"Не знаех, че съм бременна"

• 56 190
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
Е, как какво да мислим? У нас, ежеседмичните прегледи с ехограф, извън платените от ЗК, оказват своето влияние.

# 181
  • Пловдив
Е, как какво да мислим? У нас, ежеседмичните прегледи с ехограф, извън платените от ЗК, оказват своето влияние.
Е добре де, тия жени като имат проблем, който не отшумява не ходят ли на лекар? Като гледам американските предавания за бременност и раждане някъде около 20 седмица имат по един видеозон. 20 седмица ако не видиш бебе.....................

# 182
Янтра, знам ли? Моя роднина живее в Канада. Иновативна жена е. Отказа всякакви ехографски прегледи. Не били полезни. Било модерно.

Доста от жените, показани в това предаване, не са имали никакви проблеми преди момента на контракциите.

# 183
Наистина не са полезни! Факт.
Сестра ми има две деца и при двете бременности не е ходила на ехограф!!!

# 184
  • Пловдив
А тази с ендометриозата и тя ли не е имала проблеми? Ок, ехографа не е полезен за бебето, ама на мен и камъните в бъбреците ми гледат с ехограф. За ендометриоза не знам дали гледат.

# 185
  • София
Мога да се съглася с всичко - бебе разположено навътре, предна плацента, липса на неразположения, НЕкачване на килограми, успокоение от прием на ОК,
но не мога да си представя да не усетиш мърдането на бебе в 7-8-9 месец, пък дори и при предна плацента.

# 186
Тъкмо тия дни гледах Приятели - Рейчъл бременна. Първо реакцията на Рос и Джоуи  Laughing После тя въобще не  можеше да види бебето.

Наистина не са полезни! Факт.
Сестра ми има две деца и при двете бременности не е ходила на ехограф!!!

Предполагам,  е родила здрави деца.  Защото ако имаше нещо, което може да се види и предотврати...

# 187
Абсолютно здрави деца.

# 188
  • Пловдив
Абсолютно здрави деца.
Именно. С първия ми син съм ходила на полагащите ми се два ехографа в квартална поликлиника без много да се замислям. Той има върхов междукамерен дефект и ПАК. Без да го отбележат на ехографа. Ами ако не беше върхов? За втория ми син бях настоятелно посъветвана да отида на фетална ехокардиография, ако има проблем да се знае и да се подготвят за него.

# 189
Много ми се иска да коментирам  ходенето и НЕходенето на ехограф ,но ще се отклоним много от темата....

# 190
  • В Космоса
Ехографът не е вреден. Рентгенът - да, но ултразвукът - не!

# 191
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Да се върнем на темата - "Не знаех, че съм бременна"
Гледах вече 3 или 4 епизода - те са малки - около 30 мин.
Първия случай ми се видя доста нереален - дадоха и снимки на жената при които се разбра, че е била току преди раждане  - ами тя някаше никакъв корем, който да издава бременност. Беше плоска?!?  newsm78 Това за мен беше нереално.
Докато другите които гледах може би си имаха обяснения - пълна жена, около 120-130 кг с нередовен цикъл  - дори роди близнаци. Това мога да си обясня по някакъв начин.
Едното беше преждевременно раждане и детето падна като пашкулче. Пак си го обясних с проблеми при износването .
Но не мога да си обясня как така жената не усеща ако детето рита? newsm78 ooooh! То ако е нормално това дете нима няма да се намести, няма да се преобърне. Ак като се сетя при вен какво ритане и преобръщане падаше просто не мога да си обясня много неща от тези епизоди.

# 192
Да се върнем на темата - "Не знаех, че съм бременна"
Гледах вече 3 или 4 епизода - те са малки - около 30 мин.
Първия случай ми се видя доста нереален - дадоха и снимки на жената при които се разбра, че е била току преди раждане  - ами тя някаше никакъв корем, който да издава бременност. Беше плоска?!?  newsm78 Това за мен беше нереално.
Докато другите които гледах може би си имаха обяснения - пълна жена, около 120-130 кг с нередовен цикъл  - дори роди близнаци. Това мога да си обясня по някакъв начин.
Едното беше преждевременно раждане и детето падна като пашкулче. Пак си го обясних с проблеми при износването .
Но не мога да си обясня как така жената не усеща ако детето рита? newsm78 ooooh! То ако е нормално това дете нима няма да се намести, няма да се преобърне. Ак като се сетя при вен какво ритане и преобръщане падаше просто не мога да си обясня много неща от тези епизоди.

Според мен има макар и минимална възможност да не може да разбере , че това , което рита е бебе , но може би ако това и е първа бременност.  Примерно мойто дете много леко седвижеше в корема ми . Беше нещо като къркорене на червата.

# 193
  • Пловдив
В към 7-8 месец се бях разложила на дивана и си подпрях за по-удобно чинията на корема, ми като ритна - чинията се обърна.... Това как няма да го усетя?!

# 194
И аз се чудя как пък нито един ритник не усещат, и какви ще да са тези газове дето трябва да си мислиш, че имаш. ) То направо взривове.
А се замислих и за още нещо, всъщност сега се сетих, че на нито едно предаване не дадоха примерно че водите им изтичат, или нещо от сорта. Направо си раждат ей така. )

Общи условия

Активация на акаунт