Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 850
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 040
  • София
като гледам, доста народ твърди, че се забавлява, ама накрая се чувства обиден, защото се е припознал в нечия дума или изречение.  Wink

Не виждам обидени от забавляващите се. За онези, които са обидени нещата са сериозни и ги разбирам. Ако животът ти се е стекъл така, че на 35- 40 да си без деца и/или без партньор е доста гадно да ти обясняват, че си се сетил късно да се размножаваш и нямаш почти никакъв шанс да забременееш, а ако забременееш да износиш. Гадно звучи, съгласи се.

# 2 041
А направилите го по- рано са се размножили, понеже са се "сетили по- рано"?  Laughing
Божке, някои са се размножили, без това да им е било цел, дори. И колкото по- рано, толкоз по- клони към "така се получи".
Семейното планиране е мисловна дейност, като всяко планиране, достъпна основно за тези, които са навикнали на такава.

Не влизам в никоя графа, ни на рано, ни на късно родилите, за да избивам комплекс някакъв, просто споделям наблюдения. Наже се бракувах на 23, сиреч рано и, както писах, първият брой родих на 25.

# 2 042

Стереотипните представи служат все за нещо, още повече щом ги споделяте и спорите по тях. Може и да е нещо друго, знам ли, затова питам.

Това, между другото , е интересен феномен. Оказва се, че в едно общество носителят, всъщност стожерът на стереотипните представи са винаги улегналите (да не кажем възрастните ) жени. А не толкова мъжете. Така е в обществата в които жените са все още малтретирани, омъжвани насила, подлагани на разни там обрязвания и прочие, или на по-меките варианти - заклеймявани като парясници, незаконно родили и прочие. Както в "Зорба гъркът", дето стариците убиха с камъни вдовицата, че спа с Алан Бейтс. Що така жените проявяват по-малко емпатия към други жени, отколкото мъжете? Мисля, че и на Ева Енслър съм чела нещо по въпроса...

ох няма ли кой да заключи тази агония

Що се ядосваш? Поне живееш на място, където тези процеси текат от доста отдавна, а при нас тепърва се утвърждават..

Младост се не връща и не е едно и също на 40+ и на 20+.

А така, ти си моят човек Laughing

# 2 043
[quoteАко животът ти се е стекъл така, че на 35- 40 да си без деца и/или без партньор е доста гадно да ти обясняват, че си се сетил късно да се размножаваш и нямаш почти никакъв шанс да забременееш, а ако забременееш да износиш. Гадно звучи, съгласи се.][/quote]
Шанс има, но по-малък и рискът е по-голям. Всеки доФтор би го потвърдил. И вероятно всяка жена и сама си го знае. Не мисля, че някой тук е имал за цел да упреква онези, чиито живот се е стекъл така. Упрек под някаква форма може да има само при целенасочено взето решение, а не при липса на избор... всъщност упрек съвсем не е точната дума, всеки има право на личен живот.

# 2 044
  • София
и какво сега, по този случай, че звучи гадно, да вземем да пренапишем учебниците по анатомия и акушерство, или да превърнем темата в табу, че да не се нарушава нечий конфорт! Също толкова гадно звучи да се твърди, че рано (рано, рано, колко да е рано, между дваайсет и трийсет) се женят и раждат, защото за друго не им стига акълът, освен да се размножат, и че прекарват най-хубавите си години само в гледане на деца, а виж как на замогналите се и родили в по-късна възраст, децата им ходят в частни училища и градини. обобщено, точно това излиза.

# 2 045
и какво сега, по този случай, че звучи гадно, да вземем да пренапишем учебниците по анатомия и акушерство, или да превърнем темата в табу, че да не се нарушава нечий конфорт! Също толкова гадно звучи да се твърди, че рано (рано, рано, колко да е рано, между дваайсет и трийсет) се женят и раждат, защото за друго не им стига акълът, освен да се размножат, и че прекарват най-хубавите си години само в гледане на деца, а виж как на замогналите се и родили в по-късна възраст, децата им ходят в частни училища и градини. обобщено, точно това излиза.

Joy
Вчера точно четох един интересен феномен лично за мен - за еднодневката. От 1 до 3 години яйцето "узрява", за да се излюми мушицата, която живее до 4 часа  Joy

# 2 046
  • София
Лично аз не съм твърдяла подобно нещо. Просто отговорих на въпроса къде са родители над 30, защото ти не ги виждаш около вашето училище. Не мисля, че някой може да спори, че милионерите и заможните не по наследство са над 30, а не под тази възраст.

# 2 047
 Еми и такива има, какво да правим сега, замогнали се и тогава родили. Що да не ги похвалим, ами ще им оспорваме избора? Защото не е като вашия, друга причина не виждам. какво лошо би могло да има в това? Дай боже всекиму да се замогне, да роди планирано, да има хубава младост по своите критерии... що си смучете насила аргументи против?

# 2 048
За онези, които са обидени нещата са сериозни и ги разбирам. Ако животът ти се е стекъл така, че на 35- 40 да си без деца и/или без партньор е доста гадно да ти обясняват, че си се сетил късно да се размножаваш и нямаш почти никакъв шанс да забременееш, а ако забременееш да износиш. Гадно звучи, съгласи се.
Ако ти го каже лекар, по-малко гадно ли ще ти прозвучи?
Истината си е истина, както и който да я изрича.

# 2 049
Лично аз не съм твърдяла подобно нещо. Просто отговорих на въпроса къде са родители над 30, защото ти не ги виждаш около вашето училище. Не мисля, че някой може да спори, че милионерите и заможните не по наследство са над 30, а не под тази възраст.

Joy Мале, ти дето не искаше да обобщаваш - направо запрати хората по възраст - къде какво да обитават и посещшават  Joy Няма начин да приемеш, че повечето май раждат под 30? Нещото - което другите - виждат по улиците?

За онези, които са обидени нещата са сериозни и ги разбирам. Ако животът ти се е стекъл така, че на 35- 40 да си без деца и/или без партньор е доста гадно да ти обясняват, че си се сетил късно да се размножаваш и нямаш почти никакъв шанс да забременееш, а ако забременееш да износиш. Гадно звучи, съгласи се.

Peace Фактите или мненията на хората - биха обидили определени хора, независимо от обстоятелствата. Но проблемът е у тях самите реално.

# 2 050
  • Sf
Не мисля, че някой може да спори, че милионерите и заможните не по наследство са над 30, а не под тази възраст.

Тъй ли? Фейсбук, Ютуб, Гугъл не бяха ли от хлапета създадени? Стив Джобс на 50 ли изкара първия си милион? За Бил Гейтс да не говорим.  Wink

# 2 051
  • София

Не съм казала ч, конкретно си написала това, просто обобщих мненията по въпрооса. Заа градините и училищата твоето твърдение беше, че часттните такива са с пълни с родители, които са родили късно, защото през предишните години е работило, за да се замогне, и затова може да си прати децата в частни, а в училището и градината, в които са моите ина Вили дете е такава извадката, защото... заможните са в частните, а при нас, какво, са по-незаможните, които са родили рано. Изобщо, остави се впечантление, че има някаква причинно-следствена връзка между типа училище и градина, заможността и възрастта на раждане. Ако трябва ще се върна отново да прочета точно постовете ти.

# 2 052
  • София

Защо да е истина? Има по- висок риск, но медицината не казва, че е късно. около мен ужасно много жени забременяха и родиха над 35, че и всичко им мина гладко, лека бременност, здрави бебета и тн. Всяка бременност е риск, не знаеш какво ще стане и на 20, затова се следи, правят се изследвания и тн. Въобще не е някакъв прецеден да се роди на 40 и не само днес не е прецедент, а и в миналото не е било.

Joy Мале, ти дето не искаше да обобщаваш - направо запрати хората по възраст - къде какво да обитават и посещшават  Joy Няма начин да приемеш, че повечето май раждат под 30? Нещото - което другите - виждат по улиците?

Защо да не приема, има си статистика и според нея повечето раждат под 30- написах го почти във всеки пост. Също според статистиката хората стават по- заможни над 30. Ако станат заможни, много си остават незаможни цял живот. И при споменаването на факта, че други са заможни подскачат и се невротизират.

Не мисля, че някой може да спори, че милионерите и заможните не по наследство са над 30, а не под тази възраст.

Тъй ли? Фейсбук, Ютуб, Гугъл не бяха ли от хлапета създадени? Стив Джобс на 50 ли изкара първия си милион? За Бил Гейтс да не говорим.  Wink

Трима души от колко? Тук говорим за умерено състоятелни хора, а не за гении и изключения.

# 2 053
  • София
Еми и такива има, какво да правим сега, замогнали се и тогава родили. Що да не ги похвалим, ами ще им оспорваме избора? Защото не е като вашия, друга причина не виждам. какво лошо би могло да има в това? Дай боже всекиму да се замогне, да роди планирано, да има хубава младост по своите критерии... що си смучете насила аргументи против?

Ирис, Бояна, както вече обърнах внимание, повечето замогнали се, са го направили след като вече са народили деца, и двата процеса са вървяли успоредно. Това с чакането да се замогне и тогава да ражда, го има през последните десетина години по нашенско. Имането на деца не е определящо за незамогването, както и отлагането на раждането е причина за замогването.

# 2 054
Ние пък не сме правили тънки сметки за замогване никогаш:)
Първо като се оженихме искахме да си се нарадваме, така да се каже. Съжалявам, ако егоистично звучи на някоя забременяла в първата брачна нощ, но така ги разбирахме нещата - да си дадем време двамата. И така 2 години Пътувахме, гледахме, опознавахме се, аз свиквах с тукашния живот.
После разни проблеми, болести и смърти, не ни беше до създаване на бебе. После да установим работа, и ни погна кризата, загуба на работа, намиране на работа и т.н.
Та, не чакаме яхта да имаме, за да пристъпим към създаване на наследник, а просто преценяваме момента и правим нещата както ги искаме и чувстваме.
Егоистично ли е, какво е не знам, за нас логично живота си тече. Ако дойде. Ако не дойде, вие сте се разписали, светът няма да изчезне, ще караме на почивки, накрая с пенсиите в някоя резиденциална структура със Спа и рехабилитация, 24ч смяна на памперсите и това е. Никой няма да ангажираме 'да ни бърше задниците' безвъзмездно и това никога, ама никога не би бил мотив да имаме дете , нашите мотиви да сме родители един ден са съвсем други . Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт