Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 156
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 130
Ами в Под игото единия беше описан, като държелив старец на 45. забравих му името.
Нормално за вековете, когато живота е приключвал на 50.

# 2 131
  • Once there was a Hushpuppy...
Iris04 - ами никак не е странно, но ние говорим все пак за голям диапазон от време. Време, в което могат да ти се случат много неща по много или точно обратното - нищо!

# 2 132
  • София
Анди, това, за което говориш, според мен се дължи на факта, че твоите родители са те родили по-рано, отколкото ти твоите деца. Предполагам само де, не знам как е Simple Smile

# 2 133
Iris04 - ами никак не е странно, но ние говорим все пак за голям диапазон от време. Време, в което могат да ти се случат много неща по много или точно обратното - нищо!

Точно така. Според мен е готино, че става и медицински, и обществено обусловено тоя младежки период да се разтегли повече, отколкото е било за нашите баби, пък не знам защо тука има доста хора, които са твърдо убедени, че на 35-40 едва ли не си стар, а на 50 - вече старец.  кофти е ако се чувстваш така на тая възраст, това не е верно, млад си още в съвременните условия, можеш  да бъдеш пълноценен родител на малки деца...

# 2 134
Вилико вече има и такива, на които им е мъчно за уморени като мен/10 c's / Mr. Green

Ами конкретно за теб не ми е мъчно но е жалко, че хора в разцвета на живота се яужстват уморени.
Като се замислиш докога трябва да работим  Crazy

ех, 10ц, желая ти в най-скоро време едно беб4е, да видим кой от какво се 4увства уморен
идея си нямаш за какво става въпрос

# 2 135
  • Once there was a Hushpuppy...
Да, Ирис аз за това казах да не се бърка уморен със стар Peace
Стар може да се чустваш и на 30, млад може да се чустваш и на 50, без да прекаляваш/имам предвид при някои жени изкривеното носене и поведение, дето граничи с безпомощност пред старостта/ Simple Smile

# 2 136
  • сред маслини и портокалов цвят
Добре, че мъж ми не чете във този форум. Току виж помислил, че не е в ред- над 50, а сменя памперси, мие дупета и пасира пюрета. Жив да го ожалиш Mr. Green Трябваше да е грохнал старец вече.

# 2 137
  • София
ами, погледнете статистиките на заболеваемостта по нашенско, и ще разберете колко здрави са хората по възрасти! Жените вече все по-рано влизат в критическата, включително на възраст около и малко над 40 години, хипертониите, диабет тип 2, неврологични и др. болести, смятани за запазена марка на 60-годишните, вече слизат при хората преди петдесетте, да не кажа и четирсетте години! Хроничните заболявания се подмладяват, включително стерилитетът. Това поне може да се провери.

В допълнение упорито се повтаря мантрата за вечната младост, и че животът започва като се пенсионираш. Да, ама не! Това може да важи за хората от следвоенното поколение, дето се е пенсионирало на 50, но не и за сегашното поколение. То, направо човек се чувства ддлъжен да кипи от младост и енергия на 40+, като на двайсет, иначе ще е лузър!

# 2 138
  • София
Брей, значи "Къде дремАхте до 30 години, инфантили, дето се изживяват като тийнове, та не се размножихте?" означава да ръсиш мозък и интелект нестандартно, пък на "разсъждения като на семпла женица", стринките подрипват до небето, че ги хапели от липса на аргументация. Thinking Laughing

И то още не сме обсъдили колко са малоумни дебилите, дет' не знаят на "20 и" къде се намират, не могат задника да си избършат, ама пък деца натворили, да ги тръснат на бабите или да отглеждат още по-големи дебили и от тях самите. Да видим тогаз кой ще се асоциира с лирическия герой.

За себе си мога да кажа, че ако ми се налагаше на 25 да сменям памперси и да не спя, на фона на народа, който се забавлява, щеше доста по-смазващо и изстискващо психически и физически да ми подейства реалността. Mr. Green

# 2 139

Дядо на 48? Че какъв дядо е това  #Crazy За мъж пък на 50 да изглежда като дядо трябва да е адски сдухан.

А, вади си от контекста.  Peace
Ето за такъв дядо говоря иначе, към 50 някъде
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8/e9586b … 553daf1/dsc00228/

# 2 140

В допълнение упорито се повтаря мантрата за вечната младост, и че животът започва като се пенсионираш. Да, ама не! Това може да важи за хората от следвоенното поколение, дето се е пенсионирало на 50, но не и за сегашното поколение. То, направо човек се чувства ддлъжен да кипи от младост и енергия на 40+, като на двайсет, иначе ще е лузър!

И  за тях не важи. Изхабяват не годините сами по себе си, а  начина по който си ги прекарал, и най-вече грижите и отговорностите. чакай ти живота да  започва, като се пенсионираш. Каквото си докопал от живота преди да поемеш отговорностите за други хора, това е. Пък и не вярвам, че като имаш деца някога е възможно да си съвсем дистанциран от ангажименти и тревоги по тях и евентуално децата им и в тоя смисъл необременен и свободен. Почват и ангажиментите с твоите родители, техния здравен и психологически статус... абе няма друго време като младостта, затова е издигната в култ.

Е тоя дядо ли е на тия деца от кадрото? Аз знам и такива татковци на хлапета на идентична възраст.

# 2 141
Ле ле, къде отишла темата....    Joy   
Дали се чувствате по-добре на 35, отколкото на 25, няма значение.
Така или иначе организмът старее, органите се износват, и на 35 са работили 10 години повече, отколкото на 25.
И аз се чувствам чудесно на 45, не се уморявам от 3-4 км разходка,енергична съм,но....
На 20 години ми се случваше да изкарам три денонощия без сън (купон ли бе, да го опишеш   Mr. Green   ), ама на 40 ако една вечер си легна към 1-2 през нощта, на другата вечер заспивам още в 10....    Laughing
Та така, чувствайте се млади, лошо няма.Но старостта и амортизацията не е пропуснала никого.За съжаление.

# 2 142
  • BG
Еднакво уморена се чувствах и с големия на 23г., и сега с малкия - на 40г. Разликата е в това, че тогава умората се подсилваше от непреодолимото желание за забавления ( нормално за възрастта), а сега - от съчетаването на отглеждането с работата, на която се върнах, когато беше на 11 месеца. От позицията на годините си и вече изградени трудови и социални навици, не можех да допусна по-дълъг престой вкъщи и по градинките с 20-тина годишни мами, даващи ми непоискани съвети как се гледа бебе.
Другата разлика е, че сега спокойно зарязвам телевизията, книгите, домакинската работа и лягам вечер с него да се приспиваме дълго, гушкайки се и въргаляйки се по спалнята. Тогава ревях, че не мога да си подредя къщата, сега не ми пука, ако ще да падне, не мога да насмогна на всичко. И въпреки това ми падат гащите от умора и слабеене. На последната родителска среща на големия ми син ( 11 клас) гледах другите родители, вече отдадени на лайфа, и си дадох сметка, че нямам никакъв шанс да се отпусна в близките 20-тина години и че след 15 години трябва да сън на същата родителска среща с родители, които са се родили по време на моята ранна младост.
Но много изместихме темата всички.
А тя беше за това дали е трудно да се омъжиш след 35. Да, трудно е, колкото и да си готина. Имам един куп такива приятелки и познати. Не е въпросът до физиология и раждане, а до шанс да срещнеш свободен, при това подходящ мъж, отговарящ на всичките ти, вече старателно подредени изисквания.И който да те иска за жена, разбира се. Щото и той си е направил сметката за твоите шансове да го дариш с нас;ледници, с вече изградените ти навици, с които трудно ще направиш компромис и така.

# 2 143
  • София
да, това е и другият фактор - родителите остаряват и вече имат нужда от грижи, а собствените деца са още в детската градина, и в един момент нашата героиня трябва да се грижи за две поколения извън трудоспособна и способна за грижа за себе си възраст. тъй като ножицата между поколенията се разкрачва все повече, един човек около 40-45-годишна възраст има малки деца или деца в начална училищна възраст и родители към и над 70-гоишна възраст. Нито едните могат да се оправят без нашия човек, нито другите. Съвсем различна е картинката, когато децата са почти пълнолетни или вече завършили училище, и тогава да се наложат грижи за болни и възрастни родители.

# 2 144
  • Варна
Снежа,Джуди - аз не се чуствам стара, ако правите разлика Wink
Уморена съм, защото повечето от вас с палави деца знаят на 3г. на какво са способни и как ти опъват нервите до краен предел и обратно. Едно нещо установих, че нервната ми система от леко лабилна взе да става много устойчива Mr. Green Ето това ме уморява и ме кара да се чуствам не така, както когато съм била на 25г. Но, вие щом се чуствате по-добре отколкото на 25 си е ваше право Peace Нека каже някое момиче на 25, което гледа палаво момченце как се чуства, сигурно не е толкова уморена колкото мен и с опънати нерви Confused

Аз съм на 40-ет, гледам 3 годишно момиченце, което кара тротинетка с 40км/ч. Бягам след него и се радвам на фитнеса. Какви нерви с децата, хора, работата ми изисква далеч повече!
Замислям се и за трето, наистина.

Общи условия

Активация на акаунт