ЕЗЕЛ/EZEL - мъжът, който ще отнеме съня ви - по Нова ТВ - Тема 2

• 69 808
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
Дали в темата се навърта някой турскоговорящ?   Нещо като 'саво' ли е, 'сало' ли е... Жаргон ли е?
Не съм турскоговоряща,  но от гледане със субтитри понаучих нещо, думата е "СААЛ" и пак означава благодаря и мерси , експертите по турски език могат да кажат  каква е разликата межд "саал" и "тешекюр"

# 526
В IMDb за ръста на Кенан е написано 192см. Щях да се учудя ако нямаше поне три версии за неговия ръст  Simple Smile  Всички актьори за които съм търсила съм установявала, че са с различен ръст според различните източници. За никой няма единодушие.

Пак там пише, че Исмаил е 195 см. На снимки, където са двамат ми изглежда по-голяма разликата

# 527
Снимането на сериала завършено ли е изцяло? Колко серии са?

# 528
  • в зоната на здрача
Да. 71 уникални епизода..

# 529
Да. 71 уникални епизода..

2 сезона по 71 ли? Извинявай, изобщо не съм запозната   bouquet

# 530
Общо сериите са 71 Simple Smile

# 531
Г-жа Нервакова, благодаря за информацията! Ще се радвам наистина да разбера какъв е нюанса на едното благодаря и на другото.

боса и зелена, общо двата сезона са 71 серии. Във втория сезон броенето продължава, не започва пак от едно. Филма е завършен.

Предвид, че са по- ниски като нация турците, да се чудиш къде са ги намирали тези върлини. И двете сестри и те, много висок народ в тоя филм  Simple Smile

# 532
Добро утро. Hug Hug Hug

# 533
Привет ! Hug

·٠•Snejka•٠·, Hug брагодаря за кафенцето !  bouquet
Снощи пропуснах епизода, дали веднага ги качват в нова плей, че нямам търпение да го видя ?

Благодаря за интересната информация за Кенан- аз също не знаех нищо за него, но пък досега не съм се интересувала ! Peace

# 534
  • в тристайна гарсониера :)
тук ги има всички серии с бг субтитри, приятно гледане  Hug

# 535
Снощи пропуснах епизода, дали веднага ги качват в нова плей, че нямам търпение да го видя ?

Благодаря за интересната информация за Кенан- аз също не знаех нищо за него, но пък досега не съм се интересувала ! Peace
Качен е.  Hug И аз днес ще го гледам. Присъединявам се към благодарностите.  bouquet

http://play.novatv.bg/play/264837/?autostart=true

# 536
Да тази вечер Ейшан наистина показа чувствата си ,проговори пред един непознат.Но  това пък от своя страна обърка и ядоса още повече Езел. Защо ,защо след като толкова го е обичала че не се посвени да го признае пред непознатия ,защо го е предала- това ще си задава Езел. защо сега твърди че е обичала силно само един човек , а го е предала вкарала го е в затвора и се е омъжила за друг

абсолутно съм съгласна!!!Като каза 4е не е била влубена сякасш му хареса защото спокоино межеше да я мрази и да няма скуполи относно отмъщението си Simple Smile НО...като каза 4е го е оби4ала..ех Бахар направо автомати4но излезе от разговора и излезе сякаш само Езел и Еишан са излезли на ве4еря "Д

# 537
Пак имам въпрос  -  кафенето, което е в старата бедна махала, което като цяло често дават във филма, с гледка към Златния рог, отвисоко - знете ли го кое е? Къде по- точно се намира? Аз първо го направих на Пиер Лоти, но после забелязах, че не е то. Или може би все пак е то, но са го снимали така, че да стои по- друго и с други масички и столове?

# 538
Дали в темата се навърта някой турскоговорящ?   Нещо като 'саво' ли е, 'сало' ли е... Жаргон ли е?
Не съм турскоговоряща,  но от гледане със субтитри понаучих нещо, думата е "СААЛ" и пак означава благодаря и мерси , експертите по турски език могат да кажат  каква е разликата межд "саал" и "тешекюр"

Думата е Sağol  , произнася се нещо като Саол...и пак си означава благодаря, но е сякаш по-разговорна дума, докато teşekkür ederim е по-официалният, литературен израз.

Аз, с моите бегли познания толкова мога да кажа...всичко, което съм го научила/ а то е много малко и доста елементарно като изрази/ е благодарение на една поредица от теми тук в БГ. Мамма , ще ви дам линк, има много голяма полза да се попрочита оттам...

Аз зациклих до времената и отрицателните форми и все не ми остава време да продължа, но не съм се отказала да науча още ...

Ето линка :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366298.45

Rolling Eyes Rolling Eyes

# 539
Ooo, много ти благодаря за тази тема! Аз знаех за тези уроци, ама съм забравила че ги имаше. Не, че съм учила от там, ама виж мога и да започна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт