Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 745
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 070
  Това пък защо? Има много хора тук срещнали половинки и преди и след 35, някои и втори половинки даже. За раждането също сме казали кой кога е родил.
  Срещнах мъжа си на 33. Родих на 38. До забременяването ми се пазехме.

# 2 071
  • София
Лекаря може да ти извади статистика в най- лошия случай или да говори конкретно за теб, ако се установи проблем. Ако лекар ти направи обобщения за възрастта и ти предвещае трудно забременяване и вероятна бременност с нещастен край той е за съд. Да те сугестира като специалист, значи в голяма степен да те обрече на нещата, които ти предсказва.

пълни глупости. не се изказвай така категорично по въпроси, по които просто не си компетентна. медицинската етика очевидно не е сред тях.

това, че лекарят ще каже на 40-годишната булка, че шансовете й за забременяване и раждане на здраво дете са под 10% и намаляват стремглаво, не значи, че я сугестира, нито че я орисва (егати предположението!).
точно това е длъжен да направи лекарят - да я информира откровено за шансовете й.

напротив, за съд ще е, ако й обещава, че тя ще има дете и й сваля розови облаци от небето.

същото важи и за други сфери на медицината. по твоята логика, лекарят трябва да каже на терминално болния от рак, че ще се излекува, за да не го сугестира и обрича - въпреки статистиката. щото, видите ли, може да има 0.001% шанс конкретно този болен да оздравее.

# 2 072
  Не мисля, че казват на забременелите около 40, че шансовете им са малки... На мен ми казаха, че трябва да направим генетично изследване и да си ходя редовно на консултации, нищо друго newsm78

# 2 073
  • София
Лекаря може да ти извади статистика в най- лошия случай или да говори конкретно за теб, ако се установи проблем. Ако лекар ти направи обобщения за възрастта и ти предвещае трудно забременяване и вероятна бременност с нещастен край той е за съд. Да те сугестира като специалист, значи в голяма степен да те обрече на нещата, които ти предсказва.

пълни глупости. не се изказвай така категорично по въпроси, по които просто не си компетентна. медицинската етика очевидно не е сред тях.

това, че лекарят ще каже на 40-годишната булка, че шансовете й за забременяване и раждане на здраво дете са под 10% и намаляват стремглаво, не значи, че я сугестира, нито че я орисва (егати предположението!).
точно това е длъжен да направи лекарят - да я информира откровено за шансовете й.

напротив, за съд ще е, ако й обещава, че тя ще има дете и й сваля розови облаци от небето.

същото важи и за други сфери на медицината. по твоята логика, лекарят трябва да каже на терминално болния от рак, че ще се излекува, за да не го сугестира и обрича - въпреки статистиката. щото, видите ли, може да има 0.001% шанс конкретно този болен да оздравее.

Не се пени, а чети "Лекаря може да ти извади статистика в най- лошия случай или да говори конкретно за теб, ако се установи проблем", това казвам. Ако ти каже, че не можеш да имаш деца, защото си на 40, т.е. заради възрастта, е за съд, да. Никой не може да пророкува в каква част от статистиката ще попаднеш, а сравнението между опитваща да забременее 40 годишна и терминално болен от рак няма да коментирам.

# 2 074
  • София
аз не. Сещам се за моя много близка жена, на едни сходни години сме, която срещна половинката над 35 (в смисъла, че реши да се оженят, но е имала и други връзки преди това), за него това е втори брак като от първия има две деца вече на години за женене, и сега двамата дават луди пари за бебе. При нея конкретно, всичко се разви катоо по статистиките в учебниците - късна възраст, проблеми със зачеваането, след няколко инвитро имаше неуспешно развили се бременности, сега вече мислят за донорска яйцеклетка и е жив ужас. Колкото пари спечели през годините, всичките заминаха по доктори, че и в заеми затъват, защото касата вече не покрива нищо. А като я познавам - хубава, амбициозна, позамогна се, имаше връзки, мъжете я  харесват, здравословен начин на живот (не пие, не пуши, фитнеси, еко-био), абе думи нямам, почти идеална, ще каже човек, че има всички предпоставки да роди близнаци, и то най-естесствено.

# 2 075
Мен на 30 г. една... странна дофторка ме пита как съм се била решила. При това за второ дете.  Laughing Вярно, че някои живеят в средата на ХХ в. все още.

# 2 076
  • Варна

И по-значимото в случая - колко от вас сте срещнали половинката си след 35 и колко от вас не сте?

С първия ми съпруг заживях, когато бях на 25, докато навърша 30-ет се пазехме. После решихме да пробваме, стана на първия месец.
С втория ми съпруг се събрах на 34, до 36 се пазех, забременях на 2-рия месец.
Снаха ми живее с брат ми от 4 години, женени са, пазят се, на 28 години е.

# 2 077
Andariel , твоята позната, няма ли да се засегне, ако прочете как я обсъждаш пред широка аудитория? Не е ли най-нормално, тя да влезе и да разкаже за перипетите в живота си?  Rolling Eyes

# 2 078
  • София
Мен на 30 г. една... странна дофторка ме пита как съм се била решила. При това за второ дете.  Laughing Вярно, че някои живеят в средата на ХХ в. все още.
Нищо не разбираш ти, виж по- горе Джам ти казва, че лекаря е длъжен да те откаже, нищо че отиваш на рутинен преглед, а не да лекуваш стерилитет.

# 2 079

И по-значимото в случая - колко от вас сте срещнали половинката си след 35 и колко от вас не сте?

С първия ми съпруг заживях, когато бях на 25, докато навърша 30-ет се пазехме. После решихме да пробваме, стана на първия месец.
С втория ми съпруг се събрах на 34, до 36 се пазех, забременях на 2-рия месец.
Снаха ми живее с брат ми от 4 години, женени са, пазят се, на 28 години е.

Благодаря ! Значи, все пак има хора с реален опит в темата, в такъв случай продължавам да ви чета Simple Smile

# 2 080
Нищо не разбираш ти, виж по- горе Джам ти казва, че лекаря е длъжен да те откаже, нищо че отиваш на рутинен преглед, а не да лекуваш стерилитет.
Въх, аз отидох вече бременна, какъв стерилитет.  Laughing
Тя вярно се опита да ме откаже с тези си слова- бременна на 30! Ужас просто!

# 2 081
  • София
Andariel , твоята позната, няма ли да се засегне, ако прочете как я обсъждаш пред широка аудитория? Не е ли най-нормално, тя да влезе и да разкаже за перипетите в живота си?  Rolling Eyes

В това описание ще се разпознаят десетки, да не кажа и стотици жени, които го прочетат, защото случаи като този са класика в медицината като основни характеристики през последните години - жена на около 40 години, клинично здрава, висше образование, водеща здравословен начин на живот, работеща при нормални трудови условия (т.е. не работи в производства или среда, уввреждаща или  влошаваща репродуктивното и общото здраве), не е носител на инфекциозни заболявания, предавани по полов или кръвен път, нераждала, не съобщава за аборти по желание или забелязани спонтанни аборти.
Сигурно, ако отида в подфорума на проблемното, ще има десетки такиива потребителки. Има си общи характеристики, които не са за пренебрегване.

# 2 082
аз не. Сещам се за моя много близка жена, на едни сходни години сме, която срещна половинката над 35 (в смисъла, че реши да се оженят, но е имала и други връзки преди това), за него това е втори брак като от първия има две деца вече на години за женене, и сега двамата дават луди пари за бебе. При нея конкретно, всичко се разви катоо по статистиките в учебниците - късна възраст, проблеми със зачеваането, след няколко инвитро имаше неуспешно развили се бременности, сега вече мислят за донорска яйцеклетка и е жив ужас. Колкото пари спечели през годините, всичките заминаха по доктори, че и в заеми затъват, защото касата вече не покрива нищо. А като я познавам - хубава, амбициозна, позамогна се, имаше връзки, мъжете я  харесват, здравословен начин на живот (не пие, не пуши, фитнеси, еко-био), абе думи нямам, почти идеална, ще каже човек, че има всички предпоставки да роди близнаци, и то най-естесствено.

Това е истината всъщност. Физиологията си иска своето, но тук из форума виреят от странни по-странни течения  Laughing
Има  рискова бременност, късна бременност, предпоставки. Ако жена на 40 си мисли, че организмът й е като на 20 - не мога да кажа нищо. Същото и с времето за дундуркане на бебе. Помня аз като родих, майка ми беше на 45. Гушкаше го, радваше му се и накрая ми каза - Ох, айде стига, взимай го, на мен отдавна ми е минало времето за бебе явно. Вярвам й. Каза го съвсем искрено и далеч не от омраза или злоба.

# 2 083
  Не мисля, че казват на забременелите около 40, че шансовете им са малки... На мен ми казаха, че трябва да направим генетично изследване и да си ходя редовно на консултации, нищо друго newsm78

И на мен също, никой не ме е информирал за никакви статистики.
На мен ми казаха и че ще е добре да поотслабна, да се движа повече. Да ям правилно.
Никакви разговори не сме водили за това стара ли съм , млада ли съм и какви са ми шансовете....
Лекарката ми дори смята, че нямам нужда от изслдване на тръбите, на което изследване аз държах, защото съм наплашена от хиляди теми с хиляди авторитети по репродуктивно здраве из форума.

# 2 084
В това описание ще се разпознаят десетки, да не кажа и стотици жени, ...

Бих вметнала " за съжаление", защото мисля, няма нищо по-ужасно от това една жена да иска да забременее и да роди , но да не може.... Разбирам, защо " жената, извадена от статистиката" си налива всичките финанси в тази единствена мечта! И все пак, мисля, че това си остава субективно право на препатилата жена да ни го разкаже.

Общи условия

Активация на акаунт