Парфюмни размисли и страсти - 149

• 45 902
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • при морето
Pixie,много ме кефиш,винаги знаеш най-важното,никакви излишности,лаконичност и едновременно с това изчерпателност/нo с две думи /  за парфюмите.

Апропо,а торбичката-изненада за св.Валентин за кого е? Thinking Laughing

Днес нося  L`Eau du Navigateur/L`Artizan,и трябва да кажа,че при първото пръсване  ми хареса.В самото начало е зелено,много зелено,спонтанна  асоциация -гора.Чувството за зелено присъства  до края.После се появяват подправки,но много бързо при мен остава  сладък и луксозен тютюн.Кожата е там,но не се натрапва.Странно,но в пирамидата са налице  повечето от  нещата,които харесвам в парфюм-кафе,смола,тютюн,тамян,ром и кожа.Божкеее....Никакъв тамян обаче няма при мен.Кафе също.Струва ми се,че и смолата не е тази,която обичам,каквато е например в Еликсира на Ерме-вкусна и борова,зашеметяваща.Обърква ме този Навигатор,плаши ме,разконцентрира ме.

Два часа по-късно-много съм раздвоена,хем ми харесва,хем не чак толкова.Забележителна трайност обаче.В момента ми мирише на шоколад остатъчната миризма.Възможно ли е да е от кафето?

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 00:59 от Winter fairy

# 616
  • Козлодуй
Благодаря ви,момичета Hug Heart Eyes
Аттинка,мисля,че не е реформулирана версия,но не съм напълно сигурна.Честит ти Шалимар!Има ли голяма разлика с днешните,каква концентрация е?Аз имам ЕДП,не знам колко е стар/нов,но много си го обичам.
SL е добре,наглежда ни,но има някакъв проблем с писането на кирилица.Праща поздрави Hug
Милейди,дано ти дойде бързо парфюмчето и най-вече дано се е запазило усещането от спомена fingerscrossed
Нелка,ако ми дойдеш на гости някой ден,само Фръцла може да помачкаш,рижия не обича и не дава Mr. Green

# 617
Уинтър, благодаря за коментара за разпилените ми и разсеяни парфюмни размисли. Ако ми остане време това лято  Tired, ще ги събера на едно място, че сега са наистина разпилени в различни пространства.

# 618
  • на североизток от Рая
       Прекрасни момичета, бъдете обичани!  : Hug

# 619
  bouquetПрекрасни , да сте много обичани и щастливи!  bouquet

# 620
  • София
Аттинка,мисля,че не е реформулирана версия,но не съм напълно сигурна.Честит ти Шалимар!Има ли голяма разлика с днешните,каква концентрация е?Аз имам ЕДП,не знам колко е стар/нов,но много си го обичам.

Древният ми Шалимар е също като твоя Шамад в концентрация парфюм дьо тоалет. Доста се различава от съвременните версии едт и едп, усеща се повече герлинадата. Много е красив и особен, а също е изключително траен.

# 621
  • Козлодуй
Попаднах на една интересна викторина за парфюмани Grinning Не помня да съм я виждала публикувана тук.Въпреки,че не владея английски,с гугъл преводача се разбира чудесно.

http://boisdejasmin.typepad.com/_/2010/07/test-your-fragrance-iq … perfume-quiz.html

Надявам се да ви е забавно,а и може да се научи нещо.Отговорите са дадени,но без тях надали бих могла да отговоря на повечето въпроси Crazy Което е смущаващо...Най-много ми хареса следното:
Which of the plants used in perfumery produces the most powerful scent?
Patchouli
 Grinning

Бъдете винаги пияни от любов!

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 10:44 от Lunen_sun

# 622
  • Пловдив
Честит празник и от мен- бъдете обичани и щастливи!

http://www.fragrantica.com/perfume/Ralph-Lauren/Notorious-3908.html  - някой познава ли този аромат  newsm78 ,че му се зачудих

# 623
  • Козлодуй
Аз го имах за кратко и нещо не ми понесе.Не препоръчвам да го вземаш на сляпо Naughty
Не мога да не ви се похваля какви подаръчета получих точно днес-от мен за мен,но съм много happy Heart Eyes Цели 13 виалчета с пулверизатор от Parfum d`Empire,Dzongkha,която още не съм успяла да пръсна,и прекрасният Wisal Ajmal,който най-сетне ме накара да си спомня за коя Джулия говорите Mr. Green Ами да,точно тя е,не помня дали съм я имала,но със сигурност съм я мечтала...А някой си има Люти чушки Grinning

# 624
  • Варна
От миналата година, още като ходих да снимам оня калкан, се чудя каква е тази Джулия. До ден днешен не се сещам за какво става въпрос  Embarassed
Оха, какво изобилие, да разкажеш, Сънчо  Grinning

# 625
  • София
Този Wisal наистина е хубав, но според мен е малко по-плодов, отколкото аз помня Джулията. Майка ми я имаше във вид на дезодорант. Як шипър, ако се махне спиртното фъсссссс от флакона под налягане. Много близък, почти идентичен най-вече с Анимале Анимале, с което ме запознаха едни добри феи независимо една от друга. На два пръста разстояние от Джулия/Анимале е Л Арте ди Гучи. А Wisal не е толкова "зъл" Simple Smile , от средата на развитието му натам при мен излиза касис, много подобен на Аметист Лалик.

Честити Чушки, както и всичко останало  Heart Eyes

# 626
  • Там, където ме обичат
Maцки, докарали са ето това:
http://parfumi-shop.net/bg/ezine/show/elie-saab-le-parfum-for-women.php
знам, че си има фенове сред нас.

# 627
  • Козлодуй
Може да е имало две различни Джулии тогава-едната е на Нат и теб,Аттинка,другата е мойта и на Бижутка Grinning За моя нос това е точно онази от едно време,и за мен няма много общо с Л'арте,хеле пък с ЖУвотното.И двата харесвам много,но Wisal не ми е никак шипров,поне според мойте разбирания за шипър.
Ето описанието на Нат,обаче не мога да намеря кога Бижу беше писала за него за пръв път.А и нямам време за повече ровене,търсачката ми прави номера.
Мимси,сигурна съм,че щом подушиш,ще се сетиш-така като се случи с мен Grinning Преди това не можах да уловя аромата в спомена,знаех,че го познавам,но ми убягваше.Ще се погрижа Wink
Чушките не са мои,аз не успях да ги оценя.Силви ще им се радва Heart Eyes
P.S.Намерих и описанието на Бижу Hug Чувствата са взаимни Heart Eyes

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 14:37 от Lunen_sun

# 628
Може да е имало две различни Джулии тогава-едната е на Нат и теб,Аттинка,другата е мойта и на Бижутка Grinning За моя нос това е точно онази от едно време,и за мен няма много общо с Л'арте,хеле пък с ЖУвотното.И двата харесвам много,но Wisal не ми е никак шипров,поне според мойте разбирания за шипър.
Ето описанието на Нат,обаче не мога да намеря кога Бижу беше писала за него за пръв път.А и нямам време за повече ровене,търсачката ми прави номера.
Мимси,сигурна съм,че щом подушиш,ще се сетиш-така като се случи с мен Grinning Преди това не можах да уловя аромата в спомена,знаех,че го познавам,но ми убягваше.Ще се погрижа Wink
Чушките не са мои,аз не успях да ги оценя.
Сънче, обичам те! Днес нали е ден на любовта и са позволени такива признания?! Joy Heart Eyes Hug

А ето го и тогавашното ми първо впечатление.

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 14:40 от Бижy

# 629
Честит Празник   bouquet
Пробвах новия парфюм на Орифлейм Парадайс сутринта и се чудих на кой парфюм ми прилича и  преди малко се сетих Forever and ever Dior  Crazy Разбира се,Диора е по добър  Peace ,но пък шишенцето на Парадайс е много красиво .

Общи условия

Активация на акаунт