Отговори
# 75
ДО МАМИТЕ В СОФИЯ: ТОКУ ЩО ГОВОРИХ С НАШАТА ПЕДИАТЪРКА ДА ПИТАМ ДАЛИ ДА ВОДЯ КАЛИ НА КОНСУЛТАЦИЯ ТАЗИ СЕДМИЦА, ТЯ КАЗА, 4Е ИМА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ И ТАЗИ СЕДМИЦА НЯМА КОНСУЛТАЦИИ, ДА И СЕ ОБАДЯ ДРУГИЯ ПОНЕДЕЛНИК ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ЗА КОГА СЕ ОТЛАГА. ТАКА, 4Е АКО НА НЯКОЯ ДЕТЕНЦЕ МУ ПРЕДСТОИ КОНСУЛТАЦИЯ ТАЗИ СЕДМИЦА ПЪРВО ЗВЪННЕТЕ ДА ПИТАТЕ !!!

# 76
Ха ха ха, Зелда! Хор: Целулит от остров Крит!!! Ех, Целулит! Ех, Целулит!; или пък ударихте ме по целулитената пета ахахаха  Laughing
Сега сериозно, Хариела, моята гинеколожка ми каза, че сега е рано за цитонамазка и трябвало да мине поне 8 месеца и да не кърмя, защото се изкривявали резултатите. Поразрови се, може да е права.
Пепи, мерси за схемата! А, Съни на теб за темата!
Ахилея, ти пък къде си тръгнала смисъл да търсиш. Смисъла е да се чувстваш добре, а то си зависи от теб. Слагай една фалшива усмихва на лицето и да видиш как действа. Аз четох една статия, че жените с ботокс страдали по рядко от депресия, защото не можели да се мръщят. А иначе аз съм чувала за циганин с алергия, но няма да ти разкавам случая, че е депресиращ. Само да ти кажа, че ниския стандарт понякога още повече влошава нещата.
На всички болни пожелавам бързо оздравяване! Дано опазим бебешорите.
Аз да се оплача на малката и излязоха едни ситни пъпчици по едната ръчичка, от едната страна на коремчето и по рамото. От вчера са и не са минали, наред със сухите бузки и веждички и изсъхна и зад ушенцата. Промяната ми в храненето е, че ядох едни пълнозърнести бисквити и морски дарове калмари, както и спанак. Сега като прочетох поста на Флучия, че морските дарове са силен алерген и се замислих, че може от тях да са пъпчиците. Но сухите бузки са отдавна и май ще отида на дерматолог като свършат епидемиите.
Аз бягам, че дългът ме зове!
Тони, Мерси!

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 14:46 от lusine

# 77
Здравейте, момичета,
Жорчо от няколко дни е много кисел Sad Какво му става, не знам... Не иска да спи - спи по 2 часа през деня, направо съм ей така  Shocked Толкова малко бебе, а да спи само по 2 часа... Знам каква е причината - болната кака. С нея сме в 2 стаи, чудна Софийска кутийка - ново строителство   Mr. Green А за асансьора думи нямам - 1 кв.м., едва влиза количката вътре, а аз под нея... Мазето ни пък е палат - има място само за колелото на каката и за един плажен чадър  Laughing Добре, че сме под наем, де... То тези Софийки кутийки са по 70 000 евро. Има няма за 40 години си ги изплатил...
Отплеснах се, исках да кажа само, че в студа навън, с болно дете у дома, с мъж, който работи извън София и с хремава и кихащо кашляща майка (демек аз) положението не е добре.
Звездичкова, благодаря ти за ценната информация  Hug Не е нужно да ти казвам, че като започна да не спи малкият първата ми мисъл беше - няма достатъчно кърма и е гладен... Болният ми мозък друго не може да измисли  Laughing
Тони, не е нужо и двамата да сте със Софийска регистрация, нито пък тя да е на един и същ общ постоянен адрес. Може само ти да си Софиянка, а мъжът ти Пловдивчанин, както сме ние например Simple Smile Иначе за допълнителната подточка за местожителство - много малко ясли и ОДЗ-та я дават. Трябва да провериш в съответните градини, които те интересуват дали има такова предимство. Това са така наречените допълнителни критерии, които всяка градина сама избира. Най-често предимство се дава за второ дете в същото заведение, което не тръгва на училище от тази година. Дава се за родител, работещ в системата на Столичното образование, както и за месторабота в района на градината.

# 78
  • Варна
Хайде привет и от мен!
Така ме е напекло, та чак изключих радиаторите, но като мръднах до магазина и видях какъв студ е навън пак ги включих.  Mr. Green А така ми се ходи на разходка и искам да се видя ей така с приятелки, но уви.. задоволих се с 5-6-7 телефони разговори.  Laughing Добре поне, че детето ми поспа, та това да свърша.
Марс , браво за изпита!   bouquet И щом ще ходиш в мола, почерпи се с една тортичка по повод повода.  Wink
И като стана въпрос за сладко, тия дни викам чакай да понапазаря малко и да се включим в промоцията за Милка - кравичка, ама резултата е, че крава нямаме и петте шоколада също са почти изчезнали...  Blush
И в този ред на мисли, Зелда не си единствената. И моята кожа е такава хубава, портокалова... Добре поне, че съм се заслабила с 2-3кг напоследък, че да не се стресирам. Впрочем разби ме... като прочетох чаршафи, викам си добре, какво толкова, ама като стигнах до възглавниците искренно ти се зарадвах.  Mr. Green
Тони това с ноктите и аз го мразя.... А моя и спи много леко и тогава не смея, че той я поспи 30мин, я не и аз да го събудя заради ноктите, не върви....  Crazy Та така вчера на час по лъжичка за има няма 2 часа отрязахме ноктите.  Whistling
А сега и да взема да се поразчистя, че и мен ще ме набедят, че само за бг-мама мисля.. Хубалена , хич не му се вързвай, та ние сме по-интересни от мивката. Впрочем Анджи е мнохо хубава!  Heart Eyes

# 79
Петкова, ние спечелихме кравичка и вчера се обадих и ми казаха, че ще я получим до 45 работни дни  Shocked

"МЕСО

Месото се въвежда около 1 месец след началото на захранването (според европейските схеми) или около 2 месеца след това (според американските схеми).

Какво месо
За начало може всяко месо, което отговаря на две условия:
- крехко
- без мазнини 
В повечето схеми на захранване като първо месо се посочват равностойно: птиче (пиле или пуйка), телешко, агнешко. Заешкото почти не се среща. На следващ етап се включва риба, свинско, бройлер или някои от червените видове месо. 

Ред на въвеждане
Редът на въвеждане няма значение или пък зависи в голяма степен от местните традиции. Препоръката да се започне с бяло птиче месо е по-скоро в смисъл да се започне с някакво крехко месо, без мазнини.

Пауза между видовете месо
Между първите 2 вида месо е добре да се направи пауза от около 20 дни или 2 седмици. Веднъж включено в менюто, месото се счита за въведено. Обаче тъй като е възможно детенцето да направи някаква реакция към състава на самото месо например, добре е да се въведе по класическото правило 3-4 дни. Така се дава и възможност да храносмилането да се приспособи. 

Дни на въвеждане
Първият вид месо се въвежда се 3-7 дни. Дозата за 6-8 м. е около 15 г. Най-напред може 2-3 лъжички от готово пюре, после 1/3 бурканаче, после 2/3 в продължение на ден-два-три, после цяло. Може и по-бързо, по преценка. Зависи как ще се разпредели готовото пюре или дали ще се приготви домашно. 
Когато се въвежда, месото се дава всеки ден. След това се редува през ден със зеленчуци (и жълтък, когато се въведе). 

Колко често месо
До 10-12 м. се редува през ден месно и зеленчуково пюре. След 1 год. е добре месото да се включи по-осезаемо и да се предлага 5-6 пъти седмично.

Как се въвежда месо от пюре

Примерна схема: 
* 3-4 лъжички месно пюре 1-ия ден
* 1/3 от пюрето през 2-ия ден
* 2/3 от пюрето през 3-ия ден
* цяло пюре
* предлага се през ден или всеки ден

Може и по-плавно въвеждане.
Хубав ориентир е как най-удобно да се разпредели едно бурканче.

Месо се въвежда според правилото за всяка нова храна - 'лъжичка по лъжичка'. Месото в готовите пюрета е 8-12% от общото количество – въпреки че е малка част от пюрето, това е цялата доза нова храна. Пълната доза месо, вкарана наведнъж, може да натовари стомахчето. Освен това, за да се тества алергична реакция (колкото и слабоалергенно да е месото по принцип) трябва да се дава още 2-3 последователни дни т.е. ако отново се предлага пълен грамаж, това би могло ненужно да затормози стомахчето. 

Отделен е въпросът, че месото съвсем не е малко, зависи какви препоръки се гледат и колко често се предлага месо според възрастта. Тези 8-12% се равняват на 15-20 г месо, което е препоръчваното количество при въвеждане и през първия-втория месец от захранването с месо.

Свинско
- 8-10 м. (или около 2 месеца след захранването с месо)
- въвежда се след основните видове месо или заедно с тях (но не сред първите 1-2 вида)
- достатъчно е да бъде крехко и без мазнини
- няма основания за изключване от детското меню (незаслужено лоша репутация)
- предлага се в неголямо количество и не много често
- спорни алергенните свойства (присъства в списъци с алергени, но се препоръчва на някои алергични деца за разлика от пилешкото)
- самото месо много рядко може да бъде алерген, но поради антибиотиците и други химикали (стабилизатори, консерванти и пр.) може да предизвика реакция

Примерно дневно количество месо*
6- 7 месец - около 15 г. дневно
7 - 8 месец - 30 г. дневно
9 - 10 месец - 40 г. дневно
11 - 12 месец - 50-60 г. дневно
1 - 3 години - 70 - 80 г. дневно
3 - 6 години - 100 г. дневно

Количество месо по месеци
Зависи от педиатричната школа.
Зависи кога се въвежда месо (на 6 или 8 м.)
Зависи дали се предлага всеки ден.

Формула за количество месо
- започва се с 10 или 15 г
- всеки месец се увеличава с 5 или 10 г
- на 1 год. се достига количество между 30 и 80 г

Количество месо на 1 год.
Няколко примера за количество месо, което трябва да се достигне на 1 год. - най-често срещаната препоръка в различните схеми:
- българските: около 50-60 г
- руските: 70-80 г
- френските: 30 г
- испаноезични: 40-50 г или повече
- американските, канадските: 50-80 г
  и т.н.

Месото се предлага всеки ден. Количествата в различните схеми на захранване по принцип се препоръчват на базата на всекидневен прием на месо, не редуване през ден със зеленчуково пюре. 

В месните пюрета месото е както съвсем точно дозирано, така и недостатъчно – зависи от стандарта, спрямо който се сравнява

2 к.л месо (пасирано или ситно скълцано) = 10 г месо
2 с.л. месо (пасирано или ситно скълцано) = 25 г месо
3 с.л. месо (пасирано или ситно скълцано) = 40 г месо
1 с.л. месо = 1 парченце 2х1 см = 10-15 г месо
1/8 чаша = 30 г
1/4 чаша = 60 г

Количесво твърда храна и кърма

При 7 навършени месеца какво е препоръчителното количество пюре, без да се замества хранене /за 6 месеца ми бяха казали 70-80г/. 

Зависи от детето.
Звучи банално, но е така.

За да се замести хранене, правилно е да се дава толкова, колкото засища детето до следващото хранене след 3 часа. Може да са 120 г, може да са 190 г за възраст 7 м. Зависи от детето. По тази логика – за да не се замести хранене, пробва се и се установява някакъв режим. 

За начало може да се опита с 80-120 г, след това кърмата. За възраст 7 м. (т.е. втори месец от захранването) максимумът е 160-170 г твърда храна на едно хранене, ако детето е активно кърмаче."

# 80
Уф,стиснете по едно палче,че след малко отивам на зъболекар,а така ме е страааааах....Цял ден съм на тръни Blush

# 81
  • Пловдив
Момичета, аз продължавам с оплакванията. ММ се тръшна снощи. Днес притичвам до нашия етаж за по 5 минутки да ги наглеждам как са с Любчо. Любчо върви към подобрение, но ММ е точно както беше Любомир през първият ден. Май и той ще премине към Зинат, ако до утре вечер не му просветне. Постоянно съм с маска при тях, а като слезна долу първо си измивам ръцете и лицето с много топла вода и сапун и тогава влизам при Иво. На него пък му давам осцилококцинум като превантивна мярка. Дано двамата с него устискаме. Аз пия вит Ц ударни дози и едни таблетки с ехинацея, които се водят имуностимуланти. Друго за жалост не мога да пия.

Ставам да си гледам малкото съкровище и като заспи и аз да полегна малко, че и от преумора може да ми се срине имунитета.

Хубав ден на всички.

П.П. Зелда пробвай вакумните пликове за да направиш завивките и възглавниците по-компактни. Но тогава ще ти трябва поне една мини прахосмукачка за кола, за да си ги вакумираш и като си тръгвате от почивката Simple Smile

# 82
  • Нейде из лудите гори...
Е,, прибрахме се и след молската разходка..  Mr. Green Ая още спи.. ММ си прави чертежите за поредния изпит.. а аз на компа.. - идилия  Laughing
Шишета не използвам, въпреки че се заредих стабилно с АВЕНТ. Дано влязат в употреба при захранването поне  Laughing Залъгалките са ни АВЕНТ също, баща ми ни подари 2 на НУК - анатомични.. но докато ги лапне и ги плюе - не й се нравят  Mr. Green Та Ая смуче най-обикновени силиконови авентски биби  baby_neutral
Относно алергиите, наскоро четох един стар брой на National Geographic та там, като заключение имаше едно изречение , което не мога да цитирам ,но ще се опитам да пресъздам Simple Smile "Ако искате децата ви да нямат алергии ... пускайте ги да играят в калта с животните" , разбира се "дано имате село", сега се сещам препоръката на моята педиатърка към майка ми ... Със сестра ми сме били много болнави деца... та педи е рекла " Заведи ги за 2 седмици на село.. остави ги мръсни и баня само със слънчева вода  Naughty " Та от тогава явно сме заздравили имунната система и всичко си е дошло на мястото  Mr. Green
Зелда прозвуча ми като начало на "ода за целулита' ..и аз ще се боря с него, до когато имам сили  Wink  а с историята за хижата се посмях много  Mr. Green как ги качваш тея неща до горе? С кола предполаган Simple Smile  има един туристически лаф " Най-ми е леко, като ми е тежко"..  Laughing
Лусин, дано изчезнат пъпчиците на бебка по-скоро и да не са повод за сериозно притеснение  Praynig
Петкова, с тая Милка и аз съм се зарибила и заредила... ама от оня ден не ям сладко  Whistling но само вкъщи май не ям...само докато изляза и съм отворила някоя вафла....ех, целулит  Joy
Съни  Praynig дано мине бързо и безаварийно Simple Smile
Пепи, дано скоро оздравее семейството ти  Praynig
охоо...повикаха  ме  breastfeeding

# 83
Зеллда, има специални торби дето си пълниш с одеала, възглавници, хавлий, и имат клапан. Изсмукваш въздуха с прахосмукачка и готово, всичко може да събереш в куфара. И аз така си ходя навсякъде със всякакви екстри, включително и свещи ако ще спре тока. На ски си носех и най различни меща за ядене, но на балкона ги изядоха гарваните, само маргарина оставиха накълван. Отиде ни шунчицата и кашкавалчето.

За бибероните, и аз като Toni77 ползвам бибероните на Доктор Brown от Моthercare. Смятат се за най-добрите в света и аз съм съгласна. Как сам хранила баткото с Nuк и Chicco преди години не знам. На второ място са тези на Мам. И такъв имам но не ми харесва че не е добре разграфен и не виждам какво изяжда малкия.

Sunny темичката много сладка.

Малкия почна да реве легнал, само на ръчички изправен или в мене седнал иска. Нямам време за нищо. Във ФБ не бях влизала 4 дена. Това за мене си е рекорд.

# 84
Честита 4та месечинка на Ина,Стелияна, Илиан, Елица и Алдимир!

За шишета сега се пробвал с Нук, иначе досега бяхме на Авент. Пластмасови са ни всичките, а бибероните силиконови. Единствените залъгалки, които Миа признава и то не много са на Нук, силиконови, ортодонски. На Авент не й допада формата и въобще не ги иска.

Anbibian, щом е спала така добре Яна, значи не е гладна, просто явно й е било такъв ден.

Huballena, видях новите снимки на Анджи...страхотна е. А за мъжете, такива са, все нищо не вършим по цял ден, те си мислят, че така лесно се гледа дете.

Marsssika,
браво за изпита.

Zelda, ако има фотоапарат с вграден фотошоп го мятай насам...никога не се харесвам на снимки. Ама както се казва магаре застанало, магаре излязло Laughing

Тони, благодаря за информацията за консултацията. Веднага звънах на нашата лекарка, че утре сме на консултация и ваксина Ротарикс. Тя ми каза, че грипна епидемияя няма и сме си на консултация...е добре странно ми е това разминаване. Нали или има грипна епидемия и няма консултации, или няма и има консултации...как така всеки лекар различно newsm78

Съни,
Hug

Пепи, лоша работа при вас. Дано болните да оздравяват по-бързо, а ти и малкия да не се разболявате Praynig

Ние днес май сме били единствените смели, които излязоха за 1 час. Малката си беше добре и топличка, ама майка замръзна. После използвах майка ми да я гледа и отидох да дам кантара ни за възрастни на ремонт. Уж електронен, Тефал, а почна да мери както си иска. Сега след доста мъка с нашето ядене и повръщане от нейна страна няколко пъти, съм я оставила да спи и не съм я будила да яде...еми то от това будене и тъпкане, съвсем се сърди и плаче.

От работата ми се обадиха и сега се чудя от кога да почвам - от 13 или 20 февруари? Може би от 13ти, че пък на 21ви сме на консултация и ще трябва да излеза малко по-рано от работа, да не е от първия ден...ще го помисля.

# 85
Честити 4 месечинки на Ина и Стелияна на мама MadamX, Илиан на мама DiMeTo, Елица на мама krisanka_81 и Алдимир на мама hoshimin!

Да ме извиняват мамите, на които не съм честитила предните дни, защото съм малко отвеяна. Blush

Днес бяхме на консултация, младежът е качил по-малко от предните месеци и това много ме обнадеждава. Сега е 7.750.  Grinning Сестрата по принцип ми казва с какво да го захранвам (ако искам) и ми каза, че мога да почна да му давам каша, с която да му заместя едно ядене. (Хаха, не казах, че вече давам каша.) Обаче това, което ме втрещи е, че каза цяла порция наведнъж да му дам.  Shocked Няма 1-2 лъжички и т.н. Хаха, аз за 2 седмици още не съм му заместила хранене, тя направо ме уби с това цялата порция наведнъж да му дам още от първия път.  Shocked
А тоя път моя се съдра от рев - започнал е да реве от чужди хора, първо рева от свекър ми, после като видя хората пред кабинета се скъса от рев, после като влезе сестрата и почна да се занимава с него като взе да реве...  ooooh! и накрая не подмина и лекарката.  ooooh! Този човек направо ме уби тоя път - реве от всички непознати хора, които се опитват нещо да му говорят или да се занимават с него.  ooooh!
Свекървата пак е купила много хубави дрешки за младежа и пак забравих да я питам от къде ги купува.
А, да ви се "похваля", че бебока вече не може да се събере в столчето за кола.  Laughing Въпреки че е до 13 кг, е много тесничко и вече не може да се събере вътре. Същото е положението и със столчетата за хранене, та ще го нося да пробва.  Rolling Eyes Не знам в другите страни толкова ли са им малки бебоците, че правят такива дребни пособия за тях.  Rolling Eyes Както и това лигавче с ръкавите на Тикекс - ами то сега ще е малко на моя, а го дават за над 1 година.  Shocked Може би в България са по-едри децата, знам ли....  newsm78

Евка, на мен лекарката ми каза да го оставям малко на крака (като го придържам естествено) и ми показа още едни интересни упражнения - както лежи му слагам стъпалата да опрат на каквото там лежи.  Rolling Eyes

Миша, няма гаранция за нищо. Според мен това, че купешките пюрета били по-хубави, са го измислили производителите, за да им върви повече продукцията.  Laughing Ако човек не го мързи, защо да не си прави сам пюретата? Ако има и нужната техника за това.  Laughing А както писах и по-напред - да свиква организма към отровите и нитратите - и без друго цял живот такива ще яде.  Rolling Eyes Е, може би има някакви техники за отстраняване на нитратите - някъде бях чела, но не помня какви бяха. Май се киснеха във вода и после тя се хвърля, абе не съм сигурна.  newsm78

Пепи, дано Любчо скоро се оправи.   Praynig

Смуси, като че ли на Авент бибероните наистина са малко твърди, но чак пък толкоз да не може да се хранят бебетата...  newsm78 Моя пие от шишета на Авент и Чико, имам забележка към Авент, че много бързо се захабява резбата на шайбата и почва да пропуска. От Чико съм по-доволна, но от силиконовите биберони. Сега се продават само с каучукови (за над 4 месеца) и затова не взех, че на мен точно това не ми харесва на каучуковите, че са прекалено меки и много се огъват докато пие. Плюс това се захабяват много по-бързо от силиконовите, но предпочитания има всякакви.  Rolling Eyes На Томи типи шишето също е хубаво, но не ми харесва това, че за да си изпие последното мляко, трябва да се наклони почти под прав ъгъл шишето, не ми харесва и това че капачката е кръгла и се търкаля като я оставя някъде, а и бибероните са несъвместими с други шишета.

Да ви кажа сега малко ме е срам за нещата, които съм писала за депресията ама като ми дойде до главата и много не мисля.  Laughing  smile3538 Обаче много ме трогнахте с хубавите си изказвания за това състояние на духа (да го наречем) и в частност на моя дух.  Mr. Green То още не ми е минало ама като че ли съм мааалко по-добре.  Wink Та много ви благодаря за хубавите думи - много ме трогнахте.  newsm45 smile3531  Hug

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 18:17 от A_H_I_L_E_A

# 86
  • Пловдив
Здравейте мили мамчета  Hug
Благовест заспа и аз се възползвам да се разпиша,а след това и да се изкъпя  Grinning Като заговорих за спане да ви питам-вашите бебоци колко спят? Rolling Eyes Благовест вечер заспива към 10 и сутрин става в 9, с едно хранене в 5,ама той веднага си заспива... После преди всяко хранене поспива полвин,че даже и един час  Rolling Eyes Много ми се вижда,не че не ми харесва де  Mr. Green Явно ще е поспалан като баща си  hahaha
Пепи, бързо да се оправят и Любчо и мъжа ти, дано и вие с Ивко се опазите  Hug
Звездичке,мнооого мерси за инфото,че аз още имам терзания с кърменето  Grinning  Hug  Hug  Hug
Марсика,браво за изпита  Hug Я кажи каква е работата с тез кравички,че аз нещо съм пропуснала  newsm78 Като спомена за село,онзи ден се смеехме с мъжа ми,че едно време ние ходихме при баба на село,а нашия мишок сега ще ходи при баба на града,че ние живеем на село  Joy
Флучия,дано на Жорко бързо му м инава киселия период  Hug
Зелда, а ако отиваш на почивка за седмица две с децата и мъжа  newsm78 Май цял тир ще ти трябва  Joy Или поне едно ремарке към колата  Mr. Green
Съни,стискам палци  Hug
За целулита - аз слава Богу нямам  ooooh! И със стриите се разминах-само една мнооого миниатюрна на пъпчето,ама и тя ще изчезне предполагам  newsm78 Само килограмите да сваля и ще замясам на човек,ама когато тогава,важното е бебчо да има папкане  Heart Eyes
За шишитата - аз имам на Авент- 4бр, които Благовест въобще не ще и да погледане, за какво ли само ги купих... Ама то като сме само на кърма така е... Сега купих едно на Чико с каучуков биберон,ама и него не харесва, изобщо тия биберони ги лапа и все едно не знае какво да прави с тях  Rolling Eyes Ще трябва да пробвам някакво друго сега... Залъгалките са ни на Авент- и от тях иама 4, една горе, една долу,една в количката, навсякъде съм ги пръснала  Mr. Green Други не харесва...
Ох,олях се малко с писането,пък исках и още неща да пиша,ама сега да ида да се изчипкам и после пак  Hug

# 87
Да, има още какво да пиша...  smile3523

Сега се усещам че, Съни, не съм похвалила темата и заглавието - наистина са много точно попадение, само че оня ден не ми беше до тях...  Blush

Марсика, честито за 5-цата на изпита. Екстра оценка.  Wink

Зелда, благодаря за препоръката. А този филм как се казва - Маргарет Тачър?

Аз напоследък гледам само филми на ужасите.  Mr. Green Като се депресирам и само те ми действат разпускащо.  Laughing Вчера гледах "Нещото - 2011", но въобще не ми допадна. Оригиналът "Нещото - 1982"  толкова много ми въздейства (това беше първият филм на ужасите в живота ми), че след него започнах много да се увличам по филми на ужасите и те се превърнаха в любим мой жанр.  Heart Eyes Днес си го изтеглих, за да го изгледам пак и да си припомня за доброто старо време.  Grinning

Тони, много интересно ми стана с тази грипна епидемия, аз днес бях на консултация пък нямаше грипна епидемия.  Thinking Макар че ми каза лекарката за другия път да звънна, че не се знае. Rolling Eyes

Лусин, мисля че пъпчиците най-вероятно са от морските дарове, но не съм сигурна. Те  ми приличат на най-алергенни (аз ако не измисля дума не мирясвам  Laughing).
А на моя бебешок му е много суха кожата на лицето и се лющи и не се оправя с нищо та днес педито ми даде мостра на балсам Нахткерцен на д-р Тайс. Ще го пробвам да видя дали има ефект. Иначе го мажа с един крем на Себамед, но положението се оправя само временно. Ще видим дали този балсам ще има по-голям ефект и ще се похваля, ако има да го пробвате и вие.  Rolling Eyes

Пепи, да оздравявате, ей, не се давайте на болестите.

# 88
Ахилеа, Смуси благодаря ви за инфото за консултациите. Ще взема да накарам мъжа ми да звънне на нашата педиатърка на 1 февруари, когато Кали става на 5 месеца и да я пита да я водим ли или не, 4е нея вятър я вее на бял кон и може ей така заради студа или от разсеяност да ми го е казала това за епидемията. Много се извинявам, ако съм подвела някоя от вас Praynig

# 89
  • София
Момичета,плачът на Ани е най-вероятно от ваксината,много гаден страничен ефект,страх ме е как ще минат другите два приема,дано са по-леки.
За шишетата-аз ползвам пластмасови на Авент,защото и с Катето ги ползвах и тогава бях доволна,та карам по позната схема.Силиконови биберони,сега сме с номер 2,за над 1месец се водят,но аз не бързам да давам номер 3,за да суче повече.
Залъгалка не иска,имам една подарена на Авент,но тя я плюе на секундата.
Мисля след един месец да се захраним,вече разглеждам и пюренцата на Хип,иначе ще почна сигурно с оризова каша,безмлечна и ще я приготвям с нашето АМ.Кърмата не смятам да я прахосвам,защото е съвсем малко и каквото изцедя давам да пие с шише.А от кашата не се знае какво ще изяде,затова там ще правя с АМ.
Този студ много зле ми действа психически,искам да излизам навън по разходки,дълги и приятни,а не да притичваме само до магазина за хляб и хранит.продукти и да тичам обратно.Вече броя дните до март месец,когато уж идва пролетта!!

Общи условия

Активация на акаунт