Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 113
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 100
Пък и се чуствам уморена, която каже че на 36-40 се чуства като на 25 - лъже!
Аз се чувствах по- добре  в този период и не лъжа.

# 2 101
  • сред маслини и портокалов цвят
Същото и с времето за дундуркане на бебе. Помня аз като родих, майка ми беше на 45. Гушкаше го, радваше му се и накрая ми каза - Ох, айде стига, взимай го, на мен отдавна ми е минало времето за бебе явно. Вярвам й. Каза го съвсем искрено и далеч не от омраза или злоба.

Ами до човек е, всички сме различни. Аз с голям кеф дондурках бебе за 1-ви път на 37 и за 2-ри на 40.  Peace
А и майка ти вече е минала по реда си, нормално е да смята, че и е минало времето. Просто ги е изживяла нещата, на друг етап от живота си е.

Виж, стига вече, сигурна съм, че не си мечтала да родиш на 40 първото си дете. Или бъркам  newsm78
В темата никой не налага, че не бива да се ражда късно. Но всъщност късно раждат хората, с определени проблеми, тези, които нямат репродуктивни и не са крайно мизерни във финансово отношение - си раждат по-рано.

Просто ти отговорих за дундуркането, за какво съм мечтала няма връзка.
А и честно казано никога не съм си поставяла срокове. Мечтаех да срещна точния човек и след това, някъде в подходящ и за двамата момент да имам дете от и с него. Не бих родила дете, само за да имам такова. Ако не бях срещнала подходящ мъж, щях да остана без деца.
Но хората са различни, както вече писах и важното за мен, може да не значи нищо за някой друг и обратното. Peace

# 2 102
Аз се чувствах по- добре  в този период и не лъжа.

И аз се чувствам по- добре сега, отколкото на 25. И аз не лъжа.
Най- зле здравословно бях на 19.

# 2 103
Аз се чувствах по- добре  в този период и не лъжа.

Боже, за какво са съвременните постижения на медицината и спорта? Ми то излиза, че критическата е най-щастливата възраст!

jasmin - нека направим разлика между избор и обстоятелства.

# 2 104
  • София

Тук е различно, защото за много лекари ако няма драма няма да има и приходи...

В/у това трябва да помислим също, защото е вярно. Истерията е голяма и много народ изкарва луди пари. Аз имам поне 3 близки приятелки, които са с великото Хашимото, след което ги прекараха през ин-витро. За разходи няма да говоря, сигурно сте по-наясно от мен.
Но това, което стана с моята най-близка приятелка е, че след неуспешни опити в много известна клиника и няколко хиляди хвърлени там,  плс сложни 'лечения", вкл сбъркани дози на хормони , които щяха да я убият и тн , намерихме клиника в Австрия и за една поносима сума приятелката ми забременя успешно веднагически.
То хубаво, че са знаели за Хашимотото, защото много лекари се сещат да изследват щитовидни хормони след бая процедури и загубени бременности. Бизнес си е тази работа и не е лошо някакъв контрол да има.

Боже, за какво са съвременните постижения на медицината и спорта? Ми то излиза, че критическата е най-щастливата възраст!
Щастието няма нищо общо с физиологията. И аз се чувствам по- добре сега, най- малкото защото натоварването ми е в пъти по- малко от това преди 10 години.

# 2 105
Верно критическата е в периода 35-40?
Мали, закъснявам... още малко ми остава и ще я изпусна.
А и съм виновна, че лично аз сега се чувствам по- добре- и финансово, и здравословно и всякак... Вземам си бележка и няма да пиша такива отговори вече, нищо че ме питат, че някой може да се засегне.  Blush
А и при мен ни медицината, ни спортът имат връзка със сътоянието ми. Медицината- може би, понеже не я ползвам, та не ме е още повредила.

# 2 106
Като те чета, значи си под 40 все още? Е, сега защо не родиш бебе? И ако родиш - смяташ ли, че ще го гледаш по-добре от предното ти дете?
Иначе ми е ясно, че може да "разбираш" постовете както ти е угодно. Бояна също.

# 2 107
Ако питаш мен- имам си две, планът ми включваше толкоз. Та затова. Възрастта няма връзка. При мен.
Не раждам според "ако", а според съвместния ни план. Други са според "ако". Аз- не.

# 2 108
  • Once there was a Hushpuppy...
Снежа,Джуди - аз не се чуствам стара, ако правите разлика Wink
Уморена съм, защото повечето от вас с палави деца знаят на 3г. на какво са способни и как ти опъват нервите до краен предел и обратно. Едно нещо установих, че нервната ми система от леко лабилна взе да става много устойчива Mr. Green Ето това ме уморява и ме кара да се чуствам не така, както когато съм била на 25г. Но, вие щом се чуствате по-добре отколкото на 25 си е ваше право Peace Нека каже някое момиче на 25, което гледа палаво момченце как се чуства, сигурно не е толкова уморена колкото мен и с опънати нерви Confused

# 2 109
Ако питаш мен- имам си две, планът ми включваше толкоз. Та затова. Възрастта няма връзка. При мен.
Не можеш ли да си представиш? Ако утре забременееш, нищо, че сте се пазили? Как мислиш - сега по-добре ли ще го гледаш? Няма ли да ти е по-различно откъм трудност, физическо натоварване и тн?

Снежа,Джуди - аз не се чуствам стара, ако правите разлика Wink
Уморена съм, защото повечето от вас с палави деца знаят на 3г. на какво са способни и как ти опъват нервите до краен предел и обратно. Едно нещо установих, че нервната ми система от леко лабилна взе да става много устойчива Mr. Green Ето това ме уморява и ме кара да се чуствам не така, както когато съм била на 25г. Но, вие щом се чуствате по-добре отколкото на 25 си е ваше право Peace Нека каже някое момиче на 25, което гледа палаво момченце как се чуства, сигурно не е толкова уморена колкото мен и с опънати нерви Confused

Много материал даде ти, много. Ей сега ще видиш как ще те изкарат извънземна, при тях няма да е така  Joy

# 2 110

Най- зле здравословно бях на 19.

Аз също се чувствам по-добре сега, добре остарявам:)
Мъчно ми е, че има жени, които са уморени на 35-40, но аз не съм сред тях. Доста по-информирано живея, по-здравословно, имам си проблеми, които са ми от дете ( килограми), но уморена не съм. Освен това аз ще се пенсионирам на 67, тепърва  има накъде да се уморявам, ако седна отсега да кльопна колко съм изтощена от живота ....
Напълно съм в кондиция да гледам бебе и то не едно. Имам предостатъчно енергия и нерви.
Трябва да се спортува, да се яде правилно, да има интересен вътрешен живот, сега има много възможности, странно ми е, че някой вече е уморен, не че не виждам тийнейджъри, които влачат крака като дропли по улиците ... Явно зависи от човека.

# 2 111
  • Once there was a Hushpuppy...
Вилико вече има и такива, на които им е мъчно за уморени като мен/10 c's / Mr. Green

# 2 112
  • София
О, аз също на 35 се чувствам хиляди пъти по-добре отколкото на 25. И изобщо не лъжа, няма за какво да лъжа. Затова искрено се учудих на споделеното от Андариел за усещането й за старост по отношение на децата. Аз се чувствам толкова жизнена и свежа, че още 2 бебета мога да изгледам  Laughing
RadoLin4eto, в момента (на 35) дребното грам не ме изнервя, за разлика от когато гледах бебе на 25. Чувствам се толкова по-спокойна, улегнала, уверена, че изобщо дума не може да става за сравнение. Категорично го отдавам на възрастта и самочувствието и спокойствието, които тя ми дава. Много по-спокойна съм, въпреки че съм с две деца и котка  Laughing
Никой не изкарвам извънземно, Вили, споделям личен опит.

# 2 113
Вилико вече има и такива, на които им е мъчно за уморени като мен/10 c's / Mr. Green

Ами конкретно за теб не ми е мъчно но е жалко, че хора в разцвета на живота се яужстват уморени.
Като се замислиш докога трябва да работим  Crazy

# 2 114
Не можеш ли да си представиш? Ако утре забременееш, нищо, че сте се пазили? Как мислиш - сега по-добре ли ще го гледаш? Няма ли да ти е по-различно откъм трудност, физическо натоварване и тн?

Няма да раждам- това е личен избор, както писах, несвързан с възрастта.
Хипотезата би била ако до момента не бях осъществила плана за две деца- да, щях с чиста мисъл да си ги родя и двете след 35. Дали ще издържа- че кой е сигурен в това? Нима неуравновесената 20 годишна хвърчаща и мечтаеща е предварително наясно? Може да се справя и по- добре от нея. Нямам заболявания, които да ми пречат, ни кила горница, ни нищо, което да ме спъва. Даже нервите ми са по- добре, в сравнение с периода ми до 25.

Общи условия

Активация на акаунт