Кои са нарцисите на форума?

• 19 688
  • 509
  •   1
Отговори
# 450

Младежката категоричност се губи, но се появява увереността, че може да наричаш нещата с имена, ако имаш някаква цел. Иначе преминаваш в краен старчески релативизъм и не се наемаш да кажеш нищо- също адски досадно.

Ох, разбрах си диагнозата, чудех се защо не ми върви участието в тази тема (хем, чела съм Вонегът) - баба съм, поувехнал нарцис. Grinning

О, далеч си от това. Съмнява ме да си от хората, които на всеки въпрос отговарят със, "зависи, ще видим".

# 451
  • София
Нали именно г-ца Ранд недоволстваше, че казаното от Иисус "не съди, за да не бъдеш съден" е феноменална глупост. А и тя си позволява да дава дефиниции какво е поезия, изкуство, естетика, че даже се пише дефининтивен философ. В сравнение с нея съм направо деликатна- но не съм толкова тъпа като нея, че да бъда толкова категорична.
Едно е да не си съгласен с някого, друго е да го наричаш тъп. Едно е да наричаш някого тъп, друго да си уверен, че си по- умен от него. А да смяташ, че си по- умна от тъпата Айн Ранд е четвърто и пето, което не се наемам да коментирам. Wink

Но днес е интересно тук. Ако бях истински нарцис щях да пропусна толкова много забавни неща.

# 452
  • Варна
Мамасита, грубостта не е добър спътник.
Цитат
В сравнение с нея съм направо деликатна- но не съм толкова тъпа като нея, че да бъда толкова категорична
Стига де, за Айн Ранд нищо не е достатъчно грубо, тя е от стомана и бетон!
За А.Ранд може би, но ти обиди Андариел.

# 453
  • София
Поезията не е стиховете на гаджетата или стиховете от книгите. Тя е начин на виждане на света, който ти липсва.
Защо пък да ти липсва?

Беше към Andariel. На нея й липсва.

Младежката категоричност се губи, но се появява увереността, че може да наричаш нещата с имена, ако имаш някаква цел. Иначе преминаваш в краен старчески релативизъм и не се наемаш да кажеш нищо- също адски досадно.

дори да приемем, че ми липсва, това лошо ли говори за мен?

Виж сега, аз съм проста домакиня, та на мен с по-простички думи от "старчески релативизъм". Ако имаш какво да кажеш, ще съумееш да го направиш с думи прости, така че и 6-годишно дете да те разрбере, че и една проста домакиня, иначе язък ти за гениалните мисли!

# 454
Я, като симпозиум на БАН станало тук.

# 455
  • София
Знаех си аз, че съберат ли се много нарциси на едно място ще стане страшно ...   Joy
Но трябва да разберем и простим лудостта на величията!   Mr. Green

# 456
  • София
Знаех си аз, че съберат ли се много нарциси на едно място ще стане страшно ...   Joy
Но трябва да разберем и простим лудостта на величията!   Mr. Green
И аз като Андариел съм просто домакиня. Величия тук не виждам, за другото не знам. Rolling Eyes

Това ме подсеща за Аззи и май е права, че щем не щем ще си повишим нивото на образование покрай форума.

# 457
.. ще си повишим нивото на образование покрай форума.
Не казвам, че не е невъзможно, но съм силно скептична. Дали нивото се повишава или понижава с мъдростта, която се лее из подфорумите  Grinning
Това вмсто 'запис' за интересния социален феномен в темата.

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 13:35 от Рокси

# 458
Това ме подсеща за Аззи и май е права, че щем не щем ще си повишим нивото на образование покрай форума.

Ако не друго, то поне е приятно да ви чета. Жалко само, че не пишеш по-дълги постове. Противно на повече, мразя да чета публикации, съставени от две прости изречения.

# 459
Стигна се пак до "простата домакиня".
Домакинята има ли право да е нарцис или е само проста? Уникална дилема.

п.п.  пролетарии от всички домове обединявайте се... Joy Joy :35
:

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 13:48 от Fortune

# 460
  • При хората, които обичам
И аз чакам Мамасита с обяснението на "старчески релативизъм", като за всеки случай съм се подготвила и с цитат. Не можете да познаете чий Laughing

# 461
Аз водя записки, тъй като Ази я няма, да има от кого да преписвате.

Трещи, кажи за пушенето и Вонегът, моля. Така, странично, интересно ми е, а цитати рядко помня, за жалост.

# 462
Мамасита, грубостта не е добър спътник.
Цитат
В сравнение с нея съм направо деликатна- но не съм толкова тъпа като нея, че да бъда толкова категорична
Стига де, за Айн Ранд нищо не е достатъчно грубо, тя е от стомана и бетон!
За А.Ранд може би, но ти обиди Андариел.

Целия параграф, от който си взела цитата, е за Айн Ранд. Да, смятам, че по един или друг начин е тъпа, именно защото се смята за последна инстанция.

Да повторя, защото ме кефи: Айн Ранд е тъпа бетонна глава.

Колкото до "старческия релативизъм"- много хора смятат, че са мъдри, като не изразяват мнение. Може по този начин да изглеждат мъдри, може наистина да са мъдри, но може да са просто страхливи. Може просто да не искат някой да критикува мнението им, защото изкажеш ли нещо, а не дай си боже да го напишеш, то става открито за критика.

# 463
  • Galaxy 13197853088
Аз съм прост тенекиджия.
Нищо не разбирам   Crossing Arms

# 464
Стигна се до пак до "простата домакиня".
Домакинята има ли право да е нарцис или е само проста? Уникална дилема.

п.п.  пролетарии от всички домове обединявайте се... Joy Joy :35
:

Домакинята е проста, но нейната простота е постигната с много усилия да не излежда сложна, щото е вид нарцисизъм.

Общи условия

Активация на акаунт