Лято в Албена- 2012 година ( Тема 1 )

• 61 821
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
...Аз лично бих предпочела Ралица Супериор, па макар и в сектор К. Кухнята на Ралица я имаше в списъка на Теди.
...Хотелите, от списъка на Теди са аут от моя списък и то не от сега.
Но, кухнята на Ралица Супериор също я има в списъка на Теди.  newsm78

# 151
  • Луната ни пази
...Аз лично бих предпочела Ралица Супериор, па макар и в сектор К. Кухнята на Ралица я имаше в списъка на Теди.
...Хотелите, от списъка на Теди са аут от моя списък и то не от сега.
Но, кухнята на Ралица Супериор също я има в списъка на Теди.  newsm78
Да, видях, но доколкото знам, кухнята на Ралица обслужва около 2000 човека на ден (Ралица и Вита парка), а супериора само нейния си хотел. Знам също така, че в Р Супериор зареждането е по- добро и там не трябва да се хапва от телешкото, както и във всички хотели в Албена. А предпочитанието ми към Р Супериор беше между него и Ралица, без да включвам останалите хотели в Албена. Аз лично при наличие на средства бих избрала Калиакра, а при тези средства, с които разполагам, сигурно отново ще заложа на Лагуна Маре (с изхранване в Гардън).

# 152
Ние тази година може би ще разделим почивката си между два хотел, първо ще бъдем в Кранево, после в Албена, че много солено ще ни излезе морето  Grinning

# 153
Аз лично с огромен интерес прочетох списъка на Теди. Двама много близки мои роднини работят като готвачи в Албена (по обективни причини няма да кажа в кой хотел) и от тях се информирам кое става за ядене и кое не. Знам и някои подробности за кухните. Щастлива съм, че техните кухни не са в списъка на Теди, както и кухните на хотелите, които съм посещавала. Хотелите, от списъка на Теди са аут от моя списък и то не от сега.
Малко е странно да се придържате към този списък.За другите хотели,за които нищо не знаете си мислите че положението е по-различно ли?То в такъв случай няма да ходим и по заведения,защото не се знае каква е хигиената в кухнята.Миналата година почивката ни във Вита парк ни беше подарък.Резервацията ни беше направена от човек,който работи в Албена и има достъп до всички хотели.Този човек ни беше избрал хотела.А в нета тогава четох много лоши неща за Вита парк и малко се бяхме притеснили,защото детето беше на 1г и 2мес.Но си изкарахме страхотно.Винаги има доволни и недоволни.Единственото,което не ми хареса бяха чужденците които се мислеха за богопомазани.И на рецепцията се обръщаше внимание първо на тях.Тази година ще сме без детска количка-няма да можем да накараме малкия да стои в нея.И взех да се замислям за някой хотел по-близо до центъра.Че вечер разходките ще са ни трудни ако сме в района на Вита парк и Ралица.Иначе за плажа ходехме с колата и винаги си намирахме място за паркиране.Тези дни като се поразтопи снега ще посетим офиса на Албена тур да видим къде има места и какви условия ще ни предложат.А за хотел Нона някой има ли отзиви?

# 154
  • В.Търново
Чори,нали знаеш ,че тези цени ще се задържат само до края на февруари,а до тогава снега може и да не се е разтопил.След тази дата ще има нови по-високи цени,така че е най-удачно да се резервира колкото се може по-бързо.  Wink

# 155
а какви са впечатленията ви от хотел Елица ?

# 156
Чори,нали знаеш ,че тези цени ще се задържат само до края на февруари,а до тогава снега може и да не се е разтопил.След тази дата ще има нови по-високи цени,така че е най-удачно да се резервира колкото се може по-бързо.  Wink
Да-знам.Има време още.А миналата година бяхме с късните записвания и пак имахме отстъпка.

# 157
  • Луната ни пази
Аз лично с огромен интерес прочетох списъка на Теди. Двама много близки мои роднини работят като готвачи в Албена (по обективни причини няма да кажа в кой хотел) и от тях се информирам кое става за ядене и кое не. Знам и някои подробности за кухните. Щастлива съм, че техните кухни не са в списъка на Теди, както и кухните на хотелите, които съм посещавала. Хотелите, от списъка на Теди са аут от моя списък и то не от сега.
Малко е странно да се придържате към този списък.За другите хотели,за които нищо не знаете си мислите че положението е по-различно ли?То в такъв случай няма да ходим и по заведения,защото не се знае каква е хигиената в кухнята.Миналата година почивката ни във Вита парк ни беше подарък.Резервацията ни беше направена от човек,който работи в Албена и има достъп до всички хотели.Този човек ни беше избрал хотела.А в нета тогава четох много лоши неща за Вита парк и малко се бяхме притеснили,защото детето беше на 1г и 2мес.Но си изкарахме страхотно.Винаги има доволни и недоволни.Единственото,което не ми хареса бяха чужденците които се мислеха за богопомазани.И на рецепцията се обръщаше внимание първо на тях.Тази година ще сме без детска количка-няма да можем да накараме малкия да стои в нея.И взех да се замислям за някой хотел по-близо до центъра.Че вечер разходките ще са ни трудни ако сме в района на Вита парк и Ралица.Иначе за плажа ходехме с колата и винаги си намирахме място за паркиране.Тези дни като се поразтопи снега ще посетим офиса на Албена тур да видим къде има места и какви условия ще ни предложат.А за хотел Нона някой има ли отзиви?
Имено защото имам достатъчно вътрешна информация, си позволявам да коментирам списъка на Теди. А колкото до Вита парк, не бих  резервирала там. Свекърва ми две години подред работи в ресторанта и снек бара. Имам достатъчно инфо за хигиената там от нея!

# 158
Значи, и Meg Noav и chori имат вътрешна информация от близък човек за хотел Вита Парк, едната хвали и препоръчва този хотел, а другата го е отписала. Тоест, всичко е субективно, понеже е въпрос на лично възприятие и лични предпочитания. Същото важи и за "списъка на Теди". Убедена съм, че ако аз лично обиколя всички албенски хотели и се запозная с кухнята отвътре, моят черен списък ще е различен от нейния.  Simple Smile
Затова предлагам да се придържаме към споделяне на лични впечатления и мнения в тази тема без претенции чия вътрешна информация е по-достоверна, защото това е невъзможно за доказване. В този смисъл аз приемам "списъка на Теди" единствено като нейното лично мнение. За всеки от хотелите в този списък мога да извадя поне по няколко положителни мнения от старите теми тук във форума, така че той не е меродавен източник на информация.

... Щастлива съм, че техните кухни не са в списъка на Теди, както и кухните на хотелите, които съм посещавала. Хотелите, от списъка на Теди са аут от моя списък и то не от сега.

Ако аз бях на твое място, със собствен списък и "достатъчно вътрешна информация" (каквото и да значи това), не само, че нямаше да обърна внимание на чужд списък, но и нямаше да се интересувам от мненията на непознати.  Simple Smile

# 159
  • София
Все пак да не забравяме, че Теди има преки лични впечатления от кухнята защото е била вътре и е работила. Мизериите, на които е била свидетел остават скрити за гостите, които имат различни от нейните лични впечатления и това е абсолютно нормално.

# 160
Ако аз бях на твое място, със собствен списък и "достатъчно вътрешна информация" (каквото и да значи това), не само, че нямаше да обърна внимание на чужд списък, но и нямаше да се интересувам от мненията на непознати.  Simple Smile

Много точно казано. Имам усещането , че в тази тема (а много вероятно не само в тази) битува много силно синдрома на "овцете на Панюрж".  Някой каже нещо и после всички след него - през борда.  Харесват ми обоснованите мнения - а такива също има немалко.  На тази цена, за такава и такава стая, с такива и такива предпочитания, в сравнение с друга година ....приемливо или не , за точно моето семейство.
  Моите уважения към Теди, нещата написани от нея звучат съвсем реално и никак не ме изненадват.  Кажете ми, тези от вас, които са почивали няколко години поред - нима не сте забелязвали как се държат момчетата и момичетата които ви обслужват в ресторантите.  Нима не сте чували разговорите им, репликите... Нима написаното за вас идва като гръм от ясно небе????

# 161
  • Луната ни пази
... Щастлива съм, че техните кухни не са в списъка на Теди, както и кухните на хотелите, които съм посещавала. Хотелите, от списъка на Теди са аут от моя списък и то не от сега.
Обърнах внимание на списъка на Теди, именно защото съвпада на 90 % с информацията, която аз имам. На никого до момента не съм натрапвала мнението си, а повярвай ми, информация за Албена имам много. Споделяла съм до сега само лични впечатления, а 6 лета подред почивам само на Албена, така че и такива имам достатъчно. Не съм отписала курорта в никакъв случай, дори съм от хората, които повече хвалят, а не критикуват (може да погледнеш мненията ми назад). Повечето ми близки хора работят именно в албенските ресторанти, а това са хора, които не са мои лични роднини, но на детето ми са и не биха ме излъгали къде да го заведа и каква  храна да му давам. Всяка година преди да резервирам за даден хотел, първо се допитвам относно ресторанта му, иначе не бих хвърлила заплата и половина за едноседмична почивка.
Отново казвам, обърнах внимание на списъка на Теди, защото съвпада с моята информация, иначе бих си замълчала.

# 162
Напълно е възможно това да се среща и в други хотели, аз изказвам мнения за тези в които е имло стожуващи ученици от моето училище и лични впечатления......

Ето ви пример за обективност.

Големи жени сме тук, а гледам доста не четат обективно. Добре, че са децата.
Става въпрос за хотели, където ученици са били на стаж. Такива има в Албена и по Златните основно. Можете да сте радостни, че няма да чете за други кухни, не че нещо, там няма ученици на стаж, които да ви съобщят. Затова побързайте, докато не са почнали да приемат и да пишат и за там. Рядко ще прочетете за нещата от кухнята от възрастни работнички.

Всеки тук споделя именно лични впечатления.  Peace

# 163
Малко да сменя темата. На шега, на майтап днес се порових из байбай, и сайта ми позволи да букна само хотел. За някакви си 15тина минути се появи фламинго и букнах от 16 юни за 7 дена.
Ако ми потвърдят резервацията, пак ще се пиша редовна в темата.
Малко шантав период, но дано уцелим време и да сме здрави.
Както писах няколко страници по-рано - на мен Албена си ми харесва с някои забележки, не ми харесват цените им за българи.

Относно "списъка на Теди" - никъде няма гаранция за нищо. Миналата година в Сенди нито веднъж не извадиха обелени краставици. През цялото време си бяха корнишони, с корите срязани по дължина. На няколко пъти видях калчица по краставичките. Веднъж срам не срам, им я показах. Притесниха се, и прибраха тавата, но какво се е случило вътре - не знам.
Също така супите - с изключение май на лещата, всичките бяха втора употреба. Но пък от друга страна скарата на терасата и особено пресните ципури и лавраци бяха един път.
Във Фламинго главния готвач беше навън през цялото време и контролираше какво и как се изнася и подрежда. Но пак няма гаранция какво се случва вътре в кухнята.

Но колкото и да рових, не можах да си намеря

# 164
  • В.Търново
По новините напреди казаха,че и в Албена е имало високи и силни вълни от морето,които са засегнали търговските обекти на първа линия.Сещам се за някои заведения точно до плажа по крайбрежната алея,но дали са засегнати и хотелите от двете тройки.Може ли вълните да преминат през този голям плаж,за да стигнат обектите от първа линия?

Общи условия

Активация на акаунт