Лято в Албена- 2012 година ( Тема 1 )

• 62 000
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Стига, бе! За 4200 лв. преди година с мъжа ми бяхме в Италия - в хотели, с рент-а-кар и ядяхме само по ресторанти, с алкохол при това, вкл. и подаръците за децата и самолетните билети! #Crazy

Не си написала за колко дни сте били в Италия, но все пак, за двама възрастни само на мен ми се струва висока цената. Гледала съм оферти за самолетни ваканции в чужбина за 2+1 на стойност под 2000 евро, дори наскоро бях видяла такава за Римини на изключително изгодна цена, но вече бях резервирала за Албена, пък и бяха изкупени повечето дати (абе късно я видях  Confused).
И все пак, изобщо не е адекватно да се сравняват почивки в Албена и чужбина, условията са много различни. Относно цената на Калиакра: тя е такава каквато е - пазарна икономика  Simple Smile, нищо, че на някои се струва скъпо, Калиакра се пръска по шевовете през целия сезон, и ако на някои българи им се струва скъпо, то на румънците цената им е екстра.  Simple Smile И не на последно място, цитираната сума е за 5 човека, 2 възрастни и 3 деца.

Някой беше питал за КИТТ. Аз резервирам при тях втора поредна година, доволна съм, защото получавам каквото искам. Писала съм за тази агенция много пъти, няма да се повтарям сега.  

# 481
Днес резервирах три двойни стаи за Лагуна маре от 15 август, имаше още три останали стаи и чак за след 20, дано да останем доволни Grinning

# 482
  • София
Привет, тази година за първи път ще почиваме в Албена и почти сме резервирали в Добротица за последната седмица на м. Юни.
В договора на туроператора обаче, има една точка, която леко ме притеснява:
Туроператорът запазва правото си да настани клиента в друг хотел от същата категория или по-висока, поради независещи от туроператора причини - като висока заетост от страта на Хотелиера, затваряне на хотела поради ремонт и непредвидени обстоятелства, които са извън контрола на Туроператора.
Доколкото четох тук, в Албена има потресаващи с мизерията си тризвездни хотели и последното нещо, което искаме е да ни преместят в такъв. Също така, хотела, който сме избрали е на първа линия - какво ще стане, ако искат на ни преместят навътре?
Във вашите договори има ли подобни клаузи и имали ли сте проблеми с тях?

# 483
Имаше такъв случай миналата година - една мама беше резервирала рано, и малко преди почивката й, се обадиха от хотела , че се налага да ги преместят в друг от същия ранг. Подробности не помня, но тази клауза и мен ме втрещи. разбирам, че всичко може да се случи с хотела, но "висока заетост на Хотелиера" ми звучи абсолютна простотия Tired

# 484
  • София
Ако трябва да сме честни миналата година имаше няколко такива случая, но всички ги бяха настанили в по-добри хотели (по-висока категория или по-скъпи). Моите спомени поне са такива. Иначе, много е неприятно, наистина, особено когато почивката е съгласувана и с други хора - приятели и приятелски семейства. Дано не ви се случи такова нещо.

# 485
  • София
Нали!!!
В договора на друг туроператор (от който се отказахме заради кофти анулационни условия), фигурира същата клауза.
Навсякъде ли я има и има ли човек някаква защита, ако подпише договора, при евентуално неизгодно преместване?

П.П. Сами ще почиваме, но все пак...

# 486
Нали затова местата се резервират и от агенцията ти потвърждават резервацията.Как след това няма място newsm78.

# 487
"Висока заетост от Хотелиера" и на мен ми звучи като простотия.  Mr. Green Поискай обяснение за тази простотия. Peace

Аз договор не съм подписвала, ваучера ми е достатъчен.

# 488
  • София
Аз не съм подписвала договор, резервирах онлайн и нищо подобно не пишеше в условията.

# 489
  • В светлината на слънцето
На мен преди време ми се е случвало такова преместване. Тогава бяхме резервирали през туроператор. Не е чак такава болка за умиране, защото в такива случаи винаги предлагат по-добър хотел при същите условия - тоест няма доплащане за по-високата категория, запазва се изискването за изглед море или етаж, запазва се условието за първа линия, за големина на стаята и т.н. В крайна сметка печели клиента. А се случва, защото при евентуално дублиране или нещо друго на местата в един хотел, предимство имат винаги клиентите, резервирали директно в курорта и едва след това тези през туроператорите. Когато сме резервирали направо в курорта, никога не е имало проблем. Peace Неприятно е в случаите, когато пътува цяла компания и става дума за няколко стаи, защото има потенциалната опасност да разхвърлят компанията в различни хотели, макар и по-добри.

Доколкото четох тук, в Албена има потресаващи с мизерията си тризвездни хотели и последното нещо, което искаме е да ни преместят в такъв. Също така, хотела, който сме избрали е на първа линия - какво ще стане, ако искат на ни преместят навътре?

Според мен няма какво да се притесняваш, защото Добротица е 2 звезди + (както стана ясно от "дребния шрифт" Wink), така че дори и да ви преместят в друг хотел на първа линия от по-висок клас, може само да спечелите.

Последна редакция: вт, 27 мар 2012, 15:30 от lulumba

# 490
  • В.Търново
Имаше такъв случай миналата година - една мама беше резервирала рано, и малко преди почивката й, се обадиха от хотела , че се налага да ги преместят в друг от същия ранг. Подробности не помня, но тази клауза и мен ме втрещи. разбирам, че всичко може да се случи с хотела, но "висока заетост на Хотелиера" ми звучи абсолютна простотия Tired
Не е една мама,имаше няколко такива случаи.

# 491
Такаа, аз доведох избора да 2 хотела : Лагуна Маре и Калиопа.
Нона отпадна, заради местоположението - иска ми се да сме в централната част на първа линия.
Това което ме интересува повече са стаите в Лагуна Маре, тъй като в Калиопа сме били.
Какво е обзавеждането, чистичко ли е?
Има ли гардероби в самата стая, или само в коридора? Питам такива подробности, за да преценя къде ще ни е по-просторно, ако може въобще да говорим за просторно.
Ще искаме стая само с 2 легла (спалня) и бебешка кошарка, за да е по-широкичко в частта с диванчето.
Баните ОК ли са?
Става ли голяма навалица в ресторантите?

# 492
  • В светлината на слънцето
танита, веднага мога да дам отговор за Лагуна маре, защото там бяхме миналото лято. Хотелът е на много хубаво място, много по-хубаво разположение от Калиопа. Peace При избора на стая обаче трябва да внимавате. В никакъв случай не приемайте стаите, които не гледат към розариума, защото са видимо по-малки. Абе направо са си теснички. Може и да се опитат да ви преметнат, не трябва да се съгласявате. Разликата е огромна. Стаите към розариума, поне тази в която бяхме са много по-просторни. По-големи са от тези в Калиопа със сигурност. Нашата се водеше разширена, защото имаше спалня, едно самостоятелно легло и диван, разтегнат на легло. Оставаше много свободно място. Доколкото помня номерът беше 314, така че може директно да си направиш устата за нея. Падаше се точно по средата на коридора и имаше чуден морски изглед. Самата стая вътре е чиста, както казах достатъчно просторна за двама възрастни и две малки деца, жената на нашия етаж чистеше много съвестно. Нямаше потрошени мебели или някакви такива дразнещи фактори. Банята е отремонтирана, но не е нещо кой знае какво. Тоест не очаквай в банята лукс. Важното е, че всичко й е наред (поне миналото лято беше наред). Що се отнася до храненето, то зависи къде ще ви разпределят. Лагуна гардън се слави с по-добрата храна, а и като влизах на тръгване в ресторанта му да купя от прословутия ябълков сок, видях, че храната е доста добра. Ние бяхме разпределени в Лагуна бийч за храна. Имаше много хора, факт. Но никога не сме чакали повече от 4-5 минути. Тоест нямаше колосални опашки, хората вървяха стройно покрай тавите и нямаше чак такова чакане. Но като цяло ресторантът е натоварен, има хора. Обаче момичетата от персонала разчистваха маси като финикийци и много бързо сменяха всичко. Тави с храна постоянно се изнасяха, не е имало липса на нищо, по което и време да отидеш. В началото и края на храненето естествено, имаше по-малко хора. Единствените опашки, които са се образували са за палачинки сутрин и понякога за скара. А най-глупавото е, че имаше понякога опашки за скара вътре в ресторанта, в същото време на скарата отвън нямаше грам чакащ човек, ама тълпата си е тълпа, не мисли. Crazy Храната там... ами аз лично много не я харесах. Имам предвид, че всичко беше чисто, свежо, нямаше рециклирани храни, но готвачът нещо не го биваше и не беше приготвено вкусно. Въпреки това гладни не сме останали - всеки път имаше поне по 3-4 читави ястия, които ставаха. Салатите са чисти, плодовете - не особено разнообразни, но пък никога не свършваха. Десертите - като във всеки хотел от първа линия. На Лагуна бийч басейните са по-добри от тези на Лагуна гардън, ако това има някакво значение. Ами това е общо-взето. Thinking

# 493
Здравейте на всички!
Записвам се, за да следя и скоро ще се върна напред, за да прочета подробно всичко, което сте споделили!

Прекрасна вечер!   bouquet

# 494
Здравейте!

Имаме желание това лято да направим почивката си в Албена. Може ли да ми препоръчате хотел? Аз разгледах официалният сайт на курорта, но не успях да разбера, цените, които са обявени за хотелите, в които има включена оферта с all inclusive, тази оферта влиза ли в обявените цени или е нужно допълнително заплащане и се касае само за нощувка? Ще съм благодарна, ако някои ми даде по-пълна информация!

Хубав ден !  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт