"Не знаех, че съм бременна"

• 56 191
  • 303
  •   2
Отговори
# 195
  • София
 Aaa, имаше един -два случая, помислили,че са се изпуснали.

# 196
Според мен има макар и минимална възможност да не може да разбере , че това , което рита е бебе , но може би ако това и е първа бременност.  Примерно мойто дете много леко седвижеше в корема ми . Беше нещо като къркорене на червата.
И моето бебе ми напомняше къркорене. Само хълцането вече си беше бебешко. Crazy
Аз пък им вярвам - на една 120-130 килограмова жена, която се тъпче денонощно с боклуци, стомахът трябва да ври и кипи. Едва ли ще усети някакви си 3 килограма бебе. Peace

# 197
В една съседна тема писахме няколко потребителки, че се оплакваме от доста ускорена, шумна и подскачаща перисталтика. Вярвайте ми, но с е имало случаи, когато така е подскачал иначе плоският ми корем, че въпреки редовният цикъл, въпреки хапчетата, след ясминовото ми чудо, съм си правила два пъти тест за бременност.

# 198
  • В Космоса
И аз се чудя как пък нито един ритник не усещат, и какви ще да са тези газове дето трябва да си мислиш, че имаш. ) То направо взривове.
А се замислих и за още нещо, всъщност сега се сетих, че на нито едно предаване не дадоха примерно че водите им изтичат, или нещо от сорта. Направо си раждат ей така. )

И моето бебе беше супер "споко" и не мърдаше, и не риташе много, но и малкото, което усещах, дори и да не знаех, че съм бременна, щеше да ме усъмни, че има нещо все пак... Дори и газове, къркорене на черва или както там си го интерпретират, според мен с такава продължителност ( с месеци) би трябвало да потърсят специализирано мнение по въпроса. Т.е. тук говорим за тотална немарливост.
А за водите - като нищо да са помислили, че се напикават Crazy. Това е по-лесно да се сбърка. Grinning

# 199
В една съседна тема писахме няколко потребителки, че се оплакваме от доста ускорена, шумна и подскачаща перисталтика. Вярвайте ми, но с е имало случаи, когато така е подскачал иначе плоският ми корем, че въпреки редовният цикъл, въпреки хапчетата, след ясминовото ми чудо, съм си правила два пъти тест за бременност.

И аз съм така. Все едно те рита бебе отвътре.

# 200
Дами,наясно ли сте,че човешката физиология,макар и с общи белези,е крайно индивидуална?Както и прага на болка,търпимост,осезаемост и т.н.?Освен това..Възможно е да срещнеш много близък човек,на най-малко очаквано място,и да го подминеш,без да го разпознаеш,не защото не го познаваш,а просто защото не допускаш да го видиш точно пък там.Елементът"изненада"е от голямо значение за психиката.Ако не очакваш,не допускаш,и през ум не ти минава мисълта за бременност,логично е да не"забележиш"симптомите,дори когато са налице...Изобщо..всичко е индивидуално и не виждам нищо чудно или странно.

# 201
.Изобщо..всичко е индивидуално и не виждам нищо чудно или странно.
Ама разбира се, и аз не бих се учудила, че мъж няма да забележи ерекцията си, защото го е изненадала.   Mr. Green

п.п. Шегувам се, поста е много логичен и съм съгласна с него, но ми стана смешно, че мъж обяснява на жени неща около бременността.  Laughing 

# 202
но ми стана смешно, че мъж обяснява на жени неща около бременността.  Laughing  

bouquet

Ми то нали обущаря ходи бос.. Whistling

# 203
  • В Космоса
Също намирам поста на господина за логичен и истинен с изключение на едно основно нещо, което пропуска: Едва ли никакви симптоми не са налице. Ето, казват - къркорене, пулсиране, потрепване, леко неразположение. Все нещо трябва да е. Защо не установят какво?

# 204
Защо не установят какво?

Защото има хора, които ходят на лекар, само ако са на умиране да речем.
Защото може да не са в добро здраве и постоянно да имат някакви неразположения и вече да са свикнали, че това им е нормалното състояние. Поне това се сещам като евентуални причини, но може да има и други.

# 205
  • В Космоса
Защо не установят какво?

Защото има хора, които ходят на лекар, само ако са на умиране да речем.
Защото може да не са в добро здраве и постоянно да имат някакви неразположения и вече да са свикнали, че това им е нормалното състояние. Поне това се сещам като евентуални причини, но може да има и други.

Да де, немарливост към здравето.

# 206
Също намирам поста на господина за логичен и истинен с изключение на едно основно нещо, което пропуска: Едва ли никакви симптоми не са налице. Ето, казват - къркорене, пулсиране, потрепване, леко неразположение. Все нещо трябва да е. Защо не установят какво?
Така описаното по-горе е типичен стомашно-чревен симптом. Peace
П.п.МНД казваше,че не изпитала никакви болки,нито при раждането,нито преди това.Когато я закарах до болницата,казаха,че има голямо разкритие(не помня подробности Embarassed)и след няма и час,бебока се роди.Водата и изтече в къщи,и така се усетихме какво става.Терминът беше за след две седмици.

# 207
Всичко е много индивидуално, включително и кадърността на лекарите.  Twisted Evil В последния месец от бременността постоянно се оплаквах на наблюдаващия ме гинеколог, че се чувствам некомфортно, че вероятно имам контракции и той постоянно ми казваше " е, всички бременни изпитват дискомфорт последния месец, матката ти е спокойна, не се тревожи пред родилните болките са такива, че няма как да ги пропуснеш". Е, без малко да ги пропусна, ама така да ги пропусна, че направо в отвъдното да отида.  Crazy  Добре, че имах късмет друг лекар да ме спаси.

# 208
  • ENGLAND
Все нещо трябва да е. Защо не установят какво?
Ами как да установят? Къркори ти стомаха, движи се нещо, отиваш при джипито и той ти дава парацетамол и ти казва, ако продължава това да идеш след ТРИ МЕСЕЦА. Специалистите са в болница, не можеш да отидеш без джипито да те е пратило. На частно дори и средната класа трудно може да си позволи. Е, какво да прави една жена?! Прави си тест за бременност, отрицателен. Освен да стои и чака нищо друго не може да направи. Пък и в бърза помощ да иде да не мислите, че ще тръгнат да и правят видеозони. Вие наистина не разбирате, че системата е коренно различна и обвинявате жените в невежество, глупост и тем подобни.Да добявя и некадърните лекари. Бъдете благодарни, че колкото и да плюета българската здравна система може да си позволите да избирате лекари, да плащате частни прегледи и изследвания и да се възмущавате на "невежеството" на западняците.
Говоря за Англия, доста от сериите бяха за англичанки. Но пък в Америка може би парите, застраховките поставят жените в това положение.

# 209
  • София
Doret, да не искаш да кажеш,че дори и да си платят няма къде да отидат?

Общи условия

Активация на акаунт