Кои са нарцисите на форума?

• 19 689
  • 509
  •   1
Отговори
# 435
Мамасита е млада, неориентирана още.

Какво има да е неориентирана с мъж и дете! Да е сингъл, във вихъра на купоните и загаджването, да я сметна за неориентирана, а то, вече е семейна жена със съответните отговорности, а това се отразява доста съзряващо на младите жени.

Да бе... като имаме мъж и деца дай да сме много съзрели. Отказвам. Crossing Arms

# 436
Мамасита е млада, неориентирана още.

Какво има да е неориентирана с мъж и дете! Да е сингъл, във вихъра на купоните и загаджването, да я сметна за неориентирана, а то, вече е семейна жена със съответните отговорности, а това се отразява доста съзряващо на младите жени.

Да бе... като имаме мъж и деца дай да сме много съзрели. Отказвам. Crossing Arms

Не, ние просто сме ориентирани към неща, които други не могат да съзрат поради липса на въображение и нарцисизъм, изразяващ се в пълна увереност в правилността на собственото си мнение.

Всъщност животът с купони и гаджета е по-ориентиран, защото е по-простичък, а живеенето с дете, със или без мъж, поставя сложни въпроси, на които няма просто решение. Или дори да има, то не е свиване на хоризонта и отказ от нестандартно мислене. Още малко- боси и бременни до печката...

Ама все пак кажете в кои области съм неориентирана, да взема един ТомТом и да се ориентирам.

# 437
  • София
Е, как без мъж! Не беше ли мъжът ти лекар, или нещо бъркам с друг потребител!  Thinking

аз никога не съм си падала по поезията, освен по тази на гаджетата си и на мъжа ми. Но то е защото имам вкус към мъжете с таланти в изкуствата.

А на ексцентричността доста често другото й име е глупост и бъгната връзка с кораба-майка.

# 438
А на ексцентричността доста често другото й име е глупост и бъгната връзка с кораба-майка.
Биохимичен дисбаланс му викам аз.

# 439
Е, как без мъж! Не беше ли мъжът ти лекар, или нещо бъркам с друг потребител!  Thinking

Бъркаш ме, но с времето може и да стигна до мъж-лекар.

Щеше да е лудост, ако не ми беше толкова от полза до момента.

Поезията не е стиховете на гаджетата или стиховете от книгите. Тя е начин на виждане на света, който ти липсва.

# 440
Биохимичен дисбаланс му викам аз.

Да не ти разправям каква лудост съм виждала точно при хора с перфектен биохимичен баланс.

То и пиенето на вино е биохимичен дисбаланс, но може да доведе до правилни изводи.

# 441
  • София
Поезията не е стиховете на гаджетата или стиховете от книгите. Тя е начин на виждане на света, който ти липсва.
Защо пък да ти липсва?

# 442
  • При хората, които обичам
Аз не бих се наела да дам определение за поезия. С всяка изминала година губя младежката категоричност за много от нещата...

# 443
  • София
Аз не бих се наела да дам определение за поезия. С всяка изминала година губя младежката категоричност за много от нещата...
Да, често така става, но не при всички, уви. Някои с възръстта стават все по- категорични...

# 444
Защо пък да ти липсва?

Беше към Andariel. На нея й липсва.

Младежката категоричност се губи, но се появява увереността, че може да наричаш нещата с имена, ако имаш някаква цел. Иначе преминаваш в краен старчески релативизъм и не се наемаш да кажеш нищо- също адски досадно.

# 445
  • София
Защо пък да ти липсва?

Беше към Andariel. На нея й липсва.
Защо да и липсва?
Струва ми се, че прибързано съдиш хората и лесно лепиш етикети. Но се занимаваш с другите, което те отписва от групата на нарцисите. Те се интересуват само от себе си.

# 446
Сметнах, че й липсва, защото не показва да е разбрала, че може човек да е "ориентиран", без да е конвенционален. А и на други места във форума показва прекалено фактологично мислене.

Да, преценявам хората и си позволявам да ги категоризирам за целите на улеснения живот. Нещо лошо? Винаги им давам шанс, но не смятам за особена добродетел не-даването на оценка.

Нали именно г-ца Ранд недоволстваше, че казаното от Иисус "не съди, за да не бъдеш съден" е феноменална глупост. А и тя си позволява да дава дефиниции какво е поезия, изкуство, естетика, че даже се пише дефининтивен философ. В сравнение с нея съм направо деликатна- но не съм толкова тъпа като нея, че да бъда толкова категорична.

# 447
  • Варна
Taка де, време е да се върнем към истинския Нарцис.

Мамасита, грубостта не е добър спътник.
Цитат
В сравнение с нея съм направо деликатна- но не съм толкова тъпа като нея, че да бъда толкова категорична

# 448
  • Варна

Младежката категоричност се губи, но се появява увереността, че може да наричаш нещата с имена, ако имаш някаква цел. Иначе преминаваш в краен старчески релативизъм и не се наемаш да кажеш нищо- също адски досадно.

Ох, разбрах си диагнозата, чудех се защо не ми върви участието в тази тема (хем, чела съм Вонегът) - баба съм, поувехнал нарцис. Grinning

# 449
Мамасита, грубостта не е добър спътник.
Цитат
В сравнение с нея съм направо деликатна- но не съм толкова тъпа като нея, че да бъда толкова категорична

Стига де, за Айн Ранд нищо не е достатъчно грубо, тя е от стомана и бетон!

Общи условия

Активация на акаунт