Лято в Албена- 2012 година ( Тема 1 )

• 61 839
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Да, точно този е смисълът. Хотелите са строени преди доста години и повечето са правени без апартаменти, само стая със сервизно. Изискванията на хората, обаче, се изменят. Има доста като нас, които не остават за нищо на света да почиват цяло семейство в една стая, пък била тя и широка. Затова компромисно са избили врати и са свързали стаите- в едната да са родителите, а в другата- децата. Заключваме детската стая отвън и оставяме отключена междинната врата. Става си едно горе- долу нормално апартаментче за почивка. 

# 91
  • БГ
Цените във всички агенции и в Албена са еднакви.Според мен разликата идва може би от стаите,ако едните са ви таксували в две стаи.
Между другото сега погледнах Ваканция,не съм резервирала никога през тях,но анулационните им условия са добри.
Анулации
- До 15 дни преди датата на заминаване - Анулация Без Неустойка  (100% възстановяване на внесените от клиента суми)
- 14 - 08 дни преди датата на заминаване - стойността на първата 1 нощувка 
- 07 - 00 дни преди датата на заминаване - стойността на първите 2 нощувки

Във визит не са никак добри.

mandy2, същите условия за анулации ми потвърди днес жената от Кол центъра, пишело ги в Договора.   Peace  Моля, тези които имат вече резервации да потвърдят така ли е?

# 92
Цените във всички агенции и в Албена са еднакви.Според мен разликата идва може би от стаите,ако едните са ви таксували в две стаи.
Между другото сега погледнах Ваканция,не съм резервирала никога през тях,но анулационните им условия са добри.
Анулации
- До 15 дни преди датата на заминаване - Анулация Без Неустойка  (100% възстановяване на внесените от клиента суми)
- 14 - 08 дни преди датата на заминаване - стойността на първата 1 нощувка 
- 07 - 00 дни преди датата на заминаване - стойността на първите 2 нощувки

Във визит не са никак добри.

mandy2, същите условия за анулации ми потвърди днес жената от Кол центъра, пишело ги в Договора.   Peace  Моля, тези които имат вече резервации да потвърдят така ли е?

Ето това пише в общите условия
АНУЛАЦИИ И ПРОМЕНИ ПО РЕЗЕРВАЦИИТЕ
В случай на анулиране, неизползване или промяна на вече платени резервации от страна на клиента, "Албена" АД възстановява при поискване заплатената сума, като начислява неустойка :
Период: 16.06.2012г.-29.08.2012г.(включително) - Анулации без неустойка се правят до 14 дни преди датата на настаняване. След този срок се дължи неустойка в размер на 1 нощувка за съответния хотел.
Период: до 15.06.2012г.(включително) и от 30.08.2012г.(включително) - Анулации без неустойка се правят до 7 дни преди датата на настаняване. След този срок се дължи неустойка в размер на 1 нощувка за съответния хотел.

# 93
Случайно намерих какви са били цените на Добротица в разгара на сезона миналата година :
http://allinclusive.bg/Holiday-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1 … %A6%D0%90_39.aspx

# 94
Момичета миналото лято имах едномесечен стаж на Албена и така да кажа аз и съучениците ми се потресохме от условията в кухните в някои ресторанти.Ако искате мога да ви направя списък с местата на които няма да се нахраня, дори пари да ми дават. В ресторантите и в хотелите лъскаво и хубаво, а хигиенните условия и качеството -ужасни. Ако има желаеще да напиша,защото не искам да ви ужасявам предварително  Sick Sick Sick Sick

# 95
  • Sofia
Теди, не питай, направо ги изтипосай Laughing То не, че е тайна. И други твои колеги са писали в предходни теми, а и в други форуми, но от Албена винаги заявяват, че това е недоволен персонал, който търси отмъщение. А знам, че не е така. И особено майките с малки деца имат право да знаят Peace

# 96
Момичета миналото лято имах едномесечен стаж на Албена и така да кажа аз и съучениците ми се потресохме от условията в кухните в някои ресторанти.Ако искате мога да ви направя списък с местата на които няма да се нахраня, дори пари да ми дават. В ресторантите и в хотелите лъскаво и хубаво, а хигиенните условия и качеството -ужасни. Ако има желаеще да напиша,защото не искам да ви ужасявам предварително  Sick Sick Sick Sick
Аз също се интересувам,казвай кои са  Wink

# 97
 Добре ще  напиша списък с  хотелите за които имам информация и после ще обясня защо всеки беше отвратен  Sick Sick - то няма особена разлика де навсякъде едни и същи проблеми  Mr. Green. Не съм чула лоши отвизи за хигиената в хотел Орхидея и  хотел Ком, може би и заради това учителите ни се настаняваха там и дори идваха на почивка, докато траеше стажът ни.
 Хотелите които ги няма в списъка са тези които реално би трябвало да са по-добре,защото все пак стажантите ги набутват на най- кофти местата.

Ето тези от които всички се потресоха  Mr. Green

Хотел Вита Парк
Хотел Ралица
Хотел Добруджа
Хотел Ралица Супериор
Хотел Магнолия
Хотел Нона
Хотел Амелия и ресторан Амелия, но ресторанта обслужва и други хотели, така че гледайте дали храненето ви е в хотела,кото сте избрали
Хотел Арабела
Хотел Кардам
Хотел Компас
Хотел Панорама
Вили Магнолия

Всичко идва от това, хората работят като кучета за смешни пари.Примерно 4-5 човека в кухня обслужват около 900 за вечеря.Сервитьорите се занимават с още един куп неща, освмен сервиране и отсервиране. От там обслужването е кофти, защото не достига персонал нито инвентар и съответно всеки работещ там е вбесен в 90% от времето.
   В кухните цари хаос и обикновено тоалетните за персонала са близо до кухните-смърди ужасно,няма къде да си измиеш ръцете като хората.Както и да е- това не засяга чак толкова потребителя. Миячките навсякъде разполагат с 1 литър веро за 6-7-8 дена може и повече съответно то е супер разредено и нищо не се измива като хората.Храната която остава във формите и случайно не се изяде от изгладнелия персонал се прибира в хладилник или където се намери и примерно ако е останала мусака формата не се мие а остатъците смесени с нови продукти се превръщат в нова мусака след 3-4 дена например,може и седмица.Повечето персонал нямат елементарни хигиенни навици, и така да се кажи допълнително замърсяват храната-може да си представите какво имам предвид (гнус ме е да изпадам в подробности). С кърпите с които се "полират" приборите се играе мач по пода и се бърши всичко мръсно и окапана,поради липса на попивателни гъби-ние имахме 1 за целия месец която беше мухлясала. Развалената храна се използва, защото на кухните не се доставя нова докато не се изхаби всичко  . Един пъти ми се наложи да беля лук който приличаше на каша и за първи път в живота си избягах да  Sick Sick Sick Sick Sick от смрадта на нещо.Ако купа с диня падне на земята, тя се събира и си слага обратно, нищо че по земмята само кал няма.Веднъж изтървах форма с салата, които се пръснаха под рафтовете и когато започнах да я мета за да я хвърля ми се скара така сякаш съм убила някой и при въпроса ми : "  А какво да я правя" получих отговор, че храната не се хаби. Когато някой изтърве нещо, не си прави труда да го измие.  Когато първия ден исках да си опитам от някакво телешко едно момче ми каза да не съм посмяла и че " Не всичко става за ядене,   аз ще ти казвам кое може да се яде, да не ти стане нещо".

Та така де- това е скромния ми опит на   chef  в к.к. Албена. Много завишени цени за сметка на качеството, което всяка година ставало все по лошо. Тази информация получих от няколко баби които след пенсионирането работят лятото там  и  следят нещата от 6-7 години поне.Лоши условия, които водят до ужасно обслужване.Всеки които е отишъл да работи там е отвратен и обикновено се местят по другите курорти където нещата " отвътре" били в пъти по- добре.

П.П. Извинете за правописните грешки, но бутоните на клавиатурата ми са се сдухали доста.

# 98
  • Sofia
Теди, благодаря за споделеното и смелостта. Говорила съм с момичета и момчета като теб /не само от Албена и от други места/, които се страхуват да споделят дори и с псевдоними, защото както казват "не знам, един ден дали няма да ми се наложи да потърся работа там...", а тази информация е особено ценна и полезна!
Подобни неща не трябва да се укриват и да се гледа с захаросани, розови очила, заради собствените ни очаквания и намеренията, които имаме към един курорт.
Аз самата съм си позволявала компромиси в това отношение - виждам отлично, че консистенцията на едно ядене е съдържанието на предходното с леки модификации или че продуктите не са пресни, но си казвам хайде, от мен да мине, нали е ОИ и те трябва да избиват пари. Но определено това не е поведение на "добър клиент".
А това за хигиената в кухните е направо  Sick Добре, че не споменаваш с добро и Лагуните, щях да се издрайфам с няколкомесечно закъснение. Чела съм едно към едно мнения с твоето, така че ти вярвам. А и бумовете на ентеровируси и хранителни разтройства си намират простичкото и логично обяснение.

# 99
  • В.Търново
Спомням си,че точно сезон 2011г. имаше оплаквания от Орхидея свързани с разстройство и повръщане,довели до по-сериозно лечение.А този хотел не беше сред списъка.Добротица също не беше сред списъка,но там имаше модифицирани храни,веднъж имаше ужасно вкиснат катък,явно направен от развалено сирене.Въпреки всичко храната в Добротица беше вкусна и добре приготвена,говоря за 2010г.
Вярвам,че наистина е така в ресторантите в изброените хотели.А дали това не е възможно да го има и в други хотели в Албена?

# 100
Моя любим хотел разбира се е в списъка.   Mr. Green Аз подобна информация дадох преди две години, тогава фенките  ме ядоха като невидели..

# 101
Досега бяхме обявили, че за това лято се отказваме от Албена и че резервирахме за Турция.  Sunglasses
След поста на Теди, Албена отпада от списъка ни на възможни в близко (или в по-далечно) бъдеще дестинации.  Sick

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 22:28 от Лариса

# 102
Напълно е възможно това да се среща и в други хотели, аз изказвам мнения за тези в които е имло стожуващи ученици от моето училище и лични впечатления.За Орхидеята не са се оплаквали или поне не помня нищо фрапиращо както и за хотел КОМ затова споменах, че за тях съм с по-добро мнение, но е напълно възможно... Поприницп всички хотели там се зареждат на 1 принцип с едни продукти , може би просто в по-високо категорийните зареждат по-честоу,повече или имат повече персонал нз. Затова изказвам мнение единствено за това в което съм сигурна... Аз лично, понеже уча туризъм и познавам доста хора които работят лятото по морето и съм събрала доста впечатления, вече предпочитам къщи за гости или апартаменти под наем. Там мога сама мога да си приготвя нещо или да ям на заведение- не че там не става същото но на повечето места с All inclusive нещата никак не са цветущи.Въпреки, че това което са ми казвали Албена е в ТОП 1 на гадости и мизерия. Там ходят да работят главно, хора на които не е останал никакъв друг избор или са се прецакали и не са осведомени. Защото аз никога не бих работила 9-10ч. почти без почивка за 200 лв. на месец всеки ден. Аз отидох юли и до края на месеца т.е началото на август имаше хора от персонала които не бяха стъпвали на плаж.....

# 103
  • В светлината на слънцето
Аз това нещо с рециклираната храна съм го "яла" преди две лета в ресторанта на Славуна/Мура. И какъв ентеровирус ни тръшна просто не искам да си спомням.  Sick Тогава едва спасиха малкия, толкова беше зле. Виждала съм с очите си многократно преработена храна в онзи ресторант, така че напълно вярвам на описанието. И действително качеството като цяло в курорта пада от година на година. Много съжалявам, защото както казах към Албена имам голям сантимент. Но уви... Confused

# 104
  • В.Търново
Вече са ми толкова смешни Албенци.Дано да четат тази тема сега,както бяха чели и през 2010г.На стената във Фейсбука ми изглеждат такива лицемери от там,само преди няколко дена се опитаха да ми затворят устата от там като се намесиха и по-тактично ми направиха забележка,че моето постоянно натрапване на стената им е ненужно.Пишат се за голяма работа и нивото им пада от година на година,а цените нагоре.Някои хотели може би си заслужават и са с по-добра хигиена в кухнята на ресторанта.....незнам,но са ми пълни смешници в очите.Тия от мениджмънта дали въобще знаят какво става в кухнята на ресторантите или точно те дават нарежданията да не се изхвърля храна?! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт