Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 834
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 055
  • София
и какво сега, по този случай, че звучи гадно, да вземем да пренапишем учебниците по анатомия и акушерство, или да превърнем темата в табу, че да не се нарушава нечий конфорт! Също толкова гадно звучи да се твърди, че рано (рано, рано, колко да е рано, между дваайсет и трийсет) се женят и раждат, защото за друго не им стига акълът, освен да се размножат, и че прекарват най-хубавите си години само в гледане на деца, а виж как на замогналите се и родили в по-късна възраст, децата им ходят в частни училища и градини. обобщено, точно това излиза.
Лично аз не съм твърдяла подобно нещо. Просто отговорих на въпроса къде са родители над 30, защото ти не ги виждаш около вашето училище. Не мисля, че някой може да спори, че милионерите и заможните не по наследство са над 30, а не под тази възраст.

Не съм казала ч, конкретно си написала това, просто обобщих мненията по въпрооса. Заа градините и училищата твоето твърдение беше, че часттните такива са с пълни с родители, които са родили късно, защото през предишните години е работило, за да се замогне, и затова може да си прати децата в частни, а в училището и градината, в които са моите ина Вили дете е такава извадката, защото... заможните са в частните, а при нас, какво, са по-незаможните, които са родили рано. Изобщо, остави се впечантление, че има някаква причинно-следствена връзка между типа училище и градина, заможността и възрастта на раждане. Ако трябва ще се върна отново да прочета точно постовете ти.
Има и заможни родители с деца в държавни градини и училища, но в скъпите частни няма незаможни и там младите ти сама си ги описала какви са. Нормално е човек на 25 да няма по 10 000 лв годишно за детска градина. /Не, че казвам, че изобщо е нужно такова нещо или тези места са добри/.

Има много заможни хора, които са създали деца на по 25 и са се сдобили с пари по- късно. Така се надявам да е по- ясно. Давам пример в отговор на конкретен въпрос, изобщо не обобщавам кой заможен, кой умен, кой защо е родил.

# 2 056
  • сред маслини и портокалов цвят
За онези, които са обидени нещата са сериозни и ги разбирам. Ако животът ти се е стекъл така, че на 35- 40 да си без деца и/или без партньор е доста гадно да ти обясняват, че си се сетил късно да се размножаваш и нямаш почти никакъв шанс да забременееш, а ако забременееш да износиш. Гадно звучи, съгласи се.
Ако ти го каже лекар, по-малко гадно ли ще ти прозвучи?
Истината си е истина, както и който да я изрича.

На лекаря това му е работата-да оценява шансове и да информира. По стечение на обстоятелствата съм чула доста неприятни неща от доста репродуктивни специалисти. Не съм се чувствала зле, а съм била благодарна за мнението им, защото имам полза от него.
Но ми трябваше време да преодолея обидата и болката от подмятанията на разни стринки и тетки, че съм ялова, че с мъжа ми сме егоисти, че дълго сме чакали, че на тия години дето съм и да зачена, здраво дете няма да родя и т.н., и т.н.
Аз всъщност бързо се окопитих, щото съм темерут, но познавам жени, които така и не го преодоляха.

# 2 057
  • София
значи, номерът е да навлека бялата престилка, и думите ми вече ще излязат от гръга на "семплата женица" и изведнъж ще вляза в ролята на специалиста, който изрекъл същите думи, ще бъде достоен за уважение и никой няма да му се сърди. Парадокс - не е важно какво ти казват, а кой ти го казва.  Peace

# 2 058
За какви заможни хора говорите?
Нормално един човек приключва училище на 19 и висше на 24. Тук трябва да си намериш работа защото това дете / пък и ти/ най- малкото яде и трябва да имаш и покрив над главата си.
Второ - всеки човек малко или много е егоист.
На 20 да гледаш бебе с доходи от социално майчинство при мама и тати и съпруг със заплата 300-500 лв., на квартира и количка от еди кой си, пюрета от еди кой си и да излезеш за час ...
30 - 35 години е нормална възраст за деца / според мен/, ако разчиташ само на себе си и съпруга си. Достатъчно време има да ги отгледаш и ако на 30-35 до 40 имаш репродуктивни проблеми, то те не са от възрастта.

# 2 059
Но ми трябваше време да преодолея обидата и болката от подмятанията на разни стринки и тетки, че съм ялова, че с мъжа ми сме егоисти, че дълго сме чакали, че на тия години дето съм и да зачена, здраво дете няма да родя и т.н., и т.н.

Ами от прости хора какво да чуеш, Жасмин?
 Разбира се, че има значение кой ти казва някаква "истина" и главно - защо я казва.

# 2 060
значи, номерът е да навлека бялата престилка, и думите ми вече ще излязат от гръга на "семплата женица" и изведнъж ще вляза в ролята на специалиста, който изрекъл същите думи, ще бъде достоен за уважение и никой няма да му се сърди. Парадокс - не е важно какво ти казват, а кой ти го казва.  Peace

Не е парадокс. При лекаря съм отшла за мнение и съм се настроила да чуя и най-лошото. Не е лично и следователно няма място за обида.
А на семплата женица не съм и искала мнението. Моят живот си е моя работа, тя да си гледа нейния. Peace

# 2 061
  • София
нищо де, аз да си питам, да не би случайно човешката природа да се е променила напоследък!

# 2 062
  • В Космоса
Идеааално ми се получи на мен - 2 месеца преди 30-така. Crazy Непланирано. Иначе още щях да си живуркам, да се таковам у инфантила.  Joy

Много сте забавани! Grinning

# 2 063

Ами от прости хора какво да чуеш, Жасмин?
 Разбира се, че има значение кой ти казва някаква "истина" и главно - защо я казва.

Оф, аз май съм била простата, че съм позволила да се чувствам засегната. Simple Smile
За щастие при мен този период мина бързо.

# 2 064
  • Sf
То щото всеки си е прав за себе си, ама нали трябва да си почешем клавиатурите.

# 2 065
  • София
верно, все комшийките-були са прости! Да се чуди човек как все комшийки прости, пък все сме една шепа хора!  Wink Това  е като с енергийния вампиризъм - другият е вампир, ние все сме ангели небесни, слезли на земята.

# 2 066
  • София
Лекаря може да ти извади статистика в най- лошия случай или да говори конкретно за теб, ако се установи проблем. Ако лекар ти направи обобщения за възрастта и ти предвещае трудно забременяване и вероятна бременност с нещастен край той е за съд. Да те сугестира като специалист, значи в голяма степен да те обрече на нещата, които ти предсказва.

# 2 067
  • София
а комшийката ти действа автосугестираащо на тема "тая пък, гледай каква е патка, не си вижда раздърпания пеньоар и ролки на главата, тя ще ми каже какво ми е, тъпанарка, ще види тя като роду най-хубавото бебе и пак си остана хубава".  Laughing Wink Верно темата стана много забавна. Много се кефя като в живия живот ми се потвърдят нещата  от учебниците, на които съм се дивила като невъзможни.

# 2 068
Момичета, ще си вдигнат ли ръцете тези от вас, които говорят от личен опит?

Признавам, аз изказах 1 мнение, разсъждавайки на глас, без да споря с някой, просто защото нямам опит.

Но ви чета...

Та, интересно ми е , колко от коментаторите по тази философска тема са навършили 35 ? И по-значимото в случая - колко от вас сте срещнали половинката си след 35 и колко от вас не сте?
Защото всичко извън тази рамка си остава чисто и просто размисли и страсти, чешене на езици или там както щете си го наречете  Mr. Green

# 2 069
  • София

Та, интересно ми е , колко от коментаторите по тази философска тема са навършили 35 ? И по-значимото в случая - колко от вас сте срещнали половинката си след 35 и колко от вас не сте?
Защото всичко извън тази рамка си остава чисто и просто размисли и страсти, чешене на езици или там както щете си го наречете  Mr. Green
Чесане на езици.  Peace Родих на 31 сега съм на 35.

а комшийката ти действа автосугестираащо на тема "тая пък, гледай каква е патка, не си вижда раздърпания пеньоар и ролки на главата, тя ще ми каже какво ми е, тъпанарка, ще види тя като роду най-хубавото бебе и пак си остана хубава".  Laughing Wink Верно темата стана много забавна. Много се кефя като в живия живот ми се потвърдят нещата  от учебниците, на които съм се дивила като невъзможни.
Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт