Отговори
# 120
Здравейте, моми4ета!

Голям студ, направо ми писна ве4ееееее.
Днес само до магазина ходихме, Кали остана разбира се , вкъщи с баба си.

Хариела
- наистина кошмарни моменти си преживяла в4ера, но не се обвинявай в никакъв слу4ай!!! На всяка от нас може да се слу4и. Това, 4е е станало така не зна4и, 4е си лоша майка!!! Важното е, 4е вси4ко е наред със Софи сега. Hug Hug Hug
Деси, Пепи - да ви отминават по-бързо боелстите.
Кали и тя като пове4ето де4ица във форума си лапа юмру4етата и вис4ко, което и попадне и много "говори" напоследък. Ще е приказлива като мама и тати май Wink Grinning
Искаме да купим на Кали сгъваемо легълце за пътуване и съм решила да търся в 4ужди сайтове и да и купим по интернет, 4е по-евтино ми се вижда, дано намерим нещо хубаво и на добра цена.

# 121
Относно зъбите - в предната тема бях писала, че сме на 3 месеца и ще избиват. Още на 2 месеца венеца беше подут и сега е така но се вижда, че ще пробива зъб. За сега температура и разстройство няма, но за сметка на това не спи по цяла нощ, нервен е и през деня, понякога плаче без причина, започна да прави проблеми с храненето. Давах Дентокинт и Дормикинд не виждам ефект. Иначе се плюнчи, иска всичко да дъвче.  

# 122
  • Sofia
Вие ще ме успокоявате, знам, но с нищо не мога да се оневиня. Длъжна съм да пазя децата си, а аз не ги опазих...  Cry Господ да ги пази, че аз не мога да се справя! А Софи я шиха с местна упойка. От няколко дни сънувам само бебета и малки деца и се питах какво ли лошо ще стане, ето го...  Sad

Пепи, леле и на вас ви се случват гадости...  Sad Пипнали са твоите мъже гадния вирус. Дано наистина вие с Ивко се опазите!  Praynig

Ахилеа, нашето столче за кола също й е тясно вече на Елиза, но това е от многото дрехи сега, ще видиш че като махнем шушкавите гащеризони, ще има повече място, няма да са им толкова теснички.

Лусин, това с изчакването за цитонамазка сигурно важи за жени, които са раждали естествено, но аз съм секцио, така че едва ли има значение.

Флучия, това захранване по съветите на Косе Босе ли са? Всичко ли е по нея или има и допълнителни неща? Аз нейните писания ги имам, по тях захранвах Софи, но и сега си копирам всичко, поствано от теб и си го складирам в една папка, да не би да има и някои други новости.

Звездичкова, това хомеопатично по колко пъти го пиеш на ден, 10 капки в 50мл преварена вода ти е дозата за целия ден или по няколко пъти на ден я пиеш? Хубаво ще е, ако и на мене ми подейства като на теб. Пробвах и други работи, но не видях такъв поразителен ефект. А иначе да, сусама е противопоказен в нашия случай с алергиите, даже е от най-силните алергени.
Това, което си написала за кърменето е много полезно да го знаем. Благодаря ти!  Hug Значи моите продължителни кърмения са от голяма полза за Изи, тъй като тя с часове виси по гърдите ми, след като вече уж се е наяла и често си прицоцква, спи, спи и после пак. А на мама хубостницата си взимала от по-калоричното млекце.  Laughing

Зелда, и на мене постовете ти са ми любими. Невероятно пресъздаваш нещата, къде сериозно, къде под формата на шега...  Hug Аз целулит и стрии нямам, килограмите също си ги възвърнах, но имам едно коремче, което още не се е прибрало, както на мене би ми харесало.  Wink Иначе толкова много ям сега, че направо се плаша от себе си, това от кърменето ли е не знам...  newsm78

За спането - аз и друг път съм казвала, че моето бебе е от спящите. През нощта си спи непробудно, заспива след 12 ч. и аз я будя към 6ч., за да папка, да освободи място за новото мляко и да стимулира гърдите, тя после си заспива още на гърдата. После към 10ч. се събужда пак да папка. И през деня спи по няколко пъти за около час и задължително има един сън от около 3 часа, вечер пак си придремва, общо-взето си е дремливка, като кака Софи.  Simple Smile

За шишета и биберони - давала съм й залъгалки на Авент, приемаше ги, но сега никакви не иска и аз не я и мъча, отдавна ги отказа. Това, което съм й давала от шише е било на Медела, удобни са ми и на нея й харесват, така че мисля че съм направила добър избор. Бибероните към шишетата са силиконови.

Съни, с много сладки дрешки си облякла госпожица Алина.  Hug  Laughing Страхотна малка кукла е!  Hug

Седим си със Софи и аз й показвам бебетата в албумчето ни и й казвам "Това е бебе Алина, това е бебе Рая, това е бебе Дани, това е бебе Константин, това е бебе Анджи. И така й ги изреждам, а тя повтаря всяко едно изречение след мен и казва "Мамо, икам (искам) бебе Алина, икам бебе Рая, икам бебе Дани..." И така за всички, много им се радва.  Laughing

# 123
Zvezdichkova -  безкрайно благодаря за готовността, да ми изпратиш тинктура. Мнооооого малко хора биха го направили, още повече за непознат. Аз станах рано, рано. Звънях на аптеки и хомеопати, но нямаха и от там ме ориентираха към Хомеофарм Теменуга, София. Звъннах, бяха много любезни и ще ми я изпратят, утре ще пристигне. Ще пиша, дано има резултат.  А с лъжичка или чашка да давам кърмата?

Anssi - и ние така си поспиваме често.

Да ви с оплача: днес щях да ходя на гинеколог, нали имам оплаквания, но ми дойде:( Ужас! Не мога да повярвам, много рано. Чувала съм, че се променя вкуса на кърмата. Така ли е?

Благодаря за месечинката. Днес Крис е такова ангелче, не съм му чула гласчето, само спинка и суче. Няма два еднакви дни:)

# 124
silvi-85, аз съм си купувала лактогонен чай от Биотеката на Дрин (зад Райфайзенбанк на Владислав). Определено имаше ефект при мен - дори бомбастичен - дори бях споделила тук. Една опаковка струва 2,80 лв и е достатъчна за около 2 седмици. Аз се бях запасила и сега ми отлежава 1 и половина, тъй че ако живееш в района на окръжна болница, мога да ти дам едната, която е цяла.
Кърменето и за мен продължава да е територия, която още изучавам, защото нормално започнах да кърмя Дани чак когато стана на 3 месеца - до тогава не бяха запушвания, подувания, бучки...В общи линии това, което Звездичкова е казала - детето само да пусне наистина е начина бебо да получи от най-богатото на мазнини млекце. В началото на мен ми беше много хиксово как бебо сам ще пусне, защото моя висеше по 40 мин на гърда  Shocked  Нооо напоследък има хранения, когато се наяжда за по 3-4 мин...Явно бебчовците растат и започват да дърпат вече като големи и се наяждат по-качествено. Другото, което и ЛЛЛ консултантите съветват е компресията на гърдата - аз я прилагам на всяко хранене по няколко пъти на гърда и определено има ефект, особено когато Дани е леко сънлив и по-скоро си играе вместо да засуква.

Завиждам на всички ви момичета, които имате време да сте активни всеки ден по няколко пъти в темата  Rolling Eyes Аз успявам да  чета , но  за писането време не остава.

Използвам да споделя и приятната си изненада от ПУФИС - миналата седмица освен, че се изненадах неприятно от това, че са вдигнали цената, като отворих пакета се изненадах пак, но  приятно  - по-меки са от предишни партиди и освен това - онова неприятно залепване на лентичките в задната част, което бяхме коментирали с anbibian вече го няма и памперса се отваря чудесно. Дано занапред са все така, а не да съм попаднала на единична опаковка  Laughing

# 125
Здравейте Hug

Честита 3та месечинка на Кристиян!

Хариелка,
Hug Hug Hug Страхотен шок си изживяла Sad Важното е, че не е счупено и ще се оправи. А Софи е голям герой Heart Eyes

Ахилеа, виж, че младежът спря да наддава толкова много, само дето се притесняваше. Столчето ви за кола няма ли някаква като възглавничка за новородено, която сега да можеш да махнеш. Нашето има една подобно, което уплътнява свободното място и се мести нагоре и накря се маха май. Иначе и нашето е до 13 кг. Наистина и Хариелка е права, че сега са много навлечени с тези космонавти.

Seengirl, за спането Миа спи общо взето по следния режим - сутрин става към 11, хапва и си играем до към 13, после спи до към 15-16, пак хапва, пак си играе до към 18 и спи до 19.30. След това до 22.30 не спи, от към 21.30 я къпем, храним и към 22.30 си ляга. Но зависи и дали излизаме и къде и за колко. Днес например, нали бяхме на консултация, и спа от 13.30 докато стигнем към 14.20, после спа на връщане още половин час и след това яде, играхме си и заспа сега преди половин час.

Съни, лоша работа със зъболекаря, но няма как.

Mela, ние не сме критерий за ядене, но отдавна не ядем през нощта.

Пепи, как сте днес?

Mariyag,
дано до тук свършват лошите неща.

Наденце, как хубаво звучи да не се заключват вратите с 1000 резета Grinning

За цитонамазката, както бях казала и преди, и на мен ми правиха 40 дена след раждането и не ми казаха, че е възможно да има изменения.

Marssika, не ми се е случвало Миа да пищи така. В смисъл случва се, но като се разсее с нещо и спира. Обикновено е като много й се спи например.

За онлайн шопинга за момента съм се спряла не заради друго, ами не знам кой размер кога ще носим. А и нали все още 0-3 ни е голям и имаме достатъчно и предостатъчно дрехи за момента.

Ия,
браво на момичето Grinning Колко сте пораснали и наддали?

Деси, дано децата се оправят по-бързо Hug

На Миа ръцете също са постоянно в устата, лигави се, но според мен не са зъби.

CVM, дано да спрат лошите неща при вас.

Ние днес ходихме до личната да ни сложи Ротарикса. Използвах и да ни премери 4330 гр ни изкара, което е за 2 седмици 140 грама...не е много, но пак е нещо. Иначе Ротарикса го прие добре. Авно изглеждаме доста малки, защото сестрата като ни минава по коридора и ме пита вие на 1 месец ли сте  Crazy
Иначе лекарката каза, че се развиваме много добре за възрастта си и за това, че сме недоносени. Днес пак Миа изпробва обръщането си докато спи, но явно се стресна и като изпищя...

# 126
За столчето за кола - махнах му стелката още преди 1-2 месеца.  Laughing НО както казва Хариела, може и заради дрехите да е. Кой знае, току-виж след няколко месеца, когато не му слагам космонафт, да му стане. Но не знам, той до тогава може и по-пухкав да стане.  Rolling Eyes

Смуси, наистина много се успокоих, че този месец е качил само 750 грама, занапред и по-малко ще качва (надявам се). Още повече се радвам, че не качва от кашите. Така че не се притеснявайте - от каши не се качва.  Wink Като гледах калориите на кашата, по-малко са отколкото в млякото. Млякото си остава най-високо калоричната храна.  Wink

За залъгалките аз взимам на Авент, защото са обикновени. Моя син не признава анатомични, ортодонтични или както там се казват. Освен това Авентските залъгалки са равни, а моя е голям бузан и извитите залъгалки му се впиват в бузките. Сега съм взела и една извита на Нук с някакви пъпчици, които масажират венеца. Тази залъгалка малкия също я хареса, но съм му взела за над 6 месеца, предполагам че най-много докато стане на 6 месеца ще му е тамън.  Laughing Засега за нашите бузки най-добре прилягат тези на Авент.

# 127
Здравейте и от мен! HugВъпреки студа,ние днес излязохме за 1 час,че аз имах малко работа.Печеше слънчице,а Али проспа разходката.Но си беше доста студеничко.А сега излизах за малко на терасата...Станало е още по-студено,не е за хора Grinning

Мария,много кофти! HugДано вече спрат да ви се случват такива неприятности!И дано полицаите помогнат за откраднатите вещи,ама...едва ли,като знам какви са...Дано не ви се случва никога повече!А клипчето е много сладурско Heart EyesТолкова е сладко,а как само се смее... Grinning

Честита 3-та месечинка на Кристиян! Hug

Петкова,честити придобивки! LaughingАма ти вярно си се развихрила LaughingУспех с бодито,наистина е много готино. Wink

Ахилеа,аз пък харесвам корейските сериали LaughingДа,може да споделиш някой филм,който ти хареса.Аз харесвам филми на ужасите,но да не е нещо прекалено като "Убийствен пъзел" и разните му там подобни,в които има прекалено много кръв и убийства...Обичам по-леките неща...Харесвам тези филми,в които участва деца,именно защото този вид филми са по-леки за понасяне. LaughingНещо от рода на When a Stranger Calls ,Страх от тъмното(2002) и този,за който ти писах вчера...

Ох,Деси,аман вече с тези болести CryДано Лили да се оправя бързо!!! HugА Юлето,милата...и тя ли?! CryБързо оздравяване и на нея и дано не е нещо сериозно! Praynig

Цвети,ужас...много каръшки период ConfusedДано да минава вече и да не се случва нищо друго,че и това,което ти се е случило не е никак малко Confused Hug

Хариелка,ужасно е това,което сте преживяли със Софи днес Confused HugНо не се обвинявай...На всеки може да се случи!Майки сме,но и на нас ни се случва да се разсеем,да не погледнем и т.н.,в крайна сметка и ние сме хора,случват се такива работи....Важното е,че Софи е добре и не я боли! Hug

# 128
Силви, той моят не поспива,ами похапва на често  Simple Smile Спи повече, само ако го държа в ръце. Оставя ли го, след 5 мин. е буден.

Вчера Митето се смя с глас за първи път  Heart Eyes

# 129
От не знам колко теми се каня да се включа и не успявам.
Чета ви през телефона докато се кърмим легнали, но от него трудно се пише. Като стигна компютъра не стигам до форума.

Ние с бебко изкарахме един месец при нашите и добре ни се отрази и на двамата. Пооправихме кърменето, че първия месец почнахме трудно та и двамата наддадохме добре, от което аз нямах нужда никак. Rolling Eyes Там успяхме да се видим за малко и с бебка Стела и порасналия Ники и мама Зелда и сме още по-доволни от престоя. Като те четат момичетата ще повярват, че имаш целулит ей, иначе одата е много добра. Спомням си, че в гимназията пишехме много весели римички „..татко й е много готин все купува той Essex щото майка й само тъй съгласява се на  *екс.. Mr. Green Mr. Green”  Не знам защо тая ми изникна.

Втора седмица сме си обратно в София, че и ММ си е повечко в къщи като никога, заради студа.  Дано само не го закъсаме с финансите като не работи. Че при тях ако работиш повече дни няма значение, но ако пропуснеш някой ти го удържат. Tired
Много хубаво заглавие! Аз двете чертички ги видях на Баба Марта и бяхме за ноември, но  бебока побърза да се появи 3 седмици преди термина и се пренесохме при вас.
Ако някой ми беше казал миналата НГ че за тази ще сме трима нямаше да му повярвам.

За залъгалките още в анкетата бях избрала- Давам, но бебето не я иска. Много рядко приема обикновените на Avent ако сме навън в количката, имаме и две Tommee tippee и една Nuk те са анатомични и ги плюе веднага. Шишета имаме Avent, предвид как не понася анатомичните залъгалки не ми се купуват други засега.
От както стана много студено малкия хитрец си върна нощното хранене. Преди спеше между 11 вечерта и 6 сутринта без събуждане, а от няколко дни се буди в 3 през ноща, мен пък ми е най-лесно да го взема при нас и той това и чака. Та се топлим тримцата.
Лека вечер от нас. Отивам да правим баня.
И да питам вие кога къпете бебчетата? При нас 8-8,30-9 вечерта все става.

# 130
 Днес тъкмо си дадох сметка, че съня на Съни се сбъдна под някаква форма, защото на следващия или по-следващия ден след това се видяхме с Peppery, с която сме съученички:) И беше доста странно, защото аз от Варна, тя от София, и двете с октомврийчета  Crazy

Съни, как така нямаш 25? Че каква съученичка си ми ти?  Mr. Green Много ви се радвам на всички "мънички" тук, дето имате деца, а ти дори 2. Аз бях много смотана на тези години, а те са прекрасни за да имаш деца. И много ми се иска да те видя заедно с Али на снимка  Flutter

Мария, щом са само въдиците, може да е някой, който знае, че имате такива? Предполагам са някакви специални.

Звездичкова, много ми хареса това "чиста мръсотия". И аз така гледам на нея, но не бях си я формулирала - хубавата мръсотия, качествената, органичната, селската. В градската има много нежелани примеси - олово и ... олово, знам ли  Mr. Green Има всякакви глупости, които не каляват, само тровят. И  аз практикувам така с ръцете на Ники - ако са "хубаво" мръсни - да си хапне без да ги мие. Но, ако е паднал върху някое бензиново петно, напр. е друг вид мръсотия Simple Smile
Марсика, наистина може да се е превъзбудила Ая. Уф, моя мъж въобще не си играе с децата, карам го насила да иде да си играе с Ники. Ей сега си подават колички на пода и гледа с едно изражение – все едно го карам да яде агнешко във собствен сос върху канапе от настъргана козина. Много съм му набрала днес, и без това той е виновен за водата  Twisted Evil

Деси не знам какво да ти кажа, по-добре да е зъбче, отколкото нещо по-сериозно, а дано само първото излезе с такива симптоми.

Хариелка, случва се, не се упреквай. И аз за секунди съм спирала преди да го направя, но сега с две деца е много трудно да следиш всичко, понякога и умората си казва думата. Важното е, че всичко ще е наред, а Софи е понесла всичко спокойно. Направо не знам как си се справила с цялата ситуация   Hug  докато те четях само ми се отваряше устата все повече и повече.

Seengirl много хитро Simple Smile Ама при нас няма да мине с леки сръдни  Tired

Ахилеа, ами работата е там, че нямаме пари  Joy Joy Joy

Отивам да сготвя нещо, може би агнешко във собствен сос върху канапе от настъргана козина  Twisted Evil Mr. Green

# 131
Привет момичета, аз мяй разбуних духовете с тая тинктура  Grinning Дано при всички да има резултат  Grinning
Хариелка, мога до някъде да те разбера как си се чуствала, но не се вини мила. Хубавото е, че пръстчето си е наред, а малката принцеса е понесла геройски всичко. Нали и аз го щипнах Коко и му набра пръста и му падна нокътя и сега милото има само една коричка и никакви изгледи за нокът. Но доки каза, че ще порастне, дано! Та наистина чуството на вина е ужасно, обаче в крайна сметка и ти си човек, случва се да не догледаш нещо, а пък малките диваненца са много талантливи в ориентацията си към бели и не ни улесняват.  Hug За тинктурата - моята хомеопатка каза да взимам сутрин и вечер няколко дни по 10 капки разтворени в малко преварена вода (аз реших да са около 50-тина мл, но на око измерени). Съответно не се пие като чай, а се оставя хубаво да се разлее в устата, особено под езика, че през лигавиците най-добре се въздейства. А между двата приема можело към обяд и следобяд да си взимам по 1-2 приема от 5 гранулки Рицинус комунис 5 СН, като забележа че нещо не е добре млеконадоя. Обаче аз за сега само два пъти си правих от тинктурата и то само сутрин, без рицинуса. Първия път каточели имаше ефект за около 2 дни, сега втория път през нощта направо беше бомбастичен ефекта, но ето пък вчера и днес не е нещо уникално. Обаче аз пък вчера с целия си изкуфял мозък си сръбнах от колата на тати, а то при хомеопатичните не трябва да се приам нищо кофеиново, да се ползва ментова паста за зъби или силни миризми. Та май сама си прецаках действието на лекарството. От утре ще съм много стриктна и мисля да мина на схемата с 2 пъти на ден плюс 1 или 2 приема на Рицинус комунис. После ще докладвам какъвефект ще има. Но най-ефективно естествено си мнооооогото сукане.
Силви, няма защо да ми благодариш мила, пък и не бих казала че си съвсем непознат човек. Вярно е, че не се ппознаваме лично, но нали във форума споделяме и хубавото илошото. Малко или много живеем с радостите и болежките на всяка една от нас.
Смуси, браво на вас. Щом доки е казала, че всичко е наред предвид не го мисли.  Hug
Ахилеа, ще намалеят грамчетата, не се притеснявай. Особено като започнат да се въртят и да си играят.
Зелда, много си права за градската мърсотия, то си е направо ужасия  Grinning Ама на палатки или в планината е друго.
Имаше и още за писане ама глезанчо си търси поредната порцийка млекце. Хубава и спяща нощ от нас.

# 132
Bella MI - мерси за предложението. По-близо ще ми е да проверя там, където казваш. Ако не успея да намеря, тогава ще ти пиша.

Anssi - аз имах в предвид, че си поспиваме по-скоро (аз и мъжа ми), а Крис е с ококорени очи и суче, не че има какво 2 часа:). Но като си отворя очите и го виждам втренчен в мен:)Simple Smile и суче. Когато обаче не мога да го успокоя дълго и го слагам на гърда и заспива.

Хариела - аз днес без малко да изпусна Крис и толкова гузно ми стана и така се стреснах, та си представям какво си изживяла. Но, колкото и да се стараем, все ще се случи нещо, без да искаме. Важното е, че е зад гърба ви и твоята героиня е спокойна вече. Hug за нея.

Аз нали на скоро ви се похвалих, че съм отслабнала с 1 кг Това беше преди 3-4 дни. Та качвам се днес на кантара, вечерта беше, но все пак показа с 2 кг повече и нправо ми се дорева. Как е възможно, след всички тренировки, спане по 4-5 часа, постоянно танци с Крис на ръце (защото така заспива и се успокоява). Хапвам само въглехидрати + сладки неща. От утре спирам всичко сладко и да видим, не че прекалявам, но си хапвам. Нали ви казах, че ми дойде, не знам, дали и това не оказва влияние. ММ ми каза вчера, че му се струва, че корема ми е по-подут. И сега съм се увила найлони и ще тренирам, но съм толкова демотивирана:(. Я ми кажете, вие стараете ли се преди всяко кърмене да ядете? Аз-да, задължително или оведени ядки или жито с орехи или хляб, кога пълнозърнест, кога не, задължително чай и айрян. И то какво стана:(? Каква кръстница ще бъда през август-не знам. Най-важно ми е да имам кърма, но малко ми натежава да се храня, без да имам апетит за това. Айде, отивам да гледам филм, докато спортвам. Лека и спокойна нощ!

# 133
Здравейте момичета, докато се ровех из нета за неща свързани със захранването ми попадна следната книга в word вариант:
"Хранене на бебето" - проф. Лиляна Трифонова

Вярно че е старичка, но все пак реших че може да има и полезни неща в нея и я качих в тази папка: http://dox.bg/files/dw?a=9224b94815, който реши да си я изтегли Simple Smile

Честити месечинки на всички празнуващи  Hug

# 134
Добър вечер  Simple Smile
Изкаравате ли бебчетата в този студ, момичета, аз не смея, около обяд май става по-поносимо, но така и не съм събрала смелост, само проветрявам да влезе свеж въздух. На малката добре й понася тая липса на разходка, спокойна си е, много ближе всичко до което се докопа, като коте е, смее се с глас и много ме радва, прави всякакви щуротии, издава ръмжащи звуци, прави физиономии, много сладка работа  Simple Smile
Хариела, много съжалявам за случилото се, като прочетох и на мен ми се подкосиха краката, много ми стана страшно и аз сигурно щях да се чувствам толкова зле като теб, но станалото- станало, не се измъчвай повече, браво на Софи, че се е държала така мъжки, радвам се, че е добре  Hug
Зелда, искам като този вашия специален фотоапарат- слим фит, хах, ти ме разби с тоя целулитен стих, ама аз не ти вярвам да знаеш!! Пък и Пепери те разкри  Mr. Green
Съни, ти наистина ли нямаш 25???
Цвм, ама и вие големи късметлии, пожелавам ви да спре тая черна серия!
Смуси, тези грамчета звучат добре за нежната ни Миа, щом лекарите казват, че се развива много добре, значи е така!
Наденце, аз родом съм от малък град и при нас беше същото, както казваш, това да се заключваме вкъщи, неее, такъв спокоен животец си тече, нооо в големите градове за съжаление не е така, ние това си говорихме с мм, че тука постоянно някой ти чуква колата, няма къде да паркираш и не знам си още какво, абе като всяко нещо има си и плюсове и минуси живота в голям град  Peace  

Момичета, ами с нашия обир какво да ви кажа- за щастие попаднахме на съвестни служители на МВР, вече 3 пъти идваха на оглед, днес снеха и отпечатъци, въобще взе ли са присърце случая, от което останах много приятно изненадана, защото нали им се носи слава, пък и в нашия случай- викам някакви си въдици едва ли ще ги трогнат, та сигурно ще ми се й присмеят, но уви! А иначе такъмите са си скъпички, всичко е на стоиност около 700 лв, това са всичките ни въдици, да си направиш един риболовен прът с макара, месина и всичките му такъмчета си е цифра- около стотина лева и това разбира се не е най-скъпия вариант, та така де, много ми се иска да ги намерят, защото е много гадно така да ти откраднат нещо, на мен за пръв път ми се случва и се чувствам много странно.
Звездичкова, сега като се замисля и ние трябва да си купим по-голяма палатка, би ли споделила вие каква взехте?
Пепи, дано бързо оздравеят Любчо и мъжът ти!
И на всички болни- скорошно оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт