Парфюмни размисли и страсти - 149

• 45 918
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Фокси, не плачи за Cruel Gardenia-та. Ако я беше пробвала, щеше да плачеш мноооого повече  ooooh!

# 556
  • Там, където ме обичат
Фокси, не плачи за Cruel Gardenia-та. Ако я беше пробвала, щеше да плачеш мноооого повече  ooooh!
Защото я нямам или защото е разочарование?

# 557
  • София
Защото я нямаш, а е прекрасна  Heart Eyes Сега поне не знаеш реално колко прекрасна е  Grinning

# 558
Много ме заинтригува описанието на този парфюм на Кейко Мечери.

Някой има ли отзиви за него? Grinning

# 559
  • Козлодуй
Фокси,не си само ти,и аз съм го пропуснала Grinning Но си мисля,че е за добре-един дерт по-малко.Достатъчно изкушения има вече в уиш и чакат по-добри финансови времена Mr. Green
За оправяне на настроението тествам прекрасният Noir de Noir Tom Ford от една още по-прекрасна фея Heart Eyes Истинско съвършенство е този аромат,както срещнах да го наричат и много пъти в описанията във Фрагрантика.И много мой,както и очаквах.Упоителен аромат,съблазнителен и тъмен.Не го усещам шипров.Не усещам и отделни ноти.Красив и примамлив.Защо ли ми трябваше Crazy

# 560
  • Стара Загора
Като сте захванали Ейвън и Орифлейм да се изкажа.
Преди години имаше един Орифлеймски парфюм, казваше се Еклипс. Как ме е яд, че изчезна не е истина. Предполагам все някоя от вас ще го познава и ако знаете и него аналог на друга марка бих се радвала.

За розовия от тези ли говориш
Аз имах жълтия и синия от серията, хубави бяха. Сега са в нови опаковки:  Grinning

# 561
На Avon, досега ми е харесвал само Rouge / Christian Lacroix. От Oriflame - нищо....до скоро.
M by Marcel Marongiu Oriflame for women -
http://www.fragrantica.com/perfume/Oriflame/M-by-Marcel-Marongiu-13775.html
Точно на следващия ден, след като получих мостричка от една много мила съфорумка, чиито мнения всъщност ме накараха да се "вгледам" по-внимателно в него - поръчах парфюма...Не съм фен на Орифлейм и Ейвън, не знам мнителност ли е или както каза Мимс :
И аз не харесвам Ейвън и Орифлейм. Не заради това, че са "ниска топка", а защото нищо не ми е харесвало до сега от тях и вече ги игнорирам по подразбиране.
но този парфюм е страхотно попадение и е много красив сега, в студа. Интригуващ, траен, шлейфов и си заслужава всяка стотинка.
E, флаконът ми идва леко кичозен и не е най-удобният за пръскане парфюм, но качествата на аромата компенсират абсолютно тези дребни "неудобства". И си го нося с удоволствие.
Благодаря още веднъж на дамата, която ме "запозна" с него  bouquet

# 562
 Такааа. Ето малко отзиви за лидълския "Коко мадмоазел". Joy
Ароматът е, както писа Рапунцел, доста сполучлива имитация, чак да не повярва човек. Почти едно към едно с оригинала. Пръснах на ръка и на листче и вкъщи сравних с оригинала. На ръката издържа около 2-3 часа или аз спирам да го усещам, не знам. На листче ароматът е същият, само дето е с по-малка интензивност и за разлика от оригинала не остана толкова мазно петно. Значи са спестили есенция, но пък това е разбираемо при такава смешна цена. Всъщност най-голямата изненада е, че на кожа не оставя гаден остатъчен аромат, просто леко отшумява. Изкопирали са дори цвета на течността и цветовете на кутията.  ooooh! Като равносметка - перфектен за тези, които не държат на оригинали или не могат да си ги позволят. Не беше изкупен, което говори или за недостатъчна информираност или за невъзможност в тази криза да се отделят дори въпросните 10 лева. И след всяка такава проба започвам да си задавам въпроси за действителната цена на марковите и нишови аромати. Не че ще спра да купувам, но ми е доста любопитно каква е себестойността на съставките и производството и каква част от сумата плащаме за реклама и за марката, а и за снобарията си естествено. Laughing

# 563
  • при морето
Днес тествам  -Passage d`Enfer/L`Artizan
Напомня ми на Zagorsk/Comme des Garcons.И подобно на него,не ме развълнува.Дори не ме и докосна.Никаква лилия не долавям.И намек от цвете няма за мен.Изцяло тамян,строг,дървесен.На по-късна фаза се промъква и мускус.Придава реалистичност на тамяна-замирисва на смърт,буквално.Определят го като духовен.Подобно на Dzonqkha.Не съм носила последния.Не познавам и Авиньон/а бих искала/Така че не знам.Но определено не е за всеки.За мен е посредствен тамяна тук,без развитие,твърде линеен.Освен това ми навява студ,от който ме полазват тръпки.

# 564
  • София
Това е реалната цена, Емиа. Позволявам си да цитирам Натали от блога й - "Фрапантната истина изведена от този факт е, че само около 3% от цената в магазина е самият аромат. Новият Mon Jasmin Noir (Bvlgari, 50 мл.) струва реално 4, 47 лв. от 149, които давам в магазина. Важи за всички, не само за него. Останалото е реклама, опаковка, флакон, печалба и пр." Повече тук. Наистина си плащаме предоволно за усещането, снобизма или кой както иска да го нарече.

П. П. На мен от бързото пръсване в ход въпросният Suddenly обаче ми заприлича на Мис Диор Шери... да не би пък да съм бързала прекалено много и да не съм внимавала в картинката  newsm78 но да, добро копие на нещо познато със сигурност.

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 16:40 от Атти

# 565
Благодаря, Атти, четох го в блога на Натали още преди.   bouquet
Плащаме си за усещането да намерим нещо различно, нещо бляскаво, нетрадиционно или просто снобско.

# 566
Благодаря, Атти, четох го в блога на Натали още преди.   bouquet
Плащаме си за усещането да намерим нещо различно, нещо бляскаво, нетрадиционно или просто снобско.
smile3501 +1, абсолютно!

# 567
  • Козлодуй
Намерете ми толкова добро копие на  L`Air du Desert Marocain и забравям и снобария,и всичко Mr. Green
И аз успях да тествам Madame Glamour.Може би защото не обичам и оригинала,усещам го на китката си дори след като готвих и се мих няколко пъти.Предвид факта,че Коко М. само съм го тествала,не съм го носила активно,ми се струва доста добро и близко копие.

# 568
Атти, Коко Мадмоазел е без съмнение. След първото пръсване отсякох, че няма нищо общо с оригинала, но след 3 минути вече не мислех така. Joy Просто изчезна спиртното начало.
Сънчо ,там е работата ,че мароканската пустиня я знаят пет човека/условно казано/, а Коко мадмоазел стана масовка и затова го имитират. Но ако си струва ароматът, да вземем да си поръчаме да ни забъркат? Laughing

# 569
Не бях чела това на Натали обаче завчера ММ се хилеше  и твърдеше че цената на каква да е течност налята  е към 3-4 лв значи е бил близо ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт