Лято в Албена- 2012 година ( Тема 1 )

• 61 929
  • 745
  •   1
Отговори
# 255

Благодаря ,Mrs. L ,Judy !  Hug Ние сме за 6-то лято там! Никога от нищо не сме се разочаровали!   

# 256
Тук "Ралица" 4* е по-евтина от Визит , под № 44 е

http://elitetoursbg.com/?cid=115&CalendarOfferId=939

# 257
...
Само трябва да се питат румънците дали продават резервации на българи. Няма да се учудя, ако откажат, значи така им е поставено условието от албенската управа.
...
Резервацията вече е платена, получих си и ваучерите!  Peace Т.е. за момента няма драми, ако си български гражданин  Hug
Остава да чакаме почивката с нетърпение   Crazy
Явно наистина отстъпките при тях зависят от хотела (а май и от периода). Забелязах за Сенди при Нова, че за седмиците 17.06-24.06 и 24.06-01.07 цените са различни (въпреки, че попадат в един ценови сезон), даже по-ранната е по-скъпа.  newsm78

# 258
*Борка*, и на вас чудесно лято! Вън е бър...р....р.......,ама тук си се размечтахме за море!

# 259
Ох, ние се оказа,че поне до края на април няма да можем да резервираме никъде, понеже трябва да изчакаме и се чудя после ще има ли въобще свободни места някъде.... Confused
Някой беше питал за отзиви за Боряна по-напред-ние миналото лято бяхме в Боряна. Доволни сме като цяло, храната беше супер, на плажа, обаче...ходихме август началото и тогава се събраха тонове водорасли на брега точно пред Боряна и Нона, не можеше да се влезе в морето въобще-ходехме с двете деца пеша до пред Елица, там нямаше водорасли.  ooooh! Идваха багери на плажа да събират водораслите. Другото което беше гадно на Боряна-ами бяхме в стая от към Балтата-нощем си дъни доста зле музика от там-от към Славянски кът ли беше, забравих го това там как се казваше. Ама си е шумничко и не можехме да спим добре-затваряхме вратите на терасата плътно, ставаше убийствена жега, спяхме тотално отвити, ставаше конденз....абе прекрасно. Прибрахме се уморени като кучета от морето-не бяхме спали добре цели 7 нощи. Crazy Иначе анимацията беше добре, за децата имаше забава и храната както казах беше чудесна, аз не бях доволна преди от храната в Орхидея.

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 10:16 от мишка върху книжка

# 260
Ох,mandy, в различните румънски агенции условията са различни! Не ме интересуват, затова няма да навлизам в подробности или преводи от румънски да пускам на преводача, а и не са сигурни, добре е да се пита официално на английски, за да няма недоразумения с румънския.

... Как може за румънци и др. да има такива отстъпки, а за българите...

Цените в румънските сайтове и в българските агенции са общо взето еднакви, за някои хотели само и в определени периоди има малки разлики. За Малибу си струва да се резервира при румънците, защото не го продават в БГ.

За заледения плаж, спрете да се шашкате, до лятото има много време, всичко ще се оправи от природата и с малко човешка намеса, например да подменят натрошения асфалт, където трябва. Според мен проблемът се преекспонира излишно.

# 261
  • София
Момичета, помогнете ми - чудя се за следното.
Имам две оферти за Сенди за двойна стая и за Добротица за две единични стаи. Надявах се, че единичните ще може да са с врата между тях, но нямало (въпреки че по сайтове съм чела, че има такива стаи  Thinking),могат само да ни осигурят две една до друга. С доплащането от 30% двойната стая в Сенди е с около 80-90лв. по-скъпа (става въпрос за целия пакет за периода) от единичните в Добротица. От една страна в Сенди е малко по-ново, но пък е двойна стая, малка. От друга пък в Добротица ще бъдем разделени - децата ми са малки, няма как да ги оставя сами в едната стая и ще трябва да бъдем по един възрастен и едно дете в стая. Оххх....не знам какво да реша...

П.С. Знам,че в Сенди има малко по-големи стаи Супериор, но не са вариант, защото с доплащането от 30% за второто дете сумата става прекалено голяма.  ooooh!

ЕДИТ - И още нещо да добавя - къде е по-добре да са стаите в Добротица, за да не е много шумно? Май повече натам клоня.

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 10:59 от Ивон

# 262
  • В.Търново
Ивон,най е добре в Добротица да сте в сектор С,който гледа към морето.Там е най-безшумно.

# 263
  • София
Край избрах Добротица, потвърдиха ми и това е - поне ще спим нормално всички, а не дъщеря ми да спи на разтегателния диван, а синът ми да пропада в дупката между двата матрака при нас на спалнята и да няма как да се обърнеш в стаята. Все повече плюсове на този вариант намирам, е щеше да е перфектно стаите да бяха свързани, но няма пълно щастие:) Две почивки уреждам тези дни, в различни периоди и за различни хотели и курорти и ми бръмна главата вече.  Crazy Но уредих днес и двете резервации и не искам да гледам повече нито оферти за хотели, нито сайтове на агенции, нищо.  Crazy

rosinauzunova - Благодаря!  Simple Smile Аз за сега казах да не гледат стаите към Малибу (поне това намерих из старите теми), но ще се опитам и това изискване да добавя.

# 264
  • В.Търново
Ивон,Добротица не греда към Малибу,а Сенди.За Добротица препоръчах сектор С,който гледа направо към морето.Другите два сектора са по-шумни.Ние бяхме в сектор В срещу басейна и бяхме на 4 етаж.Като се затвори терасата и не се чува,поне на по-високите етажи.  Simple Smile

# 265
  • София
А, ясно. Значи не съм разбрала правилно.Simple Smile  Писах им още веднъж, дано да стане.

# 266
Ивон, честито за избора! Laughing Знам как се чувстваш, все едно товар е паднал от раменете ти.  Laughing

Защо не ги натиснеш да ти дадат стаи с междинна врата? Знаем, че има такива в Добротица, Svetlanna беше писала за тези стаи няколко страници назад. Отсега е рано да ти обещаят сигурно, но като отидеш там, на място, ако трябва в разговор с управителката, ще настояваш за такива стаи. Другото, което се сещам: след като свършат ранните записвания, някъде след 1 април да речем, тур. агенции трябва да изпратят на Албена АД продадените резервации и поименни списъци на туристите. След като направят това, името ти вече трябва да го има в системата на Албена. Ако се обадиш при тях и помолиш да ти проверят резервацията, ще погледнат в системата и ще те намерят. Тогава можеш да помолиш да впишат там изискванията ти за стаите. По-късно разпращат тези резервации с вписаните забележки към албенските хотели. Така в Добротица ще отиде твоята резервация заедно с изискванията ти за стаите.  Peace

В кой период ще бъдеш в Добротица?

# 267
  • София
Little wingels - Твоите мнения много ми помогнаха в избора!  Simple Smile   bouquet Аз съм резервирала от 28.07-04.08. През КИТТ резервирах, служителката ми каза, че се е свързала с Албена, но от там са и казали, че нямат такива стаи , а могат да предложат само стаи една до друга. Според мен има няколко варианта: служителят от Албена да не е бил добре запознат, всички такива стаи да са вече резервирани или стаите с такава междинна врата да са превърнати в апартаменти. Някъде видях снимка на апартамент в Добротица и беше точно от две двойни стаи и междинна врата. В едната стая имаше две легла, а в другата мека мебел, маса и телевизор. Първият и третият вариант ми се струват най-вероятни. И за всеки случай мисля да направя точно какво казваш - април-май ще се обадя директно в хотела да проверя отново.  Peace

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 14:17 от Ивон

# 268
И аз така правя, април-май започвам да звъня в кол-центъра на Албена (защото хотелите още са затворени) и искам да ми потвърдят резервацията и да запишат в нея изискванията ми за стаята.  После като наближи почивката - звънене директно в хотела да напомня за себе си.  Laughing
Аз ще бъда в Добротица един месец по-рано от теб, така че ще споделя впечатления първа.  Hug

# 269
  • В.Търново
Ще следя с интерес вашите впечатления от тази година.Дано за другата година не са такива условията като тази,че пак ще търсим на друго място да почиваме.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт