Отговори
# 105
Привет момичета, ейййама Голям сечко добре се е развихрил. Като гледам дългосрочната прогноза и Малък сечко няма да остане по-назад.  Mr. Green
За анкетата гласувах с прилича на таткото, ама от неговия бебешки период, заедно с какаму са като негови малки бебета-клонинги.  Grinning
Шишета ние не ползваме, иначе имам едно голямо и едно малко на Авент заради помпата. Залъгалките също са ни авентски - силиконови, някакви "сенситив" с повечко дупки за добра въздушна циркулация около муцунката, или поне така ни ги представиха.  Crazy
marsssika, споделям напълно мнението ти за чистото мръсното. Свекито някой път като геда Зори как се прибира от игра и прави едни леки гримаси, ама ние пък си свирукаме с баща й.  Mr. Green А мърсотията в града е бая по-гадничка и опасна. Еххх, ако може и ние да си намериме някоя къщичка с дворче близо до София. Дето казваш хем близо до екстрите на циливилизацията, хем по-далечко от мърсотията.
Фифи, Силви, момечета ако може не давайте от шише, стига да имате сили. На тази възраст както казва и Пепи са много хитри гадинките и могат голям номер да ви спртнат. Зори се разболя на 2.5 месеца и съответно взе да суче много вяло и едвам-едвам. От ужас да не се обезводни и след никаквото й наддаване първия месец веднага се изстрелях до аптеката за биберони с по-големи дупки, че да може лесно да пие изцедена кърма. Е да, ама като се окопити дзверо и като не иска да дърпа от мене...щото е зор... цокне и писне все едно сярна киселина тече от мене...рев-рев и пак рев. Три дена ревахме и аз и тя докато й уври мозъка, че майка й е по-голяма гад от нея, и че няма да види шише докато не изцоца каквото има в мен. И се върнахме на бибата с най-малката възможна дупка като гледах да додавам само вечер като е най-зле работата. Ама бяхме на ръба диването на се откаже от сукането. Ако имате сили, моля ви предлагайте само от гърдата и примерно само късно вечер някаква добавка от изцедена кърма за да може поне между 22 и 3-4 сутринта да си съберете душата. Силви, не знам дали това чудо може да се изпраща по куриер, иначе не е проблем да ти го пусна. Ама нали са чуствителни и трябва да са далече от всякакви електромагнитни излъчвания та не знам дали няма да се съсипе докато стигне до теб  newsm78 newsm78 А пък и днес гледам не съм вече Памела Андерсън, има количество де, но не е това което беше преди два дни. Може пък повече плацебо ефект да има. Давай смело и безотговорно на гърда през 1-1.5 часа и би следвало нещата да се оправят. Нищо не е по-ефективно от бебето. А гледам, че и моят синковец вече много се разсейва и въпреки че е гладен зяпа на всички посоки, а после се нерви че е гладен. Ама както казва баща му..."драги, не знаеш каква мама си имаш, опичай си акъла щото..."  Mr. Green Ако не го намериш, а искаш все пак да пробваш резултата мога да ти го изпратя по куриер евентуално. Ние в петък заминаваме на ски и се връщаме в понеделник. Помисли и ако искаш и така може да опитаме.
Наденце, евалата на хората в тоя град. Благородно ви завидях, че тук в тая лудница...
Мела, моят Коколин яде около 23 часа, после между 2 и 3, после между 5 и 6, а има и нощи с повечко сукания, ама на АМ предполагам е по-лесно да се изгради режим. newsm78 Пък и аз като вечер не съм особено дашна човечко няма друг избор освен да се събуди и поне 2 пъти през ноща.  Mr. Green

# 106
И моят маймун яде през около 3 часа нощем, няма никакви изгледи да поразреди. Може би като почнем да захранваме, поне се надявам. В понеделник сме на консултация и ще мисля вече за пюренце или каша, като понаближи 5-тия месец.
Сутрин става към 6:30-7ч. и аз, като оправя баткото за училище, взимам бебчо при мен на спалнята, подавам цица и така спим още час.

# 107
  • София
Марсика,да не са ви слагали ваксина скоро-аз в петък писах даже и тук как се стресирах вечерта след ваксината като писна това дете-направо нервна криза получих като не можем да я успокоим!На другия ден също плака малко,дадох й малко нурофен сироп,не знам дали от него беше ефекта или просто се умори и заспа накрая,ама беше прегракнала и без дъх вече и хълцаше насън доста след това.
Ахилеа,магазин Бокал ми е фаворит и на мен,има и в Младост в Хита,има и срещу Мола-те зареждат няколко различни марки,има и български,има и вносни,но всички са много хубави.Българските мисля,че даже и по заявка за техния магазин ги шият-Комес са.Има комплекти от 3 части много готини,ценита не са от най-евтините,но като за качеството са си добри.Аз за подаръци все от там пазарувам,и за нас като искам нещо за някой празник.

# 108
Марсика, и аз съм наблюдавала ужасно поведение от страна на Зори след ваксина. Хем уж с хомеопатична превенция я сложихме и после една седмица направо не се търпеше. А тя иначе беше много лъчезарно и усмихнато бебече.
Марая, това с кражбите и колите е ужасно, но добре поне че само с въдиците сте се разминали. Не че и те не струват пари, ама поне щетите да са минимални. При нас наскоро пък полицаите хванаха едни бандюги дето бяха разбили 15 коли при блока и им взели акумулаторите. Та после комшите ходиха до районното да си разпознават кой акумулатор на кого е, ама им бяха изпотрошили стъклата на шофьорските врати та като знам каква разправия е да ходиш и да ги правиш. Ние като по чудо се бяхме разминали, но пък преди година 2 пъти ни разбиваха колата. Единия път ни счупиха задното стъкло и само разбутали вътре, но пък не се бръкнахме 130 лв за стъкло, а другия път поне "културно" я бяха отворили без да трошат...и всичко това за да вземат едно яке и един нож.

# 109
  • Нейде из лудите гори...
звездичкова, Ники и Кати , няма как да е от ваксина, защото ги отказахме всичките  Naughty По-склонна съм да мисля, че е от превъзбуда, защото снощи я оставих за 30мин с баща й и съответно всичко се случи непосредствено след това, а той мира не й дава от игри и подмятания  Crazy Даже докато се опитвахме да кротне, ММ се сети, че Петкова сподели на една разходка подобна реакция на Дани, след вечерна игра  Mr. Green Явно им идваме в повече , понякога Simple Smile
Петкова това с шопинга го споделям напълно... остановявам, че колкото повече стоя у дома, толкова повече пари харча  Crazy От както е сибирски студ... всеки ден дежурят куриери на вратата...  Blush  ризката е чудна, дано успееш да я хванеш... и благодаря, че ме подсети и за ибей... дано се затопли по-бързо, че ще фалирам скоро...

# 110
Леле мале,вече не издържам-щом се сдухам и аз,значи не са на добре нещата: студ, лед, крадци обикалят като гладни вълци-единаци и болоести,болести,болести Cry
Лили вече 5 дни пие Зинат (на таблетки), а още и се стичат секрети към гърлото и понакашля ooooh!Още 5 дни ще пие Зинат и разчитам н аБио Гаиата,която давам паралелно с него,че да не и се скапе стомахчето Sad
Юлката ми е болна Cry Cry Cry има и тя задна хрема и цяла нощ кашля ужасно. днес доки дойде да я види-хрипове в дробовете няма, темпаратура няма......абе,според нея, поради теснината на носната кухина, се събирало там секрет и може да възникне огнище на бактериална инфекция, та ни изписа Тобрадекс в носа. Отделно сироп Амбрекс за кашлицата (който ще го давам и на Лили),  отделно сироп Ериус, ампули вит Ц. и ампули Калций . всички тези неща ги поднасям с лъжичка, а бебето умело ги изплюва ooooh! а сега се дръжте да не паднете,понеже аз паднах-има теория,че всичко това може да е от ЗЪБИ. доки каза,че едното зъбче се усеща под венеца,но не се знае кога ще пробие-може да е след 2 седмици,а може и след 2 месеца. Четох,че е въззможно зъбки да излизат след 3-ти месец,а има и наследствен фактор: в случа моите зъби и зъбите на майка ми са стартирали никнене на 4 месеца. Дано да не е от зъби,а ако е така, дано първото зъбче да излезе по-скоро. наистина тя много се лигави и много настървено си лапа ръцете,играчките,моите ръце,дрехите и въобще всичко.  ама,ако всички зъби така ще излизат,не съм съгласна Naughty на Лили зъбите никога не са излизали с хрема,температури или диарии. нейното първо зъбче се появи неусетно на 6 месеца и все така спокойно излязоха и другите зъбчета.
някое друго рано озъбващо се бебе имаме ли, да споделите малко опит? Hug

# 111
Чудя се аз ли съм кърък или някой около мен  Mr. Green вчера отивам да си взема едни ботуши и да си напазарувам както си чаках на касата на Т маркета и една ламарина като се откачи и ми падна върху пръстите на краката ама те ми бяха толкова премръзнали че нищо не усетих първоначално ама след 2 секунди  #Crazy #Crazy #Crazy прибирам се вкъщи гръмна микровълновата печка , ММ одите по спешност да купува нова , днес пускам да пека хляб отказа и хлебопекарната , а онзи ден взехме нова понеже и старата така се развали на третото печене и ни дадоха нова имали дефект а е на ФИЛИПС,  #2gunfire #2gunfire #2gunfire почвам да се плаша какво ли ще се счупи до края на седмицата  Mr. Green само да не е лаптопа ми или кафемашината  Joy
и сега Марсика честито за изпита  Hug
Мария не се коси има и по зле  Mr. Green
Съни разбирам те за зъболекаря и аз съм така  Hug
звездичкава и при нас цяло лято крадяха акумулатори да би да си ми съседка  Laughing

# 112
Хехехе, момичета, вие като пазарувате боденца и дрешки поне по-малко разходи правите. Ние с ММ като се развихрихме...аз два слинга си взех, купихме си и нова 5 местна палатка с голямо антре, сега в една раница за него сме се огледали 80+15л, абе не се шегуваме  Crazy Ама за раницата още се чудя, май ще поизчакаме поне да видим след Добринище как ще да е хавата с финансите.  А аз и един скрин си харесах, че наистина имаме нужда от такова чудо...абе да се стопля времето и да излизаме навън, че не ми се мисли иначе какво ще се случи.  Mr. Green
cvm, аз съм в Гевгелийски. Ама ти в бая черна серия си влязла. Ха дано това да е било последното премеждие.
Деси, на кръщелника първото зъбче му изби на 4 месеца, но и майка му така е била. Та няколко седмици преди това беше бая крив, слюнчест, ръчичколапащ и нацицовисящ. Дано при вас да се разминат леко нещата. Иначе съм чувала и за бебета, които се раждат с по 1-2 избили зъбчета. Ние със Зори нямахме такива драми. На 8 месеца избиха първите, после бързичко го караше натам, но с изключение на кучешките, които я поизмъчиха около 3 месеца другите почти не сме ги усетили. Стискам палци Лили бързичко да се оправи, а при Юлето да се размине всичко, и ако са зъбки да приключи скоро.  Hug

# 113
Деси, и аз си мисля, че при Дани май започва процесът на никнене на зъби. Той може да започне сега и да продължи повече от месец-два. Майка ми е стоматолог и основно се занимава с малчовци. Тя ми каза, че обикновено първите зъбки излизат към 6 месец, но е индивидуално и може и по-рано. Ето една доста полезна статия, според мен  Peace
http://www.biberonbg.com/info/niknenezabki.htm

# 114
  • Куциндрел
За дрешките, много обичам да пазарувам от Чиполино, сега гледам, че са докарали нови жилетки и бодита за 9-12 месеца /сега Йоан носи дрехи за 6 месеца/ и си чакам парата от НОИ, за да му купя това-онова. До нас имаше магазин Бокал, но нищо не можех да харесам за малки бебета. Сега гледам, че магазина се е преместил.
В Джъмбо ми харесаха дрехите, но не видях бодита с копчета. От там му взехме едно гащеризонче за 6 месеца, но скоро ще му омалее.
За сега дрехи имаме, чакам да стане топло, че ми писна с това навличане, той и малкия много не трае да го обличат.
Днес се разходихме, нищо че е -10 навън, много е приятно. Обиколихме квартала и се прибрахме, още спи в количката. Една баба в блока ме поздрави, че го изкарвам на студа, каза, че така трябвало. Това е първата баба, която не казва, че детето ще настине.
За зъбите, гледам, че горният венец на Йоан се е подул леко, като че ли започват да се показват зъби, ще питам педиатърката дали е така.

# 115
Като става въпрос за зъбки, според вас винаги ли избива първо долните предни? Защото ние с ММ напипахме една твърдина, но е долу в страни  newsm78
Звездичкова, хич не ми се иска да вярвам, че момиченцето ми ще е с атопичен дерматит! Стискайте ми палци  Praynig Сега в този студ и на дерматолог не мога да я заведа.
Някои беше питал за запек, препоръчвам Ева Кю, това са свещички и няма вредна химия в тях. Много са добри.
Голям студ било навън. Ние с Леда се гушим вкъщи засега, но за съжаление като, чета прогнозите май скоро няма да мръднем. Заради епидемията и в мол не искам да ходя и въобще...Трябва да се стегна поне да си среша косата  Laughing

# 116
Голяма Целулитиада стана  Mr. Green

lusine, ако и на петата ми излезе целулит ше се гръмна. Дано Леда да не е с атопичен дерматит, бузките могат да са сухи също ако я целуваш много.

Да ви кажа, че още на 23-ти ноември ми взеха секрет за цитонамазка и още не съм отишла да си взема резултатите, то и не е най-подходящия момент сега.

Пепи, Мария, благодаря ви за идеята, задължително ще ги пробвам със следващото стягане на багаж, което може да е още утре, защото ... ни замръзна водата  Twisted Evil Mr. Green Преди замръзваше още на -1-2 гадуса, обаче сега мм уви някакви парцали и не знам още какво, по цяла нощ я оставяхме да тече на тънка струйка, по цял ден въртя перални, ама тази нощ явно е било доста студено, защото сутринта беше спряла. А там където замръзва не е много близо, а може и да не е на едно място  Crazy

Много ми е криво днес. Не сме се уредили тук много добре, и аз искам къща на село, обаче не тая. ММ има апартамент над техните, т.е. в тяхната кооперация, ама там само те си живеят. Аз, естествено, не искам да ходим там, защото свеки ще е като кукувичка и ще изниква от всяка врата да пита: Къде отиваш, бабоооо? Не искаш ли да дойдеш с мен? Ела да те покажа на една леля. Виж баба какво ти е сготвила. Виж баба какво ти е купила. Искаш ли да дойдеш да спиш при баба? Ела, баба ще ти направи торта. Ще искат всяка вечер да прекарваме заедно, ще ми се месят за гледането на децата. Ако опитаме да си купим друго жилище, ще се разсърдят. Те имат още едно, нов и почти готов голям апартамент, който мислехме да попитаме дали ще ни продадат на дълго изплащане, обаче пак ще се разсърдят и няма да ни го продадат, защото искат да живееем при тях. Понякога ми се струва, че искат да живеят чрез нас.

Baby Cakes, благодаря и на теб, много ме успокои, че има и други луди като мен Simple Smile Отдавна не си писала, май всички живеещи в чужбина мами спряха да пишат. Чудя се защо, по различен начин ли гледаме на майчинството тук, в Бг?

Събуди се мъничката, юе продължа по-късно.

# 117
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Ако знаете какъв ужас преживях вчера...  newsm45 Цял следобед бях в Пирогов със Софи - премазах й палеца на лявата ръка на пантата на вратата. Като видях какво съм направила, направо ми идваше да се хвърля от 6-ия етаж...  newsm45 newsm45 Докато стигнем от стаята до дневната направихме пътека от кръв, пръстчето й висеше наполовина по средата на нокътя. Не мога да си простя какво причиних на детето си, хем уж винаги внимавах точно затова, да не я прищипя с вратите и ето че кошмара ми се оказа действителност. В паниката си увих пръста й с две кърпи, тя милата реве и вика "Мамо, имам болка! Мамо, имам болка!", а аз се чудя на кого да се обадя и какво да направя - бебето реве в шезлонга гладно, мъжът ми в командировка в Плевен, чудо направо... Както и да е с мъжа ми по телефона бързо успяхме да организираме нещата, аз го забавих повече с това че ревях и не можех да му кажа точно какво се е случило, само повтарях "Откъснах на София пръста, трябва да се шие!" Оставих бебето на една съседка, хвърлих й едно пликче замразена кърма, а мъжа й ни закара в Пирогов. До там щях да се пръсна направо, докато не ми казаха, спокойно пръстчето ще се оправи. След рентгенова снимка видяха, че костите не са счупени, промиха я, направиха й два шева и ни пуснаха да си ходим. А детето ми се държа геройски през цялото време, след първия плач от 5 минути, спря да плаче и повече гък не е казала. Аз ревах повече от нея. И на шев и кройката също не е плакала, сестрите и лекаря много я похвалиха, мене не ме допуснаха вътре по време на манипулацията. Не мога да си простя, момичета, какво направих и как допуснах да се случи подобно нещо... По-разсеяна ли съм станала, по-невнимателна ли, какво ми става не знам, но само аз съм виновна за случилото се и никой друг. Винаги има опасност от това и аз трябваше да го предвидя, трябваше да имам очи и на гърба си, а тя вървеше пред мен и изобщо не ми е минало през акъла, че като е преди мен ще си завре ръката в пантата. Цяла нощ и цял ден преживявам отново и отново случилото се и ще се побъркам от обвинения... Няма да си го простя...!  Weary smile3518
Тя иначе е добре, не се оплаква да я боли, утре ще ходим да й сменят превръзката и до една седмица щя я махнат.
Сега отивам да ви почета, да се разсея с нещо, че направо ще се побъркам...  Cry  Cry  Cry Много ми е тежко...  Cry  Cry  Cry

# 118
  • Пловдив
Привет,момичета  Grinning
Хариелка,мила  Hug  Hug  Hug Много съжалявам за всичко,което си преживяла  Sad Направо ми се подкосиха краката докато четях... Нооо,моля те,не се обвинявай  Hug Сигурна съм,че си най-добрата майка за своите кукли  Hug Както вече сме обсъждали,случват се и такива неща,така че важното е,че Софи е добре, а ти иди някъде да ти леят коршум да ти мине малко упалахата  Peace На времето докато гледах брат ми успя да си защипе пръстчето на една мнооого тежка врата(на входа на блока), после пък при баба ми на село си защипа друго пръстче на друга врата...изобщо малчуганите са непридвидими и понякога колкото и да си внимателен се случват такива неща  Hug
Цвм, МариаГ, явно сте в серия,момичета  Mr. Green Дано неприятностите бързо да ви оставят  Hug
Деси, дано Лили и Юлето бързо да се оправят  Hug Аз също съм имала зъб на 4 месеца,та очаквам,че и Благовест може да "изгрее" скоро с някое зъбче, защото много се плюнчи и си лапа ръцете като обезумял  Mr. Green В момента си е налапал юмрука и същевременно нещо си мърмори и такива звучи се получават  Joy
Зелда, сетих се за един епизод на "Всички обичат Рейманд", където двамата умуваха къде да отидат да живеят и стигнаха до извода, че не трябва да е нито много близо', защото тяхните ще идват много често,нито много далече,защото ще идват по-рядко,но за по-дълго  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ние с ММ тази стратегия следвахме  Joy С малко сръдни успяхми да ги удържим да не се приселят при нас и да ограничим посещенията(най-вече с преспивана) до минимум  Grinning
Марсика, за мое голямо щастие ние сме на няколко км от Пловдив и успявам да се възползвам и от предимствата на града  Crazy Пожелавам ти и вие да си намерите някоя готина къщурка близо до Варна и да си живуркате готино с Ая и мъжа ти  Hug
Ахилеа,дано скоро мрачните мисли нацяло те напуснат  Hug
Викат ме, отивам  Mr. Green

# 119
ХАриела, голям ужас си изживяла, но не се самообвинявай. Не си лоша майка, на всеки може да се случи. Не можеш, както си писала, да имаш очи и на гърба. Добре че кости не са премазани и ще мине на госпожицата. Тя наистина се е държала геройски. Аз винаги си искам упойка, иначе не търпя на шиене и на болка. Успокой се, детето ти е добре.

За зъбчетата доколкото знам признаците се появяват месеци преди да поникне зъба. Той не расте бързо, докато пробие си иска време. Аз като знам моите мъдреци как пробиват - с години направо.  Laughing Иначе и моя бебок има признаци на зъбоникнене, ако това се свързва с упорито лигавене (особено вечер). Купих му още лигавчета, вече има 20 и все са му малко. Стане ли вечерно време, сменям поне по 3 и стават вир-вода.  ooooh! Също хапе настървено всичко, но все не мога да му улуча дъвкалки, които да стават на предните венци, все му се падат назад към кътниците и той се ядосва, че не може отпред да ги захапе. Добре че като цяло не е много нервен, спокоен е поне засега си спи през нощта.

Някой коментира нощните хранения, на моя откакто му давам каша, спи до 9 часа.  Grinning

Зелда, сега прочетох и твоите ядове. Ако имате пари си купете друго жилище, пък много важно, че ще ви се сърдят. Ще им мине.  Laughing
При нас пък проблемът беше друг, понеже ние с мъжа ми сме на квартира и аз взимах хубава заплата и преди да направим бебето кроех планове да живеем при свекъра и свекървата, за да намалим разходите.  Laughing Те обаче не искаха, най-вече свекъра (като ме видя каква съм лошотия  Laughing) и аз много му се ядосах, дори се карах с него. Но сега си мисля, че ни е много по-добре без тях. Може да не разполагаме нашироко с пари, но ни е спокойно и правя, каквото си искам. И цял ден на компа да стоя няма кой да ми направи забележка или да ме гледа накриво.  Mr. Green При вас случая е наобратно на нашия, но ще намерите изход.

Общи условия

Активация на акаунт