Лято в Албена- 2012 година ( Тема 1 )

• 61 923
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Комисията за защита на потребителите...но не знам дали е в техния ресурс подобен случай.  Peace
Иначе... едва ли асансьорът е причината за отнемането на звездата.  Laughing
Крайно време им е било явно...  Mr. Green То и на доста други хотели е редно да смъкнат по 1 *
Редно е, ама тогава отгоре на какво ще искат по 160-180 лева на нощувка за 2* и 3* хотели. Confused

# 436
... но за Албена трябва много да се гледа и внимателно да се гледа .. там НЕреновирани хотели са на цената на напълно обновените. също много пъти 3* са по скъпи от 4*, а и тази година има поне 3-4 от основните хотели с понижена категоризация ( пр: Ралица Супериор - вече е 3+*, Оазис - вече 2*, Добротица - вече 2+* ) и разбира се повишени цени.

това е моя пост на 17.02 в който сигнализирах за понижените категоризации на определени хотели + едновременно с това повишени цени. За някои категоризацията е намалена заради липсата на работещи климатици, на други - за асансьор, а на трети - защото ти искат депозит на рецепция за да гледаш ТВ в стаята Simple Smile
Внимавайте какво резервирате! Курорта последните 3 лета загуби огромни суми ( от Ретур, от Алма, от руската Капитал ). Ремонти, че няма как да направят - това е ясно! ... Но че понижават качеството, обслужването, поддръжката и храната  - и това е факт, само слепите не го виждат последните 2 години! И понеже руския контингент е милионен и честно казано най-непретенциозен = местата за руски пазар са удвоени за тях тази година!!!!!!!!!!!

# 437
  • В.Търново
Това за звездите не го знаех,как съм пропуснала твоя пост....Виж ти....Добротица вече е 2*.....

В сайта на Албена това май не е отразено?!

# 438
  • Русе
Има го в страницата им. Още от началото на януари. Като избереш дадения хотел и го пише с дребен шрифт:)

# 439
Да попитам - някой знае ли къде трябва да се сигнализира за измамите които правят албенци.
Напр. първо - тоя тел. 0700... пише че е на цената на един градски разговор,а въобще не е така.Най-спокойно си подвеждат хората....
Следващото - на хотелите Ралица Супериор и Добротица са намалени категориите,но в сайта им не са променени.Само като влезеш в конкретния хотел тогава се вижда съобщението.
"Kъм 01.12.2011г. официалната категоризация от МИЕТ (Министерство на инокомиката, енергетиката и туризма) на хотела е 2 звезди. Причина за това е липсата на асансьор в хотела."- това за Добротица и за Ралица:
"Kъм 01.12.2011г. официалната категоризация от МИЕТ (Министерство на инокомиката, енергетиката и туризма) на хотела е 3 звезди."
http://www.albena.bg/bg/hotels/ralitsasuperior.html

Не знам доколко следите темата, но преди повече от месец писах, че платих около 40 лв сметка за телефон за обажданията ми на телефон 0700..., тогава се обадих и на мобилния ми оператор и оттам ми казаха, че това е само за домашни БТК абонати, звънях и в Албена да ги попитам, но отговора беше "каквото пише в сайта това е", не знам защо се учудвам, на тях им е все едно за българските туристи...безобразно отношение, все едно ние не си плащаме, а сме някои навлеци дето искат да им се натресат...това е моето субективно мнение
А и това, че няма хладилник за мен е абсурдно, с малко дете ще сме, ще нося и пюрета и да няма къде да ги съхраниш...в кой век живеем, баба на село има два
Това беше и причината да се откажем да резервираме в Албена за почивката ни през юни, ако ходим пак на море през август може да отидем.

Последна редакция: вт, 20 мар 2012, 10:14 от maria_2103

# 440
Хм, благодарна съм, че обсъдихме шумовете-поне да знам на къде да се насоча. Не, че знам как е към морето в стая, поне си мисля, че ще е така...А как да те настанят в стая към морето е въпроса? На нас ни идва добре солено дори в стая към парк, остава да доплащаме. Rolling Eyes Момичета, нали се сещате, че и от бебета до бебета има разлика-ако едно бебе може да спи на шум, друго не може (голямата ми дъщеря спеше на всякакви шумове, сега бебето не може на никакви още от раждането си), а за мен не върви да сравняваме тийнейджър с бебе (в смисъл такъв-ама аз имам тийн, не можем да ти търпим бебето-защото тийна има мозък и знае да говори, както и умее да спи спокойно, а едно бебе не схваща, не спи спокойно, я заради зъби, я заради нещо друго, това дори не мисля,че е нужно да го обяснявам на майки, а е грозно майка да казва така...). Единственото с което съм съгласна е, че ако искам пълна тишина, да се насоча към къща или бунгало. Mr. Green
Хората са зли-искат като си  бебе да се съобразяваш с тях, да му запушваш устата нощем  и какво ли още не, защото те били отишли на почивка, веселили се до не знам колко часа и спели после-ама това че ти не спиш и то заради друго същество, няма значение. И на мен с голямата ми дъщеря като беше на 1г и 9 месеца ми дъниха от съседната стая в Приморско в един семеен хотел тогава, защото детето плака през нощта. На другия ден ни обсъждаха къде сме тръгнали с бебета на море. Това според вас нормално ли е, културен човек да го казва? Избирали сме по-големи курорти като Китен или Приморско, понеже има къде да излезеш, дори и с малко дете, къде да го разходиш-не обичам места като Кранево или Обзор, защото няма къде да се отиде. Голямата ми дъщеря обожава Албена заради люлките, пързалките, забавленията-как да я пъхна в Кранево например в къща, понеже малкото плаче нощем?

# 441
Според мен Добротица винаги си е бил 2 звезди, а информация в Интернет, че е 3 звезди, е била подвеждаща. Там никога не е имало асансьор.  Simple Smile
Изискването за асансьор не е от вчера, нито е от 01.12.2011 г.  Wink Така, че в сайта на Албена информацията е коректна, а това, че в някои сайтове на тур. агенции примерно пише (или е пишело), че Добротица е 3 звезди, е друг въпрос.

# 442
  • В светлината на слънцето
мишка, не си спомням дали вече сте направили резервация. Понеже сме били в Албена точно в ситуацията на вашата възрастова конфигурация, то ето няколко идеи, ако все още не сте резервирали. Славуна или Мура - много, наистина много тихо място. Но в стая фронтално море. В никакъв случай да не гледа към басейна, тъй като там все пак вечер има анимация. Желанието за стая с такъв изглед се казва още при заявката, после се напомня месец преди заминаването, за да не ви пропуснат и поне 2-3 дни преди заминаването отново се звънка. Ние никога не сме доплащали за подобно искане. Вероятно има значение и какъв етаж искате - конкретно за Славуна. Ако заявите, че сте съгласни на първи етаж (който си е супер хубав и удобен, особено когато сте с малки деца), мисля че никой няма да ви спомене за допълнителни пари за изгледа. Но наблегнете на това, че искате такъв изглед не заради личен кеф, а заради по-тихите стаи заради бебето. Поне в Славуна персонала беше страшно любезен и отзивчив. Аз там към хотела не съм имала никакви забележки. Хотелът е по-отдалечен от центъра, но с бебешка количка не е проблем. Хем и разходка си правите вечер. Другият вариант са Сенди и Лагуните, но задължително трябва да искате стая към розариума. В този случай никой не ви начислява пари, защото стаята е към розариума, а не към море. Друг е въпроса, че по принцип 95% от стаите към розариума имат гледка море. Но за тази гледка не се плаща, дори и да имате изискване за етажа. Лагуна маре е най-тихия от трите Лагуни, защото няма ресторант и басейн. След като приключи анимацията на Сенди, което става около 21.30 горе-долу, настава здрава тишина. През розариума рядко се случва да премине шумна компания нощем. В този случай и люлките са ви на една ръка разстояние и придвижването към тях е по-лесно вечер. Арабела и Добротица са шумни. Хотелите по търговската улица - също. В горските хотели вероятно е по-тихо, поне така ми се струва, но за тях нямам лични впечатления и не мога да говоря. Но при тях има едно по-дълго и досадно придвижване до плажа и обратно, и вечер - до центъра и обратно. Дано съм ти била полезна с нещо. Grinning
А що се отнася до дилемата - тишина заради бебето и развлечения заради по-голямото дете, то изборът тук зависи изцяло от теб самата. В такива случаи неизменно се налага да направиш някакъв компромис, но сама трябва да избереш какъв да бъде той. Няма как абсолютна тишина и развлечения да бъдат съвместими. Peace

# 443
От личен опит да вметна за Сенди. Ние бяхме миналата година на  5 етаж в разширена стая гледаща към розариума. И нашата собствена анимация си се чуваше много здраво до към 21.30-22.00 не помня точно.
Свекър и свекърва ми бяха в нормална двойна стая към Малибу и твърдяха че не им е шумно. Може би причината е, че уцелихме дъждовен период и в Малибу не са имали възможност да си правят танците на открито  Mr. Green
Така че Сенди си е шумничък общо взето отвсякъде, но пък стаите са супееер, особено разширените, които сега вече се водят супериор Laughing

# 444
  • В светлината на слънцето
Е, аз за след 21.30 часа говоря. Преди това в шумен и пренаселен курорт тишина трудно ще успееш да откриеш.  Peace

# 445
Лулумба, не сме резервирали още и не се напъваме да търсим по първа линия, понеже ми е ясно,че вече може би няма да намеря-както казах-оглеждам се за Магнолия тази година, заради пързалките за голямата. Сенди не ми е опция-много ни е скъп, не си го позволяваме дори. Нито Славуна. От първа линия за съжаление или за радост оглеждам Нона, Боряна, Елица, Добротица и Мура. Останалите не са ни в категорията "джоб". Mr. Green Били сме вече в Орхидея парк-мисля,че беше що годе по-тихо от Боряна, но пък придвижването беше трудно. Аз съм разказвала тук. Компромиси явно трябват за сметка на някого.
Колкото до шумните курорти-някой беше казал-който иска тишина да ходел на планински курорт...аз живея точно в планински курорт (добре дошли са всички майки с техните тийнове  Laughing), искам да подуша и море, мисля имам право, нищо,че сме с бебе? Пък де да знам-тия дет сме с бебета и то капризни сигурно не сме хора....Аз пък винаги съм си мислела следното-избирахме Албена точно заради семейния тип курорт с Ол инклузив заради малките деца, ако бях с тийн, дето искал да живее до късно, щях да избера Китен (дискотека Занзибар и бол други), Приморско (барове, дискотеки, живот), Несебър, Созопол, Поморие, Слънчев Бряг, Златни пясъци... Не смятам,че е редно точно в тази тема някой да ми каже,че тийна му не спял заради моето бебе. За това и както казах-не отидохме вече на Приморско, щото и там на някой му беше кисело от нас. Възмутена съм, за това се олях. Между другото-оглеждала съм и бунгала-ами до края на април няма вече свободни читави бунгала по морето. А мъжа ми до тогава не може да знае кога ще излиза в отпуска. И какво да направим-бунгалата отпадат.
То ми е ясно,че тишина няма да има никъде, просто съм възмутена от потребителки, дето влизат тук и ми заявяват,че идват в Албена с тийнейджърите си, за да им пречат моите бебета....

# 446
Уффф, след толкоз чудене и маене (то не беше обзор, гърция, арапя:) ) пак се връщам на Албена.
И не за друго, ами заради плажа и забавленията за детето. Лошото е, че никак, ама никак не обичам да се тъпча в мини стая:)
И след като съм била във Фламинго и в Сенди (супериорна стая), сега гледам, мисля и се мая.
В Сенди нямат супериорни стаи свободни вече, а като гледам цената за Фламинго, как с тия пари можем да останем повече дни в някой по-бюджетен хотел и не мога да се реша. newsm78
И Нона, понеже съм я заобикаляла до сега ми убягна, че е реновирана Laughing
Това кога е станало? Има ли някой почивал там след ремонта, да ми каже как са стаите. То, че не са станали по-големи ясно, но ги гледам белички такива, по-добре изглеждат.
Освен това храната ОК ли е? То ясно горе долу каква е храната, но от хотел до хотел пак има разлика.

# 447
  • В.Търново
Точно за Добротица си спомням по-рано,че в сайта на Албена беше отбелязан ,че е 3*.

# 448
Записвам се и аз в темата (стига съм тормозила Лулумбето на лични Mr. Green )!
И тази година, по ясни на всички ви причини - плаж и забавления за детето - пак ще сме в Албена, за трета година..Почивали сме в Мура и Компас, тази година искам хотел пак на първа линия, че в гората ни дойде малко тежичко с хлапето (иначе си е супер там горе).
Ориентирала съм се към Сенди. Но, искам да имам и резервен вариант, ако случайно не успея да резервирам там. Днес мисля да ходя до офиса на Албена, затова, ако някой може да сподели информация, ще съм благодарна много Hug Ориентирахме се към Сенди, защото: е реновиран (т.е. предпочитам хотелът да е в добро състояние), има опция за тишина нощем (стаите към розариума), има детски забавления наблизо. Общо взето това са ми изискванията...
Заглеждам Лагуна Маре и Калиакра Rolling Eyes

Защо цените в Лагуна Маре са толкова по-ниски спрямо хотели 3 звезди, а е 4 звезден Thinking

# 449
  • София
мишка върху книжка , никой не е казал, че семействата с бебета нямат право да ходят на море. Ставаше дума за нещо друго - че няма как в един хотел да има пълно съобразяване с индивидуалните потребности от тишина. Децата са различни, с различен режим, освен това никъде не е казано, че в хотелите трябва да има само семейства с деца. Т.е. ако някоя двойка отива на море в Албена и иска да се весели до късно има същото право както семейството с малки деца, което иска почивка и спокойствие. И от гледна точка на тези, които обичат веселбите вечер и искат да спят до късно неудобството от трополящи и пищящи по коридорите и стълбите малки деца в 8 ч. е същото като неудобството на тези, които искат да си лягат рано, но чуват шумовете на развеселени компании късно вечер. Peace

Общи условия

Активация на акаунт