Отговори
# 585
  • Куциндрел
Ох, малкият до сега се кривя, 1 час рева и няма успокоение. Чак сега сука и заспа. На обяд направи същия номер. Тогава 1 час рева, накрая се изака и заспа. Confused Чудя се, дали не му се обаждат коликите пак, а уж трябва да минават....

# 586
Тони, аз на моя му пера след всяко ядене на пюре или каша петната на ръка с бебешки сапун Нивеа - ама под чешмата набързо изпирам, изсушавам на радиатора и слагам в коша за пране на малкия.  Laughing Препирам ги 2 пъти един вид, но иначе не се изпират петната, ако не ги мина със сапун. След сапуна обаче петно няма никакво.  Laughing
ТОва е интересно, че акото му мирише на ябълка, май Звездичкова беше писала, че не преработват храната до 6-ти месец и на изхода е като и на входа.  Laughing Но при моя пък акото е все едно такова жълтеникаво и мирише на кисело, не мога да позная какво е ял от акото му.  Laughing

АЗ май като за начало /продължение де/ също ще дам на Хип от зеленчуците, май избор не остана, все мисля обаче да му направя от замразени зеленчуци. Чудя се дали на Бондюел са подходящи или на друга фирма.  newsm78
Цеца, като ти каже докторката кои стават за бебета напиши моля.

АЗ сега си тегля "Паранормална активност 3" да видя дали си струва.  Mr. Green

# 587
Ето ме пак-Юлия се беше разкиснала и я приспах набързо Mr. Greenсега очаквам да се кърмим към 12ч......миналата нощ бяхме по-добре-кърмих я през цееели 2 часа-какъв лукс Mr. Green
сутринта баща и я пое в 8ч. и съм спала до 10, но днес цял ден съм като отнесена от вихъра-половин час избирах гащеризон за Юлия,понеже нещо не можах да се ориентирам с размерите: ами пише ръст 74, пък изглежда като 62. най-накрая ММ извади бебето от количката и му налагахме дрешките. най-накрая се спряхме на 86/92. това го имайте предвид,ако пазарувате в КАУФЛАНД. пуснали са много готини комплектчета-плюшено ромпърче с памучна подплата и към него памучна блузка. за момиченца са в розаво и бяло,а за момченца-кафяво и бяло. много добро изпълнение са, шевовете са изпипани, материята е мекичка.цена около 14лв. аз обичам плюшените дрешки, в които бебето прилича на играчка Heart Eyes освен това,понеже са дебелки, отдолу слагам само боди с къс ръкав и ми е много лесно.
СЛЕД това още 30 минути избирах блузка на Лили, но от друг магазин-ами било и омръзнало розаво и лилаво, оранжево не искала.....после пак имаше някакво несъответствие в размерите. накрая взехме една синя,която тя си избра. по принцип съм много чевръста в пазаруването,ама днес не ми беше ден,пък ми се искаше нещо да купя за хлапетата Peace
моето малко ГОЛЯМО момиче е мнгого развълнувано,понеже приятелят и (тук май си говорим за детско градинска любов) ще има РД в четвъртък и днес избирахме подарък, картичка-много беше взискателна и трудно одобряваше това,което и предлагахме с баща и. накрая избрахме хубав подарък, отново от КАУФЛАНД, където има 50% намаление от някои играчки-за бебета и деца Peace аз "зетят" не го познавам, родителите му не познавам и за първи път през живота си ще ходя на РД на непознати хора Blush

за петната какво да ви кажа-няма отърване. докато бяхме в Русе и преглеждах дрешките от Лили, установих,че има доста сладурски роклички,които ще отидат на боклука Confused не ми се иска да обличам Юлката като просяче. навремето ми е било жал да ги хвърля,ама......

# 588
Здравейте!

Ние днес си направихме страхотна разходка. Ходихме до Карфур и му купих едно гащеризонче за лятото, след това до Фокс от там взех две долнища на анцунг, После до Джъмбо от там намаза едно боди и една играчка като зарче и така понапазарувахме малко разнообразихме се и се прибрахме. Много съм доволна от покупките и мисля другата седмица пак Mr. Green А от Карфур взех и една рокличка на дъщерята на една моя приятелка ех за момичета какви неща има само  Simple Smile

cvm,A_H_I_L_E_A - и аз да ви успокоя с моя опит( за съжаление) както не веднъж съм казвала Ники пада тамън два пъти и това бяха най ужасните моменти в живота ми. Първия път се задоволихме само с личната лекарка, но втория ходихме и в Пирогов. За радост на детето нищо му няма но на мен още ми се насълзяват очите като се сетя. Знам че няма да са единствените падания, но го изживявам тежко. cvm ти сигурно имаш далеч по-голям опит от мен с голямата си дъщеря, но съм сигурна че си го преживяла като за пръв път. Единственото което мога да ви кажа е да не се притеснявте, че на децата нищо им няма и сигурно вече са забравили. Щом се смеят и са весели няма проблем. В Пирогов ни казаха да слагаме студени компреси на мястото( при нас беше носа) и да не се притеснявам ако на следващия ден има оток. Аз лично взех една марличка и я мокрех със студена вода и му я слагах и предотвратих отока и посиняването. Ако искате може да пробвате  Hug

Ceca- ти от кой град си?

Seengirl- жалко че се е наложил антибиотик, но дано с него поне бързо да ти мине и да забравиш за този проблем

Sunny_Girl- Моята сватба беше такава с  всичко Simple Smile аз много обичам да гледам и да ходя на сватби иска ми се още поне веднъж да изживея този прекрасен ден от моя живот, но се надявам никога да не стане  Grinning иначе за заместването на хранене мисля да е доста по рано от 7 месец, но ще видим как ще се развият нещата

Лека вечер на всички!

# 589
Ради благодаря ти за съвета , но отока и спадна още на обяд , иначе с каката съм имала голи премеждия ама съм забравила и сега вярно ми е като за първи път  Laughing

Днес цял ден Дари е толкова весела така се смее и си играе и му казвам аз на ММ , че е необичайно приказлива , а той „ ми като падне още два пъти и ще проговори “  #Crazy #Crazy как може така да се подиграва с  мен  Wink

айде лека вечер от мен  Hug

# 590
Aз пък сега преглеждам състава на зеленчуковите пюрета на Хип от тук:
http://bebemoe.bg/categories/%D0%A5%D0%A0%D0%90%D0%9D%D0%98/%D0% … D0%A2%D0%90/hipp/ и да си кажа честно малко съм разочарована. Много от пюретата съдържат 50% от това, което е написано на етикета, а другото е ориз. Вече имам негативен опит с пюре на ДМ картофи и тиквички - 50% картофи и тиквички, другото вода и ориз, консистенция като пача - пълна отврат. Сега като сверих състава на Хип-ското пюре тиквички и картофи - абсолютно същия. Като махнах пюретата, които съдържат 50% зеленчуци и другото е ориз и вода, се оказа че има няколко с мляко, като махнах и тях останаха много малко. От тях някои са предимно с моркови и картофи, а малкия се запича от моркови. Като махна и тези почти не останаха пюрета, които мога да пробвам - май само 2-3.  Cry Наистина се замислям над варианта аз да си ги правя, но с пресни зеленчуци е сложна работа. Сега умувам над замразените.  Thinking

# 591
В Кауфланд от понеделник Памперс Актив бейби мега пак на промоция  Wink
В ДМ, промоцията на Молфикс не се оказа много добра. 26 лв пакета и с тяхното намаление, пак скъпи ни се видяха и купихме от Кауфланд Пуфис. Може би и Памперс ще вземем от там. Като цяло май в Кауфланд наистина са най-ниски цените и всяка седмица има някакъв вид памперс на промоция  Peace

# 592
  • София
Здравейте момичета,

За приготвянето на бебешки пюрета мога да ви препоръчам този уред:
http://www.beaba.com/flash/#/en_GB/products/details/16-23-Steame … -blender-Babycook
Вари, пасира и размразява. Използвах го много с Мишо, той нали е с АБКМ и му приготвях сама храната, за да съм сигурна в състава...да не изяде нещо забранено  ooooh!

За пърхута - и аз съм много доволна от Клиър  Peace

За косопада....направо не ми се говори. То и след първото раждане много ми падаше косата, но сега е направо бедствие.  Sad Сутрин като стана цялото легло е в коса, че и бебето и Мишо. По цял ден косми чистя и те пак са навсякъде  Rolling Eyes

Момичета, не се притеснявайте за качените грамчета на бебетата. Нормално е от 300 гр. до 1 кг., така че всички сте в нормата  Hug

За мокрите кърпички - Хариелка е права за състава им  Wink Всички тези "хубавини" в тях водят до изтъняване на кожата, особено на дупето, понеже е много нежна. Така ми казаха и двамата ни педиатри. Използвам ги само, когато сме навън и положението не търпи отлагане  Wink
Ползвам на Бочко зелените. Мноого съм доволна, а и са доста изгодни.

Съни, Дезъртче дано оздравяват момчетата ви бързо  Hug

Смуси, ползвала съм дълго време Хъджис с Мишо. Малко са по-твърди и по-дебели от Памперс, но си попиват добре и не сме имали никакви кожни раздразнения и аварии  Wink За подсечено или  (дупе, гушка и т.н.) препоръчвам крем Е45. За съжаление го има само в Англия, но с едно-две намазвания всичко изчезва  Peace

Тони, за петната по бебешките дрешки използвам това: http://www.bio-magazin.eu/bio-za-pochistvane/387-eko-preparat-za … ecover-200ml.html. Досега няма петна, с които да не се е справил, а Мишо мноооого се цапа  Crazy

Момичета, почерпете се за здравето на Самуил, днес става на 4 месеца  Heart Eyes

И специално за бебочетата  Heart Eyes

или

Честити месечинки и на Емил, Калоян, Симона, Стела, Виктор, Антония, Теодор, Светослав и Йоан!

Спокойна нощ на мами и бебета  Hug

# 593
  • Варна
Ще се опитам да напиша един пост отново, че все неуспявам да довърша  Rolling Eyes и като дойде ред да публикувам вече съм много изостанала с темите.
Нашите премеждия със спането достигнаха май апогея си и и от две нощи има някакъв напредък в спането не в мен. Опитах в хавлия като хамак, Марси  Hug, при мен като го сложа реагира по същия начин, Ендирка  Hug. Обаче на втория опит във възглавницата за кърмене имаше резултат, Криси, ще те черпя за идеята каквото обичаш най- много  Hug. Слагам го вътре с най- бавните възможни движения, като първо изваждам едната ръка, много внимателно, той започва да се мята, изчаквам и след това другата, все едно бомба обезвреждам  ooooh!. Сега малко ме е страх да не се пък задуши във тази пухкава възглавница ама и отгоре ми да е не е много безопасно  Rolling Eyes.
Ахилеа, сега поне си отговори на въпроса за конспирацията на производителите на АМ . Peace. За зеленчуците и аз се интересувам какви ще използвате, защото немога да преценя какви да готвя.
Тони, нали знаеш, че граха се бели? Подсети ме, че и аз мога да взема от свеки нейно производство.
Ендира, ти като готвеше за Мишо, слагаше ли някаква мазнина в зеленчуковите пюрета и каква? Нали за да се усвоявали полезните вещества от тях трябва да се хапват с някаква мазнина, аз обаче съвсем се обърках вече кое е хидрогенирано, кое генномодифицирано  Crazy. Може би трябва да почета по- подробно в темите за захранване, ама откъде време  Rolling Eyes.
Боби вече 1 месец е вкъщи, първо беше болен, после неможех да го заведа от силния вятър, в петък неиздържах и го заведох да поиграе в детския кът в мола и от вчера кашля, като от снощи неспира просто  ooooh!. Ще ходим пак по спешните кабинети днес.

Редактирам си поста, Ахилеа сетих се, че с Боби взимах зеленчукови пюрета на Гербер, имаше някакви супи, нямаше много голямо разнообразие, но бяха хубави. Аз от тук гледах видовете пюрета http://papa-bebe.com/piuretagerber.html.
Пак се редактирам, май  и те са с мляко. Сега нямам време хубаво да ги разгледам. Но супите ги давах на Боби преди годинката, обаче доста по- късно от петия месец. Виж и тези на Сънвал, мисля че там има такива, които да покриват изискванията ти да е с повече зеленчуково съдържание.

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 09:56 от inka 26

# 594
  • Нейде из лудите гори...
Момичета, пишете ни в клуба на бебетата каскадьори  ooooh! Вчера Ая по необясним за нас начин падна от дивана.  ooooh! Аз бях в другата стая, а баща й беше при нея , но правяше чертежи и така не успяхме да го предотвратим  ooooh! Падна.. разрева се.. но като я взех и като видя баща си да й прави физиономии , започна да се смее, което успокои и двама ни.. Наблюдавах я , но мисля, че след 30мин беше забравила за ситуацията.. Много неприятно наистина , споделям изживяванията на Ахилеа и ЦВМ.. но все пак от сега се започва с паданията.. без тях не може  Crazy
Вчера й дадох микродоза банан - хареса го.. хем не искам да я захранвам от рано.. хем ми става мъчно като я гледам как премлясква..  Crazy Ще видим колко ще удържа фронта  Mr. Green От тук нататък ще е сблъсък на Скорпиони у дома... нейния инат срещу моя  Joy Е надявам се, да сме по-скоро комбина.. но знае ли човек .. хората са различни все пак  Mr. Green
Ох , доскуча й после ще се включа по темите  baby_neutral

# 595
  • Пловдив
A_H_I_L_E_A, във форума има доста подробна информация за марките и съдържанията на пюретата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=128088.0

# 596
Ендира, честита месечинка на Самуил.

Инка, аз обаче все още си мисля че има конспирация с производителите на АМ. Моя племенник е ял от тия пюрета на Ганчев и не му е имало нищо. Според една приятелка просто му е станало гадно от самото пюре, затова е повърнал. Според нея организма не може да реагира толкова бързо с непоносимост към нещо. И аз сега се замислям, че на няколко пъти прави все едно ще повърне и накрая наистина повърна.  Laughing Абе засега не смея да давам пюрета с мляко, пък занапред ще видим. Факт е обаче че и Хип имат пюрета с мляко, а и по принцип домашните пюрета са ги правили до скоро с обикновено прясно мляко. Може би просто на моя му е станало гадно от самото пюре. До сега като виждах, че му се сгажда от дадено пюре (на ДМ картофи и тиквички) не го насилвах да му го давам, но вчера се опитах да го насиля и ето какъв беше резултата. Сега се чудя дали заради млякото или заради самия вкус се получи така.  newsm78
Благодаря за съветите относно пюретата. Лошото е, че наблизо няма такива пюрета, за които си ми писала. Ако видя другаде може да взема.

Марсика, и ти ли Бруте? Какво им става на тия бебета, че все падат? Явно подценяваме тяхната подвижност.  Rolling Eyes

Пепи, благодаря и на теб за информацията.

Аз да ви дам линк малко да се шашнете. Поне на мен това пюре ми скри сармите. Такъв състав не бях виждала до сега.  ooooh! http://bebemoe.bg/products/Milupa-%22%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D1%8E-%D … %B8%D0%B7%22.html
Ето това http://bebemoe.bg/products/Milupa--%22%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D1%8E-% … %BA%D0%BE%22.html със сок от бяло грозде също ме утрепа. Някои от другите имат ябълков сок. Много са ми интересни тез немски рецепти, определено Милупа обра овациите по състав на пюретата. Но кой пък знае - може да са вкусни.  Rolling Eyes
Иначе като се поразрових из състава на пюретата намерих 3 на Хип, които мога да пробвам, 2 на Бебивита и 1 на Ганчев.  Laughing НЕ знам обаче дали ще се харесат. Направих сметка тия дни, че от 20 плодови пюрета моя е харесал само 5-6.  Laughing Добре че поне и тях е харесал, че както върви трудно ще му намирам храна.

# 597
  • София
В Кауфланд от понеделник Памперс Актив бейби мега пак на промоция  Wink
В ДМ, промоцията на Молфикс не се оказа много добра. 26 лв пакета и с тяхното намаление, пак скъпи ни се видяха и купихме от Кауфланд Пуфис. Може би и Памперс ще вземем от там. Като цяло май в Кауфланд наистина са най-ниски цените и всяка седмица има някакъв вид памперс на промоция  Peace

В Карфур също са много добри цените на всичко. Например вчера трябваше да купя една съседка шампоан и ме помоли за някакъв си Сайъс. Трябваше да ходя до Метро и го взимам от там на 7.19 с ддс. И понеже в Метро нямаше Хипп Комбиотик 1 - голяма кутия (както и в половин София няма) и реших да мина през Карфур. Там същия шампоан струваше 5.99! Там видях и кашоните на Памперс - 132 броя 4ти размер Актив Бейби са 50.99лв, което си е супер цена!
Купих от метро 4 пакета мокри кърпички Хъджис - от тези с масло от ший (само такива бяха останали). Много ми стана чудно защо са по-евтини от тези на Памперс? 4пакета х 64 бр всеки на памперс на промоци са 10.30 или 10.90лв а същото количество Хъджис бяха 9.10лв?!  Thinking Доста са странни - хартиени едни такива и силно миришат, но не неприятно. Не оставят мн мокро и оставят кожичката мека. Само мн ме дразни , че като ги вадя ги късам. Те са си направо хартиени, но това е защото са от естествени фибри. Дано им свикна Simple Smile

Извинявайте, че не пиша, но Дими е мн палав и сопциален и или трябва да дебна постоянно какво ще докопа да си натика в устата, кога ще е гушнал обиколника и вече е пред задушаване с него (образно казано  Joy ) или ме вика постоянно да ми говори и хич не иска да седи сам. А като седна пред компютъра и той да ми е в ръцете и аз да се опитам да правя нещо и изпада в истерия - защото не му давам да зяпа в монитора и не му е интересно и такам.

Пожелавам на всички ви по-малко тревоги и проблеми!   bouquet Hug

Редакция/ П.П. :
Между другото ето този сайт случайно го намерих и идях, че са намалили всички пюрета, които предлагат. Може би ще затварят магазина. Доставката за София е само 2лв и ще ви ги донесат на крака. Имаха намалено и от мойто мляко ама точно да го поръчам и нещо му изчезна бутона за купуване, а си стои в асортимента. Нищо. Таааа нямат мн пюрета, но тези от вас , които давам повечко пюрета и са по-напред със захранването могат да се възползват Wink

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 14:28 от Liika

# 598
Liika, не видях кой е сайта за който говориш, иначе ми стана интересно.

Аз днес реших да му дам на моя пюрето от спанак и за мое голямо изумление той го яде и си изяде всичко, което му бях определила (5-6 лъжички). Аз като го опитах не можах да го преглътна и ходих да го плюя. Тъкмо си мислех, че ще е поредното изхвърлено пюре и малкия за моя изненада го омете. Много особен вкус има този мой бебешок, къде по-вкусни плодови пюрета не иска да погледне, а от това въобще не се възмути. Много подозирам, че всичките тези странни буламачи на Милупа, на които аз се смея, ще вземат да му харесат.  Rolling Eyes

# 599
Liika в Кауфланд цената е 34 лв. на Памперс Актив бейби, а 4.ката са 99 памперса, което е по-евтино от Карфур  Peace

Общи условия

Активация на акаунт