен всяка книга/автор с времето си. Навремето, като го четях, бях в крехка студентска възраст, насред студентски стачки и сътресения, оцеляване в сексуална среда, разсъждаване върху основни личностови въпроси и терзания..., та цинизмът на Вонегът беше добре дошъл. Ама, сега, убий ме, не мога да го чета!
Така е. Селинджър също не ми пияче на тази възраст.

Мамасита, сакън, не ме отказвай от четенето, в СО вече ме отказаха от секса, друга радост не ми остана.
А мен ме отказаха да мразя свекърва си. Една радост не ми остана вече.

# 433
  • София
Мамасита е млада, неориентирана още.

Какво има да е неориентирана с мъж и дете! Да е сингъл, във вихъра на купоните и загаджването, да я сметна за неориентирана, а то, вече е семейна жена със съответните отговорности, а това се отразява доста съзряващо на младите жени.

# 434
Вонегът се е изказал и по темата, защо никой не се сети?

"Ние сме това, което претендираме, че сме, затова трябва да внимаваме какво претендираме, че сме." Mr. Green

Щото е срамота да се сетиш:)

Andariel, моля те- с дете, без мъж. Поне за това се ориентирах.

Загубила си поезията в душата си, Andariel. Вонегът е много повече от младежки цинизъм. Зависи как го четеш.

Да пази господ от ориентирани, дето всичко знаят и са поели правилния път, а и са готови на всички да направят забележка накъде трябва да се ориентират.

Малко въображение и ще се стигне до извода, че човек може да е хем ориентиран, хем да е ексцентричен.

Общи условия

Активация на акаунт