Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 100
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 085
  Не мисля, че казват на забременелите около 40, че шансовете им са малки... На мен ми казаха, че трябва да направим генетично изследване и да си ходя редовно на консултации, нищо друго newsm78

И на мен също, никой не ме е информирал за никакви статистики.
На мен ми казаха и че ще е добре да поотслабна, да се движа повече. Да ям правилно.
Никакви разговори не сме водили за това стара ли съм , млада ли съм и какви са ми шансовете....
Лекарката ми дори смята, че нямам нужда от изслдване на тръбите, на което изследване аз държах, защото съм наплашена от хиляди теми с хиляди авторитети по репродуктивно здраве из форума.

Да бе, да. На 45 е същото като на 25  Joy
Егати успокоенията си имат някой....жалко е чак.

# 2 086
В това описание ще се разпознаят десетки, да не кажа и стотици жени, които го прочетат, защото случаи като този са класика в медицината като основни характеристики през последните години - жена на около 40 години, клинично здрава, висше образование, водеща здравословен начин на живот, работеща при нормални трудови условия (т.е. не работи в производства или среда, уввреждаща или  влошаваща репродуктивното и общото здраве), не е носител на инфекциозни заболявания, предавани по полов или кръвен път, нераждала, не съобщава за аборти по желание или забелязани спонтанни аборти.
Сигурно, ако отида в подфорума на проблемното, ще има десетки такиива потребителки. Има си общи характеристики, които не са за пренебрегване.
А, не. Със заключение - накрая забременява неочаквано.

# 2 087
аз не. Сещам се за моя много близка жена, на едни сходни години сме, която срещна половинката над 35 (в смисъла, че реши да се оженят, но е имала и други връзки преди това), за него това е втори брак като от първия има две деца вече на години за женене, и сега двамата дават луди пари за бебе. При нея конкретно, всичко се разви катоо по статистиките в учебниците - късна възраст, проблеми със зачеваането, след няколко инвитро имаше неуспешно развили се бременности, сега вече мислят за донорска яйцеклетка и е жив ужас. Колкото пари спечели през годините, всичките заминаха по доктори, че и в заеми затъват, защото касата вече не покрива нищо. А като я познавам - хубава, амбициозна, позамогна се, имаше връзки, мъжете я  харесват, здравословен начин на живот (не пие, не пуши, фитнеси, еко-био), абе думи нямам, почти идеална, ще каже човек, че има всички предпоставки да роди близнаци, и то най-естесствено.

Бртовчетка ми имаше същия проблем на 25,съпруга и беше на 27.Лекарите не намираха причина за безплодието и нямаха обяснение...
Моя много близка се омъжи на 35 и  мина през големи трудности докато забременее,но веднага и се лепна възраст като причина...Е,тази година роди!
Моя гинеколог твърди,че от 20 до 40 жената е напълно способна да ражда здрави деца.

# 2 088
  • Once there was a Hushpuppy...
аз не. Сещам се за моя много близка жена, на едни сходни години сме, която срещна половинката над 35 (в смисъла, че реши да се оженят, но е имала и други връзки преди това), за него това е втори брак като от първия има две деца вече на години за женене, и сега двамата дават луди пари за бебе. При нея конкретно, всичко се разви катоо по статистиките в учебниците - късна възраст, проблеми със зачеваането, след няколко инвитро имаше неуспешно развили се бременности, сега вече мислят за донорска яйцеклетка и е жив ужас. Колкото пари спечели през годините, всичките заминаха по доктори, че и в заеми затъват, защото касата вече не покрива нищо. А като я познавам - хубава, амбициозна, позамогна се, имаше връзки, мъжете я  харесват, здравословен начин на живот (не пие, не пуши, фитнеси, еко-био), абе думи нямам, почти идеална, ще каже човек, че има всички предпоставки да роди близнаци, и то най-естесствено.

Това е истината всъщност. Физиологията си иска своето, но тук из форума виреят от странни по-странни течения  Laughing
Има  рискова бременност, късна бременност, предпоставки. Ако жена на 40 си мисли, че организмът й е като на 20 - не мога да кажа нищо. Същото и с времето за дундуркане на бебе
. Помня аз като родих, майка ми беше на 45. Гушкаше го, радваше му се и накрая ми каза - Ох, айде стига, взимай го, на мен отдавна ми е минало времето за бебе явно. Вярвам й. Каза го съвсем искрено и далеч не от омраза или злоба.

Това е!!! Самата истина е!
Всичко с времето си, мен непрекъснато ме питат кога ще имам второ /на 36 съм/....а, аз им се смея, освен че не възнамерявам да имам, смятам че за мен лично е късно. Родих на 33/след много трудно забременяване/ и не смятам да се доказвам на някой как мога да отгледам още едно. Или другото мнение дето битува, да не оставям детето си само.....е, защо?
Пък и се чуствам уморена, която каже че на 36-40 се чуства като на 25 - лъже!

# 2 089
  • София
В това описание ще се разпознаят десетки, да не кажа и стотици жени, ...

Бих вметнала " за съжаление", защото мисля, няма нищо по-ужасно от това една жена да иска да забременее и да роди , но да не може.... Разбирам, защо " жената, извадена от статистиката" си налива всичките финанси в тази единствена мечта! И все пак, мисля, че това си остава субективно право на препатилата жена да ни го разкаже.

ако бях написала "а една комшийка от горния етаж"..., или "статистиката сочи, че..." по-приемливо ли щеше да  ти изглежда? А ако го бях обобщила, четейки от десет години форума за проблемното? там всички доброволно си го разказват.

Това не променя фактите - повече жени на късна възраст имат такъв профил и история, отколкото в диапазона 20-30-годишна възраст. Не разбирам, вече всичко ли трябва да се прекроява, че да е по-приемливо за хора, които биха се почувствали засегнати? Аман вече от политическа коректност!

# 2 090
  • сред маслини и портокалов цвят
Същото и с времето за дундуркане на бебе. Помня аз като родих, майка ми беше на 45. Гушкаше го, радваше му се и накрая ми каза - Ох, айде стига, взимай го, на мен отдавна ми е минало времето за бебе явно. Вярвам й. Каза го съвсем искрено и далеч не от омраза или злоба.

Ами до човек е, всички сме различни. Аз с голям кеф дондурках бебе за 1-ви път на 37 и за 2-ри на 40.  Peace
А и майка ти вече е минала по реда си, нормално е да смята, че и е минало времето. Просто ги е изживяла нещата, на друг етап от живота си е.

# 2 091
Същото и с времето за дундуркане на бебе. Помня аз като родих, майка ми беше на 45. Гушкаше го, радваше му се и накрая ми каза - Ох, айде стига, взимай го, на мен отдавна ми е минало времето за бебе явно. Вярвам й. Каза го съвсем искрено и далеч не от омраза или злоба.

Ами до човек е, всички сме различни. Аз с голям кеф дондурках бебе за 1-ви път на 37 и за 2-ри на 40.  Peace
А и майка ти вече е минала по реда си, нормално е да смята, че и е минало времето. Просто ги е изживяла нещата, на друг етап от живота си е.

Виж, стига вече, сигурна съм, че не си мечтала да родиш на 40 първото си дете. Или бъркам  newsm78
В темата никой не налага, че не бива да се ражда късно. Но всъщност късно раждат хората, с определени проблеми, тези, които нямат репродуктивни и не са крайно мизерни във финансово отношение - си раждат по-рано.

# 2 092
  • София
Мен на 30 г. една... странна дофторка ме пита как съм се била решила. При това за второ дете.  Laughing Вярно, че някои живеят в средата на ХХ в. все още.
Нищо не разбираш ти, виж по- горе Джам ти казва, че лекаря е длъжен да те откаже, нищо че отиваш на рутинен преглед, а не да лекуваш стерилитет.

Бояна, засрами се.

във втора дискусия прилагаш тия непочтени прийоми на манипулиране и нарочно изкривяване на думите на опонента.

# 2 093
Мен на 30 г. една... странна дофторка ме пита как съм се била решила. При това за второ дете.  Laughing Вярно, че някои живеят в средата на ХХ в. все още.
Нищо не разбираш ти, виж по- горе Джам ти казва, че лекаря е длъжен да те откаже, нищо че отиваш на рутинен преглед, а не да лекуваш стерилитет.

Бояна, засрами се.

във втора дискусия прилагаш тия непочтени прийоми на манипулиране и нарочно изкривяване на думите на опонента.

Дрън, дрън, втора да беше  Stop

# 2 094
  • София
 Не мисля, че казват на забременелите около 40, че шансовете им са малки... На мен ми казаха, че трябва да направим генетично изследване и да си ходя редовно на консултации, нищо друго newsm78

И на мен също, никой не ме е информирал за никакви статистики.
На мен ми казаха и че ще е добре да поотслабна, да се движа повече. Да ям правилно.
Никакви разговори не сме водили за това стара ли съм , млада ли съм и какви са ми шансовете....
Лекарката ми дори смята, че нямам нужда от изслдване на тръбите, на което изследване аз държах, защото съм наплашена от хиляди теми с хиляди авторитети по репродуктивно здраве из форума.

Нормален лекар имаш. Ако не е установен някакъв проблем или не отиваш с реални подозрения за стерилитет нямат повод да ти вадят статистики и да те сугестират. Това за килограмите и движението е валидно за всяка възраст.

Мен на 30 г. една... странна дофторка ме пита как съм се била решила. При това за второ дете.  Laughing Вярно, че някои живеят в средата на ХХ в. все още.

Бояна, засрами се.

Не е приятно нали? Радвам се, че погледнато отстрани отчиташ, че е некоректно. Върни се назад и виж как ти коментираш моя пост и какво точно пише в него.

Дори ще ти спестя усилието:

Лекаря може да ти извади статистика в най- лошия случай или да говори конкретно за теб, ако се установи проблем. Ако лекар ти направи обобщения за възрастта и ти предвещае трудно забременяване и вероятна бременност с нещастен край той е за съд. Да те сугестира като специалист, значи в голяма степен да те обрече на нещата, които ти предсказва.

пълни глупости. не се изказвай така категорично по въпроси, по които просто не си компетентна. медицинската етика очевидно не е сред тях.

това, че лекарят ще каже на 40-годишната булка, че шансовете й за забременяване и раждане на здраво дете са под 10% и намаляват стремглаво, не значи, че я сугестира, нито че я орисва (егати предположението!).
точно това е длъжен да направи лекарят - да я информира откровено за шансовете й.

напротив, за съд ще е, ако й обещава, че тя ще има дете и й сваля розови облаци от небето.

същото важи и за други сфери на медицината. по твоята логика, лекарят трябва да каже на терминално болния от рак, че ще се излекува, за да не го сугестира и обрича - въпреки статистиката. щото, видите ли, може да има 0.001% шанс конкретно този болен да оздравее.

# 2 095
  • Колибите

Това, между другото , е интересен феномен. Оказва се, че в едно общество носителят, всъщност стожерът на стереотипните представи са винаги улегналите (да не кажем възрастните ) жени. А не толкова мъжете. Така е в обществата в които жените са все още малтретирани, омъжвани насила, подлагани на разни там обрязвания и прочие, или на по-меките варианти - заклеймявани като парясници, незаконно родили и прочие. Както в "Зорба гъркът", дето стариците убиха с камъни вдовицата, че спа с Алан Бейтс. Що така жените проявяват по-малко емпатия към други жени, отколкото мъжете? Мисля, че и на Ева Енслър съм чела нещо по въпроса...

Подкрепям казаното от теб.

Да, така е - по-лесно се забременява и ражда на 20.

НО - животът ни е като на война, и не всички сме имали шанса, късмета, ако щеш женската хитрост да се омъжим млади и сполучливо, да се разбира по любов. С други суми - оправни. И семейство, и кариера в едно.

От моята камбанария - пълно е около мен с красиви и умни, чувствителни жени, които обаче са сами. И не че не са искали семейство, не че са гонили кариера на всяка цена, не - просто така се е случило - карма, Бог или каквото там...

И мен лично ме боли, когато ми се напомня това, с нотки на злорадство. Ами не съм от оправните.

Един ден, дай Боже, ще се постарая да възпитам дъщерите си така, че да не повтарят моите грешки. Е, те ще си направят своите.

Но колкото и да ме ритат по канчето и мачкат душата тетки комшийки или професионалисти лекари, едно няма да ми отнемат - умението да съм съпричастна към всеки. Е, това ми е на мен пък ОГРОМНОТО ПРЕДИМСТВО. ГОРДЕЯ СЕ С ТОВА.

# 2 096
Лекарите тук са с друг подход, не като у нас - не осъждат, не унижават,  а подкрепят жената в нейното решение да има дете, когато е пожелала . Не я напрягат излишно /за това има Интернет/, не назначават излишни изследвания , сложни интервенции и т.н.  Както казах в предишен постинг,  в Италия жените с първо раждане след 40 се очаква скоро да задминат родилките ( италианки) на 23 и това е трайна тенденция, която не е резултат от мода, а от разбирания и начин на живот.
Никого не учудва жена над 35-40 с първа бременност и не се драматизира излишно.
Излишно е да си казваме сега, че спокойствието и невлизането във филми е вредно за нервите , а и за забременяването.  Когато са изчерпани възможностите за естествено зачеване се търсят други методи, ако и те не действат се минава към трети решения. Някои хора дори не си причиняват този тежък процес и си осиновяват дечица от Третия свят, където раждаемостта е голяма, а родилките от млади по-млади. В това число и ние, ако не стане естествено докогато сме решили, ще осиновим. А може да осиновим и успоредно с бебеправенето, то едното не пречи на другото.

# 2 097
  • София
Лекарите тук са с друг подход, не като у нас - не осъждат, не унижават,  а подкрепят жената в нейното решение да има дете, когато е пожелала . Не я напрягат излишно /за това има Интернет/, не назначават излишни изследвания , сложни интервенции и т.н.  Както казах,  преди в Италия жените с първо раждане след 40 се очаква скоро да задминат родилките ( италианки) на 23 и това е трайна тенденция, която не е резултат от мода, а от разбирания и начин на живот.
Излишно е да си казваме сега, че спокойствието и невлизането във филми е вредно за нервите , а и за забременяването. 
Тук е различно, защото за много лекари ако няма драма няма да има и приходи...

# 2 098
Лекарите тук са с друг подход, не като у нас - не осъждат, не унижават,  а подкрепят жената в нейното решение да има дете, когато е пожелала . Не я напрягат излишно /за това има Интернет/, не назначават излишни изследвания , сложни интервенции и т.н.  Както казах в предишен постинг,  в Италия жените с първо раждане след 40 се очаква скоро да задминат родилките ( италианки) на 23 и това е трайна тенденция, която не е резултат от мода, а от разбирания и начин на живот.
Излишно е да си казваме сега, че спокойствието и невлизането във филми е вредно за нервите , а и за забременяването.  Когато са изчерпани възможностите за естествено зачеване се търсят други методи, ако и те не действат се минава към трети решения. Някои хора дори не си причиняват този тежък процес и си осиновяват дечица от Третия свят, където раждаемостта е голяма, а родилките от млади по-млади. В това число и ние, ако не стане естествено докогато сме решили, ще осиновим. А може да осиновим и успоредно с бебеправенето, то едното не пречи на другото.

И да я пратя мойта лекарка, дето ми се кокори, че съм забременяла планирано на 30 г. втори път- едва ли ще хване декиш.  Laughing И не за статистики ми говори тя. Просто се озвери, че било късно.
Манталитет. Все още разпространен по нашенско, дори и сред младите хора.

# 2 099

Тук е различно, защото за много лекари ако няма драма няма да има и приходи...

В/у това трябва да помислим също, защото е вярно. Истерията е голяма и много народ изкарва луди пари. Аз имам поне 3 близки приятелки, които са с великото Хашимото, след което ги прекараха през ин-витро. За разходи няма да говоря, сигурно сте по-наясно от мен.
Но това, което стана с моята най-близка приятелка е, че след неуспешни опити в много известна клиника и няколко хиляди хвърлени там,  плс сложни 'лечения", вкл сбъркани дози на хормони , които щяха да я убият и тн , намерихме клиника в Австрия и за една поносима сума приятелката ми забременя успешно веднагически.

Общи условия

Активация на акаунт