Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 127
  • 5 581
  •   2
Отговори
# 2 115
Пък и се чуствам уморена, която каже че на 36-40 се чуства като на 25 - лъже!
Аз се чувствах по- добре  в този период и не лъжа.

И аз се чувствам по- добре сега, отколкото на 25. И аз не лъжа.
Най- зле здравословно бях на 19.

Аз също се чувствам по-добре сега, добре остарявам:)
Мъчно ми е, че има жени, които са уморени на 35-40, но аз не съм сред тях. Доста по-информирано живея, по-здравословно, имам си проблеми, които са ми от дете ( килограми), но уморена не съм. Освен това аз ще се пенсионирам на 67, тепърва  има накъде да се уморявам, ако седна отсега да кльопна колко съм изтощена от живота ....
Напълно съм в кондиция да гледам бебе и то не едно. Имам предостатъчно енергия и нерви.
Трябва да се спортува, да се яде правилно, да има интересен вътрешен живот, сега има много възможности, странно ми е, че някой вече е уморен, не че не виждам тийнейджъри, които влачат крака като дропли по улиците ... Явно зависи от човека.

И как точно с бебе спортуваш, грижиш се за себе си, имаш възможности и интересен личен вътрешен живот  newsm78
Все си мислех, че като имаш бебе или дете - основно са грижите около него.  Thinking

Judy - от един отбор сте с Бояна. Няма смисъл.

# 2 116
Нека каже някое момиче на 25, което гледа палаво момченце как се чуства, сигурно не е толкова уморена колкото мен и с опънати нерви Confused

Ти пък. Оплакват се и те по същия начин, иди да видиш в Нашите деца.

# 2 117
  • Once there was a Hushpuppy...
Бърди - ама добре те разбирам Peace
Ти знаеш ли аз какво бебе имах? - мечта,не мърдаше, не ревеше/редовно разни бабички ме питаха дали реве бебто Laughing/, нямаше колики, ядеше, спеше, гукаше, нищо - никакъв проблем и така до като проходи на 1г. и3м., а стана истински неконтролируем на около 2г. Мислех си, тогава че и 3 мога да отгледам Mr. Green
Ама тогава съм била на 34, и аз мога да кажа като вас че съм се чуствала върховно на 34, много по-добре от колкото на 25.......но, въпреки това нещата се променят и когато настъпи умората си проличават и годините!

# 2 118
  • София
И как точно с бебе спортуваш, грижиш се за себе си, имаш възможности и интересен личен вътрешен живот  newsm78
Все си мислех, че като имаш бебе или дете - основно са грижите около него.  Thinking

Първо, детето не го гледаш сам, предполага се, че то има и баща. Второ, специално с бебе можеш спокойно да четеш колкото си искаш, имаш премного време да си разсъждаваш по каквито теми искаш и междувременно да се грижиш за него. Дори тук имаме повече от една писателка, която успя и книга да напише с малко дете/бебе.

# 2 119
Има предостатъчно възможности да имаш бебе и да се грижиш за себе си, не сме в средните векове.
Тук например е много разпространено да тичаш в парка бутайки количката. Има едни колички, по-специални са с дебели колела, високи тренират жените.  Има и групи по залите, където можеш да оставиш бебето си и тн и тн. Аз вкъщи тренирам с уии, имам велоергометър и пътека за бягане, който иска начини да иска само.
Абе щом имате време с маки деца да висите по цял ден във форума, значи не е чак такъв проблем спортуването и грижата за себе си, стига човек да има вътрешната необходимост да го прави.

Моя шефка роди след 40г дъщеря си, и много се активизира на  тема спорт и здравословно хранене. Казвала ми е, че това за нея е най-големия мотив да се грижи за себе си - да бъде пълноценно до детето си ( тя е и сама) - здрава, издържлива на физически натоварвания.
Така че на нея й се отрази много добре раждането и е чудесна майка.
Спокойно мога да кажа, че сега енергично и визуално изглежда много по-добре от преди 10 години.

# 2 120
 За всеки е нормално да е уморен в определени периоди, и то обикновено когато децета са най-палави и искат много внимание, това е съвсем естествено. Ами ако трябва да го съчетаваш със учене, специализация, командировки, кино, театър, излизания - защото не може с мъжът ти на по 25 да не ходите почти всяка вечер на концерти, бар, гости...
 Те нещата се компенсират - на 40 мога спокойно да си седя с книжката на някоя пейка докато хлапето си играе и после да си легнем дружно в 10,30, докато от такъв начин на живот на 25 щях сигурно да поДлудея.

# 2 121
Вилико вече има и такива, на които им е мъчно за уморени като мен/10 c's / Mr. Green

Ами конкретно за теб не ми е мъчно но е жалко, че хора в разцвета на живота се яужстват уморени.
Като се замислиш докога трябва да работим  Crazy

Знаеш ли кое според мен е жалко, тогава когато някой иска да се направи на това което не е. Това не го казвам за теб, защото не те познавам Peace
А, това че една или две, три години ще се чуствам така не значи нищо. Детето ще порастне, ще започне де разбира....
Аз ще започна вероятно да се чуствам по-малко уморена, но нищо на света не може да ме върне на 25. Пък вида ми, колкото и нескромно да прозвучи е мечта за доста жени на моята възраст Wink

# 2 122

Първо, детето не го гледаш сам, предполага се, че то има и баща. Второ, специално с бебе можеш спокойно да четеш колкото си искаш, имаш премного време да си разсъждаваш по каквито теми искаш и междувременно да се грижиш за него. Дори тук имаме повече от една писателка, която успя и книга да напише с малко дете/бебе.

Ааа, четенето на книги било значи и крос с количката.  Laughing

Добре, ама мъжът ми е с 8 години по-голям. Ако родя на 40, той ще е на 48. Значи около 50така познавам доста мъже, които са определено подходящи за дядовци, но не и за татковци, ако говорим за енергичност. За психичната умора или възможност да сменят памперси - няма да коментирам.  Thinking Пак живея в друг свят.

# 2 123
Има предостатъчно възможности да имаш бебе и да се грижиш за себе си, не сме в средните векове.
Тук например е много разпространено да тичаш в парка бутайки количката. Има едни колички, по-специални са с дебели колела, високи тренират жените.  Има и групи по залите, където можеш да оставиш бебето си и тн и тн. Аз вкъщи тренирам с уии, имам велоергометър и пътека за бягане, който иска начини да иска само.
Абе щом имате време с маки деца да висите по цял ден във форума, значи не е чак такъв проблем спортуването и грижата за себе си, стига човек да има вътрешната необходимост да го прави.

Нали виждаш какво пише под аватара ми Mr. Green - еее, тогава съм единствено сама и във форума Joy

# 2 124
За умората да си кажа- т.к. имам опит с два броя на различна възраст и мога да сравня лично. На 25 бях ужасно- ходех на няколко места да доработвам, беше лудница и се бях сдухала. С второто на 31 бях по- улегнала, много неща вече не можеха да ме ядосат и дори притеснят, можех да си позволя да си поседя у нас, нямахме ипотека, имахме собствено жилище, не бяхме на квартира, финансово не бяхме вече притеснени.
Та е относително и не е много според годините.
Аз не спортувам, предпочитам да се разхождам. Това спокойно включва децата.

# 2 125
Вилико вече има и такива, на които им е мъчно за уморени като мен/10 c's / Mr. Green

Ами конкретно за теб не ми е мъчно но е жалко, че хора в разцвета на живота се яужстват уморени.
Като се замислиш докога трябва да работим  Crazy

Знаеш ли кое според мен е жалко, тогава когато някой иска да се направи на това което не е. Това не го казвам за теб, защото не те познавам Peace
А, това че една или две, три години ще се чуствам така не значи нищо. Детето ще порастне, ще започне де разбира....
Аз ще започна вероятно да се чуствам по-малко уморена, но нищо на света не може да ме върне на 25. Пък вида ми, колкото и нескромно да прозвучи е мечта за доста жени на моята възраст Wink

А защо искаш да се върнеш на 25? Вмисъл здравословно ли?

# 2 126
С бебе на 24 се чувствах във върховна физическа и емоционална форма. Бебето на 30 ми стопи лагерите. Дори се чувствам по-фрустрирана в ролята си на родител на второ дете, отколкото като прохождащо майче. Сега, ако имам живот и здраве трето, ще си запазя след третата му година стая в Курило.
Усещам, че от края на зимата пак влизам в период на влюбване в себе си, но това благодарение 100-те коремни преси на ден. Децата нямат нищо общо, освен за двете незабележими бръчици под очите.

# 2 127
Не,не искам да се върна на 25....няма как да искам подобно нещо. Расъждавам си върху това, че не можеш да се чустваш така Peace Много е различно, за щастие всичко!
Лошо е когато срещна някоя наборка, че и доста по-голяма въобразила си че е като на 25 - по най различни начини.Това е, което смятам за неестествено.

# 2 128

Дядо на 48? Че какъв дядо е това  #Crazy За мъж пък на 50 да изглежда като дядо трябва да е адски сдухан.

# 2 129
  • София
Бърди, не се чувствам уморена от децата като такива, а че усещам, че се разминава фактическото състояние на нещата с биологичния часовник - че в този момент би било по-нормално деата ми да са вече в гимназия, а не тепърва да кандидастват в гимназия. Същото усещане го имах и когато децата бяха  малки 0 че би било по-нормално за мен да са с няколко години по-големи от фактическата си възраст. Нещо като припокриване на фазите между мен и тях, които всъщност би трябвало да се разминават - когато те са в техния пубертет, аз да съм преди моя следващ пубеертет, а не сега две поколения да сме все в пубертета. Трябва едното поколение да е винаги в стабилно състояние, за да няма трусове.

Общи условия

Активация на акаунт