Лято в Албена- 2012 година ( Тема 1 )

• 61 830
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Миналота лято бяхме в хотел Боряна и много ни хареса.

# 76
Според вас кой хотел е по-добър Орхидея или Магнолия ? Едни познати на мъжа ми много са му похвалили Орхидея парк и той се е запалил там да сме 

# 77
  • София
Според мен - Магнолия, но нямам преки наблюдения за Орхидея. Нямаше ли миналата година много оплаквания от откраднати прострени хавлии и бански в Орхидея и абсолютна пасивност от страна на персонала? Или бъркам?

Ако се колебаш провери и още нещо -  кой е плажът на всеки от двата хотела и колко хотела ще ползват всеки  плаж. Избери по близкия плаж, на който евентуално ще има по-малко хора.
Ама като гледам те са на един плаж и него ще ползват мнооого хотели:х-л "Оазис", "Доростор", "Камелия" , "Панорама", "Компас", "Орхидея", "Магнолия", "Вили Магнолия"
http://www.albena.bg/bg/pages/hotels-beach-zone.html/

# 78
  • В.Търново
Според вас кой хотел е по-добър Орхидея или Магнолия ? Едни познати на мъжа ми много са му похвалили Орхидея парк и той се е запалил там да сме 
И от храната имаше оплаквания за Орхидея.

# 79
И ние вече сме с резервации  Laughing Този път в Боряна. След някакво безумно чудене и лутане из цялото черноморие, накрая пак се спряхме на Албена. Надявам се и тази година да останем доволни.

# 80
И ние вече сме с резервации  Laughing Този път в Боряна. След някакво безумно чудене и лутане из цялото черноморие, накрая пак се спряхме на Албена. Надявам се и тази година да останем доволни.
  Ще изкарате чудесна почивка,"Боряна"е със страхотно местоположение-на плажа,до главната "Морска алея",на 5мин.пеш от центъра.Наши познати немци,отсядат там,взискателни са,но с положителни отзиви от обслужването и храната!

# 81
Само да докладвам,че промених резервацията си и вече имам такава за Сенди Бийч.
Голямо търсене,сондиране,резервиране и пререзервиране падна! Crazy
И сега ако някой пак ми каже нещо,направо ще пукна! Joy Joy
А бе,в Сенди ще е и туй то!
Специални благодарности за предупрежденията на Минзухар и Тай!   bouquet
И много специални за lulumba,за подробното обяснение и хубавите снимки,които ми изпрати в подкрепа на твърденията си!    bouquet

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 09:55 от Сисссс

# 82
Поради факта , че тази година се заплаща 30% за второто дете си търся по -евтини оферти и попаднах на Магнолия- стандарт 60лв на човек в силния сезон ! Моля ако някой е бил там миналата година да сподели как са стаите , храната и въобще всичко ! Предварително много благодаря ! Hug
Две лета сме били там. При Магнолия според мен е най-хубавия басейн в курорта - заради пързалките, мостчето, пънчетата в детския басейн и бара, който е почти насред басейна. Като гледах снимките, които показвате на 4-звездните хотели стаите в магнолия изглеждаха по-добре. Миналата година ги чистеха всеки ден доста добре, кърпите се сменяха всеки ден. Чаршафите - 2-3 пъти за 14 дена.
Храната не е нищо особено, обаче е разнообразна. В ресторанта в пиковите часове е блъсканица.
Най-големият минус беше, че плажа е общ за няколко хотела и беше почти невъзможно да си намериш места на по-предните линии. След 10 часа беше невъзможно изобщо никакво място да се намери. Предишинят път не беше така (бяхме на плажа пред Хавана тогава). Може би тази година ще е различно.Последно, анимицаята е добра - детски дискотеки, игри около басейна за деца и възрастни. Имаше водна топка ден, дартс. Веднъж бяхме в Панорама и там нямаше почти никаква анимация.
Пътя до плажа не е тежък, по стълбите се минава бързо, но проблема е след това по плажа. Ако е много горещо, а плажа е отдалечен е голяма мъка.

И на моите деца точно басейните най- много им допаднаха в целия комплекс. Откъпаха си там и пързалките им допаднаха. Аз от анимацията съм доволна- много приятни момчета и момичета. Моите принципно не ползват често игри, предпочитат да се плискат в басейна, но пък големият игра водна топка. И винаги водещите си бяха на място, почваха в точен час, правиха си водната аеробика и каквото си имат по програма, браво на тях!
Стаите /в Магнолия плюс бяхме, така ни водеха/ са достатъчно големи, но ние никога не се гъчкаме четиримата заедно. Нямаше счупени мебели, напротив, нормално си беше всичко. Чистеха всеки ден, не сме засичали чистачките, сменяха нормално и чаршафи и кърпи. И когато са две стаи всяка си има сервизно помещение, тераска, много е спокойно. Даваме си 120 или колкото са там- за ден, но не се прескачаме, нито се чудим къде да си наврем багажа.
За храната нямам никакви оплаквания- имаше си салати винаги, сирене, палачинки за закуска, плодове, ориз- за нас, поне, имаше всичко според нашия вкус.

# 83
Момичета гледам резервирли сте Добротица,някой направил ли го е през сайта на Албенаи може ли да ми кажете ориентировачно как са цените,защото направих запитване през две агенции вече и има разлика в цената 400 лв.Мен ме интересува от семейните разширени стаи с две деца на 5 и на 10 години Визит направиха оферта 1700 лв за 7 дни,а Ваканция за 1400.Апрез агенции кои са най-коректните в сми вие от кои сте доволни?Благодаря предварително з отговорите....

# 84
Цените във всички агенции и в Албена са еднакви.Според мен разликата идва може би от стаите,ако едните са ви таксували в две стаи.
Между другото сега погледнах Ваканция,не съм резервирала никога през тях,но анулационните им условия са добри.
Анулации
- До 15 дни преди датата на заминаване - Анулация Без Неустойка  (100% възстановяване на внесените от клиента суми)
- 14 - 08 дни преди датата на заминаване - стойността на първата 1 нощувка 
- 07 - 00 дни преди датата на заминаване - стойността на първите 2 нощувки

Във визит не са никак добри.

# 85
Аз резервирах за Добротица при КИТТ (www.kitt.bg). Миналата година те ми уредиха резервация за Калиакра.
Резервационната система на Албена е гола вОда.  Mr. Green Аз колкото пъти съм се опитвала да калкулирам резервация там, толкова пъти системата ми дава, че няма места за търсения от мен период (пробвала съм всички периоди) или ми дава грешка.

А какви са тия семейни разширени стаи в Добротица?  newsm78

# 86
Мисля че няма такива разширени стаи в Добротица.В сайта на Албена си пише 2 стаи със свързваща врата.Във визит - стаи - 2 +1 .Такива са всички.По-големи не знам да има.

# 87
А какви са тия семейни разширени стаи в Добротица?  newsm78

Имат няколко двойни стаи със свързваща врата между тях. Миналата година две от семействата в нашата компания бяха настанени в такава, като вратата по средата беше заключена.
bimba, това с 1400-те лева най-вероятно е една двойна стая с 30% доплащане за второто дете, а 1700-те сигурно са две двойни по цена за единично настаняване. Иначе цените за Албена са еднакви навсякъде.

Roo Roo, rosvivi, добрите ви впечатления от Боряна ме радват  Hug

# 88
Разширени стаи и стаи със свързана врата са различни. Ние бяхме в стаи със свързваща врата, но си се водят две стаи, а имаше и "разширени стаи", които си бяха една ста, но по- голяма. За там като питах не помня за разширени, но с врата май имаше, плащат се две стаи. Ние бяхме по цена за две идинични, т.к. децата бяха безплатно и се водехме по възрастен и дете в стая.  Разширените бяха по- евтини от варианта с двете стаи.

# 89
Мерси за уточнението, Джуди. И аз се канех да го направя, различни неща са "разширена стая" и "2 стаи със свързваща врата". bimba, ти разширена стая ли търсиш или 2 стандартни стаи ще вземеш? В Добротица няма разширени стаи.

"Разширена стая" е например Супериора на Калиакра. Представлява 1 стая, доста голяма, примерно към 35-40 кв.м., там могат да се настанят спокойно 2 възрастни и 2 деца.
Такива разширени стаи май че има в Сенди Бийч, тук в темата сте ги споменавали.

Имат няколко двойни стаи със свързваща врата между тях. Миналата година две от семействата в нашата компания бяха настанени в такава, като вратата по средата беше заключена.

Е, интересно ми е какъв е смисълът на свързването между двете стаи, когато свързващата врата е заключена. То все едно са си две отделни самостоятелни стаи.  Laughing Не е ли смисълът точно в това, да се получи преходна едната стая с достъп до нея само през първата...за да се държат децата под контрол, мислех, че това е смисълът.

Общи условия

Активация на акаунт