Отговори
# 135
Добро утро от мен  Hug Най-после успях да се включа в новата тема. Оформлението е страхотно!

Хариела, никой не е застрахован от такива инциденти  spoko На всеки може да се случи и не трябва да се обвиняваш. Преживяла си страхотен ужас, но важното е, че всичко е завършило добре.

silvi-85, и аз водя борба с килгорамите, но за съжаление без резултат до сега. Имам да свалям 5кг, много се надявам до лятото да успея, защото искам да съм да съм отново слаба както бях преди да забременея. Аз до сега не съм пазила диети и ми е много трудно да се ограничавам.

barbolinda, книгата ще ми е много полезна. Дано само имам време да я прочета  Rolling Eyes

По въпроса за шишетата, ползвам стъклените шишета на чико с каучукови биберони. Много съм доволна, сменям бибероните веднъж месечно, защото се скапват от изваряването. А на Ади й давам биберона само когато заспива, така се успокоява.

Аз също не излизам с малката по тези студове. Чакам температурите да станат положителни поне, но ще има да си чакам...

Приятен ден на всички   bouquet

# 136
Добро утро!

Честита 5-та месечинка на Кали! 

Честита 4-та месечинка на Габриела и Анастасия!

# 137
Ку-ку, ето меееееее Laughing Flutter! Записвам се, за да пробвам да ви почета като остане време, че отдавна не съм го правила. Доста от вас сигурно не си ме и спомнят Rolling Eyes. Добре, че е фейса, та поне там да ви следя криво-ляво. Сложих и снимка за колажа и разгледах другите от втория бебешки албум. Много прекрасни личица зърнах, браво на вас и на гените ви Laughing. На баби, дядовци или татковци, на който и да приличат, добре сте свършили работата Hug
Хубав ден за сега от мен, че излизам да се боря със северняка навън Confused

# 138
  • Горна Оряховица
Привет момичета Simple Smile
Имам да наваксвам 3-4 странички вероятно това ще стане довечера(сигурно ще се съберат още 2-3 до тогава, но ....). Искам първо да ви питам няколко неща, че ме глождят тези дни.
За "захабеното"(бяло) езиче - и ние имахме този проблем казаха ми да давам вода след кърмене, за да може Далия да си преплакни устенцата, но тя отказва и много рядко пие май само баба и като и предложи и то не винаги. Та педито ни изписа Фунгостатин и след него вече езичето е добре.
 1) Проветрявате ли в това студено време? Вчера не съм отваряла, но ме дразни въздуха(вероятно внушение като знам, че не е проветрено), а в същото време ме е страх, че става студено.
 2) Тези дни се чух със счетоводителката и тя ми каза, че трябва да дам на шефа ми парите за здравните осигуровки от юни насам(от тогава съм болнични),а  не знам колко е достоверно в днешно време всеки гледа да изкара пари. Вие сами ли си плащате осигуровките след като сте по майчинство?
 3) Има ли някой който мисли да захранва по метода Захранване водено от бебето( http://zabliznacite.wordpress.com/2011/06/04/baby-led-weaning-rapley-murkett/ ). Въобще какво ви е мнението за този метод. Извинявам се ако е коментирано, а аз подевам стара тема.

# 139
Хм, коя е тая с тея очила, бе?  Mr. Green Hug

Аз влизам само да ви кажа да гледате БНТ  Mr. Green Правихме разместване и вече кабела не стига до телевизора и гледам само Канал 1 - вечер новините със Спас Кьосев  Heart Eyes Mr. Green, неделя по 3 - много ми харесва Мария, само дето е малко егоцентрична и като интервюира гостите си разбираш повече за нея, отколкото за тях  Crazy ама дано да го преодолее, че иначе е доста свежа. Та така, голяма реклама им направих, съща втора Васа Ганчева  Simple Smile Споменах ли за Спас Кьосев   Heart Eyes Mr. Green

И да питам - понеже много ми хареса количката на Пепери, а са си я взели втора ръка и е като нова - та да ми дадете предложение за компактна и удобна количка, която да събирам в малкия си багажник. Реших се на втора ръка, нашата не ми се продава, много си я харесвам.

До скоро и довечера да гледате Спас Кьосев  Mr. Green

# 140
Честит Ви малък сечко  Simple Smile
Хариела, сигурно много си се изплашила, но се случват такива неща! Важното е, че всичко ще се оправи и малката се е държала геройски. Иначе и аз съм със секцио, казаха ми, че докато кърмя хормоните влияят и тн. Досега тази лекарка ми е заслужила доверието така, че смятам да и се доверя.
Аз да ви се оплача Леда много плаче от два дни вечерите и през деня преди да заспи, а и като цяло си е малко кисела. Не мога да я оставя ей така и тя да си гука и играе. Постоянно приплаква и хленчи. Дали това е характер или нещо я мъчи незнам. Снощи мерихме Т, но нямаше. Не е гладна, защото имам кърма и тя даже ака 2 пъти. Може да е преяла и да я боли коремчето. Има ли някой с колики все още? Днес мисля да я оставя с 5 хранения, но ми е правило впечатление, че при 5 рязко ми намалява кърмата. Гледах да не е зъбче и има едно подуто твърдо и бяло, но не е резец, а към кътниците. Според вас възможно ли е първият зъб да е кучешки или кътник? Иначе все още има обрив по коремчето и ръчичките (не е много сериозен, но все пак има ) От седмица имаме и млечни корички и е зачервена зад ушетата. Сигурна съм, че прави реакция към нещо и като гледам комбинацията от симптоми сигурно е храна, но пък акото няма слуз. Ох, незнам! Страх ме е да я водя на лекар заради тези тъпи грипове и тн.
И вече ми идват в повече тези студове  Sad

# 141
Здравейте моми4ета!

Днес моето бебе-съкровише Кали става на 5 месеца!!! Hug Hug Hug

Благодаря ти, Ради за 4еститката още преди аз да го напиша!!! Hug Hug Hug

Днес е специален ден за нас, защото то4но на този ден 1.02 миналата година си направих тест за бременност и той се оказа положителен LaughingАз няколко дни преди това се съмнявах, 4е съм бременна, защото ми закъсня цикъла, но нали знам, 4е за да е достоверен тестът е добре да се из4ака поне два дни след датата на която трябва по принцип да ти дойде и тогава да се направи... така и направих и ето го резултатът- едно малко усмихнато 5 месе4но съкровище, което осмисля живота ни!!! Simple Smile

За излизането навън   - в този студ Кали не я извеждам. С огромно нетърпение 4акам да се стопли времето, 4е ве4е направо не ме свърта у нас.

Барболинда- специално ти благодаря за споделената книга за храненето на бебето. Изтеглих си я и малко по малко ще я 4ета!!!

Това е за сега от мен. После пак ще се включа.

# 142
  • Пловдив
Добро утро, девойчета  Mr. Green
Как сте в тези студове? Ей,много бахър бе,ужас, да се стопля вече,че ми писна  Crazy
Тони,честита месечинка на Кали   bouquet Жива и здрава да е и много радости да ви носи  Hug
Честито и на другите бебоци  Hug
Алтер его, не сме те забравили в никакъв случай  Hug Липсваш ни много,както и доста други момичета,които се изгубиха в последно време  Rolling Eyes
Лусин,дано бързо да минава обривчето,но и аз мисля,че е от храна някаква  newsm78 Направи си една диета няколко дни - на ориз и картофи, пък дано се оправи положението и да не е нищо сериозно  Hug
Зелда,това животно Бнт не съм го гледала,хм  newsm78, поне от 10 години  Mr. Green Само Под прикритие гледам, ама то си го дърпам от нета  Mr. Green Чак ме зариби сега да взема да го пусна  hahaha
Барболинда, благодатя ти,че сподели тази книжка, вече я свалих и даже я зачетох  Grinning  Hug
Силви, според мен сега заради цикъла си така подута,понеже се задържат течности и вероятно и за това килограмчето ти се е върнало  Laughing Не се сдухвай,ще отслабнеш,има време до лятото  Grinning Да мине зимата и да се пораздвижим и ще влезе във форма малко по малко  Grinning
За извеждането - аз не смея в тези студове  newsm78  Пече слънце,ама мнооого е студено и не ми се иска да рискувам  Rolling Eyes
Ох,и сега да ви се оплача малко - свеки одеве ми звъни и ми вика аз ще дойда да ви ви видя.. Викам и,супер,ама то пред нас не е разчистено и не знам къде ще спреш с твоята количка и тя - ми защо не сте изчиститли   ooooh! Ей,как ми кипна, за сефте така и се сопнах, викам ми що не дойдеш ти да разчистиш  #Cussing out ММ си е изчистил колкото той да минава с колата, моята е с паднал акомулатор и не мърда Mr. Green Та ще тръгна аз да чистя отвънка, че да има къде да се спира  Naughty Ама карай де,мина ми вече  Crazy
Айде стига съм ви занимавала,отивам малко да поразчистя  Hug

# 143
  • София
Добро утро!
Май и на нас ще ни никнат зъби. Еличка от няколко дни плачка доста сутрин и вечер и само като и намажа венеца с гел се успокоява. Или и давам да ми смуче пръста и да си чеше венеца. Дори ми се струва, че първо ще е отгоре, като и пипам венеца и драска.
Хариелка, ужасно нещо си преживяла. Дано повече не ти се случват такива неща. Браво на малката, геройски е преминала през това изпитание! И недей толкова да се обвиняваш, случват се такива неща, и ти все още си най - добрата майка за твоите дечица!
За шишетата, ползвам на авент, малката няма претенции.
 Моето бебе е от неспящите. След хранене придремва по 20-тина минути и това е. Вечер заспива към 10 и 30 и към 3-4 се събужда гладна, после към 6 и накрая в 8 и 30ч. започва новия ден. Заспива на ръце, никога сама Whistling
Петкова, честити покупки!
Зелда, това агнешко много ме изкефи, може и аз да го сготвя някой път на моя мъж като не ме слуша Twisted Evil
Барболинда, мерси за споделената книжка!
Деси, скорошно оздравяване на Лили!
Съни, рецептата за царевичните питки е по  моя измислица:
200гр царевично брашно
350гр бяло брашно или колкото поеме
1 яйце + 1 жълтък
100мл пр. мляко
150-200мл. хладка вода
1п. суха мая
1ч.л. сол
1ч.л. захар
2с.л. олио
 от продуктите се замесва тесто, като не се меси дълго.  Оставя се да втаса, докато удвои обема си. В тавата от фурната, се слага хартия за печене и се намазва с олио. Аз разделям тестото на 7 топки, но може на повече или по малко, зависи колко големи ги харесваш, не се надуват много. Намазват се с жълтък, аз поръсих и със сусам. Пекат се на 200 градуса около 15 мин.
Много дълъг ми стана този пост. Извинявам се Blush

# 144
Hariela, напълно те разбирам как се чувстваш: аз бях на 7-8 години,а сестра ми беше на 3-4, когато,както си играехме на едно легло, я блъснах и тя си сцепи главата на ръба му. от тогава са минали повече от 20 години,но ми е още пред очите. представям си какво ще ми е,ако причиня нещо на децата си ooooh! мисля си обаче,че твоята дъщеричка ти е простила за инцидента, така че прости си и ти Hug

Zelda, нашите свекъри също много искаха да живеят чрез нас, особено когато разбраха за първата ми бременност. имахме доста конфликти,но с времето те се отказаха от тази си идея и.....изведнъж остаряха много,отпуснаха се, отчаяха се,че са вече ненужни и дори си признаха,че гледането на внуче ги изморява. малко ми е виновно за това,но не бих се принесла в жертва Naughty и аз съм се ядосвала колко е несправедливо това,че те разполагат с вила и апартамент и постоянно се оплакват колко им е скъпа поддръжката и на двете, а ние тук плащаме квартира Crazyне им се разделя с нито един имот,нищо че това ги измаря допълнително. но ги отказах да ми се оплакват от това един ден,когато свекърва ми сподели колко и омръзнало да шета на две къщи. аз и казах "ами откажи се от едната" и до там беше Twisted Evil въобще не ги разбирам тези дъртоля, които заради някакви си имоти рискуват да си виждат децата и внуците рядко и да нямат близки отношения с тях Thinking

Тони, честит ти двоен празник  bouquet

Аз да се оплача сега,че Юлката пак страда от колики,предизвикани от сладките сиропи,които пие от вчера и въобще от лекарствата. много е гадно и сме в омагьосан кръг-кисела е,защото е гладна,но като започне да се храни, започва да се гърчи и коремчето къркори,а дупето пръцка. спира да яде и плаче. от това,че е гладна,плаче още повече.започва даа яде и пак започва да се мята в ръцете ми.....и така сме от вчера след обяд Cry вече съм склонна да спра всичко,което приема през устата и да оставя само капките през носа и вит. Ц-то Thinking преди малко ми беше писнало и я оставих да мрънка в люлката Sad Лили взела нещата в свои  ръце,тикнала бибата в устата и след малко намирам бебето заспало Wink

времето е все така ледовито,но редовно проветрявам. днес съпругът ми ще поеме за малко бебето,а ние с Лили ще поизлезем,че ще луднем вкъщи вече Crazy по-добре да понамръзнем малко,отколкото да се изнервяме от стоенето на едно мяссто Peace

# 145
  • София
Здравейте и от мен, за анкетата гласувах, че бебка прилича и на двамата. Като се роди приличаше многоо на баща си, и малко на мен, сега малко повече на мен, но се променя.
Вибдам че обсъждате шишетата, ние ползваме шише от самото начало за чай и вода, не че им се радва много. В началото най-удобен и беше биберона на меко силиконово шише на Нуби и на д-р Браун, сега на Нук с една особена форма на биберона, опитахме и на Авент но са и много твърди и само ги мляска. Не винаги иска шише и давам с лъжичка, дори кърма понякога давам, ако не я сукало много, не че не излиза от другия  край на устичката, но току виш все нещо е глътнала.
За разходките - ние много не излизаме в студа, в неделя използвахме слънчевото време по обяд и си направихме една дълга разходка в южния парк, при едни страхотни хълмчета където имаше много деца с шейни, никога не бях ходила в този край на парка. Дано се постопли че да може да се разхождаме повече.

# 146
Силви, аз знам от преди, че колкото повече организма е в стрес - диети, усилена физическа дейност, липсва на сън, толкова повече той складира резерви и качва килограми, за да се запаси за в бъдеще. Може би ще трябва да го дадеш малко по-спокойно с повечко сън, по-умерени упражнения, за да се успокои и организма ти и да почне да изразходва запасите.  Rolling Eyes Иначе за въглехидратната диета - и аз съм горе-долу на такава. Не че съм  на диета ами много обичам сладкиши и месо и не се лишавам от тях. Но примерно до след обяд карам на едно мляко с какао и кафе (какаото от детските - Нескуик или друго) + задължително захар, за да ми е по-сладко, че много обичам сладичко. Ако има кекс, бисквити, шоколад - ям колкото ми се яде.  Laughing После обядвам към 2-3-4 часа каквото има. И вечерям към 8-9.  Laughing Та с този режим на хранене не спирам да свалям.  Laughing КАто сметнеш, че почти не се движа, но моя организъм явно е шантав.  Laughing Аз качвам най-много от манджи. От сладкиши и месо - не. Хляб почти не ям.

Тони, честита месечинка на Кали.

Някой се смееше преди време като писах, че приборите на бебока са малки ама на - снощи му направих цяла порция каша и съдържанието стигна почти до ръба. Заради което не можах да я разбъркам хубаво - по дъното и стените имаше много неразтворена каша, защото ако бях разбъркала добре, щеше да излезе отвън. Днес ще правя каша в наша купа и съм казала на мъжа ми да търси голяма купа, може би на Авент тази за над 1 година.  Rolling Eyes
От днес почнах да му слагам на моя чорапи от 1 до 3 години.  Shocked Чудя се моето бебе ли е гигант или стандартите са китайски.  Thinking

# 147
  • София
Има ли някой с колики все още? Днес мисля да я оставя с 5 хранения, но ми е правило впечатление, че при 5 рязко ми намалява кърмата.
Аз съм забелязала че като ям, ябълки, соковете с червени плодове на хип и чая за  кърмачки на хип и веледа - като ям, съответно пия, се явавят колики, плаче, неспокойна. Мислех че няма как да е от това но опитах доста пъти и ефекта е един и същ. Миналия месец ходихме на детски гастроентролог и тя ни каза че коликите продължавали до първата година, но не винаги са толкова болезнение и като не плаче да не мислим че са спряли. Попитах я за връзката на коликите с мойта храна и тя каза, че е възможно и да избягвам тези храни. За кърмата - ние сега се върнахме на 7 - 8 яденета на ден от една седмица, по съвет на ЛЛЛ, ще видим дали ще има ефект.

# 148
Здравейте!
Има един въпрос...по колко мляко хапват вашите бебчета,на кутията в таблицата пише че трябва за тази възраст да са на 150 мл.,но моят син е все още на 120???? рядко си изяжда 150.

# 149
  • Куциндрел
Хариела, важното е, че всичко е наред. Случват се такива неща.
за проветряването, проветрявам често за по 10-15 секунди, все пак въздуха застоява, а за толкова малко време никой няма да се простуди вкъщи.
за осигуровките, работодателя е длъжен да внася осигуровки докато майката е в майчинство.
за коликите, има си периоди, в които преревава от коремче и след това се изаква.

Май само аз извеждам детето когато навън е студено.... Купих найлон за количката и сега вътре става като парник. Да видим дали е за добро или лошо това извеждане.
Честита месечинка на бебетата.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт