Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 265
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 800
  • София - Рим и обратно

Не трябва да те учудва антипатията на мъжът ти към подобни персони. От мъжка гледна точка подобни жени не са никакви жени и са нещо като втора ръка хора. Жена която си е самодостатъчна, не иска брак, не иска деца, не е никаква жена от мъжка гледна точка. Това е нещо подобие на жена, но не е истинска жена. Има нещо сбъркано в жена която не иска мъж до себе си и не иска деца...
Е, чак пък сбъркана Simple Smile Има един куп ценни качества и е много умна, ценен, верен и отзивчив приятел е. Поддържа се перфектно, изглежда добре без грам излишна тлъстинка и с гладка кожа /на 37 е/. Има си една връзка, която я задоволява сексуално и емоционално, но държи да си спи и живее сама.
В крайна сметка, както каза simplyaven, кого го бърка семейното й положение и личните й избори. Ако реши да се ожени и роди деца, на кого ще направи услуга?

# 1 801
  • София
Човекът е социално същество, така че едно такова категорично решение на всяка цена да живееш сам, никой да не ти навлиза в личното пространство е интересно. За психолозите със сигурност. Приятелите -  с тях е лесно да си отзивчив, не ти се налага да делиш пространство. Говори за доста саможив характер, нищо че външно може да не личи и да е душата на компанията.
Разсъждавам си... Laughing

# 1 802
Човекът е социално същество, така че едно такова категорично решение на всяка цена да живееш сам, никой да не ти навлиза в личното пространство е интересно.

Peace
И се изтъква, че едно такова решение - и то в асинхрон с обичайната нагласа по въпроса и често съпроводено с обществен натиск, е плод на вътрешно убеждение. И какво е това вътрешно убеждение, се питам аз - че от тук до края на света не съществува дори един единствен човек, с когото животът би бил по-пълен и щастлив?
Приемам, че подобна нагласа е възможно да съществува и уважавам правото на хората да вземат решения за живота си , просто не виждам как точно и конкретно този светоглед прави някого  по-подходящ за връзка, както бе споменато. Това е просто нечий начин - и избор да бъде щастлив.  Peace

# 1 803
  • София
Nevena Virolan , или не съм разбрала, или грешно съм се изразила....   Simple Smile  основното, което разбрах от предишния ти пост, че децата са това, което ви свързва-изброяваш уроци, лагери, курсове и прочие.
Също, че имате различни интереси, включая и културни,т.е. останах с впечатление, че сте много различни и не правите нищо заедно...... затова и предположих, че децата и разходите по тях са мотива ви за брак.

Колкото до това дали една жена си е самодостатъчна или не...и дали леля Кинче ще се тръшка защо Марчето не ще мъж и деца....Ами, основната функция на мъжа и жената е да създадат поколение.Дали с кариера или без, с работа или без, с хоби или без, основното е създаването на деца.Така го е измислила природата, Господ, извънземните или който там ни е създал.   Laughing   И в този ред на мисли наистина е странно как човек успява да противодейства на природните закони,т.е да не иска мъж/жена, да не иска деца.....Не че ми пука дали Марчето ще се ожени и ще народи 2-3-5 деца, да си кукува и 100 години сама, щом й е угодно и й се нрави, но е странно, за мен поне.

Явно са си добре хората, няма какво да се чудим! Споменавала съм го и друг път, но явно ще го кажа пак - идеята за романтичната любов, живеенето "душа в душу", общите интереси и прочие, са много, ама много нова, датира само от времето на трубадурите. Бракът е първо и основно общ дом, деца и работа, съвсем икономически и социално натоварен, и едва след това емоционално натоварен с някаква междуличностна обогатяемост и споделеност.

Моля ви, това с Леля Кинче е много изтъркано, на кого му пука вече за комшиите! Всеки си живее както намери за добре, просто отвътре много му е кеф като си мисли, че другите се интересуват от него, още повече, ако си мисли че ги удивлява и дори прави напук. А работата е там, че в общия случай повечето хора се интересуват само и основно от собствения си живот, а не от този на другите.

Има такива хора, дето сега им викат самодостатъчни. Но се нарушава принципът на реципрочност във връзката - самодостатъчният е като черна дупка - ни приема, ни предава, и другият увисва в нищото. Клеми добре го е написала - много добре, стига да не делиш пространство, а аз бих добавила и ограничени ресурси с такъв човек.

# 1 804
 Не знам, има много млади, и не толкова млади хора които живеят сами и не се впечатляват толкова от зова на природата. Впрочем в съвременното общество е все по лесно да земеняш природните зовове с други приятни начини да запълниш битието си, така че на мен не ми е странно.
  Преди повече чувах за тая тенденция от емигрирали познати, сега всеки втори около мен е така, масово се женят късно, или въобще не, живеят си сами и си синхронизират графиците с връзката си за общо прекарване на уикенд, или преспивания...
 Около мен в цял един род, разпръснат в три държави има едно единствено малко дете - моето, дано поне някой вземе да създаде още едно, да има някакъв братовчед.

Гледам и децата на колегите ми, между 20 и 30 годишни - само един взе, та си роди бебе на 23 - случайно - иначе всичките  други, не само че нямат намерения да се женят, но нямат и постоянни връзки, че и не търсят да имат.

# 1 805
  • София
ами, то това заменяне на зова на природата с по-приятни неща, в един момент дава своите ефекти. От какво ще живеят иначе клиниките за асистирана репродукция или старческите домове, нали от такива, дето или се сещат след дъжд качулка, че искат деца, или такива, дето накрая няма кой една чаша вода да им подаде.

# 1 806
Andariel, а ти сигурна ли си, че в тези клиники ходят само и единствено"късно сетилите се" като оная бабичка, дето на 60 и няколко роди близнаци?
Защото аз имам близка на 26, на която съпругът й има проблеми с нещУ си и от 3 години ходят в такава клиника, та изказването ти е малкооо как да кажа, прекалено обобщаващо. Това са неща прекалено лични и всяка история е различна, ама нали трябва да сме на всяка манджа мерудия, няма проблеми...   Mr. Green Mr. Green

# 1 807
  Не, за съжаление големия брой на двойки с репродуктивни проблеми не се дължи на възраст. За млади хора става въпрос. Не знам какви са причините да са толкова много, всякакви теории чувам - от Чернобил, до високо ниво на стрес и какво ли не още.

# 1 808
Анди, вероятно си права.Много по-лесно се живее без особени емоции.Като няма емоции, няма стрес във връзката, не се впечатляваш толкова .....

Цитат
Не знам, има много млади, и не толкова млади хора които живеят сами и не се впечатляват толкова от зова на природата. Впрочем в съвременното общество е все по лесно да земеняш природните зовове с други приятни начини да запълниш битието си, така че на мен не ми е странно.
Ами, и това си има своето обяснение.Живеем във все по-материален, все по-егоистичен свят,свят основно на потреблението и на притежанието.Да имаш, да можеш да купиш, да разминеш другия....и за отношения няма време.Т.е., гледам, че за доста хора вече изграждането на трайни и качествени отношения е загуба на време.И защо да го губят това време, като за едно питие , или за някаква сума могат да получат едва ли не на секундата и секс, и малко приказки?!
Което е страшно жалко, защото създава една душевна пустота....и все повече зомбита по улиците.

# 1 809
  • София
Andariel, а ти сигурна ли си, че в тези клиники ходят само и единствено"късно сетилите се" като оная бабичка, дето на 60 и няколко роди близнаци?
Защото аз имам близка на 26, на която съпругът й има проблеми с нещУ си и от 3 години ходят в такава клиника, та изказването ти е малкооо как да кажа, прекалено обобщаващо. Това са неща прекалено лични и всяка история е различна, ама нали трябва да сме на всяка манджа мерудия, няма проблеми...   Mr. Green Mr. Green

не съм казала, че там ходят само такива двойки, просто проследявам логиката - жена, която отлага женитба и/или забраменяване, защото има по-приятен начин за живеене от смяна на памперси - първо замисляне за раждане на възраст около 40-те - тогава вече фертилността е спаднала наполовина - търсене на подходящ мъж за баща и ето ти още година-две (а може и хич да няма мерак за баща, а да роди дете за себе си) - година-две опити за естествено забременяване или чрез донор - репродуктивна клиника. И такива жени става все повече, а количеството има значение. За старческите домове е същото - като остарее къде да отиде, освен в старчески дом?

# 1 810
Значи младите майки, който раждат между 20 и 30 нямат достатъчно приятен начин на живот и единственото им забавление остава да сменят памперси?  Joy Joy Joy
Еее, сега вече разбрах, значи излиза, че младите майки са се прецакали тотално и са били мега задръстени, щом единственото им забавление е било това. Мисля, че нещата са прекалено индивидуални, ама както и да е...  Mr. Green Mr. Green
Отивам да кажа на майка ми колко тъп й е бил живота явно, за да ни роди на 23 и 26 години и ще трябва да почака доооста за внуци тогава  Joy Joy Joy

Уважавам невероятно много всяко момиче, което е решило да ражда около 20 и няколко, както и всяко момиче, решило да ражда на 40 и няколко! А като видя в университета ми млада майка-студентка, която има смелостта да съчетава учене и памперси, че и доста други неща от живота, това винаги ми е пълнело очите с възхищение...

# 1 811
  • София
да, бе, на 40 какво момиче е! Това е зряла жена!  Laughing
Ами, според днешните стандарти точно така излиза - животът е пълен с по-интересни неща от това да дундуркаш деца. По-голяма възвръщаемост има от кариарата и хобитата, обикалянето на света от смяната на памперси. Затова и хората не искат да раждат.

# 1 812
А като видя в университета ми млада майка-студентка, която има смелостта да съчетава учене и памперси, че и доста други неща от живота, това винаги ми е пълнело очите с възхищение...

Сигурно, ама трудно ще възхитиш някого с тая перспектива. Веднага признавам, че никак не бих искала това за дъщеря си... колкото и да е за уважение.
 Едно време за нашите майки това беше логичния ход на нещата - учение-сватба-деца... Но сега света е толкова отворен, възможностите толкова разнообразни - кеф ти близка среща от трети вид, кеф ти дистанционна, а някои въобще не си дават и тоя труд... В много случаи е по-привлекателно да общуваш емоционално с някого на майната си, вместо да се натовариш с ежедневието.
   Предполагам, че просто не разбирате хората, които не искат точно това, което и вие - но е факт, хорските желания, даже и някой път несъзнателни далеч излизат от рамките - да намерим някой дето ще ни обича и ние него.

Ами, според днешните стандарти точно така излиза - животът е пълен с по-интересни неща от това да дундуркаш деца. По-голяма възвръщаемост има от кариарата и хобитата, обикалянето на света от смяната на памперси. Затова и хората не искат да раждат.

Ами да... не искат, или пък преко сили раждат по едно - като мене. И после, защо била ниска раждаемостта.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 11:48 от Iris04

# 1 813
  • София
Аз пък да не искаш да споделяш живота и пространството си с някого, т.е. партньор, по го разбирам, отколкото съзнателно да отказваш да имаш деца. Съвсем противоестествено ми се струва. Thinking

Пълното отрицание и над определена възраст имам предвид, не отказващите да се впускат в сменяне на памперси студентки.

# 1 814
Аз също мисля за себе си, че е по-добре да се изуча и тогава да се занимавам с "по-неинтересните" неща и памперсите. Но това не значи, че приемам младите майки за самопрецакали се...
Все пак не всичко е строг план, до 30 ще уча и бачкам, после дай да родя 1-2-3, колкото стигнат парите, после ... натам все още не зная какъв е задължителният сценарий, сори.  Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт